.ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ…Το κτήμα Ζωγράφου πέρασε στο λαό της πόλης!


.Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


To κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης στο κέντρο του Καΐρου κατέλαβε ο στρατός της χώρας, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τελεσίγραφο που έθεσαν οι στρατιωτικοί στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι για να παραιτηθεί. 
Πηγές...
των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν γνωστό πως στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα έχουν αναλάβει την ασφάλεια των στούντιο της κρατικής τηλεόρασης στο κέντρο του Καΐρου και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει το κτίριο.

Λίγο πριν, στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει ότι ο αιγυπτιακός στρατός θα δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης δεν έχει οριστεί να γίνει κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Ο στρατός έδωσε τη Δευτέρα 48 ώρες στον αρχηγό του κράτους για να «ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού» που διαδηλώνει από την Κυριακή μαζικά ζητώντας την παραίτησή του. Διαφορετικά θα του επιβληθεί ένας «οδικός χάρτης» που θα έχει συνταχθεί από τους στρατιωτικούς.

Εκπρόσωπος του Μόρσι, πάντως, δήλωσε πως ο πρόεδρος πιστεύει ότι είναι καλύτερα να πεθάνει «όρθιος σαν ένα δένδρο», υπερασπιζόμενος την εκλογική νομιμότητά του, παρά να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ελπίδες των Αιγυπτίων για δημοκρατία.

.Με τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα απειλούν την Ελλάδα οι δανειστές της

Με τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα απειλούν την Ελλάδα οι διεθνείς δανειστές της, εάν δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για νέο τηλεγράφημα του συγκεκριμένου πρακτορείου προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς χθες το Ρόιτερς είχε μεταδώσει ότι η τρόικα θέτει διορία τριών ημερών προς την Ελλάδα ώστε να πείσει ότι κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων κάτι που διέψευσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι "είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία".

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που όμως δεν κατονομάζει, οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να παγώσουν εκτάκτως τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των μεταρρυθμιστικών της στόχων.

«Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση δεν βλέπω καμία χρηματοδότηση προς την Ελλάδα στη διάρκεια του επομένου τριμήνου» δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, αναφέρει το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ

.Ευ. Βενιζέλος: «Η ψήφος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει τη σταθερότητα»

«Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αποδείχτηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό και προφανή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια», ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε πως «αυτό είναι δέσμευση» και ότι «δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές».

Επιπλέον τόνισε  πως το Κίνημα συνεργάζεται με τη ΝΔ, «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό μας», «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης». «Απαντώντας» ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «κορυφαία προσωπικότητα», υπενθύμισε ότι είχε «σταθεί αυτόκλητα δίπλα του το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί» και πως η δεκαετία του '80 ήταν τομή στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

.Κατά της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ

Να αποσυρθεί από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους, τρείς συνιστώσες, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ.

Οι εκπρόσωποι των τριών συνιστωσών, Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους ότι παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της "αυτοδιάλυσης" των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Εμείς, προσθέτουν, «είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις. Σημειώνουμε ότι η "αυτοδιάλυση" είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο».

Επίσης, απευθύνουν πρόσκληση «σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα "αγκάθι" που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα - μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

.Φ. Κουβέλης: Ο πρωθυπουργός ήθελε να προκαλέσει εκλογές

Ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι «επεδίωξε εκλογές επιδιώκοντας κυβερνητική κρίση για την ΕΡΤ», επέρριψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο κ. Φ.Κουβέλης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να προκαλέσει εκλογές, αλλά ανέκρουσε πρύμναν μετά από τις πιέσεις από την Ευρώπη. 

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι ο Ευ.Βενιζέλος είχε συμφωνήσει για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πριν από τη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου οριστικοποιήθηκε η διαφωνία της ΔΗΜΑΡ.

Ανάφερε πάντως ότι στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν να σπρώξουν τη ΔΗΜΑΡ εκτός τρικομματικής, επειδή ήταν βάρος στους σχεδιασμούς τους.

.Ο επαρκής ύπνος προστατεύει την καρδιά

Επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου τη νύχτα προστατεύουν την καρδιά και επαυξάνουν τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα. 

Η μελέτη επιβεβαιώνει πως η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός του αλκοόλ και του καπνίσματος μειώνουν τους θανάτους από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, αλλά η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη - και έτσι σώζονται περισσότερες ζωές - αν αυτό το υγιεινό στιλ ζωής συνδυάζεται με επαρκή ύπνο τα βράδια.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος της Ολλανδίας και του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό "European Journal of Preventive Cardiology", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν επί τουλάχιστον μία δεκαετία τις περιπτώσεις άνω των 14.000 ανδρών και γυναικών. 
Έως το τέλος της μελέτης περίπου 600 άτομα είχαν εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα και 129 είχαν πεθάνει.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι θάνατοι ήσαν λιγότεροι μεταξύ των ανθρώπων που τηρούσαν τις κλασικές οδηγίες (άσκηση, σωστή διατροφή, όχι αλκοόλ και κάπνισμα) σε συνδυασμό με καλό ύπνο. Όσοι εφάρμοζαν και τις τέσσερις συστάσεις υγιεινής ζωής, είχαν κατά μέσο όρο 57% μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και 67% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

 Όσοι όμως, επιπλέον, κοιμούνταν τουλάχιστον επτά ώρες το βράδυ, είχαν 65% μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και 83% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

.H απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς τον υφυπουργό Π. Καψή

Τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ως συνέχεια της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ζητούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με την απάντησή τους στον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή.
 Ειδικότερα, στην απόφαση που έλαβε ομόφωνα η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ (αργά το βράδυ της Τρίτης, και με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΣΠΕΡΤ), αναφέρεται ότι «στη θέση της άγονης συζήτησης περί «ενδιάμεσου φορέα» πρέπει να ορισθεί ως συνέχεια της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ (κεντρικά και περιφερειακά) για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημοσίου συμφέροντος, όπως ορίζει ρητά η απόφαση του ΣτΕ και συστήνει η EBU».

