.Νέα αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Βίτσα


Νέα οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, κατά των ξένων επενδυτών, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε σε επανακτήσεις Οργανισμών, στις οποίες έχουν μπει ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το λιμάνι του Πειραιά (COSCO).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βίτσα, λέγοντας ότι όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα μιλώντας για «σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις», «τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του».

«Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

Παρέμβαση στο θέμα, από την Κύπρο όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΕΛΚ, έκανε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προτρέποντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, αν προτίθεται να του πει κάτι ανάλογο. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βίτσας εναντίον των ξένων επενδύσεων στη χώρα, τόνισε: «Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, χρειάζεται γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, 
σήμερα, ότι θα επανακρατικοποιήσουν επιχειρήσεις με πρώτα τα λιμάνια. Είναι αυτό το οποίο θα πει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σόιμπλε; Ότι, δηλαδή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σκοτώνει τις επενδύσεις, διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα; 

Οι ξένες επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας; Αν είναι αυτό το οποίο θα πει στον κ. Σόιμπλε, καλύτερα να ματαιώσει το ταξίδι του στη Γερμανία».

.Βενιζέλος: Επιβεβαιώνονται προφανή πράγματα


Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγκάρντ δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θεωρεί πως πλέον επιβεβαιώνονται προφανή πράγματα. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει το ερώτημα τί παραπάνω θα μπορούσε να κάνει και εκτιμά πως το κόμμα του θα βγει πιο ισχυρό και πιο ωφελημένο από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει. 

«Είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να είναι εμπροσθοφυλακή στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα καθαρό απόλυτο μέτωπο, είναι ασύμπτωτες οι πολιτικές μας». Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «εκφραστή της οπισθοδρόμησης και του συντηρητισμού». 

.Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ υποκαταστημάτων της Eurobank στην Καισαριανή.
'Αγνωστοι τοποθέτησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό έξω από τα γραφεία της N.Δ στην Αργυρούπολη, όπου από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές φθορές.

Λίγο αργότερα στη Γλυφάδα άγνωστοι πέταξαν μολότωφ στα γραφεία της Ν.Δ προκαλώντας επίσης μικροζημιές, ενώ λίγο μετά τις 4, γκαζάκι εξερράγη έξω από τα γραφεία της Ν.Δ στην Κυψέλη προκαλώντας και εκεί μικφορθορές.
Τέλος, στην Γλυφάδα πριν τις 5 τα ξημερώματα άγνωστοι εκσφενδόνισαν τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Ιθώμης και Μορέως.

Νωρίτερα σημειώθηκαν εμπρηστικές υποθέσεις σε ΑΤΜ δύο υποκαταστημάτων της τράπεζας Εurobank στην οδό Κλαζομενών 22 και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παιωνίου, στην Καισαριανή.
Ανακοίνωση για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε νωρίτερα από τη Νέα Δημοκρατία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων κομμάτων, στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.

Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν.
Καταδικάζονται από όλους τους Έλληνες. Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

.Καθολική αντίθεση της αντιπολίτευσης στην κατεπείγουσα ψήφιση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - όπως εισηγήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πλην των ΑΝ.ΕΛ. να αποχωρούν καταγγέλλοντας την διαδικασία - συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά σε μια σειρά δημοσιονομικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτικές, φορολογικές, αλλά και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενες για τη λήψη της επόμενης δόσης από τη χώρα μας.

Ο κ. Στουρνάρας, κατέθεσε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σε κατεπείγον νομοσχέδιο ώστε οι ρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται ως προαπαιτούμενες για τη λήψη τμήματος της δόσης, να έχουν ψηφιστεί ως τη Δευτέρα οπότε αρχίζει τις εργασίες του το Euroworking group.
Η αντιπολίτευση αντιμετώπισε το γεγονός με καχυποψία, ενώ προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση με όλα τα κόμματα να διαφωνούν με τον τρόπο που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νομοθέτημα.

Μίλησαν για «κοινοβουλευτική εκτροπή» και τελικώς αποχώρησαν εκτός από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ, εκ μέρους του οποίου ο Νότης Μαριάς εξήγησε πως θα παραμείνει για να μην ψηφιστεί ομόφωνα και χωρίς να ακουστούν αντιρρήσεις το νομοσχέδιο.

Αιτιολογώντας την ανάγκη να ψηφιστεί ως κατεπείγον το νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικά και επείγοντα ζητήματα τα οποία προκύπτουν ως υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς, ενώ η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση.

Επισήμανε ακόμη ότι ναι μεν είναι κατεπείγον όχι όμως και άγνωστο νομοσχέδιο καθώς ενσωματώνει ήδη υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες είναι δημοσιευμένες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Πριν αποχωρήσει σύσσωμη η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε για «διαδικασία - μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και θα επακολουθήσουν μεγάλα δεινά στον τόπο» είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε πως τίποτα το εξαιρετικό και επείγον δεν υπάρχει σε αυτές τις πράξεις παρά μόνο το να εφαρμόσει η κυβέρνηση πειθήνια εντολές οι οποίες καταργούν νόμους και δικαιώματα και κατέληξε αναφέροντας πως καταργείται και η εθνική κυριαρχία, ταπεινώνεται τη χώρα και υποθηκεύετε το μέλλον της.

.Νόμος του κράτους το νέο φορολογικό


Με επίθεση του Γιάννη Στουρνάρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
 «Η αντιπολίτευση - και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση - στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. Το «όχι σε όλα» δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την «πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη», ή, όπως το λέει ο λαός, «τζάμπα μάγκες»» παρατήρησε ο κος Στουρνάρας. 

«Επειδή σήμερα κατακεραυνώσατε την Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει στον Σόιμπλε να δώσει διαπιστευτήρια. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπερασπιζόμενος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο κος Στουρνάρας παρατήρησε πως «ο λαός έχει υποστεί θυσίες, αλλά πιάνουν τόπο. Η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ' τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο. 

Μας κούρεψαν το χρέος 40 δις, μας μείωσαν τα επιτόκια, μας μείωσαν τα τοκοχρεολύσια!» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Και μπροστά στις διαμαρτυρίες του Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ότι το πλεόνασμα αυτό δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ο κος Στουρνάρας διατράνωσε: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακαλουθώ! Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού!».

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, είχε κατηγορήσει τον κο Στουρνάρα πως δεν απαντά στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και είχε αξιώσει να διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνει με τις υπό απόλυση 300 καθαρίστριες του υπουργείου του. «Δεν μπορεί να κάνουν εταιρεία. 

Δεν είναι εργολάβοι» είχε πει ο κος Λαφαζάνης. «Το υπουργείο έχει προτείνει να απασχοληθούν νόμιμα οι καθαρίστριες με εταιρεία. Είναι κρίμα να τις εκμεταλλεύεστε και να κάνετε επίδειξη ευαισθησίας σε βάρος των φτωχών γυναικών!» απάντησε ο κος Στουρνάρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.