.Γερμανική πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ενδεχομένως θα είναι ευχαριστημένη με τη δέσμευση της Ελλάδας για μία μεγάλη οικονομική μεταρρύθμιση ώστε να ξεκλειδωθούν κάποια κεφάλαια από το ελληνικό πρόγραμμα. 

Την πληροφορία μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες τονίζουν ότι τελικά θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ, το Φρανσουά Ολάντ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι η πρόταση της Γερμανία διέρρευσε από αξιωματούχο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αντί λοιπόν για ένα πακέτο μέτρων, που πε... περισσότερα »

.Η Κομισιόν απέρριψε και επισήμως την ελληνική πρόταση

Αρνητική είναι η τοποθέτηση της Κομισιόν πάνω στο συμπληρωματικό ελληνικό κείμενο, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν σχεδιάζει προς το παρόν να συναντηθεί σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα.

 Η Κομισιόν απέρριψε τη νέα ελληνική πρόταση, αφού ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε στην μεσημεριανή ενημέρωση των συντακτών ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι τελευταίες προτάσεις από την Αθήνα δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα – Γιούνκερ και Ντάισελμπουμ. Τόνισε ότι η επόμενη κίνηση θα πρέπει να γίνει από την Ελλάδα. 
Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχ... περισσότερα »

.Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων από το 2012

Αντισυνταγματικές κρίνει τις περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις με μνημονιακούς νόμους από το 2012 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερις αποφάσεις της που δημοσίευσε σήμερα. 

Με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας , οι οποίες ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, οι συνταξιούχοι κερδίζουν την επιστροφή των συντάξεων –κύριων και επικουρικών- στο ύψος που είχαν στα τέλη του 2012 χωρίς ωστόσο την καταβολή αναδρομικών.

 Και αυτό γιατί οι σύμβουλοι Επικρατείας, λαμβάνοντας υπόψιν την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα με την μεγάλη οικονομική κρίση και το κα...περισσότερα »

.«Να τελειώνει το πείραμα στην ευρωζώνη με τους Έλληνες»... Αντιδράσεις στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης

Με καζάνι που βράζει περιγράφεται η ατμόσφαιρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανικών κομμάτων. Όσο πλησιάζει η εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος χωρίς προοπτική λύσης, τόσο περισσότερο αυξάνεται η οργή, αλλά και η απογοήτευση γερμανών βουλευτών για την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου. *Ελπίδες για συνεργασία στο ευρώ εξανεμίζονται* 

Την ΚΟ του Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συνάντησή του με το... περισσότερα »

.Βάφεται κόκκινο τοΒάφεται κόκκινο το πρωτάθλημα... Κέρδισε και στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και έκανε το 2-0 στους τελικούς

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ στο ΟΑΚΑ (76-69), προηγούνται 2-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και έχουν... match ball. 

Με άμυνα από... ατσάλι ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός που δεν επέτρεψε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό και παράλληλα πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 8-4, χάρη στον οίστρο του Μαυροκεφαλίδη και το καλό παιχνίδι του Νέλσον. 

Την ώρα όμως που ο Σπανούλης ήταν κακός, Χάντερ (με επιθετικά ριμπάουντ και πόντους) και Πρίντεζης βγήκαν μπροστά κι έδωσαν στην ομάδα τους... κεφάλι στο σκορ (10-14). Οι πράσινοι ισοφάρισαν εκ νέου (14-14... περισσότερα »

.«Πόλεμος» Μέρκελ – Σόιμπλε για την Ελλάδα

Με τον γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρεται στους χειρισμούς της Α. Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.

 Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

 Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.