.Έκαναν… «αρνάκι» τον Βαρουφάκη: Ευπρόσδεκτα τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα

Σε αλλαγή… «πλεύσης» προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, βλέποντας ότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου.
«Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει ν΄ αρχίσουν και θ’ αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».
Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι, «υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα».

.Eurogroup: «Κατσάδα», πίεση και μηδέν ευρώ στην Ελλάδα.... Συμφωνία, αλλά με αυστηρές προειδοποιήσεις

Συμφωνία, αλλά με αυστηρές προειδοποιήσεις και καθόλου χρήματα. Ετσι μπορεί να ερμηνευθεί το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, όπως καταγράφεται και από τις δηλώσεις των αρμοδίων. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να συμφώνησαν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη πρόοδος αναφορικά με τη λύση στο πρόβλημα ασφυκτικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

*Ντάισελμπλουμ: Χάσαμε πολύτιμο χρόνο – Χρήματα μόνο μετά από την τελική συμφωνία * Στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ,... περισσότερα »

.«Η εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup θα χαλαρώσει την οικονομική ασφυξία»

Για μία θετική απόφαση του Eurogroup που θα χαλαρώσει την οικονομική ασφυξία της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα στο αποψινό Eurogroup. 

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε ότι: -Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα. 

-Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup. -T... περισσότερα »

.«Ξεκινάμε συζητήσεις την Τετάρτη»

«Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών,

 Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, συμπληρώνοντας ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα» σημείωσε ο Έλληνας 

.Νταισελμπλούμ: «Δεν υπάρχει εκταμίευση δόσης χωρίς μεταρρυθμίσεις»... «Ώρα να δούμε αποτελεσματικές αποφάσεις από την Ελλάδα»

Την Τετάρτη ξεκινούν οι εργασίες ανάμεσα σε Ελλάδα και τα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών», όπως αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος των εργασιών του σημερινού Eurogroup. 

Ο κ. Μοσκοβισί αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε πως ο δρόμος για παράταση του προγράμματος έχει ανοίξει, ωστόσο, αυτό προέχει αυτή τη στιγμή είναι η τεχνική εργασία η οποία είναι ευθύνη των Θεσμών. Πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία και να δούμε αποτελεσματικές αποφάσεις από την πλευρά της Ελλάδας» ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.