.Τσάμπιονς Λιγκ: Δηλώσεις Λεονάρντο Ζαρντίμ για τη νίκη του Ολυμπιακού


Ευτυχισμένος για τη νίκη του Ολυμπιακού του απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά δυσαρεστημένος που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε:

-Για τη συνολική παρουσία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Κατ' αρχήν δεν είμαστε χαρούμενοι, καθώς ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Είμαστε όμως ευχαριστημένοι διότι καταφέραμε να κερδίσουμε την Άρσεναλ και να πετύχουμε τον δεύτερο στόχο μας που ήταν η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ όπου θα είμαστε στο γκρουπ των ισχυρών. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλοι θέλουν, παίκτες και προπονητές, να παίρνουν μέρος σε αυτό. Ωστόσο αυτό τελείωσε και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, μια επίσης σημαντική διοργάνωση.

-Για το τι έφταιξε και δεν κατάφερε να περάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος στους «16» του θεσμού: «Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν έτοιμοι κόντρα στην Σάλκε. Το πρωτάθλημα ξεκινάει αργά και δεν είχαμε ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι μας. 

Παράλληλα φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, η ομάδα άλλαξε αρκετά και κάποιοι παίκτες ήρθαν λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Είμαι λυπημένος που με 9 βαθμούς δεν καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτό πρέπει να μας αφυπνίσει για το μέλλον και την επόμενη φορά να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης».


Στην καλή εικόνα της Άρσεναλ στάθηκε ο προπονητής των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ σε δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Αλσατός τεχνικός μίλησε:

-Για το αν είναι δυσαρεστημένος που χάθηκε το παιχνίδι: «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή μας, γιατί κάποιοι παίκτες είχαν έλλειψη ρυθμού. Υπήρχε επίσης μία κακή απόφαση του διαιτητή και θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά που τους ανατίθεται».

-Για το αν έφταιξε ο γκολκίπερ στη φάση του 1-1: «Όχι, δεν έφταιξε. Ο Σέζνι είπε ότι ο 5ος διαιτητής τον ενημέρωσε ότι χτύπησε στο δοκάρι και δεν βγήκε κόρνερ. Δεν θέλω να δημιουργώ θέμα, θέλω να φεύγω από εδώ συγκεντρωμένος για την επόμενη φάση. Ό,τι έγινε, έγινε».

-Για το ποιόν αντίπαλο θέλει να αποφύγει στην κλήρωση: «Θα θέλαμε ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι θεωρητικά αδύναμες, αλλά μπορεί να δυναμώσουν στη συνέχεια. Το μειονέκτημα είναι ότι ο δεύτερος αγώνας είναι εκτός έδρας. Τώρα θα πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό. Φανταστικά γκολ και τα δύο που πέτυχε. Αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, γιατί μπορεί να το θεωρήσετε ως προοπτική αγοράς από πλευράς μας».

Για τον Ολυμπιακό και πως τον είδε φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές: «Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησαν τη χρονιά με μία ήττα στην έδρα τους και μετά έχουν άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας και μετά από δύο αγώνες έχουν μηδέν βαθμούς. 

Δεν είναι θέμα ποιότητας της ομάδας. Πρόβλημα επίσης είναι ότι ξεκινάει και το πρωτάθλημα πολύ αργά και ενδεχομένως στην πρεμιέρα να μην είναι απόλυτα έτοιμος. Εξ ου και ο αποκλεισμός, γιατί είδαμε ότι ο όμιλός μας ήταν δύσκολος και απειλητικός».

.Ecofin: Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα

Τη χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, σε συνέχεια της απόφασης του Γιούρογκρουπ της 26ης Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου, η Ελλάδα οφείλει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2016, αντί για το 2014 που ήταν ο αρχικός στόχος. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η απόφαση της 26ης Νοεμβρίου θα επιτρέψει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Με την απόφασή του, το Συμβούλιο έκρινε ότι η Ελλάδα «έλαβε αποφασιστική δράση» μειώνοντας το διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 13,9 ποσοστιαίες μονάδες, από 14,7% το 2009 σε περίπου 1,5% το 2012. 


