.Πολιτικό πρόσωπο βάζει στο κάδρο της υπόθεσης ο Κάντας

Ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς βάζει στο κάδρο της πολύκροτης υπόθεσης για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων, ο Αντώνης Κάντας. Στην μαραθώνια απολογία του ο κατηγορούμενος αν και διευκρίνισε πως δεν έχει στοιχεία ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δωροδοκήθηκαν, τους αποδίδει κομβικό ρόλο αφού ήταν, όπως λέει, σε θέσεις κλειδιά. 

Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να λέει στην απολογία του: 

« Για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων μέσω της Wegman, τρεις ήταν οι υπηρεσίες κλειδιά. Όχι γενικώς για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά για τα αυτοκινούμενα από την Wegman. Το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ, όπου υπηρετούσε τότε ο Γ.Κ., ο 3ος κλάδος του ΓΕΣ και στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, οι Κ..., Α..., Λ.... και Κ.... και βέβαια ο αρμόδιος υπαρχηγός».

Σε ερώτηση των ανακριτών αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δωροδοκήθηκαν ο Αντώνης Κάντας απαντά:
«Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πρόσωπα αυτά δωροδοκήθηκαν, προσθέτω όμως ότι ήταν τα πρόσωπα κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία ουδείς μπορούσε να αγνοήσει από τις εταιρείες, χωρίς συνέπειες....»

Σε άλλο σημείο της απολογία του ο Αντώνης Κάντας «έδειξε» έναν «παλιό πολιτικό» χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Για περισσότερες απαντήσεις παρέπεμψε τους ανακριτές στον κατηγορούμενο ελληνοελβετό τραπεζίτη Φ.Λ. Στην απολογία του ανέφερε:

«Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου, κατά την διάρκεια αυτής μπήκε στο γραφείο και ο Λ..., ο οποίος διέκοψε την συνάντηση και είπε: Πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα. Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας, και αυτός απάντησε΅: Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος. Όταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη, τον ρώτησα ποιον εννοούσε με την φράση ο “πατέρας” και αυτός δεν αποκάλυψε το όνομά του».

Ο Αντώνης Κάντας θα περάσει και πάλι στο κατώφλι του ανακριτή αφού θα κληθεί να εισφέρει στοιχεία για όλες τις υποθέσεις εξοπλιστικών για τις οποίες έχει ομολογήσει ότι έλαβε μίζες.

.Μοίρασαν γάλα οι κτηνοτρόφοι στη Λάρισα

Άφθονο έρευσε σήμερα το γάλα έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου συγκεντρώθηκαν κτηνοτρόφοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα του κλάδου τους.

Μόνον που αυτή τη φορά, αντί να χύσουν το γάλα όπως συνήθιζαν να κάνουν κατά το παρελθόν, επέλεξαν να το μοιράσουν σε πολίτες, οι οποίοι είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί για την πρόθεση των κτηνοτρόφων και συνέρευσαν στο σημείο κατά δεκάδες, με αποτέλεσμα να μοιραστεί πάνω από ένα τόνο γάλατος.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των οποίων παρέδωσαν προς τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που αφορούν το θέμα της αναγνώρισης της ελληνικής φέτας ως ΠΟΠ, τη φορολογία (άνοιγμα βιβλίων), τα βοσκοτόπια και την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ.

.Μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Κορυφαίοι αξιωματούχοι αποσπάστηκαν από τους συναδέλφους τους μετά το eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία μυστική συνάντηση και να συζητήσουν τις εντεινόμενες ανησυχίες όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη συνάντηση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωνε τον Τύπο την ίδια ώρα στο ίδιο κτίριο. 

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας ήταν οι συμμετέχοντες στη μυστική συνάντηση, σύμφωνα με τη WSJ και σε αυτή συζητήθηκε ο τρόπος άσκησης πιέσεων στην Αθήνα προκειμένου η κυβέρνηση να προωθήσει τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις. 

