.Ευ. Βενιζέλος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας

Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο κ. Βενιζέλος έβαλε σειρά από διλήμματα στους πολίτες κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό. 

Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να απευθύνει και κατηγορίες για υπονομευτές και διασπαστές, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα για προσελεύσεις μετά τις εκλογές.

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας, έφτασε η ώρα που όλα εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει» διεμήνυσε ο Ευ.Βενιζέλος . 

Ο ίδιος έθεσε ένα δίλημμα τονίζοντας πως «εμείς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν θα πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν θα έχουμε στην κάλπη αφήσει την Ελλάδα ακέραιη, με τις τράπεζες να υπάρχουν και να λειτουργούν, με την οικονομία σε κίνηση και σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Θα αφήσουμε στην κάλπη την Ελλάδα να έχει το ΕΣΠΑ έτοιμο. Θα έχουμε αφήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Θα αφήσουμε την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων. 

Θα έχουμε αφήσει τη χώρα ακέραιη χωρίς κρίσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν και στο Κυπριακό και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο λαός ελεύθερα, κυρίαρχα, με αξιοπρέπεια θα κρίνει στις 25 Γενάρη πως θα πορευτεί η χώρα από τις 26 και μετά, ποια κυβέρνηση θα πορευτεί, ποια πολιτική θα ακολουθήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ.Βενιζέλος.

.Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές

 "Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές κι ευτυχώς για την Ελλάδα φεύγει" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και τόνισε πως την πρώτη πολιτική ήττα ο πρωθυπουργός την υπέστη με την άρνησή του να προσέλθει σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν ζητάει "λευκή επιταγή" από τους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται για να επαναφέρει προνόμια, αλλά για να τα καταργήσει, και δεσμεύτηκε για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη κιόλας μέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Είπε ότι δεν βλέπει πια φόβο στους πολίτες, αλλά οργή και επισήμανε:"Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα. Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής. Και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που τα τελευταία χρόνια πλούτισαν σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού μας. 

Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει τη ζωή του στα χέρια του. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα: Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν".

.«Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει συνεργασίες» δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

«Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αυτοδυναμίας και μη συνεργασίας με το Ποτάμι.

Και πρόσθεσε σχετικά με τις συνεργασίες ότι «τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια. Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε -όταν συνεργαζόμαστε- για να σώσουμε τη χώρα».

.ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Προσχηματική η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο

Η αμφισβήτηση του πλαισίου της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τον μόνο δρόμο για την αλλαγή των σημερινών πολιτικών, σύμφωνα με τα στελέχη του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση), που παρουσίασε σήμερα το ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες εκλογές.

Ο Άγγελος Χάγιος ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο οργανωμένος λαός μαζί με μια ασυμβίβαστη Αριστερά της ανατροπής μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση των μνημονίων και στη μονομερή διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, ενώ τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε πολιτική αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει».

Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα χαρακτήρισε την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο προσχηματική, υπενθυμίζοντας πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να γίνει ένα κοινό μέτωπο στο θέμα του Δημοσίου και των διαθεσιμοτήτων έστειλε συγκεκριμένη επιστολή, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

.Βενιζέλος: Χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει

Έχει σημασία να πούμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα εξακολουθήσει να είναι αν στις εκλογές δεν είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, ώστε να λειτουργήσει ως εγγυητής της αναγκαίας ευρύτερης συνεργασίας, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του. 

«Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός, ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος κάνει λόγο για «μια στείρα, αδιέξοδη κι επικίνδυνη σύγκρουση ανάμεσα στον άγαρμπο εκφοβισμό της κοινής γνώμη...περισσότερα »

.Γιατί η ΕΚΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί να στραγγαλίσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αν και ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε εκτενές άρθρο για την κατάσταση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι - που έχει κάνει σαφή τη θέση του: «Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει εγγύηση για ρευστότητα από εμάς» - επαναλαμβάνει την τακτική που έχει δοκιμάσει η Φρανκφούρτη ήδη στην περίπτωση της κρίσης στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, όπου η προοπτική εξαφάνισης της χρηματοδότησης οδήγησε στη λ... περισσότερα »

.«Δεν είναι μπλόφα η προοπτική εξόδου από το ευρώ»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε από ατύχημα να βρεθεί εκτός ευρώ, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη η βασική πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από της επικείμενες εκλογές θα είναι να κλείσει την εκκρεμούσα αξιολόγηση της τρόικας, εκπληρώνοντας τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της ζώνης του ευρώ και του Διεθνούς Νομισματ... περισσότερα »

.Ανοιχτή επιστολή του Τσίπρα στο γερμανικό λαό

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τους γερμανούς πολίτες δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με τίτλο «Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα». 

Σε αυτή ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση τόσο πολιτική όσο και πολιτική στη χώρα, ενώ παραθέτει τους στόχους μίας αυριανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει τον εκλογών της 25ης Γενάρη. 

*Διαβάστε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη Handelsblatt* Αγαπητοί αναγνώστες της Χάντλεσμπλαντ, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι από εσάς θα έχουν ήδη σχηματίσει άποψ... περισσότερα »

.Μεγάλες πιέσεις στα μικρά κόμματα δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Η πόλωση οδηγεί σε συσπείρωση και αύξηση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, συμπιέζοντας τα μικρά κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε χθες ο ΣΚΑΪ η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα παραμένει στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το συνολικό σκηνικό έχει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά από τον διπολισμό του παρελθόντος. 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5% έναντι 27% της Ν.Δ. (τα δύο κόμματα καταγράφουν την ίδια αύξηση -από 2%- σε σχέση με τη μέτρηση που είχε γίνε... περισσότερα »

.Το απόλυτο χάος στη Βενιζουέλα

Χάος επικρατεί στη Βενεζουέλα τις τελευταίες μέρες καθώς η έλλειψη σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους, που σχηματίζουν ουρές για να προλάβουν να προμηθευτούν βασικά είδη της καθημερινότητας. 

Στρατιώτες φρουρούν σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία στο Καράκας ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο πλιάτσικο και  επεισόδια μεταξύ των Λατινοαμερικάνων, που έχουν στην κυριολεξία αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.