.Επιτόπου πρόστιμα φωτιά για τη μαύρη εργασία

Επιβαλλόμενο πρόστιμο: ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοχτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο - υπάλληλο και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο - εργατοτεχνίτη, ανάλογα με την ηλικιακή διάκριση που θεσπίζει η υποπαράγραφος ΙΑ 11 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 . 

Συγκεκριμένα για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο Μισθός Επί Μήνες Εργασίας Επιβαλλόμενο Πρόστιμο Για υπάλληλο ηλικίας ... περισσότερα »

.“Μονομαχία” ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου με αφορμή τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε “πόλεμο ανακοινώσεων” επιδίδονται σήμερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε σχόλιό του για τη σύσκεψη ανέφερε τα εξής:

“Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην κυβέρνηση για ταχύτερη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό για την ίδια την κυβέρνηση.

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες λίαρ τζετ, οι κατασχέσεις σπιτιών, συνιστούν το τρίπτυχο της απόλυτης και εμμονικής υποταγής σε μια πολιτική που έχει φτάσει στα όριά της και ήδη έχει απωλέσει και τα τελευταία καύσιμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησής της στην κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία και να στηρίξει μια διαφορετική πορεία της χώρας σε μια κοινωνικά δίκαιη και ριζοσπαστική κατεύθυνση”.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να ματαιώσει κάθε αλλαγή και όσο βλέπει ότι δεν του βγαίνει, τόσο οι εμμονές του φθάνουν σε παραλήρημα. Λυπούμαστε για το κατάντημά του, αλλά η Ελλάδα του αύριο δεν μπορεί να περιμένει”.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ “σήκωσε το γάντι”, σχολιάζοντας: “Η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση είναι μια χώρα χωρίς σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές, με εκατομμύρια ανέργους και εξαθλιωμένους. Τη μάχη για να μη γίνουν πραγματικότητα τα οράματα της κυβέρνησης Σαμαρά, θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε”.

Στην ανακοίνωση αυτή, ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: “Το μόνο για το οποίο αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για να μη φύγει ο εφιάλτης που μας οδήγησε στην κρίση: ο εφιάλτης της υπερχρέωσης, του κρατισμού, της ασυδοσίας των συντεχνιών, που έδιωχναν κάθε επένδυση και κάθε παραγωγική εργασία. Ο εφιάλτης αυτός τελειώνει, απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το χωνέψει”.

.Αδ. Γεωργιάδης: Έλεγχος "πόθεν έσχες" στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

  Την επέκταση του ελέγχου «πόθεν έσχες» και στους  γιατρούς που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά τους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς και την απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τον Σεπτέμβριο, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός κατήγγειλε περιπτώσεις γιατρών που εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο ή γράφουν φάρμακα μόνο μίας εταιρείας, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 75% και οι ίδιοι βρίσκονται δύο και τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο των γιατρών ίδιας ειδικότητας, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου, τη μνημονιακή δέσμευση, που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και προβλέπει τη συμμετοχή με 25 ευρώ στο κόστος νοσηλείας εάν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο θα συζητήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα στη σχετική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.
   
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το εισιτήριο πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία των πέντε ευρώ δεν πρόκειται να αυξηθεί.

   Η μνημονιακή δέσμευση των 25 ευρώ θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014 και σύμφωνα με τον υπουργό το ζήτημα απασχολεί το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση προστασίας τουλάχιστον των οικονομικά αδυνάτων.

.Στις 30 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, αργότερα από κάθε άλλη χρόνια, θα ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Η φετινή μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

.Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,55 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

Σε πλεόνασμα ύψους 2.555 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3.083 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3.141 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. 

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 1.929 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 13.216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.528 εκατ. ευρώ, σύμφωνα μ... περισσότερα »

.Μαζεύουν το διορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην προλάβει να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον ο Χρήστος Παπουτσής.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για τον διορισμό του στην Παγκόσμια Τράπεζα, φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση στο να αναστείλει την απόφασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στήλη «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα θα ματαιωθεί λόγω αντιδράσεων στην κομματική βάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα οι άνθρωποι που χειρίζονται το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μείνει έκπληκτοι από τη διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις και στα δύο κόμματα συνεχίζονται.

.Κλέβουν και τρώνε τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ

Γάλατα, γιαούρτια, μπισκότα, κρουασάν και τυριά κλέβουν και καταναλώνουν μέσα στα σούπερ μάρκετ Έλληνες και αλλοδαποί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και πλέον οι περισσότεροι προτιμούν να καταναλώσουν γρήγορα ένα τρόφιμο μέσα στο σούπερ μάρκετ. 

Καθημερινά οι εργαζόμενοι ανακαλύπτουν ανοιγμένες συσκευασίες σε διάφορες γωνίες, ενώ πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση κάποιον που ανοίγει ένα κουτί μπισκότα για να περάσει η πείνα του. «Τι να λέμε έχει πέσει πείνα στον κόσμο», αναφέρει ο υπεύθυνος μεγάλου σούπερ μάρκε... περισσότερα »

.Προσωπικά θα δει το θέμα των πλειστηριασμών ο Αντώνης Σαμαράς

«Τεχνική» συζήτηση για όλα τα θέματα έγινε στην ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή έντεκα υπουργών, ενόψει του ελέγχου από την τρόικα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

.«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό»

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή έντεκα υπουργών με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. 

Στη σύσκεψη, αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

«Συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει», δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που αναφέρει το ΑΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτη βγαίνοντας από τη σύσκεψη. Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιταχύνει την πορεία της προς τον γκρεμό

«Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην κυβέρνηση για ταχύτερη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιτάχυνση της πορείας προς τον γκρεμό για την ίδια την κυβέρνηση», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες λίαρ τζετ, οι κατασχέσεις σπιτιών, συνιστούν το τρίπτυχο της απόλυτης και εμμονικής υποταγής σε μια πολιτική που έχει φτάσει στα όριά της και ήδη έχει απολέσει και τα τελευταία καύσιμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησής της στην κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία και να στηρίξει μια διαφορετική πορεία της χώρας σε μια κοινωνικά δίκαιη και ριζοσπαστική κατεύθυνση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Δε βλέπει κούρεμα για την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ

Δεν βλέπει κούρεμα για την Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ruhr Nachrichten». Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, όπως επισημαίνει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «δεν βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ' ότι πριν από έναν χρόνο».

«Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε η Γερμανία καγκελάριος. Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, σημειώνει το ΑΜΠΕ, επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο». 

Κριτική στην πολιτική της καγκελαρίου για την ευρωζώνη ασκεί, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάϊνμπρικ. 

Μιλώντας στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, ο Στάϊνμπρικ κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα. 

«Χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Φωνές κριτικής και από την υποψήφια των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρντ: «Η σκληρή πολιτική λιτότητας πνίγει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης στην Ελλάδα» λέει η πολιτικός των Πρασίνων στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger. 

Υποστηρίζει μάλιστα ότι «αν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιμείνει στην μονόπλευρη πολιτική της, τότε μάλλον θα γίνει κούρεμα το φθινόπωρο και ενώ θα συνεχίζεται η οικονομική κρίση».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.