.Ομοβροντία πυρών κατά των κυβερνητικών εταίρων


Βέλη εναντίον των τριών κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, για την επικύρωση των νέων μέτρων. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άδικο και αντικοινωνικό» το νέο πακέτο. 

«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, 
προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο» δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης διερωτήθηκε αν έχουν αντιληφθεί ότι «όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει», συμπληρώνοντας πως «αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις».

«Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο και έχει ήδη αντιληφθεί που μας οδηγούν τα εγχώρια φερέφωνα των τοκογλύφων» ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

«Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που και οι τρεις και όχι μόνον αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

.«Καζάνι που βράζει» ο χώρος της Υγείας


Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία - καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη. 
Στη καταγγελία ζητεί εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, 
με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης και σχετικά με την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Διοικητή έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.
«Εάν δεν λάβουμε ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.
Από την άλλη πλευρά, οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.
Στο μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.
«Υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας» 
αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, προσθέτοντας ότι «ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση».
Ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκονται οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις.

.Τίμησαν τη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου


Ένα λουλούδι άφησαν σήμερα το απόγευμα, στο μνήμα του Λεωνίδα Κύρκου στο Α' Νεκροταφείο, στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, ο γιος του Μίλτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ηγετικά στελέχη του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, 
αρκετοί άλλοι που συνοδοιπόρησαν με τον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Όπως είπε ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, «η σημερινή συνάντηση μνήμης είναι για να θυμηθούμε τον άνθρωπο Λεωνίδα. Τον πολιτικό Λεωνίδα θα τον τιμήσουμε το φθινόπωρο, με μια εκδήλωση για την Αριστερά και την κρίση και την συμμετοχή της στην κυβέρνηση».

.Ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες


Η Ελλάδα θα παρελάσει στην 61η θέση μεταξύ των 166 χωρών που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για την τελετή έναρξης (22.30) των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Ο Χρήστος Ταμπαξής, ως σημαιοφόρος, θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας, η οποία ως γνωστόν αποτελείται από 61 αθλητές και αθλήτριες και συνολικά 110 μέλη.

Με επιστολή του στον Ολυμπιονίκη Χρήστο Ταμπαξή, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εύχεται καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή και αναφέρει:"είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσετε, με δύναμη και αξιοπρέπεια, επάξια την Πατρίδα, σε μία σπουδαία μάχη".

.Διαφωνία για τον βασικό μισθό


Απόκλιση απόψεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και του υπουργείου Εργασίας, σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, με το οποίο θα καθορίζεται στο εξής ο κατώτερος μισθός, διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. 

Στη συνάντηση δεν ετέθη το ύψος του βασικού μισθού, ενώ εξετάστηκε το θέμα της διαχείρισης των πόρων των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, που έχουν καταργηθεί, με δεδομένο ότι η θητεία της διοικούσης επιτροπής που είχε συσταθεί λήγει σε ένα μήνα.

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη σύσταση δύο επιτροπών που θα εξετάσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και για την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων.

«Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα την αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θεωρεί ωστόσο, ότι θα πρέπει η συμμετοχή του κράτους στις διαπραγματεύσεις, να είναι πιο ουσιαστική», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι η συνομοσπονδία αρνείται εξ αρχής να συζητήσει άλλον τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, εκτός από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε «άνισα και επώδυνα» τα μέτρα που προωθούνται.

.Με εκπρόσωπους της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός


Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την κάτασταση που επικρατεί στους δήμους, την οποία χαρακτήρισαν δραματική και ζήτησαν την άμεση συνδρομή της πολιτείας για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, έκανε λόγο για αδιέξοδο επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 40 δήμοι σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθμούς Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, οι δήμαρχοι δεν έλαβαν οριστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασαν όμως την ελπίδα πως, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Στυλιανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκινά αύριο, θα τους παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις. 

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις προσπάθεις που καταβάλλουν οι εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά παρουσίασε τρεις κινήσεις που μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση. 