Επίσης, συζητήθηκε το πώς θα συγκεντρωθούν τα επιπλέον κεφάλια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας στο δεύτερο εξάμηνο, που υπολογίζονται μεταξύ 5-6 δις. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζουν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται κάθε φορά μετά το Eurogroup, χωρίς την ελληνική παρουσία και είναι τυπική διαδικασία.

.Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, με την ανεργία να παραμένει στο 12%, ενώ η Ελλάδα διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά, με την ανεργία να διαμορφώνεται τον Οκτώβριο του 2013 στο 27,8%.

Πιο αναλυτικά, η ανεργία το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 12%, αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 11,9% το Δεκέμβριο του 2012.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά με ανεργία στο 27,8%, με στοιχεία Οκτωβρίου και ακολουθεί η Ισπανία με 25,8%.

Τη χαμηλότερη ανεργία έχουν οι χώρες του Βορρά, με πρώτη την Αυστρία όπου η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,9%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,2%.

Η ανεργία των νέων άγγιξε το 23,8% που σημαίνει ότι 3,5 εκατομμύρια νέοι στην ευρωζώνη δεν εργάζονται, ενώ και εδώ η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά με 59,2% και ακολουθεί η Ισπανία με 54,3%.

.Αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων

Σημαντική αύξηση επέρχεται από σήμερα στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων και του καπνού.

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα).

Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα, δηλαδή επήλθε αύξηση 8% περίπου.

.Ανακοίνωσε Μήτρογλου η Φούλαμ

Λίγες ώρες προτού ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίδος του Ιανουαρίου, η Φούλαμ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του διεθνούς φορ για τα επόμενα 4,5 χρόνια, δίχως να γνωστοποιήσει το ποσό που πρόσφερε στον Ολυμπιακό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον λονδρέζικο σύλλογο, δείγμα του πόσο πολυ ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της τον πρώην –πλέον επιθετικό των «ερυθρολεύκων».

Ο Μήτρογλου είχε μεταβεί απ’ την Πέμπτη στο Λονδίνο, το μεσημέρι ολοκλήρωσε τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια έπεσαν οι υπογραφές σε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2018 που θα του αποφέρει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο.

Μάλιστα, χθες είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους –πλέον- συμπαίκτες του, ωστόσο ο προπονητής της Φούλαμ, Ρενέ Μόλεστιν δεν τον υπολογίζει για το προσεχές παιχνίδι του σαββατοκύριακου, με το ντεμπούτο του να πηγαίνει για την άλλη εβδομάδα.

.«Η τρόικα παγιδεύει τους Έλληνες στον... οικονομικό κάτω κόσμο»

Στην ελληνική μυθολογία, ο Κέρβερος αντιπροσωπεύει τον φύλακα του Άδη και έχει την μορφή ενός σκύλου με τρία κεφάλια. Στην σύγχρονη ελληνική πολιτική, η τρόικα είναι το τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό «κάτω κόσμο».

Σε δημοσίευμα από την έντυπη έκδοση του Economist, αναφέρεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, ακόμα και οι καθαρίστριες φωνάζουν «δολοφόνοι» στα μέλη της τρόικας που επισκέπτονται τη χώρα. Στην Λισαβόνα, τα πανό των διαδηλωτών λένε «F... the troika». Μάλιστα, υπάρχει και ένας δημοφιλής πορτογαλέζικος νεολογισμός, το entroikado, που εν ολίγοις σημαίνει σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση.

«Ως φρουρός των δανειστών που είναι, η τρόικα δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή», γράφει το περιοδικό, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: «Μήπως το "τέρας" τρώει τις σάρκες των χωρών τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το "τέρας" έτσι και αλλιώς»;

Ο Economist αναφέρεται στη συνέχεια στην έρευνα που διεξάγεται για τον ρόλο της τρόικας, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη κριτική γίνεται στην Ελλάδα αφού - όπως τονίζει - «υπάρχει κάποιος λόγος».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.