.Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

Με την έναρξη της νέας συνόδου της βουλής τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βουλής προς αυτήν , σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, όπως δήλωσε πριν απο λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 
Παράλληλα, γνωστοποίησε την απόφαση των κυρίων Σαμαρά , Βενιζέλου οτι η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται απο το Σύνταγμα ενάν μήνα πριν απο τη λήξη της θητείας του απερχομένου προέδρου δηλαδή το Φεβρουάριο του 2015. 

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συναντάται εως αυτή την ώρα με τον Αντώνη Σαμαρά. 

"Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πολύ καλά" δήλωσε πριν απο λίγο ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών με την τρόικα. Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε οτι υπάρχουν κόκκινες γραμμές οι οποίες -όπως είπε- θα γνωστοποιηθούν αργότερα με την ολοκληρώση των διαπραγματεύσεων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός έδωσε τέλος στο θέμα που ανέκυψε τα τελευταία 24ωρα με την παρουσία Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας οτι οι σχέσεις του με το συνεργάτη του πρωθυπουργού είναι οι καλύτερες. Είναι ευπρόσδεκτος, αξιόλογος και βαθύς γνώστης των αριθμών,ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Στη σημερινή συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- τρόικας σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθισης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης των 15 χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολλές απ' τις οποίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης.
Αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων- σύμφωνα με πληροφορίες- ο πτωχευτικός κώδικας και ο κώδικας πολιτικής δικονομίας 

.«Να πάμε σε συνέδριο πριν τις εκλογές»

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ζήτησε σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα πως «μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. 

Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε σε συνέδριο. Πριν τις εκλογές... Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας - γιατί όχι; Όλα πρέπει… 

Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο». Επιπλέον, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως: «Πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική πρόταση, η οποία να είναι συνολική και που θα υπαγόρευε και μια άλλη στάση στη διαπραγμάτ... περισσότερα »

.Στα άκρα οι σχέσεις Χαρδούβελη-Λαζαρίδη

Την αποχώρηση των πρωθυπουργικών συμβούλων κ.κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου από το υπουργείο Οικονομικών και την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας ανέμενε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης , προκειμένου να επιστρέψει στο υπουργείο.

Από το πρωί της Τετάρτης η μη εμφάνιση του κ. Χαρδούβελη αποδιδόταν σε ίωση και ασθένεια , ωστόσο ο υπουργός επανεμφανίσθηκε μόλις έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων της τρόικας με τους κ.κ. Δένδια και Μητσοτάκη και ειδικά όταν αποχώρησαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεγονός αυτό τροφοδότησε σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός των Οικονομικών τα έχει «σπάσει» με τους κ.κ. Λαζαρίδη και Παπασταύρου. 

Ωστόσο, εάν αυτές οι φήμες ευσταθούν και με δεδομένο ότι χθες τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις επαφές με την τρόικα, φαίνεται πως δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση εντός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που κάνεις δεν ξέρει που μπορεί να οδηγηθεί.

.«Ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς»

Την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε πως σήμερα κατέθεσε στη Βουλή μια πρόταση νόμου με άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της ενώ αύριο θα καταθέσει πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού και, για ακόμα μία φορά, ζήτησε εκλογές. 

«Μετά από δυο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι. Η χώ... περισσότερα »

.Με φόντο εκλογές και τρόικα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνηση και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Οι δύο άντρες αναμένεται να χαράξουν τη στρατηγική των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την ώρα που τα σενάρια εκλογολογίας δίνουν και παίρνουν μετά και τις παραιτήσεις *των τριών γενικών γραμματέων* της κυβέρνησης. 

Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την... περισσότερα »

.«Σκαλώνει» στον κάβο των προαπαιτούμενων η κυβέρνηση

«Ναι μεν αλλά». αυτή την απάντηση έδωσαν πολλές φορές χθες οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) στον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος στήριξης και τους στόχους του επομένου τριμήνου. 

Μπορεί η Κυβέρνηση να προσπάθησε χθες να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - και να υποβαθμίσει το ζήτημα που προκάλεσε ο κ. Χαρδούβελης με τον «ανεπιθύμητο» πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη- ωστόσο η τρόικα «άπλωσε» χθες στην κυβέρνηση όλες της τις διεκδικήσεις, οι οποίες εφόσον ικανοποιηθο... περισσότερα »

.Άρθρο-φωτιά της Χουριέτ συνδέει τις πολιτικές εξελίξεις με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Με προφανή ειρωνική διάθεση και με τίτλο «νέο στοιχείο στην ελληνική ρητορική πολιτική: Η αρχαιολογία», η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αναφερόμενη στις ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «ουτοπική γη του μεγαλοπρεπούς της παρελθόντος»! 

Το άρθρο γνώμης δημοσιεύεται στην Αγγλική έκδοση της *hurriyetdailynews.com* και υπογράφεται από την αρθρογράφο της Αριάνα Φερεντίνο η οποία υπογραμμίζει πως ο τύμβος Καστά και οι προσδοκίες για την ανεύρεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου «εκδικείται» τους Έλληνες και τους καταλογίζει πως ζουν σε μία «ονειρική» κατάστ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.