.Δημιουργικές Συμμαχίες

Σε όλες και όλους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για την πόλη τους, για τη ζωή τους, για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και το Περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο το γεγονός, στη ρευστότητα που επικρατεί στην πολιτική, της αναζήτησης συμμαχιών, νέων άφθαρτων φορέων και προσώπων, που με κοινές αξιόπιστες δράσεις, σε ελάχιστες κοινές προγραμματικές συμφωνίες, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην μετακίνηση των ψηφοφόρων και στην διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού. Αυτή είναι η απάντηση σε όλους που καλοπροαίρετα ρωτούν και μετά τι; Και με ποιους; Η αξιοπιστία αυτών των φορέ... περισσότερα »

.Σφράγισαν τελικά τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ Ζωγράφου

Σφραγισμένα βρήκαν σήμερα το πρωί τα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Παπαδιαμαντοπούλου 80 εργαζόμενοι, γιατροί, ωφελούμενοι και αλληλέγγυοι. Ήταν άλλη μία επιτυχία της μνημονιακής μας κυβέρνησης που δρα ως ντίλερ των πολυεθνικών στο χώρο της υγείας για να θυμηθούμε μία φράση του Δ. Βαρνάβα εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ.
Δυστυχώς η κινητοποίηση που υπήρξε σε ολόκληρη την χώρα δεν κατάφερε να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Α. Γεωργιάδη. Σχεδιασμοί που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς ξέρουν ότι τελείωσαν και ξεπουλάνε ότι προλάβουνε – όσο προλάβουνε.
Τα κατάφεραν και τα έβαλαν προεκλογικά και με τα τελευταία κοινωνικά στρώματα, τους συνταξιούχους, που τους στήριζαν μέχρι τώρα περισσότερο από όλους τους άλλους, στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Διέλυσε όμως και τις αυταπάτες μεγάλης μερίδας αν όχι της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο χώρο, ότι με ένα εξώδικο, με κάποιες παρεμβάσεις κλπ θα κατάφερναν να αποτρέψουν το κλείσιμο των ιατρείων. Αμ δε…

.Δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι αγρότες στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οργανώσεις των οποίων βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία Βάθη. Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. 

Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία». Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι το αυριανό συλλαλητήριο, ενδεχομένως, να μην προμηνύει το τέλος των κινητοποιήσεών τους.

.«Στις μέρες μας ο Γρηγόρης Λαμπράκης έγινε τραγικά επίκαιρος»

 Την ερχόμενη Πέμπτη (20/2) στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκινά η προβολή του ντοκιμαντέρ «Μαραθώνιος μιας χαμένης άνοιξης: Γρηγόρης Λαμπράκης» που παρουσιάζει σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν τη μοναδική περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πολύτιμο υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το οποίο υποβλήθηκε σε ειδική επεξεργασία για να διασωθεί και να μοιραστεί με το κοινό δεκαετίες αργότερα. 

Μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, πλάνα από το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του και τη μεγαλειώδη κηδεία/διαδήλωση, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν ή και συνεργάστηκαν με τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος με πλούσια φιλμογραφία( «Ημερολόγια Καταστρώματος-Γ. Σεφέρης» «Ι.Μόραλης» «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κων/νο Καβάφη», «Υπογραφή») 

και αρκετά βραβεία στις αποσκευές του κατάφερε με σκηνοθετική μαεστρία και ιστορικά ντοκουμέντα να παρουσιάσει τον Λαμπράκη σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, τον ακτιβιστή, τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον φίλο και μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ : Για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Λαμπράκη και για το πως η συγκυρία προσέδωσε στο ντοκιμαντέρ που μορφοποιήθηκε πριν 4 χρόνια, το στοιχείο της επικαιρότητας.

.Τη Δευτέρα ξεκινούν οι συζητήσεις με την τρόικα

Τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ταμείου, σκοπός των συνομιλιών είναι «η επίτευξη συμφωνίας, σε σειρά πολιτικών, που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση» του οικονομικού προγράμματος της χώρας, στο πλαίσιο της Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Extended Fund Facility/EFF).

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για το «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις είχε αναφέρει ότι το θέμα θα εξετασθεί, όταν η αποστολή της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα. 

Επίσης, σε ερώτηση για το αν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος οδηγεί σε εξελίξεις για το ελληνικό χρέος ο κ. Ράις είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος. 

Αυτό θα σημαίνει ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος της, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα».

.Τέλος οι άδειες σε «τρομοκράτες»

Την απαγόρευση χορήγησης άδειας σε καταδικασμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας και την υποχρεωτική έκτιση τουλάχιστον 20 ετών κάθειρξης για την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, από τα 16 χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα για όσους έχουν καταδικαστεί σε μια φορά ισόβια, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο σύντομα θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Αυτά θα είναι τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση σηματοδοτώντας την αλλαγή πλεύσης σε θέματα τρομοκρατίας, μετά τα κρούσματα τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα του κράτους σε επίπεδο φρούρησης επικίνδυνων κατάδικων, προεξάρχοντος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ενώ είναι πάντως ξεκάθαρο ότι οι υπόλοιποι κρατούμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα σε επίπεδο αδειών, ενός θεσμού που εν πολλοίς κρίνεται επιτυχημένος και ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες,  ανοιχτό παραμένει να μην απαγορευθεί εντελώς η χορήγηση άδειας και σε αυτούς τους κρατούμενους αλλά να μεγαλώσει το ύψος της ποινής που θα έχουν εκτίσει (από τα 8 χρόνια που είναι τώρα) για να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αναμένεται να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο την ευθύνη και το σχεδιασμό της φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων φέρεται να αναλαμβάνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι φυλακές Υψίστης Ασφαλείας θα λειτουργήσουν πριν από το Πάσχα στον Δομοκό και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων εκεί, τρομοκρατών ή επικίνδυνων κακοποιών, προβλέπονται εξαιρετικά αυστηρές στα πρότυπα φυλακών που λειτουργούν στο εξωτερικό.

