.Ολι Ρεν: Θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούν οι υπόλοιποι!

Ωμή, κυνική, σοκαριστική η ομολογία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που απαρτίζουν τη διερευνητική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, ο Φινλανδός κομισάριος τους είπε ουσιαστικά ότι η ΕΕ προτίμησε να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και πάνω απ' όλα για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες! Τι ακριβώς είπε ο Ολι Ρεν; «Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 20... περισσότερα »

.Μ.Καρχιμάκης: Να πληρώσουν όλοι για τα θαλασσοδάνεια

«Να πληρώσουν όλοι για τα 50 δισ. θαλασσοδάνεια και όχι επιλεκτικά. Πρώτος υπεύθυνος είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για τον οποίο υπάρχει και δικαστικό πόρισμα Πεπόνη για πράξεις και παραλείψεις κακουργηματικού χαραχτήρα, το οποίο όμως αποσιωπάται», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο πρώην γραμματέας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αίσθηση από τις θέσεις του για τη διαχείριση των σκανδάλων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την κάθοδο του κινήματος στις ευρωεκλογές.
Όπως είπε η κίνηση των 75 εντός του ΠΑΣΟΚ,  δεν διανοείται ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα επιχειρήσει στις Ευρωεκλογές κάθοδο του κόμματος με άλλο σχήμα άλλο όνομα και σύμβολο.

.Σύλληψη 29χρονου για σωρεία ληστειών

Συνελήφθη 29χρονος που κατηγορείται για διάπραξη 15 ληστειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 29χρονος κατά τη διάπραξη των ληστειών περίμενε, χωρίς να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, στην ουρά της τράπεζας μαζί με τους άλλους πελάτες. 

Όταν έφτανε η σειρά του προσέγγιζε τον ταμία και επιδείκνυε ένα ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα χωρίς να γίνεται αντιληπτός από πελάτες και άλλους υπαλλήλους της τράπεζας. Αφού αφαιρούσε τα χρήματα, τα τοποθετούσε σε τσάντα που είχε μαζί του και διέφευγε πεζός ή επιβιβαζόταν σε διερχόμενο ταξί.

Συνελήφθη τελικά σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που επιχειρούσε να διαπράξει ληστεία με τον ίδιο τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά τη διάπραξη κάθε ληστείας ο 29χρονος διέφευγε στη Σερβία, όπου διαμένει μόνιμα με την αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας, σύζυγό του, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στα 99.610 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.Π. Καψής: Θα αναβαθμιστεί τηλεοπτικά η Βόρεια Ελλάδα

 «Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, προβλέπεται η δημιουργία 2ου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής. 

Με αφορμή τις αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για υποβάθμιση της δημόσιας ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, 

χαρακτηρίζοντας «επιτακτική την ανάγκη για επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Καψής σημειώνει: «Η Γενική Διεύθυνση θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την παραγωγή τοπικού και περιφερειακού προγράμματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική πολιτιστική βιομηχανία στην παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών και να προσλάβει για το σκοπό αυτόν τους αναγκαίους δημοσιογράφους και συντελεστές παραγωγής που επιπλέον θα χρειαστούν, με συμβάσεις έργου».

.«Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και ρεπορτάζ του ειδικού απεσταλμένου της εφημερίδας στην Αθήνα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro». Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με τα λόγια του Ευ. Βενιζέλου «η Αθήνα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τιτλοφορεί η εφημερίδα τη συνέντευξη, το δε ρεπορτάζ έχει για τίτλο «Η Ελλάδα στην αυγή μιας πολιτικής θύελλας» και υπότιτλο «παρότι ξανοίγει ο οικονομικός ορίζοντας, η Αθήνα που προεδρεύει στους 28, φοβάται μια ψήφο - τιμωρία στις ευρωεκλογές». Σχετικά με το «ισχυρά αναπτ... περισσότερα »

.Έπαινοι αλλά και αφορισμοί στην «πρεμιέρα» της ελληνικής προεδρίας

«Μοιρασμένες» ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην «πρεμιέρα» της ελληνικής προεδρίας στο Στρασβούργο. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, με δεδομένες τις προτεραιότητες της προεδρίας, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στην Ολομέλεια περιστράφηκε γύρω από την κρίση και τις συνέπειές της. 

Για τους περισσότερους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και της σοσιαλιστικής ομάδας, ο ελληνικός απολογισμός είναι θετικός. Συνοδεύεται όμως από τη διακριτική προειδοποίηση ότι οι «μεταρρυθμίσεις» έχουν ακόμη πολύ δρόμο. Απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθ... περισσότερα »

.«Οι Έλληνες χρειάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης, χωρίς λιτότητα»

Αναλυτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η οποία φέρει τον τίτλο «Οι 'Ελληνες χρειάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς λιτότητα».

«Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την λιτότητα και να συγκαλέσουμε μια ευρωπαϊκή σύνοδο για το χρέος, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως εκείνη του Λονδίνου, του 1953, η οποία παραδέχθηκε ότι το μεταπολεμικό κόστος για τη Γερμανία ήταν υπερβολικά υψηλό» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «θα χρειαζόταν μια ρήτρα για την αποπληρωμή των δανείων που να συνδέεται με την ανάπτυξη: αν το Αεπ είναι θετικό, πληρώνουμε, αλλιώς όχι. 

Θα ήταν αναγκαίο και ένα new european deal, ένα μεγάλο πακέτο επενδύσεων για την ανάπτυξη -ιδίως στον ευρωπαϊκό Νότο- που να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη».

«Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την ΕΕ και όχι να την αποσυνθέσουμε. Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και που δίχασαν τους λαούς» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον οποίον «η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με 18 κρίκους. Αν σπάσει ένας, σπάει η αλυσίδα και κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αν κερδίσει, το κόμμα του θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του κατά της λιτότητας και για τη Δημοκρατία. Διότι δεν μπορεί να τιμωρείται μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, διότι δεν θέλει να κυβερνήσει με τον τρόπο που αρέσει στην κυρία Μέρκελ».

.Ο Π. Καμμένος ζητά 670.000 ευρώ από τον Α. Γεωργιάδη

Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο καταγγελίες του εναγόμενου ότι το σκάφος με την ονομασία «Iliatoras of London» ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. διεκδικεί με την αγωγή σε βάρος του υπουργού αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο. 

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση, όταν η δικηγόρος, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Ο υπουργός ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Κατέθεσε ωστόσο σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο ειδικό σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Από την πλευρά τού Πάνου Καμμένου, ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ηλία Καμμένου και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ -- ΚΑΛΛΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


.Mέσω τραπεζών όλες οι πληρωμές του Δημοσίου


Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων από το Δημόσιο προς τους δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Με την απόφαση μπαίνει τέλος στις πληρωμές του Δημοσίου από τα ταμεία των εφοριών και διευκολύνεται παράλληλα η διαδικασία ελέγχου και συμψηφισμού των οφειλών των δικαιούχων προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.