.Πρόσκληση: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Μπέη...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Εκδήλωση συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης


.” Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς …”, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά με μουσική και τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι και Ηλία Λιούγκου

Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και το Ωδείο Ζωγράφου – Γ. Πολιτόπουλος, οργάνωσαν το Σάββατο  1 Ιουνίου 2013 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο, μια ξεχωριστή βραδιά με μουσική και τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι και Ηλία Λιούγκου, με τίτλο «Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς…».

Παρά τη βροχή ο κόσμος δεν αποθαρρύνθηκε και γέμισε το θέατρο, για να απολαύσει τον Ηλία Λιούγκο, έναν από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του Μάνου Χατζιδάκι. 
Ο Ηλίας Λιούγκος, μας ταξίδεψε στο Χατζιδακικό σύμπαν με αγαπημένα κομμάτια, ενώ η εξαιρετική πιανίστριά του, Δέσποινα Στεφανίδου, ήταν μια πραγματική αποκάλυψη, όταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε. 
Τη συναυλία άνοιξε το μουσικό σύνολο «Athens chamber ensemble 2012», που μάγεψε το κοινό με τον ξεχωριστό ήχο των εγχόρδων του. 
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν, ο Γιώργος Πολιτόπουλος στο πιάνο, η Ευτυχία Παπαγεωργοπούλου στο ακορντεόν, και η Κορίνα Αντωνοπούλου στο τραγούδι. Και η μαγεία συνεχίστηκε με τον κόσμο να σιγοτραγουδά το «Χάρτινο το φεγγαράκι», την «Περιμπανού», τα «Λιανοτράγουδα»…
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

.«Έρχεται να διχάσει, να ξαναχωρίσει τους Έλληνες»

Για «απύθμενο θράσος» του ίδιου και των κειμενογράφων του, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Καισαριανή. Τον κατηγόρησε παράλληλα ότι «έρχεται να διχάσει, να ξαναχωρίσει τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο με τη Νέα Δημοκρατία».

«Ο κ. Τσίπρας και οι κειμενογράφοι του, έχουν απύθμενο θράσος. Επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Εθνική Αντίσταση, τις ηρωικές στιγμές των Ελλήνων πατριωτών», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά και προσθέτει: 

«Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τον Απρίλιο του 1982 με το Ν.1285 την Εθνική Αντίσταση, καταργώντας στην πράξη τον διαχωρισμό του Ελληνικού λαού σε "Εθνικόφρονες" και "Μιάσματα"».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «σήμερα που ο τόπος απαιτεί εθνική συνεννόηση ο κ. Τσίπρας, κόντρα στις αρχές της Αριστεράς, έρχεται να διχάσει, να ξαναχωρίσει τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο με τη Νέα Δημοκρατία».

.Στο περίμενε οι φορολογούμενοι για τους τόκους καταθέσεων

Παγωμένη παραμένει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για χιλιάδες φορολογουμένους, καθώς αναμένουν διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει με τους τόκους των καταθέσεων τους.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνον εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ.

Θα ακολουθήσει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη -μάλλον την Τετάρτη - η οποία θα ρίχνει φως στο τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών. Σε αυτή θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το «πραγματικό γεγονός», δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου που ανήκουν οι καταθέσεις.

Χθες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διαθέτουν σε αυτά οι φορολογούμενοι.

Πρέπει να σημειωθεί πως μόλις το 8% των φορολογουμένων φυσικών προσώπων εκτιμάται πως έχουν τόκους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει. Προβλήματα, έχουν παρουσιασθεί με τις καταθέσεις σε συνάλλαγμα , ωστόσο και αυτά αναμένεται να ξεπερασθούν.

Το γεγονός ότι τα στοιχεία των τόκων θα δοθούν ηλεκτρονικά δεν σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους και δεν θα ζητήσουν βεβαιώσεις από τις τράπεζες.

