.Η τρόικα δε φαίνεται διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της


«Σαν τον τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» είναι η κυβέρνηση καθώς η τρόικα «έχει χτυπήσει σιγή ασυρμάτου» στις προτάσεις που έχει στείλει η Αθήνα και όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη τούτο δεν οφείλεται μόνο στις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών.

Τα μηνύματα που φθάνουν στο οικονομικό επιτελείο δείχνουν πως η τρόικα «απειλεί με επιπλέον μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ» ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη «να βάλει νερό στο κρασί της». 

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφωνούν ότι «οι πολίτες δεν αντέχουν νέα μέτρα» και την Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών θα συζητηθούν τρόποι για την διεκδίκηση ελαφρύνσεων όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ειδικές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην επιμήκυνση του προγράμματος λόγω της βαθύτερης ύφεσης που θα έλθει λόγω και της Κύπρου. 

Βενιζέλος και Κουβέλης αντιδρούν έντονα στην διατήρηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και φέτος παρά το γεγονός ότι όχι μόνον διαφωνεί η τρόικα για αλλαγή του τρόπου είσπραξης αλλά δεν δέχεται ούτε την ελάφρυνση -όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών- που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ΔΗΜΑΡ «τσιμπάει», η ΝΔ παραμένει σχεδόν αλώβητη και το ΠΑΣΟΚ «καθηλωμένο» από την Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι δε θα δεχθούν άλλες υποχωρήσεις αν δεν υπερασπιστούν με το ίδιο σθένος και τα άλλα δυο κόμματα τα μέτρα. 

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους» λέει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος. Κυρίως η προειδοποίηση στρέφεται προς τον κ Κουβέλη που δήλωσε ότι « δεν θα ψηφίσει την διατήρηση του χαρατσιού».

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί και υπουργούς της ΝΔ να μην φέρνουν προτάσεις,όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, επικαλούμενοι την τρόικα ενώ είναι γνωστή η διαφωνία του κόμματος.

Στο Μαξίμου εκφράζουν απορία για το «αιφνίδιο μουλάρωμα των δυο κυβερνητικών εταίρων» αλλά δεν φοβούνται σε αυτή φάση ότι απειλείται σοβαρά η συνοχή της κυβέρνησης. Όμως δεν θέλουν να εμφανίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία διασπασμένη.

Μετά την επίσκεψη της τρόικας ανοίγει θέμα ανασχηματισμού αφού πλέον ημιεπισήμως το ΠΑΣΟΚ ζητά αξιολόγηση των υπουργών και εμμέσως θέτει ζήτημα για τους υπουργούς της ΔΗΜΑΡ. 

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε και εάν χρειάζεται, λένε στο Μαξίμου αλλά πολλοί θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς σύντομα και πριν από το Πασχα θα προχωρήσει σε αλλαγές. Εξάλλου, λένε, φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος πιστεύει πως η συμμετοχή πολιτικών στελεχών του στην κυβέρνηση ακόμη και του ιδίου μπορεί να δώσουν δημοσκοπική ανάσα στο ΠΑΣΟΚ

.Η μουσική φέρνει υγεία και ευτυχία


Είτε παίζεις είτε ακούς μουσική ωφελείς τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σου υγεία υπογραμμίζουν ερευνητές. Με την μουσική μπορείς να τονώσεις τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ταυτόχρονα να μειώσεις τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Η επιστημονική διαπίστωση ήρθε μετά την επανεξέταση 400 ερευνητικών μελετών που ασχολήθηκαν με την επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο.

Η μουσική μάλιστα μειώνει το άγχος κάποιου που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πιο επιτυχημένα από τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή για να είναι ήρεμος.

Ακόμη και ασθενείς με καρκίνο μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά το άγχος τους μέσω της μουσικής υποστηρίζει έρευνα του 2011.

Οι ερευνητές δηλώνουν: «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μουσική αυξάνει ένα αντίσωμα που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία του βλεννογόνου σύστημα, γνωστό ως ανοσοσφαιρίνη Α. Ακούγοντας και παίζοντας μουσική μπορείς επίσης να μειώσεις τα επίπεδα της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες).

Προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “British Journal of Psychiatry” έδειξε ότι η θεραπεία με μουσική, όταν συνδυάζεται με φροντίδα, είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Μια άλλη μελέτη από το 2011 υποστήριξε ότι μια μουσική που μας συναρπάζει έχει παρόμοια επίδραση με το φαγητό ή το σεξ, αυξάνει τη ντοπαμίνη και προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση.

Η έκθεση των ερευνητών για την επίδραση της μουσικής στην ψυχική και σωματική υγεία δημοσιεύθηκε στο «Trends in Cognitive Sciences»

.Μπογιόπουλος σε Παπαρήγα: Συμμαχούμε μόνο με τον εαυτό μας - Οταν οι άλλοι διαμαρτύρονταν, εμείς φεύγαμε


Αρχισαν οι εσωκομματικοί «τριγμοί» στο ΚΚΕ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, καθώς σε άρθρο του που δημοσίευσε χθες ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος εκφράζει έντονες διαφωνίες με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ανοιχτά αμφισβητεί την πολιτική της Αλέκας Παπαρήγα ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» κατηγορεί το ΚΚΕ για αδράνεια απέναντι στις εξελίξεις στην Ελλάδα του μνημονίου, ενώ σχολιάζει «ότι η πολιτική του κόμματος που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται» δεν είναι λαϊκή συσπείρωση, αλλά«συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας».

Παράλληλα, ο κ. Μπογιόπουλος αναφέρεται και στην παρουσία του ΚΚΕ στις διαμαρτυρίες τονίζοντας ότι «απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε» ενώ αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» και άλλες ομάδες διαμαρτυρίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε».

Από την κριτική του κ. Μπογιόπουλου δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ, για το οποίο δήλωσε: «Ας σταθούμε στις εκλογές

Η σ. Παπαρήγα έλεγε: ''Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική''. Δεν συνιστά απολυτότητα να λέμε ότι «επιβεβαιώθηκε» 

μια στρατηγική που την αναδείξαμε ως κριτήριο ψήφου, αλλά αντί να συγκεντρώσει δυνάμεις τις μείωσε στο μισό; Βέβαια, όποτε έρχεται η κουβέντα στο εκλογικό αποτέλεσμα επαναλαμβάνουμε τα περί ''κοινοβουλευτικών αυταπατών''. 

Όχι. Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές».

.Ποιές είναι οι τροφές της μακροζωίας


Ποιες τροφές μας βοηθάνε στο να διατηρήσουμε το δέρμα και το σώμα μας λαμπερό και νεανικό για περισσότερα χρόνια; Υπάρχουν μυστικά στη διατροφή των κατοίκων της Ικαρίας που καταφέρουν με ευκολία και πλησιάζουν τα 90 έτη;

Διαβάστε την παρακάτω λίστα και σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε τα παρακάτω «ελιξίρια» στη διατροφή σας…
Το ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι η πιο αντιπροσωπευτική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Είναι καρδιοπροστατευτικό και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η συνεισφορά του στην αύξηση της HDL χοληστερόλης («καλής») είναι μεγαλύτερη από εκείνη που επιτυγχάνεται αντίστοιχα με την κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Επιπλέον το ελαιόλαδο όπως και οι ελιές, εμφανίζουν προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Εμφανίζει τη μεγαλύτερη θερμική αντοχή κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα η χρήση του να συνιστάται ως η βασική πηγή λίπους στη μεσογειακή διατροφή.

Αντιοξειξωτικά: Όσες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθούν στη μακροζωία, διότι δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγει το σώμα και ευθύνονται για τη γήρανση.

Τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή είναι διάφορες βιταμίνες όπως οι C, E, Q10, το B-καροτένιο, το λυκοπένιο, το σελήνιο και βρίσκονται σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονα χρώματα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, η ντομάτα, το ακτινίδιο, το ρόδι, το καρπούζι, τα μούρα κα.

Επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών μέσα στην ημέρα θεωρούνται τουλάχιστον 3-4 μερίδες από την κάθε ομάδα αντίστοιχα. Επιπλέον αντιοξειδωτικά περιέχονται στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι, τα φλαβονοειδή και τις πολυφαινόλες, και για το λόγο αυτό συνιστάται η κατανάλωση ενός ποτηριού μαζί με το γεύμα.