Ειδικότερα, μίλησε για την εισροή μέχρι το τέλος του έτους 204 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, αλλά και το ποσό των 299 εκατ. που αφορούν σε επιπλέον έργα από τον προϋπολογισμό. 

Αποκάλυψε μάλιστα για πρώτη φορά, ότι με κοινή απόφαση του υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, θα υπάρξει ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων δήμων και έκανε λόγο για 90 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίζουν τους δήμους κάθε χρόνο.

."Καζαντζίδεια" στον 'Αγιο Κωνσταντίνο


Ανέκδοτες φωτογραφίες του Στέλιου Καζαντζίδη από τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου, τοπικές πίτες από τις γυναίκες της περιοχής, ποντιακοί χοροί ακόμα και διαγωνισμό ψαρέματος έξω από το σπίτι του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή περιλαμβάνει το φεστιβάλ «Καζαντζίδεια 2012» που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στον 'Αγιο Κωνσταντίνο.
«Υπήρχε από παλιά η σκέψη γι'αυτό το φεστιβάλ. Θέλαμε όπως ο Στέλιος Καζαντίδης τίμησε την περιοχή μας να τον τιμήσουμε και εμείς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κώστας Πετρόπουλος.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Στέλιου Καζαντζίδη», «Πολιτιστικός- Μορφωτικός σύλλογος «Δαφνούς», Μουσικός Σύλλογος «Ο Ορφέας», «Σύλλογος γυναικών Αγίου Κωνσταντίνου «Η Κνήμις», Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βουνού «Επικνημίδιος».

.Κατηγορηματικά αντίθετη σε νέες μισθολογικές περικοπές στους ένστολους η Α. Παπαρήγα


«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ταυτόχρονα, πρέπει και οι ίδιοι οι ένστολοι να δουν τα προβλήματα τους και ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία και, ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι μέσα σε συνθήκες κρίσης, τα βάσανα αυτών των ανθρώπων δεν είναι μόνο οικονομικά, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

«Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλους τους χώρους να δυναμώσει η ενιαία στάση και η ενιαία συνείδηση απέναντι στο εξής πρόβλημα: Την κρίση δεν την δημιούργησαν ούτε οι ένστολοι, ούτε ο εργαζόμενος λαός και, επομένως, δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα πληρώσαμε και, πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να δεχθούμε τα νέα μέτρα» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

.Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν


«Επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν απαράβατα όρια, τα μέτρα πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη, να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και οι συμβολές στην προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα, κυρίως από αδύναμους και μεσαίους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει και ένα όριο που αφορά στα χαμηλά εισοδήματα αλλά και το όριο της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να διαλυθεί γιατί είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας.

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές και θυσίες, αλλά ο καθένας πρέπει να νιώσει ότι πιάνουν τόπο και είναι δίκαιες, άρα η μάχη για την ανάπτυξη και τη φοροδιαφυγή, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να είναι παράμετροι του πακέτου που θα παρουσιαστεί στη Βουλή και την κοινωνία», ανέφερε. 

Υπογράμμισε ότι απέναντι στον «καταιγισμό σεναρίων», ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός, «γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση τι γίνεται στην κοινωνία» και σημείωσε ότι «αυτή την αγωνία της κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη (η κοινωνία) να σταθεί στα πόδια της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κατά τη σύσκεψη, οι τρεις αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι η σημερινή συζήτηση έπρεπε να είναι -και ήταν- συζήτηση για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και να τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο «ώστε να εμφανιστούμε στη Βουλή και τον λαό, 
εξηγώντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνημένο με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας που μας βγάζει από το τούνελ και μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, 

βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα για την πραγματική οικονομία». Γιατί, όπως εξήγησε, αν δεν ανασχέσουμε την ύφεση και δεν δώσουμε ξανά αισιοδοξία και προοπτική, δεν θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