Το Δημόσιο θα αξιώσει από τους πολίτες να διορθώσουν τα λάθη στον προσυμπληρωμένο Κωδικό 659 - 660 του Ε1 και εάν δεν το πράξουν θα αναζητήσει αδήλωτα εισοδήματα και διαφυγόντες φόρους.

."Δεν υπάρχει θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας"

   «Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».
   
Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.

   «Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» συνέχισε ο υφυπουργός.

.CDU: Περαιτέρω ελαφρύνσεις του ελληνικού προγράμματος στήριξης

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο περαιτέρω ελαφρύνσεων σε ό,τι αφορά τους όρους του ελληνικού πακέτου στήριξης ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Μάιστερ, αποκλείει ωστόσο την πιθανότητα νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μάιστερ επισημαίνει ότι «υπάρχουν ήδη κάποια μέτρα χαλάρωσης του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας» σε σχέση με τη διάρκεια, το ύψος του επιτοκίου και την υποχρέωση αποπληρωμής των τόκων. 

«Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να εξεταστεί και το κατά πόσο και άλλες παράμετροι θα μπορούσαν να τύχουν προσαρμογής» δηλώνει ο Γερμανός βουλευτής, αλλά διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται σε νέα αναδιάρθρωση. 

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα αναλύσουν το ελληνικό πρόγραμμα και μετά θα αποφασίσουν αν είναι απαραίτητο να ελαφρύνουν τους όρους του δανείου, ένα ζήτημα που κατά τον κ. Μάιστερ «δεν είναι θέμα αρχής», όπως η εκ νέου αναδιάρθρωση.

.Ιταλία: Η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στο επίκεντρο

 Η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας με την μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών στον πρόεδρο αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα φέρεται να προκρίνει την μεταρρύθμιση αυτή.

Σε αυτό συνέτειναν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ο ρόλος του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θεωρείται όλο και σημαντικότερος. Τον Απρίλιο, ο Ναπολιτάνο δέχθηκε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της δημοκρατίας της Ιταλίας, λέγοντας πως το έκανε για να βοηθήσει την χώρα να βγει από την πολιτική κρίση και να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση.  

Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιθυμεί την μετατροπή του πολιτικού συστήματος σε προεδρικό. Εδώ και καιρό, ο Μπερλουσκόνι διαμαρτύρεται ότι «το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι αναποτελεσματικό», καθώς «ο πρωθυπουργός χωρίς έγκριση του προέδρου δεν μπορεί να αλλάξει ούτε έναν υπουργό της κυβέρνησής του».

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), στο οποίο ανήκει ο πρωθυπουργός Λέτα, μοιάζει όμως να διχάζεται. Περίπου οι μισοί βουλευτές και γερουσιαστές του PD εκτιμάται πως αντιτίθενται σε αυτή την πρόταση, αφού πιστεύουν πως υπό τις σημερινές συνθήκες ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την εκλογή του στην προεδρία μετατρεπόμενος σε έναν «Σαρκοζί της Ιταλίας».

Ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε τέτοια προοπτική. Για τον Γκρίλο, ο Μπερλουσκόνι «ετοιμάζεται να γίνει ο νέος Ντούτσε της Ιταλίας, με την βοήθεια των τηλεοράσεων, φυσικά,  που μπόρεσε να διατηρήσει χάρη στην στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων». 

.Βλ. Πούτιν: Η κρίση της Κύπρου ανέδειξε το έλλειμμα εμπιστοσύνης ΕΕ - Ρωσίας

Η κρίση χρέους της Κύπρου ανέδειξε την ανάγκη αύξησης της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας στις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην κεντρική ομιλία του κατά τη Σύνοδο Ρωσίας - ΕΕ στο Εκατερινμπούργκ, στα Ουράλια.

Ρωσία και ΕΕ πρέπει να εργαστούν επιπροσθέτως για την αύξηση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας όσον αφορά την κρίση χρέους στην Κύπρο, είπε ο πρόεδρος Πούτιν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν «πρόσθετες διαβουλεύσεις».

