.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...


«Το πρώτο και βασικό μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο εφημεριακός κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το...
θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου και των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας.
Αναλυτικά το κείμενο:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εντάξει τη μισθοδοσία του κλήρου στην ενιαία αρχή πληρωμών και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι επίσης γνωστοί οι κανόνες που ισχύουν για την πλήρωση των κενούμενων εφημεριακών θέσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα προσαρμογής.

Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μη διαχωρίζονται και να μην καταχωρίζονται οι πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις είναι μεγάλο θεσμικό λάθος (συντηρητικού βεβαίως χαρακτήρα) να ξαναγυρίζουμε σε πρακτικές καταγραφής και διλλήματα δήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ιδίως όταν αυτό συνοδεύεται από φορολογικό κόστος!

Στο πλαίσιο των διακριτών θεσμικών ρόλων κράτους και εκκλησίας και με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον διαρκή διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αυτός είναι ο διάλογος που έχει σημασία και όχι ο διάλογος με επιμέρους πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να δημιουργήσει την παρεξήγηση είτε προνομιακών σχέσεων  είτε επίδειξης προσέγγισης για τη δημιουργία φευγαλέων -όπως αποδεικνύεται-  εντυπώσεων», καταλήγει το κείμενο.

.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ...


Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι παρέχει έως 42% μειωμένο...
τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη.

Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς, Δευτέρα έως Παρασκευή 7 πμ- 10 μμ και Σάββατο 7 πμ- 3 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
   
1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
   
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).
   
3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν- δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

.Νέα δημοτική παράταξη από την Αν. Μπότου-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Διακήρυξη – ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Aναστασία Μπότου
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Παράταξης Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη
Οι συνθήκες διαβίωσης όλων μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν αλλάξει δραματικά. Η καθημερινή επιβίωση μας είναι δύσκολη. 
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη δημιουργήθηκε γιατί θέλουμε να φέρουμε την ανατροπή, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε ενέργειάς μας τον άνθρωπο. 
Είμαστε απλοί καθημερινοί πολίτες που νοιαζόμαστε για το Δήμο και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της ζωής μας, ξεκινώντας από την πόλη μας.
Η προσπάθεια μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να δημιουργήσουμε μια πόλη, που να μπορούμε και να αξίζει να κτίσουμε τη ζωή και τα όνειρά μας σε αυτή. Σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο καθένας από εσάς που συμμερίζεται τις ιδέες μας και θέλει να συμμετέχει όποιες και αν είναι οι πολιτικές του θέσεις.
Καθαριότητα και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση
Στοχεύουμε σε μια καθαρή πόλη, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές αποκομιδής των σκουπιδιών. Επίσης, με δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων θα προσπαθήσουμε να τους ενεργοποιήσουμε να συνεισφέρουν με τις καθημερινές τους πράξεις στην καθαριότητα της πόλης.
Σχεδιάζουμε μία ολοκληρωμένη παρέμβασης αναβάθμισης και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα εφαρμόσουμε σταδιακά, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σχεδιασμό αυτό θα δοθεί έμφαση στην ενοποίηση του περιαστικού πρασίνου των Πανεπιστημίων με τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου της πόλης. 

Η ιδέα είναι η ανάπτυξη πρασίνου έτσι ώστε να αποτελεί τη φυσική συνέχεια με το πράσινο του Υμηττού.  Γι’ αυτό το λόγο θα αναπτυχθεί πράσινο με ανάπλαση αδιαμόρφωτων χώρων, δημιουργία πεζοδρόμων, πράσινων δωμάτων, ενίσχυση της φύτευσης και με την αφαίρεση μπετόν όπου είναι δυνατόν. Επίσης, όπου υπάρχει δυνατότητα θα δημιουργηθούν παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής.
Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός
Θέλουμε οι μαθητές μας να έχουν τα απαραίτητα, και εξασφαλισμένες τις καταλληλότερες συνθήκες για την κάλυψη των διδακτικών τους αναγκών. Επίσης, θα υποστηρίζονται οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές τους δραστηριότητες. 