.Ο Αλέξης της 3ης Σεπτέμβρη

Ναι το είδαμε κι αυτό….3 του Σεπτέμβρη θα περάσει ο Αλέξης από τη Νίκαια, να μιλήσει στη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς, με συνθήματα  την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση…. σε πράσινο και κόκκινο φόντο.
Ο Αλέξης με ταπεινότητα αρνήθηκε την ταυτότητα του Τσε της Ευρώπης και μπήκε στο ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Θα πει κανείς ότι τα συνθήματα περί Εθνικής Ανεξαρτησίας,  Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης δεν μπορεί να θεωρηθούν αποκλειστικότητα του ΠΑΣΟΚ, καθώς εξέφρασαν τις ανάγκες και τα οράματα του ελληνικού λαού, τα οποία υιοθέτησε και ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ.
Αν δούμε όμως, τη σημειολογία της ημέρας, των χρωμάτων, των συνθημάτων όσο και των ομιλητών θα αναρωτηθούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, που ανασυσταίνεται από τα «παλιά» στελέχη του.
Είναι γεγονός, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να πριμοδοτήσει πασοκογενή στοιχεία μέσα στο κόμμα ενόψει του Συνεδρίου, 
προκειμένου να «μαλακώσει» την ακραιφνή αριστερή του εικόνα με μια πιο μετριοπαθή κεντροαριστερή, ώστε να καταφέρει να αναρριχηθεί άνετα στην εξουσία. 
Και από την πλευρά του, το «άνοιγμα» είναι θεμιτό, όχι όμως και η καπήλευση των συνθημάτων των ιστορικών ορόσημων ενός χώρου.
Το ζήτημα είναι γιατί οι «παλαιοί»  πασόκοι αποδέχθηκαν αυτή τη φαρσοκωμωδία. Για να ενισχύσουν τη θέση τους μεταξύ των άλλων συνιστωσών; 

Ο καθένα δικαιούται να είναι απογοητευμένος επειδή θεωρεί ότι δεν τον αξιοποίησαν όπως έπρεπε, επειδή διαφωνεί με την πολιτική 
που ακολούθησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί να ξεπουλά την ιστορία και την διαδρομή του.Και σε όσους αντιτάξουν το γνωστό Μακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
 έχω να τους θυμίσω ότι: «Εκείνος που στηρίζει την αναρρίχηση ενός επίδοξου Ηγέτη, εργάζεται για την αυτοκαταστροφή του. 
Επειδή η δύναμη, που από αυτήν του την προσπάθεια αποκτά, αρχίζει να μοιάζει ύποπτη, ακόμη και για εκείνον τον οποίο βοήθησε κι έγινε Ηγέτης»
Υπάρχει, όμως, και κάτι που μετά από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις έμεινε μετέωρο "Ο Λαός θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί;;;;"....

.Η Ιαπωνία φέρεται να εξετάζει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, που προσπαθεί να μεταστρέψει την κοινή γνώμη πριν από τις εκλογές, κλίνει προς το να ορίσει ως στόχο την εξάλειψη της πυρηνικής ενέργειας ως το 2030 ? κάνοντας μια σημαντική αλλαγή πολιτικής παρότι στο πρόσφατο παρελθόν, ωσότου σημειωθεί η πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα, σχεδίαζε αντίθετα να αυξήσει το ρόλο της.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός μηνών και καθώς το ποσοστό του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται, 


βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις, αυξάνεται η πίεση να αξιοποιήσει τόσο το ?από τα κάτω? κίνημα εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, όσο και το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θέλουν την εγκατάλειψη της ατομικής ενέργειας.

Μια τέτοια απόφαση όμως θα σήμαινε σύγκρουση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς μεγάλοι όμιλοι λένε ότι ένα επιθετικό πρόγραμμα για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας 

θα αύξανε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και άρα θα ανάγκαζε επιχειρήσεις να μετακινήσουν την παραγωγή τους ?και άρα πιθανώς χιλιάδες θέσεις εργασίας? σε άλλες χώρες.