Λαχανικά: Τα λαχανικά τροφοδοτούν τον οργανισμό με φυτικές ίνες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσια σε νερό για την ενυδάτωση του σώματος και αποτελούν πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την προστασία του από την εμφάνιση προβλημάτων υγείας.

Για παράδειγμα, τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α για την προστασία των ματιών και του δέρματος, η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και χρόνιων παθήσεων, η πατάτα είναι πηγή καλίου για τη ρύθμιση της πίεσης και το μπρόκολο πηγή ασβεστίου για γερά οστά.

Επίσης τα λαχανικά που είναι πλούσιες πηγές φιλικού οξέως (σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά) έχει βρεθεί ότι ασκούν προστατευτική δράση στην εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων, μέσω ενός μηχανισμού μείωσης της ομοκυστεϊνης στο αίμα.

Άγρια φυλλώδη λαχανικά: Η ελληνική διατροφή είναι πλούσια και σε αρκετά άγρια λαχανικά και άγρια χόρτα (πχ γλιστρίδα), που ευδοκιμούν σε διάφορες περιοχές, και αποτελούν εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, μια από τις σπουδαιότερες κατηγορίες αντιοξειδωτικών.

Τα άγρια αυτά χόρτα, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φλαβονοειδών από την αντίστοιχη ποσότητα που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι που συνήθως προτιμώνται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σκόρδο: 
Έχει βρεθεί ότι έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, αλλά και στα κύτταρα του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό πιστεύεται ότι συμβάλει στη μακροζωία.
Είναι αποτοξινωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και να βοηθά στην πηκτικότητα του αίματος.
Μια άλλη ιδιότητα του σκόρδου είναι ότι καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες, και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων. Η ποσότητα σκόρδου που φαίνεται να είναι αποτελεσματική είναι το ισοδύναμο μίας σκελίδας ημερησίως.

Φράουλες και μούρα: Και τα δύο φρούτα αποτελούν πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, προστατεύοντας από διάφορες εκφυλιστικές νόσους όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος. Καταναλώστε τα όταν είναι η εποχή τους είτε σε φρουτοσαλάτες, είτε σε φρέσκους χυμούς.

Ω-3 λιπαρά οξέα και ψάρια: Αρκετά ψάρια (σαρδέλα, σολωμός, ρέγκα, πέστροφα) αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι καρδιοπροστατευτικά, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα και αποτελούν πολύ βασικό συστατικό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, προλαμβάνοντας την εμφάνιση άνοιας.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, είναι πλούσια σε γ-τοκοφερόλες αλλά και βιταμίνη Ε που βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ, μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης για να αποφευχθεί η απόφραξη των αρτηριών με σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.

Ολικής άλεσης δημητριακά: Προτιμήστε τα ολικής άλεσης δημητριακά σε σχέση με τα λευκά, διότι έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να διατηρούν μεγαλύτερη από τη διατροφική τους αξία.

Το ψωμί ολικής άλεσης, τα μακαρόνια και το ρύζι μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ασκώντας προστατευτική δράση ενάντια σε διάφορα είδη καρκίνου, στο διαβήτη και στην καρδιαγγειακή νόσο.
Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, εμπλουτίζεται το διαιτολόγιο με περισσότερες φυτικές ίνες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Μεσογειακό μοντέλο διατροφής: Από πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, και συχνά μάλιστα στην Ικαρία που παρατηρείται το φαινόμενο της μακροζωίας στην Ελλάδα, έχει βρεθεί ότι συνολικά η γενικότερη υιοθέτηση ενός μεσογειακού μοντέλου διατροφής, έναντι ενός αντίστοιχου δυτικού τύπου, εξασφαλίζει την μακροβιότητα.

Στις έρευνες αυτές βρέθηκαν υψηλές τιμές στο σκορ υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής (με λιγότερο κρέας και περισσότερο ψάρι, με άφθονο ελαιόλαδο, με ποικιλία φρούτων και λαχανικών και με διατήρηση ενός υγιούς βάρους) από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι ήταν όλοι ηλικίας μεγαλύτερης από 80 ετών.

