.«Κόβονται» 33.000 συντάξεις


Σταματά από αυτόν τον μήνα το ΙΚΑ τη χορήγηση συντάξεων σε όσους δεν προσήλθαν να απογραφούν. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και οι άγαμες θυγατέρες
Δεν θα καταβληθεί αυτόν τον μήνα η σύνταξη σε 33.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε νεκρούς και ήδη περίπου 250 υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Αρκεί να αναφερθεί πως για κάθε 10.000 «μαϊμού» συντάξεις η ετήσια απώλεια για το ασφαλιστικό σύστημα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά για δεκαετίες πήγαιναν στις τσέπες επιτηδείων, που κατόρθωναν να εισπράττουν συντάξεις νεκρών ασφαλισμένων.
Πρέπει να επισημανθεί πως η απογραφή στο ΙΚΑ πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και πέρσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους «φαντάσματα». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 3.500 περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ο θάνατος του συνταξιούχου, ενώ ελέγχονται και οι υπόλοιπες 3.500 υποθέσεις.
Φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι αυξημένος, καθώς μπήκαν αυστηρότεροι όροι στην απογραφή. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με πέρσι έχουν ζητηθεί τα πληρεξούσια -σε όσες περιπτώσεις δεν προσέρχεται ο ίδιος ο δικαιούχος- και με την προϋπόθεση να είναι πρόσφατα.
Μιλώντας στο «Εθνος» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τονίζει πως «όπου διαπιστωθεί πως πληρεξούσια πρόσωπα παρανόμως παρακράτησαν συντάξεις θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα με επιτόκιο 5% καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία». Τα ακριβή στοιχεία για τις συντάξεις «μαϊμού» θα ανακοινωθούν στις αρχές της νέας χρονιάς.
Η διαδικασία
Από σήμερα οι δικαιούχοι σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ -που δεν έχουν απογραφεί- θα μπορούν να καταγράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ τόπου κατοικίας. 
Θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων. Την ίδια διαδικασία θα μπορούν να ακολουθήσουν από την Παρασκευή οι δικαιούχοι σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη λεηλασία των ταμείων, από το 2013 θα πρέπει υποχρεωτικά κάθε μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα (π.χ. γάμοι, διαζύγια αλλά και θάνατοι ασφαλισμένων) να δηλώνεται σε συμβολαιογράφους.
Σε αυτή τη φάση στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν δύο κατηγορίες ασφαλισμένων:
·                                 Οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχουν ξαναπαντρευτεί και... ξέχασαν να το δηλώσουν, ώστε να παίρνουν κανονικά τη σύνταξη
·                                 Οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη. Και σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθεί το αν έχουν παντρευτεί
Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη είναι η απογραφή και στον ΟΓΑ, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία και στον ΟΑΕΕ.

.Νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις


Δραστικές περικοπές στις συντάξεις θα επιφέρουν τα προωθούμενα μέτρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες για τις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, οι περικοπές θα ξεκινήσουν από το πρώτο ευρώ και όχι για το ποσό που υπερβαίνει τα χίλια. 
Παράλληλα, το γεγονός ότι οι περικοπές θα γίνουν στο άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης αυξάνει τόσο τον αριθμό των συνταξιούχων που θα θιγούν, όσο και το ποσό που θα παρακρατηθεί.
Όπως υπολογίζεται, η μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων από τις νέες περικοπές σε συνδυασμό με την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές και τις νέες ρυθμίσεις για το ΕΚΑΣ θα αγγίξουν μεσοσταθμικά το 14%. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 25% ως άθροισμα των περικοπών που έχουν γίνει στο εισόδημα των συνταξιούχων από το 2010

.Τρόϊκα: Περαιτέρω μειώσεις στις αποζημιώσεις


Πιέζει η τρόικα για περαιτέρω μειώσεις στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, η αποζημίωση σε εργαζόμενο με 16 χρόνια προϋπηρεσίας θα καθορίζεται στους 12 μισθούς και για τα έτη που υπολείπονται θα χορηγείται επιπλέον ποσό με ανώτατο πλαφόν τα 2.000 ευρώ. 

Η τρόικα επέμεινε στην καταβολή επιπλέον ποσού 3.516 ευρώ ως ανώτατο πλαφόν εφάπαξ και το Υπουργείο Εργασίας επανήλθε με αντιπρόταση για την καταβολή 1500 ευρώ ως ανώτατο όριο της επιπλέον αποζημίωσης.