Ο Ρώσος ηγέτης διευκρίνισε ότι κατά το ανεπίσημο δείπνο της Δευτέρας οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση πραγμάτων στις οικονομίες της Ρωσίας και της ΕΕ, αλλά και τη διεθνή κατάσταση της οικονομίας εν γένει. 

«Για εμάς ήταν σημαντικό να αποκτήσουμε πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα μέτρα, που λαμβάνονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην ευρωζώνη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

.Στο μικροσκόπιο της τρόικας και πάλι η ελληνική οικονομία

Αρχής γενομένης από σήμερα με τα τεχνικά κλιμάκια- και με τους επικεφαλής της τρόικας να έχουν ορίσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Δευτέρα- η ελληνική οικονομία υπόκειται σε νέο έλεγχο από τους δανειστές.

Παράγοντες της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν «σημαντικές» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις (παρότι η πολιτική έγκριση για τη δόση των 3,3 δις. ευρώ έχει δοθεί), 

καθώς συνδέουν αυτές με την ικανοποίηση του αιτήματος για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Και προσβλέπουν ακόμη και σε μια μείωση πιλοτικά για τη θερινή περίοδο (παρά τις ενστάσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ) καθώς, όπως αναφέρουν, «έτσι ανοίγει ο δρόμος».

Στον κατάλογο της τρόικας υπάρχουν τουλάχιστον 147 εκκρεμότητες (παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος Ιουνίου και επιπλέον ποσοτικοί στόχοι), οι οποίες, ακόμη και εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιδείξουν «ελαστικότητα», εξαναγκάζουν τα υπουργεία σε έναν αγώνα δρόμου.

.Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα δάνεια

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προς συζήτηση και επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το πρόγραμμα ευνοϊκής μεταχείρισης φυσικών προσώπων στην αποπληρωμή ενήμερων οφειλών από δάνεια.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν.3869/2010», έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ως κατεπείγον και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής μετά το πέρας της διαδικασίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εισάγεται αύριο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια σε μια συνεδρίαση.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχει ορισθεί εισηγητής ο βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε εισηγητή τον Γιώργο Σταθάκη.

.Ιδρύεται Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εξόρυξης των ελληνικών υδρογονανθράκων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας μάλιστα και τη δημιουργία Δημόσιας Εταιρείας Υδρονονανθράκων που θα ασχοληθεί με το θέμα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου, υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και ειδικών εμπειρογνωμόνων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα», 

επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, «προυπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο».

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη, το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας. 

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίου της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκωλο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στη χώρα μας». Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του ΥΠΕΚΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους του υπουργείου και να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους.

.Στο θερινό Σινέ «Θησείο» ...Πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Στο θερινό Σινέ «Θησείο», στο καλύτερο σινεμά του κόσμου σύμφωνα με έρευνα του CNN, θα παραβρεθούν ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, στις 11 Ιουνίου, για την πρεμιέρα της ταινίας τους «Before Midnight» (Πριν από τα Μεσάνυχτα), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με την οποία θα ανοίξει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival).

Το Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.  

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι εκδηλώσεις του θα «διακτινιστούν» σε θερινούς κινηματογράφους, σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συναυλίες, διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

.Συνεχίζονται οι αναταραχές στην Τουρκία

Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από αντικυβερνητικές οργανώσεις και έχουν προκαλέσει τις πιο έντονες ταραχές στην Τουρκία εδώ και χρόνια βαδίζουν «χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, σε μια προκλητική απάντηση που έδωσε σχετικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που εκτυλίσσονται από την Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Ένας 22χρονος άνδρας εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όταν δέχτηκε σφαίρα στην διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

"Ο Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

 Εκατοντάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.  Οι αναταραχές προκάλεσαν επίσης βαρύ πλήγμα στην τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Τέλος, διήμερη απεργία κήρυξε από σήμερα η συνομοσπονδία συνδικάτων KESK,  που εκπροσωπεί 240.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, καταγγέλλοντας την κρατική τρομοκρατία κατά των διαδηλωτών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.