Σύμφωνα με την απόφαση «η κυβέρνηση ζητά διέξοδο και εκλογίκευση του παραλόγου. Γι' αυτό και ζητά τη συναίνεση μας στον αποκαλούμενο ενδιάμεσο φορέα». 
Επίσης, αναφέρεται πως οι απανωτές τροποποιήσεις της ΚΥΑ φανερώνουν τα νομικά και θεσμικά αδιέξοδα που έχουν ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Κάτι, που, όπως υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, «επιβεβαιώνεται από τον υφυπουργό Παντελή Καψή, ο οποίος για κάθε διαδικαστικό θέμα αναγγέλλει και μια νέα τροποποίηση της ΚΥΑ».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην απόφασή τους επισημαίνουν ότι «παρότι η πρόταση του κ. Καψή δεν μπορεί να αποτελέσει ικανή βάση διαλόγου, τα τρία πρώτα σημεία της πρότασης του (υπολογισμός αποζημιώσεων, κίνητρα συνταξιοδότησης και πριμοδότηση των απολυμένων) είναι θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα».

Σχετικά με τους εργαζόμενους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προτείνουν η εργασία τους το επόμενο χρονικό διάστημα να προσφέρεται χωρίς νέα σύμβαση και η αμοιβή να καθορίζεται με τη μορφή «απολαβών ισόποσων προς τους μισθούς» (που είχαν μέχρι την 11η Ιουνίου), καθώς, όπως σημειώνουν, οι μισθοί εξακολουθούν να υφίστανται λόγω των άκυρων απολύσεων.

Επιπλέον, προτείνουν να υπάρξει ένα «σαφές και νομικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, για όλους εκείνους που θα επιθυμούσαν να λάβουν την αποζημίωσή τους (από την ΕΡΤ και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό) και να προχωρήσουν σε συνταξιοδότηση, ή να αναζητήσουν άλλον εργοδότη και όχι εργασιακή σχέση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» και «καταβολή αποζημιώσεων με υπολογισμένη τη συνολική προϋπηρεσία στην ΕΡΤ (από την πρώτη σύμβαση έργου), χωρίς πλαφόν».

.Προειδοποίηση στρατού σε Μόρσι: Θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) δήλωσε την Τετάρτη, μέσω ανάρτησης στο Facebook, με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τους πολίτες εναντίον των «τρομοκρατών και των ανόητων». Στη δημοσίευση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του SCAF στο Facebook αναγραφόταν: «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η δήλωση αναρτήθηκε 3 μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του. 

Στους 16 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Αίγυπτο εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε σήμερα ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην "ανταρσία του στρατού" και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή. Ο Εσαμ ελ-Ερίαν, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

Οι εντάσεις ξέσπασαν λίγο αφότου ο Μόρσι, απευθυνόμενος στον αιγυπτιακό λαό μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, δήλωσε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησής του, την οποία οι πολίτες εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες και να συνεχίσει να τελεί τα καθήκοντά του.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της χώρας, προέτρεψε τον στρατό να αποσύρει το τελεσίγραφο 48 ωρών που έχει θέσει στην κυβέρνηση, ανέφερε το CNN.

.H «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, βασικό αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο σε 1,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 και αποτελεί το κύριο μέρος του συνολικού δημοσιονομικού κενού (περίπου 2 δισ. ευρώ) για τη συγκεκριμένη περίοδο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα των σημερινών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ενώ, ένα επιπλέον «αγκάθι», έστω και σε μικρότερο βαθμό, αποτελεί και η επιμονή της τρόικας να εφαρμοσθεί το μέτρο της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ από το 2014 (που επηρεάζει και το δημοσιονομικό κενό 2013- 2014), μέτρο που απέφυγε η κυβέρνηση για το 2013 και επιμένει να το «ξορκίζει» και για το επόμενο έτος. 

Παράλληλα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει και το εάν το 2014 ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ ή από τις εφορίες (με την τρόικα να αμφισβητεί έως τώρα την αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού μηχανισμού και το υπουργείο Οικονομικών να υποστηρίζει ότι είναι μεγαλύτερη η εισπραξιμότητα του ΦΑΠ), καθώς και το ζήτημα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. 

Στο φορολογικό «μέτωπο» φαίνεται ότι εγκαταλείπεται το αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Χθες, μετά από μια μαραθώνια συνάντηση περίπου εννέα ωρών, το οικονομικό επιτελείο και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 7 το απόγευμα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως την προσεχή Κυριακή το αργότερο. 

Προκειμένου, στο Eurogroup της Δευτέρας 8 Ιουλίου να υπάρχει μια βάση συζήτησης του αναθεωρημένου Μνημονίου και κατ' επέκταση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.