.Νικητής ο Ολυμπιακός


Βήμα τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 64-60 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α1 μπάσκετ, παίζοντας καλύτερα από τον αντίπαλό του.Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πιο έτοιμη, είχε λύσεις στα κρίσιμα σημεία, «καθαρό μυαλό» όταν η μπάλα… έκαιγε και δυο πρώην «πράσινους», τους Σπανούλη, Περπέρογλου να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα στην κούρσα της Α1, καθώς έχει κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ με 4 πόντους και έχει το παιχνίδι του β’ γύρου στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί και η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ όφ.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Αναστόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6 (4/6βολ, 1/3διπ), Μπράμος 2, Πάνκο (2ριμπ), Ματσιούλις 6 (1/4τριπ), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7 (1/7βολ, 3/6διπ, 7ριμπ), Τσαρτσαρής 10 (4/4βολ,2/5τριπ), Διαμαντίδης 19 (8/8βολ, 1/2διπ, 3/7τριπ, 5ριμπ, 4ασ, 3κλεψ, 4λαθ, 1κοψ), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5 (1/3τριπ), Άντιτς (7ριμπ), Σπανούλης 19 (2/4τριπ), Περπέρογλου 12 (2/4τριπ), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2/3τριπ), Παπανικολάου 9 (1/4τριπ, 4ριμπ, 2κλεψ), Μάντζαρης 5 (1/2τριπ).

.Την Τρίτη η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την τρόικα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, αναμένεται να ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, σε συνάντηση που θα έχουν αύριο, στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή.

«Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος. Ο πρωθυπουργός είπε και στις Βρυξέλλες ότι έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία, τη 16η Νοεμβρίου οπότε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχουμε λύσει τα άλλα ζητήματα. 

Το Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου και οι προθεσμίες πιέζουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και εκτίμησε πως είναι κοντά η συμφωνία για τα εργασιακά.

.Συμφωνία της Aegean με την MIG για την εξαγορά της Olympic Air


Στην αεροπορική εταιρεία Aegean περνά η Olympic Air. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αεροπορικήαγορά, δύο ελληνικές εταιρίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο. 

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean, αντί του ποσού των 72 εκατομμυρίων ευρώ με τμηματική καταβολή των μετρητών. 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. 

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

.Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ι. Μιχελογιαννάκης


Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε το απόγευμα με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχαλογιαννάκης. Με επιστολή που έστειλε, όπως δήλωσε, στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ζητεί να μην ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και σημειώνει ότι παραμένει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής. 

Εξηγεί ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δύναμη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ: «συνεκτιμώντας τον μη σεβασμό στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκα συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τον μη σεβασμό στην Προγραμματική Συμφωνία που ψήφισα και επειδή θεωρώ ότι δεν εισακούσθηκα μέχρι τώρα 

στις τεράστιες προσπάθειες που έκανα για τα ηθικά εθνικά ισοδύναμα, ότι τα δύο ενοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές, τα ισοδύναμα και τη ρήτρα της ΔΗΜΑΡ, ότι υπάρχει ελλιπής διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για τα δίκαια αιτήματά μας, 

ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της, ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλοιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

.Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει κόσμος


Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος».

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα) η διάταξη που επιτρέπει την πλήρη αποκρατικοποίηση των στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.  

Από το νομοσχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, αποσύρθηκε η διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που υπήγαγε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά.

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η περιγραφόμενη περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταβιβαζόταν «χωρίς αντάλλαγμα» στο Ταμείο, το οποίο προωθεί την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε άμεση καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με εισαγωγή και κριτηρίου υψομέτρου για τους δικαιούχους παράλληλα με τα υφιστάμενα γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια. 

.Μειωμένες τιμές στα φάρμακα από 1ης Νοεμβρίου


Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες αδυνατούν, όπως ισχυρίζονται, να τιμολογήσουν τα προϊόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, 
κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο διορθωμένο δελτίο που εκδόθηκε αργά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

«Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά», σημειώνει ο ΦΣΑ.

.Νέο έντυπο λογαριασμού από τη ΔΕΗ


Νέο έντυπο λογαριασμού αποστέλλει από σήμερα η ΔΕΗ στους πελάτες της με στόχο, όπως αναφέρει, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ο νέος λογαριασμός είναι μονόφυλλος, δηλαδή πιο φιλικός για το περιβάλλον και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών που διενήργησε η ΔΕΗ.

Στη μπροστινή όψη του εντύπου θα αναγράφονται τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού, όπως το συνολικό ποσό πληρωμής, 
οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, 
η ημερομηνία, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης. Επίσης, θα εμφανίζονται μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην πίσω όψη του εντύπου θα εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά. Πρόκειται για τις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), που εισπράττει η ΔΕΗ.

.Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά


Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και για τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την τρόικα, κυρίως σε ότι αφορά στα εργασιακά, αναμένεται να ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, σε συνάντηση που θα έχουν αύριο, στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή.

Στο μεταξύ, κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, βρίσκεται η ελληνική πλευρά, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, απέφυγε όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ή στο περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά φαίνεται να διασφαλίζει τη «διάσωση» των τριετιών, έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου. Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες έχουν καταργηθεί με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, στο οποίο αναφέρεται η αντικατάσταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από έναν "ελάχιστο μισθό".