.Δεύτερο μνημόνιο προτείνει το ΔΝΤ στην Κύπρο


Συναντήσεις μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου είχε κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τέσσερις γενικούς διευθυντές κυπριακών Υπουργείων και τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις αυτές το ΔΝΤ συνέταξε μνημόνιο, που στάλθηκε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας, και Υγείας) μία εβδομάδα, πριν η Κύπρος κλείσει τις τράπεζ;eς της.
   
Με την ένδειξη «μόνο για επίσημη χρήση», το δεύτερο μνημόνιο, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πολίτης» ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Θεοδώρου, προβλέπει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από το 3% (που είχαν συμφωνηθεί στο πρώτο μνημόνιο, αρχίζοντας από το 2014) στο 5%. 

Με αυτό το μέτρο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, εξοικονομείται 0,3% από το ΑΕΠ του κράτους.
   Το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο υπογράφεται μόνο από το ΔΝΤ, και όχι τα άλλα μέλη της τρόικας, προβλέπει ακόμα κατάργηση του 13ου και αντικατάστασή του με ενιαίο 13ο μισθό ύψους 500 ευρώ. 

Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται συνολικά δαπάνες που αναλογούν στο 0,9% του ΑΕΠ. Τα δύο αυτά μέτρα, τα οποία κρίνονται ως και τα σημαντικότερα, εξαρτώνται, σύμφωνα με το ΔΝΤ, από τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. 

Δεδομένου του γεγονότος ότι το μνημόνιο γράφτηκε πριν η Βουλή καταψηφίσει την πρώτη συμφωνία με το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, εξάγεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αβίαστα το συμπέρασμα ότι σήμερα τα μακροοικονομικά αυτά μέτρα είναι μάλλον υποχρεωτικά για την Κύπρο».

 Το σοβαρότερο μέτρο για την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή εκείνο που θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, δεν περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο εκπαίδευσης, αλλά στο γενικότερο κεφάλαιο για το κόστος της δημόσιας υπηρεσίας, προβλέποντας την έξοδο από το υπουργείο Παιδείας 2.000 εργαζομένων μέχρι το 2016, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί, αν πρόκειται περί εκπαιδευτικών ή άλλου προσωπικού.

 «Διαψεύδω ότι το Υπουργείο Παιδείας ή ο υποφαινόμενος Υπουργός έχει δεχθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα για ένα δεύτερο μνημόνιο και σε αυστηρά μέτρα, που αυτό προβλέπει για τους εκπαιδευτικούς.-

.Αντ. Μανιτάκης: Το Δημόσιο δεν είναι αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Αυτό που έχουν επανειλημμένως επισημάνει, το τελευταίο διάστημα, σε όλους τους τόνους, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το αγκάθι δεν είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο, επανέλαβε σήμερα και ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι η τρόικα, απ' όσο γνωρίζει, δεν θέτει ζήτημα απολύσεων, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου, κάτι που ξεκίνησε πριν πέντε μήνες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προσπαθεί να φέρει εις πέρας, κάτω από την πίεση τόσο των δανειστών της χώρας όσο και του χρόνου.

 Ωστόσο, ο κ. Μανιτάκης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι απαιτείται πολύς χρόνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση- «ένα τιτάνιο έργο», όπως το αποκάλεσε- προκειμένου αυτή να πετύχει και να μην είναι μία ακόμη παρέμβαση όπως όλες αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και απλώς μετατοπίζοντας το πρόβλημα ή μεταθέτοντάς το στο μέλλον.

 Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε δε, ότι δεν έχουν εξευρεθεί ακόμη οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και, εν συνεχεία, σε κινητικότητα, καθώς είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει με προσοχή και συστηματικό τρόπο. 

.Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα ανεργίας


Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά.
Βασική προϋπόθεση είναι, επίσης, οι δικαιούχοι να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους. 

Το βοήθημα είναι 360 ευρώ το μήνα και καταβάλλεται για τρεις τουλάχιστον μήνες από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ. Για τη χορήγηση βοηθήματος έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή ορισμένων προϋποθέσεων.

.Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση σήμερα των Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση σήμερα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν αντιφατικά σημεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις τους.

Θα προηγηθούν οι καταθέσεις τόσο του κ. Μπίκα όσο και του κ. Διώτη πριν εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο στην Προανακριτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 ή στις αρχές φθινοπώρου συμμετείχε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή και εκεί, συζητήθηκε και η λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι σε εκείνη τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο του ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι είχε συζητήσει και το θέμα με την τότε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ ενώ για την δική του εμπλοκή, φέρεται να είπε ότι περιορίστηκε στον εντοπισμό της και στη διαδικασία να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στο ερώτημα του αντιπροέδρου της Προανακριτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «τι ήξερε ο κ. Παπανδρέου από εσάς για τη λίστα Λαγκάρντ;», απάντησε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για κανένα όνομα.

.Απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ο Ν. Αναστασιάδης


«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα. 

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. 

«Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν δημοσιευτεί για λίστες με ονόματα ατόμων, που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό. 

.Μειώσεις μισθών 5% προβλέπει το 2ο μνημόνιο που προτείνει το ΔΝΤ για την Κύπρο


 Συναντήσεις μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου είχε κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τέσσερις γενικούς διευθυντές κυπριακών Υπουργείων και τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις αυτές το ΔΝΤ συνέταξε μνημόνιο, που στάλθηκε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας, και Υγείας) μία εβδομάδα, πριν η Κύπρος κλείσει τις τράπεζες της.

Με την ένδειξη «μόνο για επίσημη χρήση», το δεύτερο μνημόνιο, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πολίτης» ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Θεοδώρου, προβλέπει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από το 3% (που είχαν συμφωνηθεί στο πρώτο μνημόνιο, αρχίζοντας από το 2014) στο 5%. Με αυτό το μέτρο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, εξοικονομείται 0,3% από το ΑΕΠ του κράτους.

Το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο υπογράφεται μόνο από το ΔΝΤ, και όχι τα άλλα μέλη της τρόικας, προβλέπει ακόμα κατάργηση του 13ου και αντικατάστασή του με ενιαίο 13ο μισθό ύψους 500 ευρώ. 

Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται συνολικά δαπάνες που αναλογούν στο 0,9% του ΑΕΠ. Τα δύο αυτά μέτρα, τα οποία κρίνονται ως και τα σημαντικότερα, εξαρτώνται, σύμφωνα με το ΔΝΤ, από τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. 

Δεδομένου του γεγονότος ότι το μνημόνιο γράφτηκε πριν η Βουλή καταψηφίσει την πρώτη συμφωνία με το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, εξάγεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αβίαστα το συμπέρασμα ότι σήμερα τα μακροοικονομικά αυτά μέτρα είναι μάλλον υποχρεωτικά για την Κύπρο».

.«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό»...???


Τη δέσμευσή του πως θα επαναφέρει το κατώτατο μισθό σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας.
«Μας λένε, μπορείτε να επαναφέρετε το κατώτατο μισθό;  Εμείς λέμε, μπορούμε δεν μπορούμε, θα το κάνουμε για έναν λόγο.  Είναι η μόνη προϋπόθεση για ναξανακινήσει η οικονομία» υποστήριξε ο ίδιος.

Διευκρίνισε ότι «δεν είναι μια πρόταση λαϊκιστικής προοπτικής ή για να γίνουμε ευχάριστοι στα αυτιά των πολιτών το ότι λέμε ότι πρέπει να αυξήσουμε, να επαναφέρουμε στα επίπεδα προ μνημονίου τον κατώτατο μισθό. Είναι το εργαλείο. Είναι η προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση».

