«Πυρετός» διαβουλεύσεων για την κρίση στην Ουκρανία

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε απόψε από το Παρίσι ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά οι δύο δυνάμεις αυτές συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις στις επόμενες ημέρες». 

Τόνισε μάλιστα ότι αναμένει να συναντηθεί και πάλι με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αύριο στη Ρώμη. Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν σήμερα να επιδιώξουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρ... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

«Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επ' αυτού ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού και η μεγάλη συλλογική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι, έχει δώσει καρπούς, δημοσιονομικούς καρπούς, το πρωτογενές πλεόν... περισσότερα »

.«Τι θα πει ηθικό χρέος;» απαντά ο Μ. Γλέζος στον Γ. Γκάουκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 «Τι θα πει ηθικό χρέος;» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, Γ. Γκάουκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν αποστασιοποιείται από την επίσημη θέση του Βερολίνου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, παρά μόνο ηθικό θέμα.

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Γλέζος τόνισε: «Το ηθικό χρέος της Γερμανίας απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. 

Δεν το καταλογίσατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι καταλογισμένο, είναι καταγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε το αναγκαστικό δάνειο... Μιλάνε μερικοί για το ύψος του. Το θέμα είναι, υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα θέσει στον Γερμανό ομολογό του το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε να τεθεί και από την κυβέρνηση.
 Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Μ. Γλέζου με τον Ευ. Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε προφορικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

.Νεύρα από Σάντος!

Νευριασμένος τόσο από την ήττα όσο και από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας από τη Νότιο Κορέα παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα των διεθνών, οι οποίοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Παράλληλα, αφού χαρακτήρισε παράδειγμα προς αποφυγή το σημερινό ματς, τόνισε πως θα ήθελε να «χαιρετήσει» με νίκη το ελληνικό κοινό, ενώ υποσχέθηκε πάθος και καλύτερη εικόνα στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκλέκτορας της Εθνικής:


«Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο πως κάποια χαρακτηριστικά που έχουμε πάντα, σήμερα μας έλειπαν και αυτό είναι ανησυχητικό. Σήμερα δεν δείξαμε διάθεση, με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε τα τρία δοκάρια. Προσπαθήσαμε και στο δεύτερο όμως δεν ήταν αρκετό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχαμε την απαραίτητη διάθεση και συγκέντρωση σε αυτόν τον αγώνα.

Απεχθάνομαι την ήττα, θέλω να κερδίζω συνέχεια, όμως σήμερα με εκνεύρισε περισσότερο το γεγονός ότι δεν αντιδράσαμε. Παρόλο που παίξαμε με δύο επιθετικούς δεν περάσαμε τη μπάλα μπροστά και δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Το σημερινό ματς αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για να μην υποτιμήσουμε αντίπαλο άλλη φορά.

.«Αν όχι μια τελική συμφωνία, μία καλή έκθεση προόδου μέχρι το Σάββατο»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ότι αυτό που προσπαθούμε είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να έχουμε, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου, που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά.

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, δηλαδή στο review, απάντησε λέγοντας ότι εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε.

.Οι τράπεζες κυριότερο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση

Το θέμα των τραπεζών αποτελεί το «υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με τη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών να είναι ακόμη αγεφύρωτη. 
Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να μεταφέρει το πρόβλημα στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. 
Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ως συμβιβαστική λύση, να εξαιρεθούν από την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, ... περισσότερα »

.Γιατί μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία δεν συμφέρει κανέναν

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ουκρανία και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Κριμαία, πολιτικοί αναλυτές εξηγούν γιατί μια στρατιωτική εμπλοκή δεν συμφέρει κανέναν. 

Ο Χάρης Γρηγοριάδης επίκουρος καθηγητής Οικονομικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, απαντά σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle στο πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα θερμό επεισόδιο. «Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να κάνει πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί θα εί... περισσότερα »

.Αντιδράσεις για το βιβλίο Κουφοντίνα

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη να χαρακτήριζει κατήφορο και κατρακύλα ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση σε ένα κατάδικο για τρομοκρατία.
Είναι συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη της τρομοκρατίας, υποστήριξε ο κ. Βορίδης προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ΝΔ, χαρακτήρισε ντροπή για τη Δημοκρατία, το γεγονός ότι ο Νίκος Γιαννόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου, Δημήτρη Κουφοντίνα, ξεπλένοντας - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - τον ίδιο και τις πράξεις του.
Η κυρία Ασημακοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένει από τον κύριο Τσίπρα, να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει το Νίκο Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν.
“Πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Νίκος  Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

.Στο επίκεντρο οι εκκρεμότητες

Πολιτική λύση από τους εταίρους της προσδοκά η Ελλάδα μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε σειρά κεντρικών ζητημάτων. Τα νέα δεδομένα θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα στις 3μμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Παραμένουν οι διαφωνίες στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα σε μια σειρά κομβικών ζητημάτων, με το χρόνο να πιέζει εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας και πλέον η κυβέρνηση μειώνει τις προσδοκίες επιζητώντας τουλάχιστον μια δήλωση της τρόικας για επαρκή πρόοδο και αναμένοντας ότι λύση θα δοθεί με πολιτική από... περισσότερα »

.«Στα βαθιά οι συνομιλίες για το Κυπριακό»

Στα «βαθιά» έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό, δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ ανέφερε ότι συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια και τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Άγκυρα, ο κ Μαυρογιάννης, σημείωσε ότι διαπίστωσε πως στην όλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας επικρατούσε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία αν όντως επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για λύση.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουρτρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, έγινε καθαρότερη η εικόνα για το είδος της λύσης που επιδιώκουν οι δύο πλευρές.

Τόνισε, επίσης, ότι επί κάποιων ζητημάτων υπήρξε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογής της ομόσπονδης κυβέρνησης, των ομόσπονδων αρχών και ζητήματα που αφορούν το περιουσιακό.

Ο Κουρτρέτ Οζερσάι ανέφερε, ακόμη, πως αν ο στόχος είναι ένας «ομόσπονδος συνεταιρισμός» -κατά την έκφρασή του- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εξευρεθεί λύση.

.Αναμονή Eurogroup για επαφές Ελλάδας-τρόικας

Εν αναμονή της έκβασης των συζητήσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας τελεί το Eurogroup, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου ευρωπαίου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες. 
«Περιμένουμε να δούμε αν θα κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από τη Δευτέρα», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιά ζητήματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν σε εκκρεμότητα αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του για το ύψος της επόμενης δόσης που πρόκειται να εγκριθεί.
 Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωση του μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, οτι αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας».
"Προσπαθούμε -πρόσθεσε -μέχρι το Σάββατο το βράδυ να φθάσουμε αν όχι σε τελική συμφωνία, τουλάχιστον σε μια καλή έκθεση προόδου
Εν τω μεταξύ,αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με την τρόικα,με κύριο θέμα τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση εργοδοτικών εισφορών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.