.Δυναμική αποκλιμάκωση...

*Είναι* φανερό ότι η Τουρκία επιλέγει συνειδητά μια στρατηγική «ελεγχόμενης έντασης» αμφισβητώντας εμπράκτως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό τη συμμετοχή της στο ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου. 

*Η Ελλάδα* και η Κύπρος είναι προφανές ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμείνουν απαθείς στην τουρκική προκλητικότητα, χωρίς όμως να «τσιμπήσουν» στο «παιχνίδι της έντασης». 'Η, με άλλη διατύπωση, να μην αντιπαρατεθούμε με τους «όρους» και το «πλαίσιο» που θέλει η τουρκική πλευρά. Απ' αυτή την άποψη, είναι εξαιρετικά θετική η «Διακήρυξη του Κα...περισσότερα »

.Το Bloomberg για την ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία πιθανότατα αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, σύμφωνα με τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. 

Η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το... περισσότερα »

.Πάγκαλος: Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου

Σφοδρή επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντάς την «ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο». Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM mε αφορμή την ανατροπή του σχεδιασμού για τα απορρίμματα από την περιφέρεια Αττικής, 

«η κυρία Δούρου κατάργησε πριν από λίγο καιρό, ως νέα περιφερειάρχης, κατάργησε όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει (για τη διαχείριση των απορριμμάτων) και είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρώπη και προκάλεσε εκ νέου και εξ αρχής προβληματισμό γύρω από το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και ... περισσότερα »

.Σύσκεψη Βενιζέλου με θεσμικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σε συνέχεια της χτεσινής σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με θεσμικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τους Παναγιώτη Ρήγα, Γιάννη Κουτσούκο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλη Κεγκέρογλου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Γιάννη Μανιάτη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Δημήτρη Καρύδη. Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξ... περισσότερα »

.Τρία μέτωπα κρίνουν την επιστροφή της τρόικας

Το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, το δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο αποτελούν τα βασικά θέματα στην ατζέντα κυβέρνησης - τρόικας. 

Ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε σήμερα πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό και ενδεχομένως μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο. 

Στο θέμα είχαν αναφερθεί νωρίτερα και πηγές των Βρυξελλών. Όπως τόνισε, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναμένουν κάποιες απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από... περισσότερα »

.«Η τρόικα θα επιστρέψει όταν δείξει πρόοδο η Ελλάδα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει στην Ελλάδα πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα όταν η χώρα εμφανίσει κάποια πρόοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να πηγαίνουν πίσω λόγω των αιτιάσεων και των προαπαιτούμενων που ζητά η τρόικα. 

Ειδικότερα, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση για το πότε προτίθεται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, σημείωσε πως απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα, όπως στον π... περισσότερα »

.Πώς να ρυθμίσετε τον ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις

Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις μπορούν εκατομμύρια φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις τον ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς τις εφορίες και τα τελωνεία. 

Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι υποχρεωτικά υπάγεται στη ρύθμιση το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο μ... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα θα τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015»

Την άποψη του ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου 2015 διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλούμ.

«Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα είχε δηλώσει ότι «το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα», τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

.Ο Μ. Αλέξανδρος, η Αμφίπολη και η διαμάχη Αθήνας-Σκοπίων

H απόφαση του Νίκολα Γκρούεφσκι, να τοποθετηθούν σε ένα νέο αρχαιολογικό μουσείο κέρινα ομοιώματα του Μ. Αλέξανδρου και των γονιών του, του Φίλιππου του Β' και της Ολυμπιάδας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, αποτέλεσε την αφορμή για ένα δημοσίευμα της βρετανικής Guardian με θέμα τη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την «πατρότητα» του μεγάλου στρατηλάτη. 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το 2011, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εγκατέστησε το μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Στη συνέχεια, γέμισε την πόλη με αψίδες θριάμβου, ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.