.Χωρίς ενημέρωση για τον ΕΟΠΥΥ

Την τήρηση του νόμου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώνει την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων πριν από την κατάθεση τέτοιων σχεδίων νόμων, ζητά ο πρόεδρος της Αρχής, Δημήτριος Ράικος, με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ειδικά για το σχέδιο νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, αναφέρεται ότι κατά παράβαση του νόμου κατατέθηκε στη Βουλή πριν ενημερωθεί η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αν και περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τέτοιου είδους θέματα.

Εν τω μεταξύ, μόνο από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, τα κέντρα υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς θα εξυπηρετούνται για ένα μήνα οι ασφαλισμένοι, καθώς από σήμερα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 8500 γιατροί και υπάλληλοι του Οργανισμού. 

Την ίδια ώρα από τα 120 πολυ-ιατρεία, τα 15 δεν έχουν παραδοθεί, τα περισσότερα στην Αττική, με τους εργαζόμενους να εντείνουν τις αντιδράσεις τους.
«Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει παραπλανητικές τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.
Στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αύριο παν-υγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

.Οι πρώτες υποψηφιότητες που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ σε Περιφέρειες και Δήμους

Στις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας κατέληξε , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ΄ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Γ. Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γ. Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Α. Ανιψητάκη, μέλος της Κ.Ε του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Β. Τραϊφόρο , επίσης μέ... περισσότερα »

.«Απερχόμενη η κυβέρνηση Σαμαρά»

«Απερχόμενη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο και γι' αυτό οφείλει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε γραπτό χαιρετισμό που έστειλε στο συνέδριο του Economist, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως αναφέρει, δεν μπόρεσε να παραστεί και να μιλήσει «για λόγους ανωτέρας βίας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εντετ... περισσότερα »

.Επιφυλάξεις για συμφωνία στο Κυπριακό εξέφρασε ο Παπούλιας

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τη στάση της Τουρκίας και τη συμβολή της στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τις ενδοκοινοτικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. 

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Χρήστο Πίττα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε: 

«Δεν βλέπω ο δρόμος αυτός να ανοίγει, παρόλο ότι ελπίζουμε όλοι κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας ουσιαστικά». 

Ο κ. Πίττας, από την πλευρά του, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του για τις νέες διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί λύση μετά από 40 χρόνια στη διχοτόμηση του νησιού: «Βλέπουμε την άλλη πλευρά να είναι αδιάλλακτη, να είναι προκλητική. Και αυτό το πράγμα μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όσο μας ανησυχεί βέβαια και η μη λύση του εθνικού προβλήματος, γιατί για μας η μη λύση δεν είναι λύση. Οδηγεί σίγουρα σε μια καταστροφική πορεία», είπε.

.Σαμαράς: Δεν αλλάζεις έναν πετυχημένο δήμαρχο

Σε ουζερί στο Πασαλιμάνι συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και τα είπαν για περίπου μιάμιση ώρα.

«Δεν αλλάζεις έναν πετυχημένο δήμαρχο. Το αν θα πει το ναι ή όχι είναι θέμα δικό του, εγώ εύχομαι να πει το ναι για τον αγαπημένο Πειραιά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνάντησής τους.

«Νοιώθω ασφαλής ως πολίτης, που η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό μαχόμενο και του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. 

Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει», τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι «εδώ στον Πειραιά το ρολόι θα χτυπήσει στην ώρα του», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κηρύξει τώρα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, γιατί αγαπά και υπηρετεί τον Πειραιά. 

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε τέλος ότι η πλατεία στο Πασαλιμάνι, σε λίγους μήνες θα αλλάξει όψη, αναφέροντας ότι είναι στο πρόγραμμα για ουσιαστική και ριζική ανάπλαση. 

Ο πρωθυπουργός στήριξε την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου στον Πειραιά και ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη του Πειραιά και το θέμα των παραχωρήσεων των εκτάσεων που ανήκουν στον δήμο. 

.Οι αλλαγές της φορολογικής δήλωσης

Αντιμέτωπους με το μεγάλο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και έξτρα φόρους φέρνει 5,5 εκατ. φορολογουμένους η συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Το νέο έντυπο Ε1 της Εφορίας ενσωματώνει 27 αλλαγές στους κωδικούς και εκτός από τις φοροαπαλλαγές που μειώθηκαν, παγίδες φόρων συνιστούν η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων αλλά και η επίσης υποχρεωτική καταγραφή των αυθαιρέτων ή των ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν και αυξάνουν τα τεκμήρια. Ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος οι κλίμακες είναι διαφορετικές, με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα εισοδήματα από ακί... περισσότερα »

.Το Κίεβο φλέγεται

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που συνεχίζονται στο Κίεβο μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι έξι από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι επτά πολίτες και έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις πολύωρες συγκρούσεις, ορισμένοι εκ των οποίων από σφαίρες. Ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών διευκρίνισε ότι άλλος ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 14.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και οι διαδηλωτές εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές από τους οποίους τους χωρίζει ένα φλεγόμενο οδόφραγμα από λάστιχα, ξύλα και σκηνές.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο μετέβη αργά απόψε το βράδυ στο γραφείο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.