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της τρόικας υποστήριξε ότι ο συνδυασμός των χρηματοδοτικών κενών στους τραπεζικούς ισολογισμούς και των 2,7 δισ. δημοσιονομικού ελλείμματος που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας, αυξάνουν τις πιθανότητες η επικείμενη επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα

«Να μην είναι μια ανοιξιάτικη βόλτα, μια ανοιξιάτικα εκδρομή των Βορειοευρωπαίων στο μεσογειακό Νότο,αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς» προσθέτοντας ότι «αυτό που μας περιμένει είναι ακόμα χειρότερες μέρες αν συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική  των μνημονίων» καθώς, όπως είπε, η χώρα «έχει πέσει στα βράχια».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Κύπρου, επιμένοντας στο «περήφανο όχι του κυπριακού λαού» 

σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι «για να είναι αποτελεσματικό ένα όχι, χρειάζονται δύο προϋποθέσεις. Χρειάζεται και ο λαός να λέει το όχι και η κυβέρνησή του να στηρίζει το όχι. Το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορούν να προχωρήσουν. 

Δεν μπορεί ένα όχι να είναι αποτελεσματικό, το όχι ενός λαού, αν δεν στηρίζεται από μια αποφασιστική στάση μιας κυβέρνησης. Αλλά ούτε η αποφασιστική στάση μιας κυβέρνησης αρκεί, αν ο λαός διαρκώς δεν στηρίζει την προοπτική της αντίστασης και την προοπτική  του όχι».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε με τι πανηγύριζαν «κι αυτοί που μας κυβερνάνε, αλλά και το κυρίαρχο σύστημα των ΜΜΕ, όσοι επέβαλαν στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή το μνημόνιο. 
Με την καταστροφή της Κύπρου;  Με το ότι αυτή η καταστροφή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και θα είναι ίσως και το μέλλον μας εδώ σε πολύ άμεσο χρονικό διάστημα;»

.Θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης θέτει το ΠΑΣΟΚ


Μια σειρά σημαντικών θεμάτων θέτει το ΠΑΣΟΚ προς συζήτηση στην προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και για πρώτη φορά οι προτάσεις του συνοδεύονται και από όρους και προϋποθέσεις. Επίσης το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα ανασχηματισμού, αμέσως μετά την επίσκεψη της τρόικας και προτείνει την αναβάθμιση της συνάντησης των τριών αρχηγών, οι οποίοι, στην ουσία, θα συντονίζουν την κυβερνητική δράση.

Όπως τονίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Γι? αυτό και θεωρούν αναγκαία και επείγουσα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης των τριών κομμάτων.
 
Επαναφέρουν επίσης τα θέματα που θα συζητηθούν με την τρόικα για τα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι τρεις εταίροι, μεταξύ των οποίων η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η κρίση στην Κύπρο είναι πιθανό να επιβαρύνει τους ήδη αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τονίζουν την ύπαρξη της «ρήτρας βαθύτερης ύφεσης» και τονίζουν ότι «είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει η Ελλάδα αυτά που πρέπει», στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

Θεωρούν επίσης ότι «η εξαιρετικά αρνητική εμπειρία της Κύπρου θα λειτουργήσει υπέρ της κατανόησης των ελληνικών θέσεων από τους θεσμικούς εταίρους μας».

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ όλα τα άλλα θέματα εντάσσονται σε ένα ενιαίο προγραμματικό πλαίσιο με ορίζοντα τετραετίας. Και για πρώτη φορά από τον σχηματισμό της κυβέρνησης θέτει θέμα δίκαιης μοιρασιάς κόστους και οφέλους μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. 

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι, πλέον, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο «να σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν, για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους», δίνοντας έτσι, μια νέα διάσταση στη συνεργασία των τριών κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ως θετικό γεγονός ότι «η κυβέρνηση άρχισε να προσεγγίζει θετικά την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε στη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ συναρμοδίων υπουργών και αντιπροσωπείας του Κινήματος.

Η Ιπποκράτους, πάντως, προειδοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στις προτάσεις νόμων που έχει καταθέσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατηγορεί υπουργούς, τους οποίους δεν κατονομάζει, ότι στις επαφές τους με την τρόικα, αγνοούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης καταγγέλλει ότι υπουργοί (που επίσης δεν κατονομάζονται) εμφανίζουν δικές τους διαφωνίες προς τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ως πίεση από την τρόικα, όπως σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και τονίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της, αλλά η ηγεσία του θεωρεί ότι «η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με αποτελεσματικότερο συντονισμό. Ωστόσο θεωρεί ότι μετά την επίσκεψη της τρόικας «πρέπει να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων».

Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι «αναμφίβολα ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, ευθύνη όμως και αρμοδιότητα των τριών κομμάτων και των αρχηγών τους είναι η ύπαρξη και το πλαίσιο λειτουργίας της Κυβέρνησης». 

Και προσθέτουν ότι «από την άποψη αυτή θα βοηθήσει η τακτική και οργανωμένη μορφή των συναντήσεων των τριών αρχηγών που μπορεί να δώσει ρυθμό στο κυβερνητικό έργο και τη λειτουργία της Βουλής με τη γρήγορη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο».

.Έκλεισε ύστερα από 128 χρόνια λειτουργίας το βιβλιοπωλείο της Εστίας


 Παρελθόν αποτελεί το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας επί της οδού Σόλωνος. Μετά από 128 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, το ιστορικό βιβλιοπωλείο κατέβασε ρολά. Χθες ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του.

Βρισκόταν στην οδό Σόλωνος 60 όπου είχε μεταφερθεί πριν από 21 χρόνια από την οδό Σταδίου. Για χρόνια προσέλκυε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και πολιτικούς. 

Από το 1855 μέχρι σήμερα υπήρξε πολιτιστικός κόμβος -σε συνδυασμό με τις ομώνυμες εκδόσεις, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά. Η γνώση των βιβλιοπωλών του, η πληρότητα των τίτλων (στο θρυλικό του υπόγειο), η βιβλιοφιλική ατμόσφαιρα και ευγένεια των ανθρώπων του ήταν τα στοιχεία που δημιούργησαν την επιτυχία του.

Η δραστηριότητα της «Εστίας» θα συνεχιστεί μόνο με την έκδοση βιβλίων.

.Δάνεια 550 εκατ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Το Ταμείο Δανειοδοτήσεων «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δράση του στην παροχή δανείων κεφαλαίου κινήσεως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της επικράτειας, σε συνέχεια της σχετικής εγκρίσεως της επενδυτικής επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ).

Εντός των προσεχών ημερών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης - συνεπένδυσης με τις 14 προεπιλεγείσες τράπεζες, μέσω των οποίων θα παρασχεθούν τα δάνεια. 

Σύμφωνα με τους όρους της συνεπένδυσης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, θα καλύψουν- ισόποσα με το νέο Ταμείο- το 50% των δανείων που θα χορηγηθούν, το συνολικό ύψος των οποίων θα ανέλθει σε 550 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το επιτόκιο των δανείων που θα χορηγηθούν με τους όρους του Ταμείου, θα ανέρχεται στο ήμισυ του επιτοκίου που θα επιβαρυνόταν η επιχείρηση εάν το δάνειο χορηγείτο αποκλειστικά από τα διαθέσιμα της συνεργαζόμενης τράπεζας. 

Το ευνοϊκό αυτό κόστος οφείλεται στην σχέση συνεπένδυσης (1:1 μεταξύ ΕΤΕΑΝ και τραπεζών) και στην άτοκη φύση των κεφαλαίων που εισφέρονται από την ΕΤΕΑΝ στο Ταμείο, μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που επισπεύδεται από όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του Ταμείου, τα δίκτυα των τριών μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζικών ομίλων που συμμετέχουν στην ενεργοποίησή του έχουν ήδη ενημερωθεί προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες και να υποδέχονται τα σχετικά αιτήματα της πελατείας.

.Στην τελική φάση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Στην τελική της φάση εισέρχεται η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των μεγάλων συστημικών τραπεζών στην χώρα μας, η επιτυχής ολοκλήρωση της οποίας θα καταστήσει το τραπεζικό σύστημα ικανό να συμβάλει στο μεγάλο στοίχημα της εκκίνησης της ανάπτυξης της οικονομίας.

