.Το μεγάλο φαγοπότι

Κάθε φορά που βλέπω την Όλγα (Κεφαλογιάννη) να χαίρεται αναφέροντας εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν στη χώρα και να χτίζει πολιτική καριέρα πάνω στα ρεκόρ που επιτυγχάνονται κάθε χρόνο, μου ‘ρχεται να την πιάσω από το σινιέ γιακαδάκι της και να της πω: «Ξέρεις σε ποιον χρωστάς τις σημερινές επιτυχίες κυρία μου; 

Σ’ αυτόν που έριξε τα μπετά στα θεμέλια του οικοδομήματος το οποίο σήμερα ονομάζουμε βαριά βιομηχανία της χώρας. Στον μπάρμπα μου τον Γιάννη. Μάλιστα. Και για να μη νομίζεις ότι αερολογώ, σε ενημερώνω ότι τα μπετά αυτά έπεσαν τον Αύγουστο του 1969 ή 1970, όταν έσκασαν ξ... περισσότερα »

.40 χρόνια από τη μεταπολίτευση

Η 40ή επέτειος από την επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της προδοτικής χούντας υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας, βρίσκει τη χώρα υπό τα «δεσμά» των δανειστών της, οι οποίοι επέβαλαν αβάστακτα μέτρα στον λαό. Η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών παραπέμπουν σε εποχές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο. 

Οι συνθήκες* κάτω από τις οποίες οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς είναι λίγο-πολύ γνωστή, με μεγάλο ερωτηματικό, ακόμα και σήμερα, πώς μπόρεσε ο Ευάγγελος Αβέρωφ να αλλάξει τις αποφάσεις και να επιβάλει τον Κω... περισσότερα »

.Θιασώτες αναξιοκρατίας

Ο λαϊκισμός για άλλη μία φορά στο απόγειο. Ως έκφραση πολιτικής υποκουλτούρας διαβρώνει τα πάντα. Καθίσταται τροχοπέδη για τις αυτονόητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία. Οι σφοδρές αντιδράσεις για την αξιολόγηση στο Δημόσιο δείχνουν πως και εν μέσω κρίσης το παθογενές κομματικό σύστημα παραμένει υποχείριό του. 

Την αναγκαιότητα αξιολόγησης δεν την αμφισβητούν μόνο οι κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και τα αποκαλούμενα «προοδευτικά κόμματα». Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας πολιτικές που δεν συνάδουν με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους...περισσότερα »

.«Ενδιάμεσοι σταθμοί» τα εθνικά κράτη κατά τους Γερμανούς

Εντυπωσιακός ο τίτλος άρθρου της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» - πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι ο Νόρμπερτ Μπλουμ, υπουργός διαρκώς στις κυβερνήσεις του χριστιανοδημοκράτη Χέλμουτ Κολ επί σχεδόν 17 χρόνια, από το 1982 ως το 1998: «Το εθνικό κράτος είναι μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός»! 

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του γηραιού πολιτικού, ο οποίος εκφράζεται με γερμανική ευθύτητα, χωρίς υπεκφυγές: «Το εθνικό κράτος δεν είναι θεόπεμπτο και επίσης δεν είναι το θεμέλιο της Ευρώπης, αλλά απλώς μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός της ευρωπαϊκής ιστορίας» ... περισσότερα »

.Στο «τσακ» τη γλιτώσαμε το 2012

Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις. 

Η Γη γλίτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή «καταιγίδα» πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες. Αν είχε χτυπήσει τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.

.Απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου

Απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ύψους σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ευρώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από πολύμηνη έρευνα, της Οικονομικής Αστυνομίας σε περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας. 

Στο στόχαστρο η Γνωμοδοτική Επιτροπή της περιφέρειας και μία εταιρεία, που έλαβε το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ με τη μορφή δημόσιων και κοινοτικών επιδοτήσεων (2000 - 2001), στο πλαίσιο αναπτυξιακών προγραμμάτων. 

Συνολικά συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, η εισηγήτρια και τα 13 μέλη της Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οι δύο εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες ανέλαβαν την υποχρέωση να αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας που θα απασχολούσε 30 εργαζόμενους, όμως η μονάδα δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε απασχόλησε κανέναν υπάλληλο.

Παρά ταύτα, το 2004, η Γνωμοδοτική Επιτροπή ενέκρινε τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών της εταιρείας στους δύο ιδιώτες, χωρίς να ελέγξει αν είχαν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.