.Εκπληξη: O Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα-Καυτό παρασκήνιο

Έκπληξη από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη και όχι από τον ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία. Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον *Κώστα Μπούρα*, διευθυντή του γραφείου... περισσότερα »

.Η επόμενη ημέρα σε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα: Δεν τους θέλει πίσω ο Βενιζέλος, δεν επιστρέφουν εκείνοι, αλλά...

Από το 50 της Χαριλάου Τρικούπη που στεγάζεται το ΠΑΣΟΚ, μέχρι την συμβολή Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη όπου στεγάζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μεσολαβούν μερικές εκατοντάδες μέτρων. Και πολλές αλληλοκατηγορίες: Από αποστασία και καπρίτσια, μέχρι δεξιά στροφή και συγκυβέρνηση με Μπαλτάκους. 

Το βαρύ κλίμα που επικράτησε στα δύο επιτελεία Βενιζέλου-Παπανδρέου, ήταν προφανές εδώ και μέρες, παρά τις υποσχέσεις ότι θα διεξαχθεί πολιτισμένος προεκλογικός διάλογος. Το βράδυ της Κυριακής τα στόματα άνοιξαν. Η επόμενη ημέρα της εκλογικής συντριβής ... περισσότερα »

.Πρόσκληση Φρ. Ολάντ στον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να «επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι», στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της», προκειμένου να ξαναβρεί «τον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο Ολάντ στον Τσίπρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

.Eλληνικό F16 κατέπεσε στην Ισπανία

Ένα ελληνικό F16 που συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση, κατέπεσε στην Ισπανία. Το διθέσιο αεροσκάφος συνετρίβη στην αεροπορική βάση Los Llanos του Αλμπαθέτε της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης, στις 16:40 ώρα Ελλάδος, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 

Σύμφωνα με ισπανικό ιστότοπο, στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες. Το F16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical ...περισσότερα »

.Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αναλυτές

Η Γερμανία εκφράζει σήμερα ανησυχία για την εκλογική νίκη του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής λιτότητας την οποία επιθυμεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν όποιον θέλουν. 

Εμείς έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε τα χρέη τους», προειδοποίησε μιλώντας στη λαϊκή εφημερίδα «Μπιλντ» ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού κόμματος CDU της Μέρκελ στην Μπούτεσταγκ Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. ... περισσότερα »

.Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, υπουργείο στον Πάνο Καμμένο και συμφωνία για ΠτΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αυτό τόνισαν πηγές των ΑΝ.ΕΛΛ, σύμφωνα με τις οποίες άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά. Επίσης, επισήμαναν ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη δήλωση για ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι ακυβέρνητη η χώρα και πρόσθεσαν ότι η βάση της συμφωνίας των ΑΝ.ΕΛΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία» πως «οι κόκκινες γραμμές των ΑΝ.ΕΛΛ για τα εθνικά θέματα θα γίνουν σεβαστές» και ότι «υπάρχει καλή προσωπική χημεία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Δεν θα κυβερνήσουμε με εκβιασμούς, αλλά με έντιμες και δημόσιες τοποθετήσεις» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

.Μ. Σουλτς: Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς και «το γνωρίζει»

Ο νικητής των ελληνικών βουλευτικών εκλογών Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους εταίρους του «και το γνωρίζει» δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο. 

«Είναι ένας πραγματιστής» δήλωσε ο κ. Σουλτς για τον επικεφαλής του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στον δημόσιο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφούνκ. «Θα πρέπει να βρει έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους του και πιστεύω πως το γνωρίζει». «Σήμερα είναι η ημέρα μετά τις εκλογές και είναι επίσης η ημέρα της λογικής» σύμφωνα με τον Γε... περισσότερα »

.Οι εφημερίδες Le Monde και Liberation για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ηχηρή αμφισβήτηση της μεθόδου που επέλεξε η Ευρωπαϊκή 'Ενωση για να διαχειρισθεί την οικονομική κρίση και το μήνυμά της υπερβαίνει την ελληνική περίπτωση, σύμφωνα με σχόλια που δημοσιεύονται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Le Monde και Liberation. 

Ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε για την παραμονή της χώρας του στη ζώνη του ευρώ και ακόμη και αν μετρίασε τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες, ο διορισμός του ως πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει εν τοις πράγμασι την πλέον έντονη αμφισβήτηση της μεθόδου διαχείρισης της κρίσης που υ...περισσότερα »

.Ποιοι γίνονται υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει στις 15:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπου θα του ανακοινώσει ότι έχει τη στήριξη του Πάνου Καμμένου για να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Αμέσως μετά στις 16:00 ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί και αναμένεται να ανακοινώσει όλα τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, ενώ το απόγευμα ή το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία και στη συνέχεια οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων.

 Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στις 14:30 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Α... περισσότερα »

.Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ηγέτη που δίνει πολιτικό όρκο.

Ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε ότι «θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Πριν την ορκωμοσία, ο κ. Τσίπρας είχε λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα του για διεύρυνση της πλειοψηφίας των 162 βουλευτών μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ.

Είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεσή του ορκιστεί με πολιτικό όρκο. 

.Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες είναι από το πρωί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Σαμαράς θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στον νέο πρωθυπουργό που εν τω μεταξύ θα έχει ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συγκαλέσει εντός των προσεχών ημέρων τα κομματικά όργανα, την Εκτελεστική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου και θα ανακοινώσει τη διοργάνωση συνεδρίου.

Πάντως ήδη έγινε η πρώτη αντιπολιτευτική κίνηση με ανακοίνωση της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη η οποία αναφέρει: «Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Αγνοεί επιδεικτικά μία παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία»

.Τα «μυαλά» του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε να διαπραγματευθούν

Σε πέντε οικονομολόγους βασίζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να έχει αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Οι κ.κ. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος, Μηλιός και Βαρουφάκης θα διαχειριστούν την ελληνική οικονομία και θα κληθούν να φέρουν σε πέρας τη διαπραγμάτευση. 

Επικεφαλής είναι ο *Γιάννης Δραγασάκης*, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του συνολικού προγράμματος του κόμματος. Στη νέα κυβέρνηση ο κ. Δραγασάκης αναμένεται να έχει τη θέση του αντιπροέδρου και ενδεχομένως να έχει υπό την εποπτεία του το υπουργείο οικονομικών. Ο κ. Δραγασάκης σπούδασε πολιτικές κα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.