.Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα

Έκτακτη συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας, θα έχουν το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκέλα Μέρκελ και ο υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, υπήρξε προσπάθεια η συνάντηση να κρατηθεί μυστική, κάτι που όμως δεν επετεύχθη. 

Γερμανός κυβερνητικός παράγοντας που ρωτήθηκε σχετικά με τη συνάντηση, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και θέλησε να διαψεύσει το ραντεβού.

.Γιούνκερ: Μακριά από συμφωνία Ελλάδα και Ε.Ε.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μετά το Γερούν Ντάισελμπλουμ που δήλωσε «απαισιόδοξος», και ο Γιούνκερ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «μακριά» από μία συμφωνία.

«Είμαστε πολύ μακριά από μια συμφωνία, είμαστε πολύ μακριά απ’ ό,τι θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς πολιτικό συμβιβασμό, αλλά τώρα καταπιανόμαστε με την ουσία των διαφορών ανάμεσα στις απόψεις του Eurogroup και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι France 24.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε πως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι ζήτημα «εξαιρετικής σημασίας», μία δήλωση που πιθανόν ερμηνεύεται ως αρνητική στάση απέναντι στο ελληνικό αίτημα για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

.Οι Βρυξέλλες συμφωνούν σε συμφωνία χωρίς παράταση

Η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση, εφόσον υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν και κατά πόσο είναι αναγκαία η παράταση του προγράμματος, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωσε ότι, από νομική άποψη, για να παραταθεί το πρόγραμμα πρέπει να υποβάλει αίτημα η ελληνική πλευρά. 

Ταυτόχρονα, όμως, ανέφερε ότι εκτός από την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, ανοιχτή είναι από πολιτική άποψη η δυνατότητα της μετάβασης σε ένα νέο πρόγραμμα. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως από ... περισσότερα »

.«Δεν θα τη λέμε τρόικα, αλλά θα ασκεί την εποπτεία»

«Ευχαρίστως να σταματήσουμε να την αποκαλούμε 'τρόικα', αλλά οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο στην Ελλάδα» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φανερώνοντας τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Martin Jaeger πρόσθεσε πως ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί το τέλος της τρόικας και τονίζει σε κάθε τόνο ότι «τρόικα δεν υπάρχει πια», ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες γίνονται μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρχει πρόταση προς συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. 

Όλα δείχνουν ότι η τρόικα θα αλλάξει ονομασία, ωστόσο θα έχει υπό την επιτήρησή της την ελληνική οικονομία. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν θα γίνονται επισκέψεις για επιθεωρήσεις στην Ελλάδα και ενδεχομένως οι επαφές να γίνονται στις Βρυξέλλες, στα πρότυπα των επαφών που πραγματοποιούνται ήδη.

.Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Φώφης... Γεννηματά: Δεν λέτε την αλήθεια, θέλετε να παραμείνετε στην ηγεσία - Βενιζέλος: Δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος είχε άγριο καβγά με την κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία ζητούσε πιεστικά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και πάντως πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προγραμματίζεται για το Μάιο. 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη συζήτηση σχετικά με το συνέδριο, κ. Βενιζέλος είπε ότι αν δεν συμφωνεί το Πολιτικό Συμβούλιο με την εισήγηση που έκανε, παραιτείται τώρα. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η σχετική αναφορά αποτελούσε ουσιαστικά την κατακλείδα απάντησης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος προς την κα Γεννημα...περισσότερα »

.Ομάδα βουλευτών ζητάει παρέμβαση Καραμανλή... Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ετοιμάζεται να ζητήσει ομάδα βουλευτών. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Star η Μαριέττα Γιαννάκου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Κώστα Καραμανλή από ομάδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα τού εκφράσουν την ανησυχία τους και θα τού ζητήσουν να παίξει ρόλο, γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικό κεφαλαίο για το κόμμα. 

Σε ερώτηση αν θα τού ζητήσουν να επιστρέψει στην ηγεσία, η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι δεν θα το θέλει, αλλά «θα τού πούμε να παίξει ρόλο για να επιστρέψει η ΝΔ στον κεντρώο χώρο τον οποίο εγκατέλειψε στις τελευταίες εκλ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.