.Καθηγητής βιντεοσκοπούσε κρυφά μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας


Καθηγητής γυμνασίου, που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2010 για παιδική πορνογραφία, είχε τοποθετήσει σε αίθουσα διδασκαλίας κρυφή κάμερα με την οποία βιντεοσκοπούσε μαθητές. Αυτό αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από την ανάλυση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., των αρχείων που είχαν βρεθεί στην κατοχή του 42χρονου εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι βιντεοσκοπήσεις ανέρχονται στις ογδόντα και είχαν γίνει μέσω υπολογιστή, ενώ κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας διδασκαλίας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος των μαθητών, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους έφηβους.

Ο 42χρονος δίδασκε σε γυμνάσιο της Πιερίας και είχε συλληφθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του στον 'Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε σκληροί δίσκοι, 42 cd και dvd και 3000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

.Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για τα εργασιακά


Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.
Σε ότι αφορά στο βασικό μισθό, ήδη από τις συναντήσεις του Ιουλίου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει αποκλείσει οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση, ενώ παραπέμψει το ενδεχόμενο κάποιας μικρής αύξησης, στη γενικότερη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ζητούν την αύξηση του βασικού μισθού στα 701 ευρώ μικτά από τα 585 ευρώ, 
που είναι σήμερα, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, (ΣΕΒ), θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, που έχει υπερβεί το 23%.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος φαίνεται να συγκλίνει με τις προτάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, σε ότι αφορά το βασικό μισθό, ε
νώ ζητά την επανεξέταση όρων του Μνημονίου, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συμμετάσχει σε διάλογο ο οποίος θα οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις των αμοιβών των εργαζομένων.

Στη συνάντηση τέθηκαν και τα θέματα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες και της συγκρότησης νέου φορέα στο πλαίσιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, (ΟΑΕΔ), 
που θα αναλάβει μέρος από τις αρμοδιότητες που είχαν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ, ΟΕΚ), που καταργήθηκαν.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, ο κοινωνικός διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο.

.Η Νέα Ορλεάνη υψώνει το «Μεγάλο Τείχος» ενόψει του τυφώνα Ισαάκ


Πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη, με ένα παλιρροϊκό κύμα που νίκησε τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης.
Τώρα η Νέα Ορλεάνη έχει ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση του τυφώνα Ισαάκ, ένα παγκόσμιας κλάσης αντιπλημμυρικό σύστημα που κόστισε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πρώτη φορά, το πρωί της Τρίτης, το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, μετακίνησε τη γιγαντιαία πόρτα στη θέση που πρέπει να είναι σε περίπτωση εκτεταμένης πλημμύρας, στο άνω άκρο της λίμνης Μπόργκιν, κλείνοντας και αποκλείοντας από τα νερά, μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων και ύψους 7,9 μέτρων.

Για τη Νέα Ορλεάνη το σύστημα αυτό που είναι γνωστό ως «Το Μεγάλο Τείχος» (The Great Wall), αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας και προστασίας, των περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, από ένα παλιρροϊκό κύμα που θα έρθει με εξαιρετική ισχύ, από τον Κόλπο του Μεξικού.

Το φράγμα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, και αποτελείται από ένα δίκτυο γιγαντιαίων αντλιών, μήκους 563 χιλιομέτρων, από δίκτυο ύδρο-συλλεκτών και πέτρινων εμποδίων ,που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης.

.Ένα όπλο και φυσίγγια βρέθηκαν σε προαύλιο σχολείου στον Βύρωνα


Ένα παλαιού τύπου οπλοπολυβόλο κινεζικής κατασκευής, 39 φυσίγγια των 9ΜΜ και ένα ξιφίδιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χθες, κατά τις μεσημβρινές ώρες, μέσα σε ένα μικρό αλσύλιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο σχολείου στην οδό Ταταούλων στον Βύρωνα. 

