.Καζάκος δήμαρχος; Όχι πάλι!

Ακούμε στους καφενέδες του Ζωγράφου ότι ο Καζάκος πιέζεται από τη «γερουσία» της ΔΑΔΑ για να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές. Ή όπως λέει φίλος - συνάδελφος, τους βάζει να τον πιέζουν. 
Άραγε ποια βασιμότητα έχει αυτό το σενάριο; Πόσο είναι διατεθειμένος ο ίδιος να πάρει τη ρεβάνς από τον Καλλίρη και το «μπλοκ των δημοκρατικών δυνάμεων» που τον έξωσαν απ’ το δημαρχείο; Υπάρχουν αντικειμενικοί περιορισμοί για μια πιθανή υποψηφιότητά του; Ας ξεκινήσουμε απ’ αυτό το τελευταίο. 

Όπως είναι γνωστό, ενδεχομένως και μέσα στο Σεπτέμβριο, αναμένεται να ανακοινωθεί από την ...περισσότερα »

.«Στον αέρα» το πρώτο δελτίο ειδήσεων της «Δημόσιας Τηλεόρασης»

Στις 18.00 βγήκε «στον αέρα» το πρώτο δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα. Πρώτο θέμα τού δελτίου ήταν οι εξελίξεις για τη Συρία.

Εξάλλου, για αναπαραγόμενες «ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, παρά το ότι έχει, επανειλημμένως, ζητηθεί από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ να συμμετέχει στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και την μοριοδότηση» κάνει λόγο ο υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία, η στελέχωση της ΔΤ έγινε με πλήθος νέων παρανομιών, αδιαφάνειας και επιλεκτικής εφαρμογής των κανόνων, που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε.

«Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει ¨λάστιχο¨. Καθημερινά ¨μαγειρεύεται¨, ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας. 

Έτσι, απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμη εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

."Στην πάγια ρύθμιση όσοι έχουν ανάγκη διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών"

Οι φορολογούμενοι που έχουν ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνσης στην αποπληρωμή των οφειλών τους στην εφορία, έχουν την δυνατότητα αίτησης για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση που πρόσφατα θεσμοθετήθηκε, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr - επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» και επόμενη επιλογή «Αιτήσεις Ρυθμίσεων».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος εφέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (περίπου 3,5 δισ. ευρώ έναντι 7,5 δισ. ευρώ), ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων (επτά δόσεις). 

.Ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Τη «δέσμευση» της Αιγύπτου για να «ξαναρχίσουν συνομιλίες σε τακτές επαφές και πολύ σύντομα να διοργανωθεί μια κοινή επιτροπή» για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών στη Μεσόγειο, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ν. Φάχμι μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο.

 Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου, ενώ υποστήριξε το δικαίωμα της χώρας του να προασπίζεται τα συμφέροντά της, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που μπορεί να εγερθεί σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι θέσεις των δύο χωρών «είναι ταυτόσημες», πως προωθείται μια «ευρύτερη πρωτοβουλία Ελλάδας-Αιγύπτου - Κύπρου» επί του θέματος και πως σχεδιάζεται να συγκληθούν «το ταχύτερο» οι Ομάδες Εμπειρογνωμόνων για τον καθορισμό κοινών κριτηρίων στη σχετική συζήτηση, που πάντως θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας.

.Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επανέλαβε σήμερα ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχθεί να υποστεί ζημιές στα ελληνικά ομόλογα τα οποία διακρατεί, προκειμένου να παράσχει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση» δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου.
Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν η ΕΚΤ θα συμμετείχε σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Ντράγκι απάντησε «όχι».

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνοδεύεται από νέους όρους.

.Παραγραφή αδικημάτων με μικρή κοινωνική απαξία

Τροπολογία με την οποία παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.8.2013, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται η αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από μεγάλο αριθμό δικογραφιών που ουσιαστικά αφορούν αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία και η επιτάχυνση έτσι της ποινικής διαδικασίας. 

Η παραγραφή του αξιόποινου δεν ισχύει για την παράβαση του ποινικού κώδικα σε περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, σε περιπτώσεις παράβασης της εργατικής νομοθεσίας (μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ) και για παράβαση διατάξεων για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού.

Επίσης παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές στερητικές της ελευθερίας διάρκειας μέχρι έξι μηνών που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου (σ.σ. η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας), εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι επιβληθείσες ποινές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευσή του, με τις οριζόμενες εξαιρέσεις και όρους.

Της προτεινόμενης ρύθμισης εξαιρούνται τα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία (παθητική και ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία). Ειδικότερα εξαιρούνται των ως άνω ρυθμίσεων αποφάσεις που αφορούν παραβάσεις των άρθρων 235, 236, 237, 242, 256, 258, 259 και 390 του Ποινικού Κώδικα.

Με την ίδια τροπολογία προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά δωροδοκία, η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κατάργηση της διάταξης αυτής προτείνεται λόγω των παρερμηνειών που έχουν δημιουργηθεί

.Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών από τη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο σκέλος του ΦΠΑ από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες και έτσι προωθεί νέες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ αυξήθηκαν περαιτέρω τον περασμένο Ιούλιο κατά 144 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα αυτού σε 13,463 δισ. ευρώ, ή στο 22,4% των συνόλου των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο (περίπου 60,2 δισ. ευρώ). Με μια σημαντική μερίδα, πάντως, των υπόχρεων, να αποδίδει την καθυστέρηση ή τη μη απόδοση του ΦΠΑ στην οικονομική δυσπραγία και στην ανάγκη κάλυψης, πρώτα απ' όλα, βιοποριστικών αναγκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προωθούμενες ρυθμίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης στο Δημόσιο του ΦΠΑ, προβλέπουν την ανάρτηση στο διαδίκτυο των ΑΦΜ των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τη μη αναγνώριση των τιμολογίων που εκδίδουν ή λαμβάνουν για έκπτωση του ΦΠΑ.

Ειδικότερα, αρχικά οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ. 

Στη συνέχεια, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) οι ΑΦΜ όσων δεν υποβάλλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Οι κατάλογοι αυτοί θα επικαιροποιούνται καθημερινά από τα στοιχεία που θα αποστέλλουν οι ΔΟΥ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.