.Η πρόταση που καταθέτει η κυβέρνηση στην τρόικα


Πρόταση στην τρόικα το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) να ονομάζεται εφ' εξής Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με το ΕEΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξεως του 10% - 15% θα καταθέσει η Κυβέρνηση.

Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αποδώσει δημοσιονομικά 200 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα διαφορά που εκτιμάται στα θα καλυφθεί με τρεις τρόπους: από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των Δήμων. 

Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ και από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕEΤΗΔΕ ή ΤΑΠ..

Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ σε σχέση με αυτή ου υπολογίζει η τρόικα.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εντάξει στο σύστημα και τα αγροτεμάχια.

.Βόμβα από τρόικα στις συντάξεις του ΟΑΕΕ


Μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ύψους 50 ευρώ το μήνα ζητάει η τρόικα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το γεγονός ότι δεν ισχύει πλέον η εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων δημιούργησε «τρύπα» 600 εκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία του ΟΑΕΕ κάτι που η τρόικα ζητάει να καλυφθεί με άμεση μείωση των συντάξεων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες μειώσεις, ωστόσο είχε προϋπολογιστεί ως έσοδο του Οργανισμού για το 2013 και για το 2014 την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι έχει πέσει η κάλυψη μέρους του κενού από την εξοικονόμηση δαπανών από τις συντάξεις – μαϊμού, από την αύξηση των εισπράξεων μέσω της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο οι δανειστές για την ώρα επιμένουν στην οριζόντια μείωση στη βασική σύνταξη των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΤΕΒΕ.

.«Πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων»


«Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, γιατί πρέπει το ταχύτερο να ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις, να εκταμιευτεί η δόση και να επικρατήσει ένα κλίμα ομαλότητας, γιατί πρέπει η ελληνική οικονομία και οι έλληνες πολίτες να προστατευτούν μέσα σε μία Ευρώπη που είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Αντιλαμβάνονται όλοι ότι το 2011, όταν αποφασίστηκε αυτό ως προσωρινό και έκτακτο μέτρο δεν υπήρχε άλλη λύση», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας επίσης ότι αυτό το μέτρο είναι πολύ μικρό σε σχέση με το σημερινό πακέτο, αλλά και ότι τώρα πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ στον ενιαίο φόρο ακινήτων, προοδευτικό και με κάποιο αφορολόγητο όριο που θα προσδιοριστεί.

«Αυτή είναι η θέση που πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα», είπε ο κ. Βενιζέλος. Η διαπραγμάτευση είναι εθνική…», ενώ σημείωσε ότι ο μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτημένες επιφάνειες με τις ισχύουσες ρυθμίσεις και για τα άλλα που θα προστεθούν θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών.

Το 2014 θα μεταφερθεί όλο αυτό στην πλήρη του μορφή στις δημόσιες εφορίες, είπε ο κύριος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι όλο αυτό θα είναι κεφάλαιο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. «Αν θέλουμε εθνική ανάκαμψη και εθνική ανασυγκρότηση, πρέπει να έχουμε ένα ριζοσπαστικό φορολογικό σύστημα», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας για ένα πολύ σημαντικό βήμα. 

Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «έπιασαν τόπο οι προτάσεις μας». Ενώ σχολιάζοντας, εμμέσως, χθεσινές διαρροές, είπε ότι «πιέσεις δεχόμαστε μέχρις ενός σημείου».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν συζήτησαν θέματα ανασχηματισμού, καθώς η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στην τρόικα και την επίλυση των μεγάλων εκκρεμοτήτων. Και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα τυπικό θέμα αρμοδιότητας του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να επιθυμεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, θεώρησε ότι τέτοιες αναφορές είναι αστείες και προσβλητικές για τον ίδιο. 

Λες και θα σημαίνει κάτι αν γίνω εγώ αντιπρόεδρος, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έφυγε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σωτηρία της χώρας.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ισχύει η απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο και πρόσθεσε ότι «αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ».

Αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι η υπόθεση της Μεγαλονήσου απέδειξε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ενώ πρόσθεσε ότι το βίωμα της Κύπρου αντιτάσσεται στο βίωμα της Ελλάδας και ο Έλληνας πολίτης μπορεί να σκεφθεί τι ζει και τι απέφυγε.

.«Μόνο φέτος ο ενιαίος φόρος θα εισπραχθεί από τη ΔΕΗ»


«Προερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα», δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών. 

«Συζητήσαμε τα χαρακτηριστικά του ενιαίου φόρου, ο οποίος θα είναι σε μόνιμη βάση από το 2014», σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ενώ για φέτος και μόνο θα εισπραχθεί από τη ΔΕΗ.

