.Απορρίπττει συμμετοχή του σε μεγάλο συνασπισμό ο Π. Στάινμπρουκ

Αγωνίζεται για να υπάρξει μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων κι απορρίπτει ένα "μεγάλο συνασπισμό", στον οποίο δηλώνει ότι δεν θα συμμετείχε, αφού δεν θέλει να γίνει εκ νέου "δεκανίκι" για την άνοδο της Άγγελας Μέρκελ στην εξουσία, ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στις εκλογές της Κυριακής για την Ομοσπονδιακή Βουλή, Πέερ Στάινμπρουκ,  σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ. 

Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, ο οποίος -όπως υπενθυμίζει και ο ίδιος- είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 2005 έως το 2009 στην τότε γερμανική κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" υπό την κα Μέρκελ, απορρίπτει επίσης μια κυβερνητική συνεργασία του κόμματός του με το κόμμα Η Αριστερά (Ντι Λίνκε), το οποίο, όπως σημειώνει, αποτελείται από τρία κόμματα : από ένα "ανατολικογερμανικό" με υπευθυνότητα, μια κομμουνιστική πλατφόρμα και ένα κόμμα από "δυτικογερμανούς αιρετικούς". Με έναν τέτοιο "θίασο", είπε, δεν μπορεί κάποιος να κυβερνήσει τη χώρα.

.Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος και δόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Φιλελλήνων.

Κλειστές παραμένουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας έως το ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανυπακοή στο "νέο" σχολείο της αγοράς. Όχι στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων», το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι στους τομείς της παιδείας, της υγείας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, ενώ ο Νίκος Δάρδαλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων την κοινωνική ανάγκη για δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία και για την εξασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων. 

Επίσης ο κ. Δάρδαλης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση της 19ης Σεπτεμβρίου.

Στη συγκέντρωση, διαβάστηκε η καταγγελία των Σωματείων του Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής.

.Στις 23 Σεπτεμβρίου, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για τους «στημένους αγώνες»

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, δίκη που σήμερα διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης θα βρεθεί, ωστόσο, και πάλι στο εδώλιο στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» που αφορούν την περίοδο 2008- 2011.

Στην υπόθεση, πλην του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου είναι υπόλογοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άλλοι δέκα κατηγορούμενοι. Το σκέλος αυτό της δικογραφίας διαχωρίστηκε πρόσφατα, καθώς στις 14 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, οι κατηγορούμενοι είναι συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

.KKE: «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών»

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. 

Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν τον λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. 

Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

.Ομόφωνα καταδίκασε η Βουλή τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Γενική κατακραυγή στη Βουλή προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Η ομόθυμη αντίδραση των κομμάτων και οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν για τη δράση της ΧΑ ανάγκασαν πολλές φορές βουλευτές του κόμματος να δηλώσουν ότι η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν. 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι το περιστατικό δεν συνέβη στο πλαίσιο μιας αστοχίας κι ότι δυστυχώς η παρουσία της ΧΑ συνδέεται με συγκεκριμένες ενέργειες καλά σχεδιασμένες, οργανωμένες και στοχευμένες που έχουν πολιτ... περισσότερα »

.''ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ''...

...ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ...
Για «προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς, αναφερόμενος στο φονικό στην Αμφιάλη, για το οποίο...
συνελήφθη ένας 45χρονος που, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Τα σενάρια που απεργάζονται ο κύριος Σαμαράς και οι θαμώνες της συμμορίας του υπογείου της Ρηγίλλης, όπως και αυτοί που κατοικοεδρεύουν στους ορόφους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν θα περάσουν. 

Οι προβοκάτσιες εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν», τόνισε και πρόσθεσε πως «όσο η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει δημοσκοπικά και θα έχει ευρεία αποδοχή από τον ελληνικό λαό τόσο θα εντείνεται ο βρώμικος  πόλεμος εναντίον μας».

.''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ''...

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», ...
τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό στην Αμφιάλη.
Σημειώνει ακόμη ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» και προσθέτει ότι «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών».

.ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Στόχος ομάδας εκ των συγκεντρωμένων στη διαμαρτυρία στην Αμφιάλη έγινε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος...
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο της συγκέντρωσης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα με το αυτοκίνητό, όμως, όταν έγινε αντιληπτός, δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από συγκεντρωμένους.

Ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως από το σημείο.
Την επίθεση καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου,  και τη βία από όπου και αν προέρχεται.  Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του» .

.ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!



ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Καταφύγιο στον Mιλτιάδη Βαρβιτσιωτη βρήκε οΠάνος Καμμένος μετά την επίθεση που δέχθηκε στο Κερατσίνι. Μέχρι πριν από λίγο ο πρόεδρος τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων βρισκόταν στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας, όπου δεχόταν τις πρώτες...βοήθειες, αφού είχε δεχθεί πολλά χτυπήματα και ήταν αιμόφυρτος.


.''ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

Έξαρση πολιτικών επιθέσεων στην Ελλάδα φοβούνται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από 45χρονο που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής...

Το  περιοδικό Spiegel αναφέρει, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ότι οι Νεοναζί σκότωσαν στην Ελλάδα αριστερό μουσικό, σκορπώντας κύμα τρομοκρατίας στην χώρα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την έξαρση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Stern στέκεται ιδιαίτερα στην συζήτηση που έχει ανοίξει στη χώρα μας έπειτα από δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για αναζήτηση τρόπων απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έπειτα από την δολοφονία του 34χρόνου μουσικού στην Αθήνα από άτομο που δήλωσε μέλος της οργάνωσης.

Στο άρθρο του Stern, τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά και επιτίθενται επανειλημμένως σε αλλοδαπούς.
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επισημαίνει στο σχετικό της άρθρο ότι η δολοφονία αριστερού ακτιβιστή «σοκάρει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής» επιτίθενται εδώ και καιρό  στην Ελλάδα εις βάρος ομοφυλοφίλων, μεταναστών και αριστερών. Τώρα, όπως τονίζει  η εφημερίδα, «ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ έπειτα από διαμάχη γύρω από συζήτηση για την πολιτική».

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για το συμβάν. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος  δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους με τους οποίους η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η  Die Zeit επισημαίνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η δολοφονία του αριστερού μουσικού σόκαρε τους Έλληνες και επισκίασε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις την Τετάρτη στην Αθήνα ενάντια στις απολύσεις και στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. 

Ο συντάκτης του άρθρου στέκεται επίσης ιδιαίτερα στις δηλώσεις του κ. Δένδια και στο κάλεσμά του στις δημοκρατικές δυνάμεις να δείξουν στην πράξη ότι το κράτος και η κοινωνία δεν μπορούν πλέον να δεχθούν άλλες πράξεις που υπονομεύουν την δημοκρατία.

Η Τageszeitung του Βερολίνου αναφέρει με την σειρά της ότι η δολοφονία του αριστερού μουσικού, τα ξημερώματα στην Αθήνα, από οπαδό του κόμματος της Χρυσής Αυγής πυροδοτεί νέο γύρο «πολιτικής βίας και νεοναζιστικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

.ο χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο στο Κερατσίνι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Η πρώτη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά την 23:57:42 ώρα χθες, από ιδιώτη ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια. 

Ύστερα από ενάμιση λεπτό περίπου και συγκεκριμένα την 23:59:19 ώρα, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οχτώ αστυνομικούς να μεταβούν στο σημε... περισσότερα »

.Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Business Insider αναφέρεται εκτενώς στο περιστατικό, ενώ σχολιάζει την άνοδο που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις και την απήχηση του κόμματος ιδιαίτερα στους νέους, που το κατατάσσουν τρίτο.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιδεινώνει στην αβέβαιη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα», υποστηρίζει το Channel 4, αναφέροντας ότι «η λιτότητα στην Ελλάδα έχει πυροδοτήσει τον διχασμό μεταξύ αριστεράς και δεξιάς». 

«Οι κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα είναι πιο συχνές μετά την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC στην ιστοσελίδα του σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Νεοναζί κατηγορείται για το θάνατο του μουσικού Παύλου Φύσσα».

Το αμερικανικό CBS κάνει λόγο για το «πιο σοβαρό κρούσμα βίας που αποδίδεται στην εξτρεμιστική ομάδα (σ.σ. Χρυσή Αυγή)». Σχολιάζει, επίσης, ότι ανώτερα στελέχη του κόμματος «έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για τον Αδόλφο Χίτλερ, παρότι δεν αποδέχονται ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα».

«Ένας 35χρονος ράπερ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από άνδρα που είναι φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Η δολοφονία αντιφασιστικού ακτιβιστή επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα κατά της διαθεσιμότητας», γράφει η Guardian.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.