.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΝΩΠΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Eurogroup δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.Ο κ. Σαμαράς, είπε, «αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που... 
προσφέρει στη χώρα η διάσταση απόψεων των εταίρων. Θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε. Γίνεται έτσι αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Μέρκελ».

«Ο Πρωθυπουργός» 
συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «έχει χάσει το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας και οι δηλώσεις του συνιστούν χυδαίο και ανυπόστατο εκβιασμό.  Η άφωνη κυβέρνηση χάνει χρόνο που τον κερδίζει η Γερμανία. 

Η κυβέρνηση επέλεξε να διευκολύνει τους εταίρους να συνεχίσουν μια πολιτική που έχει ήδη αποτύχει».Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευθεί μια λύση στο πρόβλημαΑξονες μιας τέτοιας λύσης κατά τον κ. Τσίπρα είναι πως:

-
Λύση δεν μπορεί να υπάρξει με λιτότητα

-
Προϋπόθεση είναι η ακύρωση του Μνημονίου, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή όπως προέβλεπε η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για τη Γερμανία.  

«Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη» 
κατέληξε ο κ. Τσίπρας «για βιώσιμη λση και τη σωτηρία του λαού».

.Πραγματικός ο κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ αν δεν βρεθεί λύση, φέρεται να δηλώνει ο Β. Σόιμπλε


Πραγματικό θεωρεί τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρία του χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU από τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Φουκς, ο κ. Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να αποφευχθεί.

Εξάλλου, η Άγγελα Μέρκελ φέρεται να εξέφρασε την υποστήριξή της σε μια ενδεχόμενη μικρή αύξηση των διαθεσίμων κεφαλαίων του ταμείου "διάσωσης" της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση  των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). 

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια αύξηση των εγγυήσεων που παρέχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) κατά 10 δισ. ευρώ.

.Έκθεση για Eurogroup: "Κούρεμα" για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020


Το ελληνικό χρέος μπορεί να μειωθεί κάτω από το στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, μόνο εάν οι χώρες της Ευρωζώνης αποδεχθούν ζημιές στα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα ή επιβάλουν στους ιδιώτες επενδυτές να πουλήσουν τα ομόλογα που έχουν σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής, αναφέρει έκθεση που ετοιμάσθηκε για τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η 15σέλιδη έκθεση δείχνει ότι - χωρίς τη λήψη ενός πακέτου μέτρων για τη μείωσή του - το ελληνικό χρέος θα υποχωρήσει στο 144% του ΑΕΠ το 2020, στο 133% του ΑΕΠ το 2022 και στο 111% του ΑΕΠ το 2030 από το σημερινό επίπεδο περίπου 170% του ΑΕΠ.

«Το πακέτο των δυνητικών επιλογών δεν θα καταστήσει δυνατό να φθάσουμε σε ένα επίπεδο χρέους κοντά στο 120% του ΑΕΠ το 2020 χωρίς την προσφυγή σε μέτρα που θα σημαίνουν απώλεια κεφαλαίου ή επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς των χωρών - μελών της Ευρωζώνης ή που θα προβλέπουν μία ευρύτερη επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, η οποία θα συνεπάγεται την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (collective action clauses)», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2022, χωρίς να χρειάζεται να επιβληθούν ζημιές στις χώρες της Ευρωζώνης ή να επιβληθεί η επαναγορά των ομολόγων από τους ιδιώτες. 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε απορρίψει τη μετάθεση του στόχου στο 2022 ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και φέρεται να τάσσεται υπέρ της καταγραφής ζημιάς στα δάνεια προς την Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί το 2020 ο στόχος για τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την έκθεση, μία μείωση του περιθωρίου των επιτοκίων - πέραν δηλαδή του κόστους χρηματοδότησης - στα διμερή διακρατικά δάνεια στην Ελλάδα κατά 70 μονάδες βάσης (0,7 της ποσοστιαίας μονάδας) θα μείωνε το χρέος κατά 1,4% το 2020, ενώ μία μεγαλύτερη μείωση του περιθωρίου στις 25 μονάδες βάσης θα μείωνε το χρέος κατά 5,1% του ΑΕΠ.

