.«Σοκ στους επενδυτές από την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Πολλοί αναλυτές συντάσσονται με την ελληνική αριστερά για ένα νέο "New Deal", θεωρώντας ότι μια νέα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα είναι και τόσο ριζοσπαστική», αναφέρει ο Λάντον Τόμας στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα αναδείξουν μια ριζοσπαστική κυβέρνηση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης μιας απείθαρχης ομάδας αριστερών κομμάτων, αναμένεται να νικήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ έχει μιλήσει για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και για αναστολή των σκληρών μέτρων λιτότητ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Ο τόπος δεν κυβερνιέται με τεχνητές αυτοδυναμίες

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη θα μιλήσει  στις 18:30 ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη θέση, η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός. Θέλει συνεργασίες. Ούτε κυβερνιέται ο τόπος με τεχνητές αυτοδυναμίες» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε ομιλία του  χθες στη Λάρισα. Το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός, είπε ο Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «κυβερνητικός μπαλαντέρ».

.Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει εξακομματική βουλή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαίωση προηγούμενων δημοσκοπήσεων για τον αριθμό των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.

Στη νέα δημοσκόπηση η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 3,2 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 26,4% και το κόμμα της Κουμουνδούρου 29,6%.

Βουλή 6 κομμάτων δείχνει και η νέα δημοσκόπηση, με άλλα 4 κόμματα να περνούν τη «βάση» του 3%. Συγκεκριμένα το «Ποτάμι» αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, με 5,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,%. 

Τέλος, λίγο κάτω από το όριο εισόδου βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%...

.Ακήρυχτος πόλεμος στο Παρίσι

Ημέρα τρόμου στην «Πόλη του Φωτός» ήταν η Παρασκευή, καθώς μόλις δύο μέρες μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, οι Γάλλοι, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, παρακολούθησε δύο υποθέσεις ομηρίας να εξελίσσονται.

Δρόμοι παρέμειναν αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, σχολεία εκκενώθηκαν, οι αρχές διέταξαν τα εβραϊκά καταστήματα να κλείσουν.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όποτε και πραγματοποιήθηκε καταδίωξη των δύο αδελφών Κουασί. Η καταδίωξη εξελίχθηκε σε ομηρία, σε τυπογραφείο στα βοριοανατολικά του Παρισιού.

Την ίδια στιγμή σε άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού, στην περιοχή Πορτ ντε Βενσέν, πιάνοντας τουλάχιστον 6 ομήρους και -σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες- σκοτώνοντας 2 άτομα. 

Οι δύο υποθέσεις ομηρίας έληξαν, με συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομίας και στρατού, οι οποίοι κατάφεραν να απελευθερώσουν τους ομήρους, ενώ τόσο οι αδελφοί Κουασί, όσο και ο ένοπλος στο σούπερ-μάρκετ έπεσαν νεκροί. 

.Νεκροί οι δύο ύποπτοι της επίθεσης στο Charlie

Οι δύο ύποπτοι για την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo έπεσαν νεκροί, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού στο τυπογραφείο στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν, βορειοανατολικά του Παρισιού.

Οι αδελφοί Κουασί κατέφυγαν στο τυπογραφείο, κρατώντας έναν όμηρο, μετά από καταδίωξη που είχε πραγματοποιηθεί με αστυνομικούς.

Σώος είναι ο όμηρος που κρατούσαν τα δύο αδέλφια.

.Economist: Ελλάδα, φύγε αν πρέπει

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αναφέρεται το περιοδικό Economist. Σε άρθρο με τίτλο «Φύγε αν πρέπει» το περιοδικό παραθέτει όλες τις απόψεις που εκτέθηκαν δημοσίως τις τελευταίες ημέρες και αφορούσαν την Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η φωτογραφία που επιλέγει το περιοδικό για να συνοδεύσει τα γραφόμενα. Σε αυτή η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει με το δάχτυλο στον Αντώνη Σαμαρά κάτι που δεν υπάρχει στη φωτογραφία. Η λεζάντα είναι ενδεικτική: «Η Μέρκελ δείχνει το δρόμο στον Σαμαρά». Μεταξύ ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.