Η συντήρηση των σχολείων και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους μαθητές μας είναι βασική υποχρέωση για μας.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα συντηρούνται ανελλιπώς, ώστε οι συνθήκες άθλησης να είναι αξιοπρεπείς και ασφαλείς.
Με συντονισμένες δραστηριότητες θα αναπτυχθεί η Δια Βίου Εκπαίδευση και θα συνδεθεί με τις πολιτιστικές δράσεις. Ο πολιτισμός θα γίνει έκφραση της κοινωνίας και θα εκδηλώνεται μέσα στην κοινωνία. Στόχος είναι οι δράσεις πολιτισμού και παιδείας να συνδέονται μεταξύ τους και να προωθούν μεθοδευμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Κοινωνικές Δομές και Δίκτυο Αλληλεγγύης
Η ανάγκη των ανέργων και των εργαζόμενων γυναικών για παιδικό σταθμό των παιδιών τους αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, φροντίζοντας παράλληλα όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο παροχών από τους παιδικούς σταθμούς.
Οι ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές πρόνοιας του Δήμου ΚΑΠΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ θα υποστηριχθούν και ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες που θα προκύψουν, λόγω της κρίσης, θα δημιουργηθούν και νέες, που θα ανακουφίζουν τις ευπαθείς ομάδες.
Έμφαση θα δοθεί στην ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας με την αναβάθμιση του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών. Γονείς και παιδιά έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη από κάθε άλλη περίοδο, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
 Η  ζωή τους αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Είναι σημαντικό να υποστηριχθούν ψυχολογικά. Επίσης, θα υποστηριχθούν οι μαθητές που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και προβλήματα λόγου, που έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.
Βασική μας επίσης επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που  θα υποστηρίζει τους ανθρώπους με σεβασμό και με στόχο την κοινωνική και οικονομική τους επανένταξη.
Κέντρο Νεότητας
Για τους νέους μας, έχοντας επίγνωση της απογοήτευσης και του θυμού που αισθάνονται, θα δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας χώρους του Δήμου, ένα ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, που θα είναι το στέκι τους και που θα μπορούν να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες. 

Μια πρώτη ιδέα είναι η δημιουργία  ενός στούντιο ηχογράφησης για να πραγματώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες. Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρωτοβουλία και ιδέα των νέων.
Στήριξη για τους επαγγελματίες
Για τους επαγγελματίες του Δήμου σε συνεχή συνεργασία μαζί τους θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται δράσεις στήριξής τους.

 Μπορούν να οργανώνονται με το συντονισμό και τη συνδρομή του Δήμου εβδομάδες προσφορών, τονώνοντας έτσι την εμπορική κίνηση των καταστημάτων με παράλληλη ωφέλεια και για τους καταναλωτές και για τους επαγγελματίες, προσελκύοντας κόσμο και από άλλες περιοχές. 

Κάθε δράση και πρόταση των επαγγελματιών είναι καλοδεχούμενη για εμάς αφού στόχος μας είναι να ζωντανέψει η τοπική αγορά των μαγαζιών του δήμου, δίνοντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας για τους Δημότες.
Οικονομική Διαχείριση του Δήμου
Η διαχείριση των οικονομικών θα γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Οι αποφάσεις μας θα στηρίζονται στην κοινή λογική με μόνη σκέψη το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων του.
Καλούμε να έρθουν κοντά μας, όλοι εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη του Ζωγράφου και τους κατοίκους της. Θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο Δήμο.
Η πόλη μας είναι μία ωραία πόλη που αξίζει την αγάπη μας και θα μας προσφέρει και αυτή ότι χρειαζόμαστε αρκεί να τις δώσουμε και εμείς αυτά που έχει ανάγκη.

.Πυροβόλησαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν το Μικρασιάτικο στα Ιλίσια


Οι δύο δράστες μπήκαν σήμερα  στην ταβέρνα στις δυόμισι το πρωί τη στιγμή που στο χώρο βρίσκονταν τέσσερα άτομα ανάμεσα στα οποία και ο ιδιοκτήτης.
Ενώ προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με την απειλή των όπλων τους, αυτός αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιακή χώρα
Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου ενώ οι δράστες αναζητούνται.

. «Αλλά είπε ο Στουρνάρας, αλλά ο Κουράκης...»


Για διαστρέβλωση παλαιότερων δηλώσεων του Γιάννη Στουρνάρα, με σκοπό να τον εμπλέξει στη συζήτηση που άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, για τη φορολόγηση των πιστών, κατηγορεί την Κουμουνδούρου το υπουργείο Οικονομικών. 

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου επισημαίνεται ότι, «όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα».

Η επίμαχη αναφορά του κ. Στουρνάρα, όπως αυτή παρατίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, έως ως εξής: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. 

Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».

«Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη», υποστηρίζει το υπουργείο.

.Πότε θα καταβάλλονται οι συντάξεις


Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

.Τα νέα όρια ηλικίας για τους δημοσίους υπαλλήλους


Σύνταξη στα 67 για όσους συμπληρώνουν την 25ετία από το 2013 και μετά φέρνουν για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Από τις αλλαγές επηρεάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν κλειδώσει την 25ετία ως το 2012 και έτσι οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67.

Σύμφωνα με «Ελεύθερο Τύπο», στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι διορίστηκαν μετά το 1983 και κυρίως η φουρνιά των υπαλλήλων που άρχισε να μπαίνει στο δημόσιο από το 1987 και μετά. 

Όσοι συμπληρώνουν την 25ετία μετά το 2013 οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67 ή μειωμένη στα 62.

Στην ουσία το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται κατά δύο έτη, από τα 65 στα 67 για πλήρη σύνταξη και από τα 60 στα 62 για μειωμένη.

.Έρχονται 50.000 θέσεις για άνεργους νέους

Πακέτο 50.000 θέσεων στους δήμους αναμένεται να προωθηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στη χώρα, που ξεπερνά πλέον το 57%.

Το πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα άνεργοι ή ολοκλήρωσαν πρόσφατα την κατάρτισή τους και μέσω του προγράμματος θα ανοίξει ο δρόμος απόκτησης μιας πρώτης εργασιακής εμπειρίας.

Η διάρκεια της απασχόλησης ορίζεται σε ένα έτος, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης που θα υπογράψουν για ακόμη ένα έτος.

Οι τομείς στους οποίους θα τοποθετηθούν είναι μεταξύ άλλων δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία και άλλοι παρεμφερείς φορείς και νομικά πρόσωπα των δήμων.

Μεταξύ των ειδικοτήτων, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα είναι βρεφονηπιοκόμοι, παιδαγωγοί, καθηγητές φυσικής αγωγής, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, φύλακες, βιβλιοθηκονόμοι, μουσικοί, βοηθητικό προσωπικό κ.α

.«Πολιτικές φωνές τροφοδοτούν το μίσος»


«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολιτικές ομάδες και πολιτικές φωνές, ακόμα και μέσα στα κοινοβούλια ή και στις κυβερνήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν το μίσος και τον εξτρεμισμό κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», δήλωσεσήμερα η Σεσίλια Μάλμστρομ, με αφορμή τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ευρώπη που πραγματοποιείται αύριο, 29η Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στόχος της διάσκεψης είναι να προτείνει πολιτικές πρόληψης κατά του βίαιου εξτρεμισμού, με βάση τα συμπεράσματα του «Δικτύου ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση» (RAN), στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα.

Εκτός από τους εμπειρογνώμονες και τους επαγγελματίες του κλάδου στη διάσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης του Βελγίου, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, εκπρόσωποι από μια σειρά άλλων χωρών, καθώς και η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Ο βίαιος εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει μεγάλη απειλή για την ασφάλεια των πολιτών της ΕΕ», δήλωσε η Μάλμστρομ, παρατηρώντας ότι η τρομοκρατική απειλή έχει εν μέρει μετατοπιστεί από τις οργανωμένες ομάδες στα μεμονωμένα άτομα που είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και των οποίων οι ενέργειες είναι πιο δύσκολο να προβλεφθούν.