Στο θέμα αυτό, το υπουργείο Εργασίας βασίζεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 28.2.2012, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, τη μείωση των κατώτατων ορίων μισθών κατά 22%, και κατά 32% για νέους κάτω των 25 ετών, «μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Στην ίδια Πράξη, γίνεται ειδική αναφορά στα επιδόματα «ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας», που διατηρούνται και μετά τη λήξη ή την καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ καταργούνται όλα τα άλλα.
Σε θετικό δρόμο κινείται η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων. 

Το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθεια, ώστε να μη θιγούν από τις αλλαγές οι παλαιοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Η μείωση των αποζημιώσεων θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα είναι ανάλογη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά όχι μικρότερη από τους 12 μισθούς, που δίνονται σήμερα, για 16 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη.

Σε ότι αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την καθιέρωση 6ημερης εργασίας σε ορισμένους κλάδους, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να μπορεί να γίνει μέσω ατομικών συμφωνιών μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, ενώ η ελληνική πλευρά προκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την επικύρωσή τους με επιχειρησιακή συμφωνία.

Εν τω μεταξύ,  όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, δεν προβλέπεται έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα.

.Στο δρόμο αύριο τα άτομα με αναπηρία για συντάξεις, επιδόματα


Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην αυριανή κινητοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που θα πραγματοποιηθεί σε 37 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 36 πόλεις, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Ο λόγος της κινητοποίησης αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».
Η Συνομοσπονδία ζητάει την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση.

.Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ζητεί το ΙΝΚΑ


Ψήφισμα για παράταση της απόφασης για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, για χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα, προωθεί στα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων της χώρας ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ και δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής, Φώτης Αλεξόπουλος.

Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ, το ψήφισμα έχει υποβάλει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αγ. Παρασκευής ήδη τρεις φορές (στις 3, 10 και 17 Οκτωβρίου), ωστόσο η συζήτησή του συνεχώς αναβάλλεται από τη δημοτική αρχή.

Επίσης, από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας -οπότε εκλέχθηκε στη θέση του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ- έχει αρχίσει να ενημερώνει όσους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της χώρας μπορεί.

.Η Γερμανία εισέρχεται επισήμως σε ύφεση


Ο ρυθμός ανάπτυξης της Γερμανίας αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, όπως επισημαίνεται στη μηνιαία έκθεση οικονομικών εξελίξεων, μηνός Οκτωβρίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η βιομηχανική δραστηριότητα της κυριότερης ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε ισχυρή κατά το μήνα Σεπτέμβριο, υπογραμμίζεται στην έκθεση. "Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ωστόσο, η Γερμανία θα βιώσει μια καθαρή οικονομική επιβράδυνση".

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η επιβράδυνση αυτή οφείλεται στην αδυναμία που εμφανίζουν άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.
Στην ίδια έκθεση γίνεται επίσης λόγος για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που εκπονεί το Ινστιτούτο "IFO", ο οποίος υποχώρησε, για πέμπτο κατά σειρά μήνα, το Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα, η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε τις προβλέψεις της σχετικά με την οικονομική πορεία της χώρας, εκτιμώντας ότι θα καταγραφεί ανάπτυξη 0,8% έναντι 0,7% που προέβλεπε έως τώρα.

Αντιστοίχως, όμως, το Βερολίνο αναθεώρησε και τις προβλέψεις του σχετικά με το 2013, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% έναντι 1,6%, που εκτιμούσε έως τώρα, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη και της επιβράδυνσης που εμφανίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες.

.Απόψε το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ Ομπάμα - Ρόμνεϊ


Στην εξωτερική πολιτική αναμένεται να επικεντρωθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, που θα διεξαχθεί σήμερα, στις 9 μμ τοπική ώρα (04.00 πμ ώρα Ελλάδος) με συντονιστή τον Μπομπ Σίφερ του CBS.

Η εξωτερική πολιτική θεωρείται "ισχυρό χαρτί" του Ομπάμα, αλλά ο Ρόμνεϊ τις τελευταίες εβδομάδες ασκεί δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα στην τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο μήνα εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης

 καθώς ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιχειρεί να κερδίσει έδαφος ποντάροντας σε θέματα εθνικής ασφαλείας τα οποία απασχολούσαν ανέκαθεν τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Το 90λεπτο τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες: ο ρόλος των ΗΠΑ στον κόσμο, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, το Ισραήλ και το Ιράν, οι αλλαγές στη Μέση Ανατολή, το θέμα της τρομοκρατίας και η άνοδος της Κίνας.

Η τελευταία δημοσκόπηση του NBC News και της Wall Street Journal, η οποία δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, έδειξε ότι Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα έρχονταν ισόπαλοι με 47% έκαστος, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν δίνουν στον Ρόμνεϊ μικρό προβάδισμα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.