Ήδη, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποστείλει στις συστημικές τράπεζες επιστολή με την οποία ζητεί από τις διοικήσεις της Εθνικής, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, 

ζητώντας, το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, να έχουν προχωρήσει στη σύγκληση των γενικών τους συνελεύσεων, ώστε να αποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Η ΤτΕ ζητεί επίσης από τις τράπεζες να εξειδικεύσουν το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου τη στρατηγική τους για το πώς θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, δηλαδή να δώσουν ένδειξη για το αν θα είναι ή όχι σε θέση να συγκεντρώσουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, να οριστικοποιήσουν τους όρους των αυξήσεων καθώς και να καταθέσουν το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι τράπεζες θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τα μέσα Ιουνίου να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου, τουλάχιστον όσες έχουν βάσιμες ελπίδες να συγκεντρώσουν το 10%. 

Όσες τράπεζες δεν συγκεντρώσουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, το σύνολο της αύξησης κεφαλαίου θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αποτέλεσμα να περάσουν στον απόλυτο έλεγχο του Ταμείου

.Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή


Το σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στην Ισπανία αποκτά ανεξέλεγκτες προεκτάσεις καθώς σύμφωνα με διεθνή Μέσα πρωτεΐνη και λίπη από τα άτυχα ζώα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε επεξεργασμένο φαγητό για ανθρώπους.

Σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και αποθήκες στη Γαλικία και τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας βρέθηκαν στοιχεία που πιστοποιούν τις υποθέσεις των Αρχών της χώρας.

Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που κλέβουν από καταφύγια, κτηνιατρεία και ζωολογικούς κήπους πτώματα σκυλιών και άλλων ζώων που θα κατέληγαν για αποτέφρωση για να αποσπάσουν την πρωτεΐνη, τα λίπη και άλλα εμπορεύσιμα μέρη.

Το 2012, η ισπανική αστυνομία βρήκε μια αποθήκη με νεκρά αδέσποτα συνολικού βάρους 15 τόνων, τα οποία θα κατέληγαν σε μονάδες ζωοτροφών στην πόλη Ας Νέβες της Γαλικίας.

Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους στα προϊόντα μιας μονάδας στη Σαλαμάνκα λίπη που προορίζονταν για ζωοτροφή έφεραν ίχνη DNA αρνιού αλλά και σκύλου.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως βρίσκεται υπό εξέλιξη μεγάλη αστυνομική έρευνα από το Μάρτιο του 2012.

Το σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκαλέσει αναταράξεις και στη Μεγάλη Βρετανία όπου η οργάνωση κατά της κρεατοφαγίας Viva κάλεσε τα σούπερ μάρκετ της χώρας να ελέγξουν τα τρόφιμα που πωλούν για DNA σκύλου και άλλων ζώων ακατάλληλων για βρώση.

Διάχυτη είναι μάλιστα η ανησυχία ότι το επεξεργασμένο φαγητό στη Βρετανία μπορεί να περιέχει γάτα ακόμα και ποντίκι.

“Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ πωλούσαν κρέας αλόγου για χρόνια στους καταναλωτές χωρίς να το γνωρίζουν. Τι άλλο μπορεί να πωλείται δεν ξέρουμε εκτός αν προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους” λέει ο Σκωτσέζος Ευρωβουλευτής Άλιν Σμιθ.

Αντίστοιχο ήταν το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων όπου άτυχα ζώα τρέφονταν με ζωάλευρα που περιείχαν κομμάτια από μέλη του είδους με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ. 

.Ένα αντίτυπο δίσκου των Beatles πουλήθηκε 290.500 δολάρια


Ένα σπάνιο, υπογεγραμμένο αντίτυπο του άλμπουμ των Μπιτλς, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή - ρεκόρ των 290.500 δολαρίων, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Hollywood Reporter.
Σύμφωνα με το περιοδικό με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, το άλμπουμ, το οποίο είχαν υπογράψει και τα τέσσερα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, αγόρασε χθες Σάββατο άνδρας που ζήτησε να παραμένει ανώνυμος σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions που εδρεύει στο Ντάλας.
 
Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι το άλμπουμ θα πουληθεί έναντι περίπου 30.000 δολαρίων, αναφέρει το περιοδικό.
 
Οι Beatles θεωρείται ότι υπέγραψαν το εξώφυλλο του δίσκου γύρω στον Ιούνιο του 1967 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ.
 
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης για υπογεγραμμένο δίσκο του συγκροτήματος ήταν 150.000 δολάρια για ένα αντίτυπο του Meet the Beatles

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.