.Εκλογές ως απειλή και ευκαιρία

*Η συζήτηση* περί πρόωρων εκλογών στη χώρα μας είναι σχεδόν μονότονη κάθε εποχή με κάθε κυβέρνηση και κάθε αντιπολίτευση να επαναλαμβάνονται. Η εκάστοτε κυβέρνηση κρατά πάντα για λογαριασμό της το χαρτί του αιφνιδιασμού αλλά σπανίως επιτυγχάνει το σχέδιό της καθώς οι εκλογές συνήθως φαίνονται από... μακριά. 

Από την άλλη πλευρά η εκάστοτε αντιπολίτευση άλλοτε για υπαρξιακούς λόγους και άλλοτε διότι πράγματι πιστεύει ότι οι συνθήκες την ευνοούν κάθε τρεις και λίγο ζητά εκλογές. Αυτή είναι περίπου η ιστορία και η παράδοση για τα πολιτικά μας ήθη και το έργο έχει παιχτεί πολλές φορέ... περισσότερα »

.Η ευθύνη για τα πλαστά

Χρειάστηκε η χώρα να φθάσει στα όρια της χρεoκοπίας για να αρχίσει επιτέλους να μπαίνει το νυστέρι στην κακοφορμισμένη πληγή του πελατειακού κράτους. Χρειάστηκε να έρθει η τρόικα των δανειστών και να επιβάλει μέσω της απαίτησης για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων την αξιολόγησή τους και κυρίως τον έλεγχο των δικαιολογητικών βάσει των οποίων διορίστηκαν και εξελίχθηκαν στην ιεραρχική βαθμίδα της διοίκησης. 

Η εικόνα* που προκύπτει από τους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους είναι όχι μόνο εξοργιστική για όσους υφάρπαξαν μια θέση εργασίας που δεν τους ανήκε, αλλά είναι και προσ... περισσότερα »

.Απίστευτο! Δείτε πόσα εκατ. ευρώ πληρώνει κάθε μήνα η Ελλάδα για τους τόκους στους δανειστές

Το 2022 θα πληρώσει 24,4 δισεκατομμύρια για τόκους! Για φέτος, τα χρεολύσια μόνο (δηλαδή μόνο το κεφάλαιο) που πρέπει να καταβάλουμε είναι 24,9 δισεκατομμύρια! Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά αφορούν τα παλιά χρέη (μετά το κούρεμα του PSI) και όχι τα καινούργια που δανείζεται και θα δανείζεται στο μέλλον η χώρα μας. 

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή σε τι λούκι είμαστε και αν υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική εξόδου. Αντιλαμβάνεστε ότι το Ελληνικό πωλήθηκε για ενός μηνός τόκους (!) και το 30% της ΔΕΗ, που πωλείται 1,5 δισεκατομμύρια, πωλείται μόνο για τριών μηνών τόκους! Όμως έτσι, ακόμα και ολόκληρη η ... περισσότερα »

.Ρακιντζής: Υπάρχει αισθητή βελτίωση στο Δημόσιο

Για «αισθητή βελτίωση» στη Δημόσια Διοίκηση έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την έκθεση για το 2013.

«Σας φέρνω καλά νέα… Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Ρακιντζής, παραδίδοντας στον Πρόεδρο την ετήσια έκθεση, και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε, επίσης, πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς». Στην παρατήρηση δε του κ. Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», συμπλήρωσε «βελτίωση αισθητή».

«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», εξήγησε ο κ. Ρακιντζής, ευχόμενος «μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή».

.Κουβέλης: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το δίκτυο διαλόγου για την Κεντροαριστερά

Την εξέλιξη των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου συζήτησαν η Εκτελεστική Επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν επίσης οι τραγικές εξελίξεις στη Γάζα και την Ουκρανία και κατατέθηκαν προτάσεις για τις παρεμβάσεις της ΔΗΜΑΡ στην πορεία προς το συνέδριό της.

Ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός δικτύου διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας, στο πλαίσιο του οποίου θα εκδηλωθούν και συγκεκριμένες 

.Σε 55 ημέρες 600 μνημονιακές δεσμεύσεις

Με βήμα ταχύ κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης να κινηθούν όλοι οι υπουργοί μέχρι το Σεπτέμβρη, ώστε η χώρα να έχει καταφέρει να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες ενόψει της νέας άφιξης της τρόικας. 

Τυχόν καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της δανειακής σύμβασης, ενώ θεωρείται βέβαιο από το οικονομικό επιτελείο ότι θα δημιουργήσει προσχώματα στις συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους, που υπολογίζονται στις αρχές Οκτωβρίου, μετά και την τελική αξιολόγηση της τρόικας, αλλά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. Για... περισσότερα »

.BlackRock: Πρώτη σε κίνδυνο χρεωκοπίας η Ελλάδα

Στις πρώτες θέσεις στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Blackrock, την εταιρεία που πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες. 

Στο δείκτη κινδύνου της Blackrock, που δείχνει τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας με βάση τα δημοσιονομικά τους στοιχεία, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη θέση, υψηλότερα ακόμη και από την Αίγυπτο, τη Βενεζουέλα την Ουκρανία και την Αργεντινή. Την δεκάδα των «κόκκινων» χωρών συμπληρώνουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Η λίστα συντάχθηκε τον Ιούνιο - εάν είχε γίνει τον Ιούλιο, τότε ενδεχομένως θα ήταν πρώτη η Αργεντινή. 

Αντίθετα, η Νορβηγία θεωρείται η ασφαλέστερη οικονομικά χώρα και ακολουθούν, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Σουηδία, Γερμανία, Ταιβάν, Φινλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. 

.Στο 174,1% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος

Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%, ενώ το χαμηλότερο χρέος είχε η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 20,3% και το Λουξεμβούργο με 22,8%.

Παράλληλα, πάντα το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρατηρήθηκε αύξηση του χρέους σε τριμηνιαία βάση στην ευρωζώνη από 92,7% σε 93,9%, αλλά και στην ΕΕ από 87,2% σε 88%.

.Πάρτι με πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο

Επιτήδειοι είχαν στήσει… φάμπρικα με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο με στόχο την πρόσληψη ή τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι πλαστογραφούσαν βαθμούς, αλλά και απολυτήρια λυκείου έως και πτυχία. 

Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- εκείνοι που παρέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά αυτομάτως μπήκαν στο στόχαστρο 35.000 μονιμοποιήσεις και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση. Σύμφωνα με την εφημερίδα το *Έθνος* τα στοιχεία δείχνουν πως το 10% όσων ελέγχθηκαν είχαν πλαστό απολυτήριο λυκε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.