«Δεν θα υπερνικήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό χωρίς να αντιμετωπίσουμε επίσης τη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τη βία με ιδεολογικά κίνητρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε η επίτροπος Μάλμστρομ. 
«Οι εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλη επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια όση έχουν σήμερα. Χρειαζόμαστε περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεσή τους στην αύξηση του εξτρεμισμού. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να προστατέψουμε τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο η πολιτική λιτότητας ευθύνεται για την έξαρση του εξτρεμισμού σε ορισμένα κράτη μέλη, η Μάλμστρομ παραδέχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η λιτότητα τροφοδοτεί το λαϊκισμό και τα εξτρεμιστικά κινήματα, ωστόσο τόνισε ότι τέτοιου είδους κινήματα υφίσταται και σε πλούσιες χώρες, όπως στη Νορβηγία.

.Δέσμευση για τους αγρότες


Τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει στην Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των αγροτών, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία τους.
Ο κύριος Κουβέλης αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
Εμπλοκή στο θέμα του πανθεσσαλικού μπλόκου των αγροτών έχει προκύψει από αργά το μεσημέρι, καθώς αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το κομβόι των τρακτέρ, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ.

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, καθώς οι αγρότες επιμένουν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ από τις Αρχές αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να ευνοείται.

Οι αγρότες ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
 Προειδοποιούν πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστων αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων. 
Περισσότερα από 30 τρακτέρ παράταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Αύριο θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αναμένουν απάντηση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ. 
Αύριο συνεδριάζουν και οι αγρότες Βοιωτίας. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αργολίδας, ενώ σε θέση μάχης βρίσκονται οι συνάδελφοί τους στην Ημαθία.
«Αφού εξαπάτησαν τον αγροτικό κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και όρκους στο όνομα της αγροτικής ανάπτυξης, τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποκάλυψαν πλέον το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να ξαναγίνουν κολίγοι στη γη τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή. «Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. 

Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε η κ. Παπαρήγα

.«Έφυγε» και ο τελευταίος κρατούμενος Απριλιανός, Ν. Ντερτιλής


Απεβίωσε στα 92 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου είχε μεταφερθεί με εγκεφαλικό επεισόδιο, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2012, ο τελευταίος κρατούμενος πραξικοπηματίας της Χούντας, Νικόλαος Ντερτιλής.

Ο ισοβίτης, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τη 18η Νοεμβρίου του 1973, ήταν έγκλειστος τα τελευταίο 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος «για λόγους αρχής» όπως δήλωνε ο ίδιος, να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο εδικαιούτο από τη νομοθεσία.

.Στο 50% του βασικού μισθού η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο


Ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο (50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση), ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, σειρά ζητημάτων που αφορούν στους όρους συνταξιοδότησης εργαζομένων από το Δημόσιο, αλλά και ρυθμίσεις σχετικά με τις αδρανείς καταθέσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο νομοσχεδίου που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που δόθηκε σε διαβούλευση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, φέρει τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» και είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1803).

Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η ανάγκη για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υφίστανται στο κράτος, καθώς και στις σχέσεις του με τους πολίτες, είναι επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης και πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το (παραπάνω) σχέδιο νόμου. 

Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία, οι διατάξεις της οποίας, μεταξύ άλλων διευκολύνουν, αλλά και ανακουφίζουν συμπολίτες μας μέσω της επί τα βελτίω τροποποίησης ρυθμίσεων της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, ενδυναμώνουν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσω της ενίσχυσης των δυνατοτήτων του πλαισίου δημοσιονομικών ελέγχων,

 και διαμορφώνουν διαύλους στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης ως απόρροια του εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει τις αδρανείς καταθέσεις».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.