.Χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα

*Κανέναν *δεν ξαφνιάζει η πληροφορία ότι οι Βρυξέλλες πιέζουν και ζητούν να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό από όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Από το πρώτο Μνημόνιο μας τη γνωστοποίησαν αυτήν την προτίμησή τους, να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη η στήριξη των μέτρων που μας επιβάλλονται και μόνο έως έναν βαθμό καταφέραμε για κάποια διαστήματα και την ικανοποιήσαμε. 

*Ωστόσο *μπορεί η συναίνεση να είναι καλή και χρήσιμη, αλλά δεν αποτελεί καμιά μαγική συνταγή που λύνει αυτομάτως τα προβλήματα. Κι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο όταν η συναίνεση δεν έχει προέλθει μέσα από διάλογο, αλλά επιχειρείτα...περισσότερα »

.Ας είμαστε ειλικρινείς

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον θυμό σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Δεν είναι εύκολο να σου ζητάει κάποιος να τον στηρίξεις στα δύσκολα, όταν σε λοιδορούσε και σε απειλούσε σε κάθε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ούτε βεβαίως πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δικαιούται μιας «λευκής επιταγής». Κάθε άλλο. 

Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς. Εδώ που φτάσαμε, είτε θα γίνουν μερικά πράγματα γρήγορα είτε θα πέσουμε σε τοίχο με φόρα. Ο κλήρος έτυχε στον κ. Τσίπρα. Μπορεί να του βγει προσωπικά, μπορεί και όχι. Η Ιστορία ξέρει και να εκδικείται και να εκπλήσσει ευχάριστα, αν και το τελευταίο σπανίζει στα μέρη μας...περισσότερα »

.Πρώτη φορά... αντιεργατικά

Αυτό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσίπρα και τους εργοδότες είναι στην ουσία ένα... σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, στα χαρτιά βεβαίως. 

Βιομήχανοι, ξενοδόχοι, έμποροι κ.λπ, οι άλλοτε ταξικοί εχθροί της αριστεράς δηλαδή που κάποτε ήταν και στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «όργανα του καπιταλισμού και κουκουλοφόροι που καρφώνουν στην τρόικα» κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον «αριστερό» πρωθυπουργό και τα συμφώνησαν.

 Μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά πρόκειται για ένα «γάμο» συμφερόντων από τον οποίο κερδισμένοι θα βγουν η κυβέρνηση και οι εργοδότες και μεγ... περισσότερα »

.Το «ασφαλιστικό Τσίπρα» θα σαρώσει τα πάντα

Όπως ήταν αναμενόμενο το ασφαλιστικό θα αποτελούσε το νούμερο ένα θέμα για πολλές ημέρες. Με αντιδράσεις, έντονες αντιπαραθέσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ανορθόδοξες προσεγγίσεις και ύποπτα παιχνίδια. 

Όπως π.χ. αυτό που παίχτηκε στο Μαξίμου με τους εργοδότες που τα βρήκαν σε όλα με τον Αλέξη. Και δεν τους λες και αριστερούς όλους αυτούς, το αντίθετο. Τι να έγινε άραγε; Μήπως τους έβαλε κάποιος άλλος να συμφωνήσουν και να βάλουν πλάτη στο Τσίπρα; Γιατί πολύ…. συναίνεση μυρίζει και θυμίζει την αγαστή σχέση Καραμανλή – Τσίπρα, τα τηλέφωνα που είχαν, τον Παυλόπ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.