Κράτησε, ωστόσο, ορισμένες επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα γίνει αυτή η πρόταση αποδεκτή από την τρόικα.

.Με το ένα "πόδι" στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ


Προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League απόκτησε απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας με 3-0 τη Γαλατασαράι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ενώ στον επαναληπτικό αγώνα θα λύσουν τις διαφορές τους Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάλαγα, μετά τη σημερινή τους ισοπαλία στην Ισπανία. 

Αντίστοιχα, το προβάδισμα για πρόκριση στους τέσσερις της κορυφαίας διοργάνωσης πήρε χθες η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε της Γιουβέντους με 2-0, ενώ η πρόκριση για την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν θα κριθεί στον μεταξύ τους επαναληπτικό αγώνα, στο "Καμπ Νου".

Συνολικά, στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   2-2 
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)  2-0
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)    3-0
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 0-0

.Με κοινές θέσεις οι τρεις αρχηγοί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Σε ενιαία διαπραγματευτική θέση έναντι της τρόικας κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ ενώ θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί το ποσό για όσους ήδη το καταβάλλουν. 

"Πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ, αλλά δεν θα κόβεται το ρεύμα, ενώ από το 2014 θα είναι οι εφορίες", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης τόνισε ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των πολιτών.

.Διακοπή σύνταξης από το Δημόσιο σε 2.277 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν


Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 περιπτώσεις που δεν απογράφηkαν από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του Δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά τον θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 26,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό των 11,9 εκατ. ευρώ αναζητείται. 

Μάλιστα από αυτές τις  2.304 συντάξεις , έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 92 περιπτώσεις άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία, για τις οποίες δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, ενώ δεν βρέθηκε και το ποσό των 6.2 εκατ. ευρώ που είχε κατατεθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς

."Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια"


Δεν πρόκειται να πούμε "ναι" σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

 Ο κ.Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες.

Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». 

Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.

Ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου

.Είδος προς εξαφάνιση οι άνδρες!


To χρωμόσωμα Υ, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους, φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου συνεχώς και σε πέντε εκατομμύρια χρόνια θα έχει εξαφανιστεί, ακόμα και αν εξακολουθεί να υπάρχει το ανθρώπινο είδος. Αυτό υποστήριξε, σε διάλεξή της στην Καμπέρα, η καθηγήτρια Γενετικής Τζένη Γκρέϊβς που πρόσθεσε ότι σε κάποιες απομονωμένες ομάδες ανδρών η διαδικασία φθοράς του χρωμοσώματος Υ ίσως να έχει ήδη ξεκινήσει.

«Τα νέα δεν είναι καλά για του ανδρικό φύλλο» ανέφερε η καθηγήτρια Γκρέϊβς μιλώντας στην Αυστραλιανή Ακαδημία Επιστημών. Οπως τόνισε η Γκρέιβς στη διάλεξή της «Κάποιος για να είναι αρσενικό χρειάζεται το χρωμόσωμα Υ. 

Περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν το Υ έφερε πάνω του 1.400 γονίδια, ενώ τώρα έχει μόνο 45. Εάν αυτός ο ρυθμός εκφυλισμού συνεχιστεί, τότε σε 5 εκατομμύρια χρόνια το Υ δεν θα φέρει καθόλου γονίδια. Το Υ χρωμόσωμα πεθαίνει, το θέμα είναι τι γίνεται μετά;»

Το ανδρικό χρωμόσωμα Υ φέρει ένα γονίδιο το οποίο είναι αυτό που ευθύνεται για την ανάπτυξη του ανδρικού μορίου και για την έκκριση των ανδρικών ορμονών. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι τι συμβαίνει με το ανδρικό φύλο σε περίπτωση που το χρωμόσωμα εκφυλιστεί και μαζί του εξαφανιστούν τα γονίδια τα οποία φέρει;
Σ
ύμφωνα με την καθηγήτρια Γκρέιβς, «οι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα της παρθενογένεσης, όπως επί παραδείγματι έχουν μερικά ερπετά, αφού κάποια σημαντικά γονίδια για την ανάπτυξη του νέου οργανισμού προέρχονται από το αρσενικό».

Μία από τις πιθανότητες λοιπόν είναι το χρωμόσωμα Υ και το κρίσιμο για τον βιολογικό καθορισμό του φύλου γονίδιο να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο -όπως συμβαίνει σε κάποια τρωκτικά- κι έτσι το είδος θα μπορεί να αναπαραχθεί. Ένα άλλο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία δύο ειδών ανθρώπων, τα οποία όμως δεν θα μπορούν να αναπαράγονται μεταξύ τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.