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η οικονομική δραστηριότητα την περίοδο 2012-2013 αναμένεται να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Αυτό, όπως υπογραμμίζει το ΕΚΟΦΙΝ, οφείλεται κυρίως στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της  Ελλάδας το 2012, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την εσωτερική ζήτηση αλλά και την δυναμική των εξαγωγών. 

Τέλος, το Συμβούλιο αναφέρει ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάγκη βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους οι στόχοι που τίθενται σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι ακόλουθοι: 0,0% το 2013, 1,5% το 2014, 3% το 2015 και 4,5% το 2016.

.Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην αύξηση φόρων


Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΠΑΣΟΚ σε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, οι οποίοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος θα μπορέσει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη «μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την προστασία της μεσαίας τάξης».

 Ειδικότερα, εκφράζεται η αντίθεση του Κινήματος σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες, αν δεν αλλάξουν, το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μη στηρίξει τις σχετικές διατάξεις.

 Οι διατάξεις αφορούν στη φορολόγηση με 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, στην κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά, στη φορολόγηση των νέων επαγγελματιών από τον πρώτο χρόνο έναρξης της δραστηριότητάς τους, στο λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

.Εταιρεία security ανέλαβε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας


Εταιρεία security, από χθες το βράδυ, ξεκίνησε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Οι περιπολίες σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως 240 σπίτια, καταστήματα κι επιχειρήσεις, που διέθεσαν χρήματα, για τη φύλαξη του Ζευγολατιού, ενώ επιθυμία τόσο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όσο και του δήμου Βέλου - Βόχας, 

όπως επισημαίνεται από το δήμο, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων που θα πληρώσουν για φύλαξη της περιουσίας τους, τον Ιανουάριο και να ξεπεράσει το όριο των 250 σπιτιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από την εταιρεία security δύο οχήματα για καλύτερη φύλαξη της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή, για την φύλαξη και τις περιπολίες στο Ζευγολατιό, εκδηλώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ''» 

σε συνεργασία με το δήμο Βέλου - Βόχας και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου - Βόχας ''ΑΡΩΓΗ'', ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, φαίνεται πως η κίνηση αυτή βρίσκει μιμητές κι έχει ενεργοποιήσει κατοίκους και άλλων περιοχών της Κορινθίας.

.Σε νέα συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα το φορολογικό


Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Αύριο, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

.Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον τυφώνα Μπόπα, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, αλλά και οι επικοινωνίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN.

Εξαιτίας του τυφώνα Μπόπα, που είναι ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει φέτος τις Φιλιππίνες με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, έχουν προκληθεί κατολισθήσεις, έχουν ξεριζωθεί δέντρα και έχουν καταστραφεί στέγες σπιτιών. 

.Πρώτη η Βιέννη παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής


Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει στους κατοίκους της την καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον υπόλοιπο κόσμο και η Βαγδάτη τη χειρότερη, ενώ στη δυτική Ευρώπη η Αθήνα έχει αρνητική πρωτιά εξαιτίας της κρίσης χρέους, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.

Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. 
Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. 
Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

.Ο Πάπας στο twitter


Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα αποκτήσει λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της καθολικής εκκλησίας στο Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ποντίφικας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @pontifex στο twitter από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης.

«Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει "πάπας", αλλά και "δημιουργός γεφυρών"», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Βατικανού.

«Ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους», πρόσθεσε ο Μπερκ. 

Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στον λογαριασμό #askpontifex.

Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Ο ποντίφικας θα στείλει το πρώτο του μήνυμα στις 12 Δεκεμβρίου, όμως στη συνέχεια τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν.

.Πρωτοδικείο: Παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ


Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του λεγόμενου "χαρατσιού" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.

.Φ. Κουβέλης: Το νεο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα


Διπλή παρέμβαση στις τρέχουσες εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με την εισήγησή του στην τακτική, κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

Η πρώτη αφορά στο πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, όπου ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», 

για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, τα οποία αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή της ΔΗΜΑΡ.

Η δεύτερη σχετίζεται με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο και εν προκειμένω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι αυτό «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το νεο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

.Προειδοποιεί η Α. Μέρκελ για την κρίση στην ευρωζώνη


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), κατά της χαλάρωσης στην κρίση του ευρώ, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να δηλώσει κανείς ότι το χειρότερο μέρος της αναταραχής έχει παρέλθει.