Η αναστολή πληρωμής τόκων από την Ελλάδα για τα δάνεια από το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μείωνε το ελληνικό χρέος κατά 43,8 δισ. ευρώ ή 16,9% του ΑΕΠ.
 Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επέστρεφε τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, το χρέος θα μειωνόταν περαιτέρω κατά 4,6% του ΑΕΠ.

Η επαναγορά ομολόγων με κόστος 10 δισ. ευρώ από ιδιώτες στο 50% της ονομαστικής τιμής τους θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους κατά 2,4% του ΑΕΠ το 2020, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

.Ευ. Βενιζέλος: Να μην χρησιμοποιεί η Ευρωζώνη ως άλλοθι την Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει κάνει στο ακέραιο αυτά που έπρεπε και συνεπώς χθες έπρεπε να υπάρξει απόφαση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως «άλλοθι» την Ελλάδα για να δικαιολογεί την «αδυναμία» της να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά εκφάνσεις της κρίσης που την αφορούν συνολικά.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της».

Επεσήμανε δε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει στο ακέραιο αυτά που έπρεπε παίρνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για πολλοστή φορά», καθώς και ότι «το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, με το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο το ζήτημα της επιμήκυνσης, δεν προέκυψε τώρα», αλλά «είχε αντιμετωπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα δύσκολων και μακρών διαπραγματεύσεων και όλοι ήξεραν ποιες συμπληρωματικές κινήσεις πρέπει να γίνουν».

«Ούτε η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι κάτι καινούργιο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «έπρεπε συνεπώς να υπάρξει χθες απόφαση ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «τις επόμενες ημέρες -το ταχύτερο δυνατόν- πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει μία νέα αφετηρία αλλά γιατί η ίδια η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας και προοπτικής».

.166 δωρεές Ελλήνων καλλιτεχνών


Η επέκταση της  Εθνικής Πινακοθήκης δεν είναι μόνο τα 11.000 τ.μ. που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 9.500 τ.μ. Είναι επιπρόσθετα και  4000 τμ, με τα οποία  θα μεγαλώσει η Γλυπτοθήκη στο άλσος Γουδί, δεδομένου ότι ο Στρατός θα παραχωρήσει στην Εθνική  Πινακοθήκη, τα κτίρια των φούρνων του (κτιριακά συγκροτήματα του  μεσοπολέμου), ανακοίνωσε η διευθύντριά της, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα  απόψε, στα εγκαίνια της  τελευταίας έκθεσης, πριν την μεταστέγαση της Εθνικής Πινακοθήκης. 

Πρόκειται για την έκθεση «Δωρεές Ελλήνων καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη 1910 -2012», με μια επιλογή 166 έργων από τις συλλογές της Πινακοθήκης, τα οποία φυλάσσονται στις αποθήκες και υπογραμμίζουν την έλλειψη χώρου του υπάρχοντος κτιρίου, ενώ σε διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να εκτίθενται μόνιμα.

Τα έργα  προέρχονται αποκλειστικά από τις δωρεές καλλιτεχνών, τα κληροδοτήματα των καλλιτεχνών και των οικογενειών τους, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Πινακοθήκης.

«Είναι τα άνθη της γενναιοδωρίας  των Ελλήνων καλλιτεχνών που θέλησαν να μοιραστούν με το κοινό τα καλύτερα έργα τους. Αυτά με τα οποία θα ήθελαν να μείνουν στην ιστορία της ελληνικής τέχνης» πρόσθεσε η κ. Λαμπράκη.  Συνολικά  οι συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, αριθμούν 20.000 έργα, από τα οποία 3000 προέρχονται από δωρεές καλλιτεχνών και 6.400 έργα από κληροδοτήματα και δωρεές οικογενειών.

.Στα 55,5 δισ. ευρώ οι ανάγκες αποπληρωμής του δημόσιου χρέους έως το 2014


Ποσά ύψους 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), από τα οποία, επίσης, συνάγεται ότι σε 1 έως 5 έτη «ωριμάζει» χρέος ύψους 56,4 δισ. ευρώ (18,6% του συνόλου) και σε διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας λήγουν υποχρεώσεις του Δημοσίου ύψους 216,7 δισ. ευρώ (71,4% του συνόλου).

Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης παραμένει στο τέλος του 9μήνου στα 303,5 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το τέλος του α΄ 6μήνου, καταδεικνύει «ανάγλυφα» το πρόβλημα της δημοσιονομικής διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας. 

Καθώς, παράλληλα, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 3,53 δισ. ευρώ, μένουν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους στο τέλος του 9μήνου (από 3,49 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ 6μήνου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 13,9 δισ. ευρώ. Το 2013 και το 2014 το πρόβλημα επιτείνεται, καθώς οι λήξεις ανέρχονται σε 30,4 δισ. ευρώ και σε 25,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα. 

Το 9μηνο εφέτος, το Δημόσιο δανείστηκε κατά 56% από τον μηχανισμό στήριξης EFSF, κατά 41,9% μέσω εντόκων γραμματίων και κατά 2,1% από το ΔΝΤ, με τη μέση «ωρίμανση» του συνολικού δανεισμού να ανέρχεται σε 9,47 χρόνια. Στον αντίποδα, τα δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου ήταν το 9μηνο εφέτος μόλις 19,7 δισ. ευρώ, έναντι 20 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου.

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε


Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και τονίζει πως «η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. 

Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014-2020. 

Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης.
Αύριο, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

.Η ελπίδα για εκεχειρία δείχνει απατηλή στη Γάζα


Παλαιστίνιοι ένοπλοι επανέλαβαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους και το Ισραήλ συνέχισε να πλήττει στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η ελπίδα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δείχνει απατηλή, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σχεδόν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, μεταξύ τους 50 υπόγειους εκτοξευτήρες πυραύλων.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον αρκετών ισραηλινών πόλεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος" αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερις από τις ρουκέτες αυτές.

Παρότι αξιωματούχοι της Χαμάς ανακοίνωσαν χθες πως είναι πιθανή μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, καμιά εκεχειρία δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν με σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, τη ρίψη μια νέας ρουκέτας με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ και το θάνατο του πρώτου ισραηλινού στρατιώτη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε αργά χθες στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ομόλογό της Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, πριν μεταβεί στη Ραμάλα για διαβουλεύσεις σήμερα το πρωί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι "η δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ισχυρή σαν βράχος. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια αποκλιμάκωση στη Γάζα", είπε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου.
Η Κλίντον θα ταξιδέψει αργότερα σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μεταξύ,  παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 140 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 950 στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με έναν φωτογράφο του Πρακτορείου. 

Ο φωτογράφος, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο, στον 4ο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο στεγάζει επίσης και ένα εμπορικό κέντρο στο ισόγειο, δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος εργαζόμενος του Γαλλικού Πρακτορείου δεν τραυματίστηκε, προσθέτοντας ότι τρεις ρουκέτες φαίνεται ότι έπληξαν τον έκτο όροφο.

.Νέο Eurogroup για την Ελλάδα τη Δευτέρα


 «Το Eurogroup διεξήγαγε εκτενείς διαβουλεύσεις συζητώντας μια σειρά αξιόπιστων πρωτοβουλιών που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους», σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.
Η συνεδρίαση διακόπηκε ύστερα από τουλάχιστον 11 ώρες ολονύκτιων διαπραγματεύσεων «ώστε ορισμένα στοιχεία του πακέτου να τεθούν υπό τεχνική επεξεργασία». 

Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν εκ νέου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.
«Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας», που εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, προσέθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε «ελαφρώς απογοητευμένος», αναφέροντας πως μια συμφωνία είναι «πιθανή τη Δευτέρα».
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος που δεν επετεύχθη συμφωνία, ο κ. Γιούνκερ απάντησε με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος: «στην Ευρώπη δεν έχω πια αυταπάτες».

Η ευρωζώνη πρέπει να βρει τρόπο για τη μείωση του ελληνικού χρέους που απειλεί να φθάσει το 190% του ΑΕΠ το 2014. Στο μεταξύ, το Eurogroup εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 

«Οι προσπάθειες αυτές μαρτυρούν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.