Προανάκριση διεξάγεται από την Ασφάλεια για την εξακρίβωση της προέλευσης του μικρού οπλισμού.

."Πέρασε" η τροπολογία για τις οφειλές των ΠΑΕ


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού, για παράταση ενός μηνός στην υποχρέωση των ΠΑΕ να υποβάλλουν την απαιτούμενη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού, υπερψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ισχυρότατες ενστάσεις επί της διαδικασίας και με την αξίωση να μην υπάρξουν περαιτέρω παρατάσεις στην υποβολή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας απ' τις ΠΑΕ, ή άλλου είδους διακανονισμοί. 

Ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, διευκρίνισε πως «το πρώτο πράγμα που κάνουμε, είναι να εισπράξουμε ό,τι μπορούμε από οποιαδήποτε Π.Α.Ε.. Είναι λογικό να δώσουμε χρόνο για να δώσουν τα χρήματα οι ομάδες. 

Αν κάποια ομάδα δεν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα επειδή δεν θα έχει προλάβει να καταθέσει την ενημερότητα, θα έρθει με άλλο ΑΦΜ και τα χρήματα θα πάνε στον αέρα».
«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις εταιρείες και τις αθλητικές. Για λόγους ομαλής έναρξης του πρωταθλήματος, κρίνεται αναγκαίο να διευκολυνθούν οι ομάδες. 

Η προτεινόμενη διάταξη δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού. Επισημαίνω πως δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ και συμφωνώ πως εντός του μηνός δεν θα έρθει καμία ρύθμιση υπέρ των ομάδων» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε έντονη η εναντίωση της υποβολής της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, σε συνέχεια μιας σειράς παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής. Αλλά και επί της ουσίας, η εισηγήτρια του κόμματος, κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «δεν γνωρίζουμε, ούτε πόσα χρήματα χρωστούν οι ομάδες, ούτε για ποιον λόγο ζητούν αυτή τη διευκόλυνση».

«Οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις παραπέμπουν στη «λογική της προεδράρας». Τα έσοδα των ΠΑΕ δεν είναι τόσο μικρά όσο λέγεται. Πώς γίνεται μια επαρχιακή ΠΑΕ να έχει 7 εκ. ευρώ έσοδα και να χρωστά "τη μάνα της και τον πατέρα της";» παρατήρησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης.

.Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι δήμαρχοι της χώρας


Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι δήμαρχοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ. 

Οι δήμοι Αττικής και άλλων περιφερειών της χώρας θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστοί, ενώ στην πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με τα απορριμματοφόρα, με σκοπό να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων.
Οι εργαζόμενοι άφησαν τα απορριματοφόρα και συνέχισαν την πορεία τους πεζή προς την πλατεία Συντάγματος.

Το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συναντάται, αυτή την ώρα,  με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Ενώ, το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει στις 15.00 για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ενόψει και του εκτάκτου συνεδρίου.

.Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα


Μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη στη χώρα, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις στα Χανιά, τη Ρόδο, την Ύδρα και τη Φλώρινα. 

Στη Ρόδο η φωτιά καίει από χτες το απόγευμα και οι προσπάθειες κατάσβεσής της δυσχεραίνονται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. 

Στην Ύδρα σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Μπίστη καθώς και στη Δυτική Μακεδονία, συγκεκριμένα στη Φλώρινα.
Ενώ, σε ένα μόνο σημείο, το οποίο ελέγχεται από τους πυροσβέστες, εξελίσσεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ομαλού μεταξύ Λάκων και Καράνου, στα Χανιά.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δίνοντας σε όλη την διάρκεια της νύκτας την μάχη με τις φλόγες, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε πέντε σημεία.

.Κρίσιμες αποφάσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ.


Τα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, τέθηκαν επί τάπητος στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Εξετάσθηκαν και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η εφεδρεία και το ενδεχόμενο των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. 

Την Παρασκευή, στις 12.00 το μεσημέρι, συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.