"Θα μπορούσα να χαλαρώσω και να πω ότι το ευρώ έχει σωθεί", δήλωσε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε στο συνέδριο που διεξάγεται στο Ανόβερο. "Όμως είμαι πολύ επιφυλακτική να πω ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει".

Η καγκελάριος υπογράμμισε πάντως ότι η κυβέρνησή της είναι η καλύτερη που έχει γνωρίσει η Γερμανία μετά την επανένωση. 

"Η κυβέρνηση είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση", επανέλαβε πολλές φορές η πρόεδρος της CDU η οποία πρόκειται να επανεκλεγεί το απόγευμα για έβδομη φορά επικεφαλής του κόμματος και να ξεκινήσει την εκστρατεία της για να κερδίσει σε δέκα μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

"Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ' ό,τι μπήκε σ' αυτή", τόνισε.

Στη συνέχεια απαρίθμησε τα θετικά, κατά την άποψή της, σημεία του απολογισμού της: κυρίως ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας και οι δαπάνες για την έρευνα και την παιδεία βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο και ότι έχει αποφασιστεί η έξοδος από την πυρηνική ενέργεια.

.Ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη


Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο»


«Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης. Αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ. Όποιος αυτό δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δηλώνοντας παράλληλα την «ετοιμότητα» του πολιτικού φορέα να αναλάβει την «ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».
«Σήμερα η Αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού», υπογράμμισε.

Ασκώντας σκληρή κριτική προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, το Μνημόνιο», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, 

αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική», το οποίο σχέδιο σκιαγράφησε ως μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, παραπέμποντας σε σχετική συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Γεμαρνικών Βιομηχανιών, Πέτερ Κάιτελ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και που στη βάση του «θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση» με τους εταίρους και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης».

.Σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, των συνεργατών του πρωθυπουργού με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Στη σύσκεψη θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού, από τους συνεργάτες του.
Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία μετά τις φήμες για ρυθμίσεις που προκάλεσαν ανησυχία. 

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, σήμερα ή αύριο, και σε σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ ενδέχεται μέσα στην εβδομάδα να γίνει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι, το φορολογικό αποτελεί υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους και ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών πάντα μέσα στον στόχο της αύξησης των εσόδων.

.Έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο 17ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Η έκρηξη προκλήθηκε απο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του διώροφου κτιρίου, στον πρώτο όροφο του οποίου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Απο την ισχυρή έκρηξη έπεσε ένας τοίχος του κτιρίου, έσπασε η πόρτα των γραφείων στον 1ο όροφο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κατάστημα που στεγάζεται στο ισόγειο, καθώς και σε διπλανά και απέναντι καταστήματα και ένα σπίτι.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ερευνούν το χώρο για την συλλογή στοιχείων και υπολειμμάτων του εκρηκτικου μηχανισμού, προκειμένου να προσδιοριστει το είδος και η συνδεσμολογία του.

.Από τον Φεβρουάριο η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία

Από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, με την ένταξη της Ελλάδας σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε πως το φαινόμενο «θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους». 

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. 
Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
  

.Ο Ομπάμα προειδοποιεί τον Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων


Οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τις προθέσεις της συριακής κυβέρνησης όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων αυξάνονται, αναγκάζοντας την Ουάσινγκτον να προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια περίπτωση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε, τη Δευτέρα τον πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ, να μην προβεί σε χρήση χημικων όπλων κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν επιχειρήσει κάτι τέτοιο. 

«Ο κόσμος παρακολουθεί», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνάντηση ειδικών που πραγματοποιήθηκε για θέματα πυρηνικής ενέργειας. «Η χρήση χημικών όπλων είναι και θα είναι εντελώς απαράδεκτη και αν κάποιος κάνει το λάθος να χρησιμοποιήσει μια τέτοιου είδους απειλή, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Νωρίτερα, και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα της θα αναλάβει δράση εάν η Δαμασκός κάνει χρήση τέτοιων όπλων

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.