.Το τελευταίο... «τανγκό» της Αθήνας!

*Φοβούμαι* ότι, παρά την επιθυμία της κυβέρνησης για μία «ήσυχη» και χωρίς αναταράξεις «φθινοπωρινή αξιολόγηση» από την τρόικα, ο «αποχαιρετιστήριος έλεγχος» δεν θα είναι ανέφελος και με... ευχάριστες αναμνήσεις. *Το πρώιμο* «τανγκό στο Παρίσι» δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η ατμόσφαιρα δεν «ζεστάθηκε»... 

Στο Βερολίνο, παρά τα «εύσημα», η κ. Μέρκελ περιορίστηκε να «ακούσει», χωρίς να δεσμευτεί. Εριξε το «μπαλάκι» στην αξιολόγηση της τρόικας και στα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών. *Σε αυτό* το περιβάλλον άρχισε ήδη το «τελευταίο τανγκό στην Αθήνα» με δύο... «τηλεδιασκέψει... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Πλατφόρμα σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

«Η τριμερής συνεργασία μας αποτελεί πλατφόρμα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Αιγύπτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Σαμέχ Σούκρι, αντίστοιχα, μετά την αποψινή τριμερή συνάντηση στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ. 

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τα θέματα συνεργασίας, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη «μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή» που φιλοξένησε στην Ε... περισσότερα »

.Σε κλίμα εσωστρέφειας τα 40 χρόνια ΝΔ

Στη Χαλκιδική μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την πρώτη εκδήλωση που θα γίνει αύριο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τη βάση του κόμματος, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις βρίσκεται χαμηλά και να ανατρέψει το αρνητικό για την παράταξη του κλίμα. 

Ο κεντρικός άξονας των ομιλιών του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα. Ουσιαστικά θα προσπαθήσει να παραλληλίσει την περίοδο του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαζε την χώρα από την κρίση, με την σημερινή εποχή και την έξοδο από την οικ... περισσότερα »

.«Χωρίς πλήρη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις σας, δεν υπάρχει επόμενη δόση»

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιλέγουν να μιλήσουν ανώνυμα σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την συνέχιση του Ελληνικού προγράμματος διαμηνύοντας πως αν η Ελλάδα δε συμμορφωθεί πλήρως με τις δεσμεύσεις, τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τους προσυμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, δε θα πάρει καμία περαιτέρω δόση από την τρόικα! Ευρωπαίος αξιωματούχος, που επικαλείται το δίκτυο MNI, σχολίαζε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία παράταση για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστι...περισσότερα »

.Συνεχίζει την κόντρα με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένα να τραβήξουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί ευνοϊκό πεδίο για την Κουμουνδούρου. 

Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι οι πολίτες μπορούν και ξεχωρίζουν τις διαφορετικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτές της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα αποδομούνται και τα όποια μνημονιακά επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών. 

Τις τελευταίες ημέρες κεντρικά θέματα συζήτησης αποτελούν η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ και η απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις δηλώσεις Γεωργιάδ... περισσότερα »

.Σκόπελοι στην απεμπλοκή από το μνημόνιο και το ΔΝΤ

Το δυσμενές πολιτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας και το μη υποστηρικτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον καλείται να ξεπεράσει η Κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογήσει το ταχύτερο δυνατόν τα σχεδία για απεμπλοκή από το μνημόνιο και πρόωρη αποδέσμευση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. 

Ωστόσο, η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα που θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να έχει καθαρό ορίζοντα ολοκλήρωσης, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς θα αντιμετωπίσουν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ τα ελληνικά αιτήματα για φοροαπαλλαγές και εκτεταμένες ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων....περισσότερα »

.«Όχι σε χαλάρωση των δεσμεύσεων»

«Θέση μας είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρέπει και δεν θα αλλάξουν» δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος. 
Οποιαδήποτε χαλάρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας σε δημοσιονομικό επίπεδο, υπογράμμισε, θα έστελνε μήνυμα στις αγορές αλλά και στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις παλαιές της συνήθειες, τη στιγμή που φτάνει στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υιοθετηθήκαν πρόσφατα, αλλά η πρόσβαση στις αγορές παραμένει εύθραυστη.

Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με ασφάλεια, θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να τεθεί το χρέος σε πτωτική πορεία, πρόσθεσε.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους επενδυτές υιοθετώντας τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που απομένουν και ότι παραμένει προσηλωμένη στο στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη και για υγιή δημόσια οικονομικά μετά το πρόγραμμα.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2015 θα διευκρινιστούν τον Νοέμβριο, όταν θα γνωρίζουμε τη συνολική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όταν θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2014, υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ανέφερε, τέλος, ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση θα πρέπει να δούμε πραγματική πρόοδο σε μια ευρεία δέσμη μεταρρυθμίσεων. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.