.Σταθάκης: Κάναμε λάθος με την πολιτική διαπραγμάτευση

*Την ύπαρξη αρκετών σημείων σύγκλισης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή Online.* 

Ο κ. Σταθάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

 Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση. Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει σ... περισσότερα »

.Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας, καθώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. 

Η ξαφνική τηλεδιάσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα και κράτησε μια περίπου ώρα, έρχεται σε μια στιγμή που στο Brussels Group φαίνεται υπήρξαν νέα εμπόδια, ενώ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλούσε στον Guardian για την ανάγκη πολιτικής λύσης ώστε να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα. 

Το Μαξίμου δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το τι συζητήθηκε μεταξύ των τριών ηγετών, ω...περισσότερα »

.«Το Grexit είναι μια πιθανότητα»... Κ. Λαγκαρντ: Μια τέτοια έξοδος δε θα είναι ένας… υγιεινός περίπατος

«Η έξοδος της Ελλάδας είναι μία πιθανότητα», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι ένα τέτοιο βήμα «δεν θα ήταν ένας περίπατος, αλλά δεν θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ». Επισημαίνει ακόμη ότι «είναι πολύ απίθανο να καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία εντός των επόμενων ημερών». 

Αφού πριν από δέκα μέρες δόθηκαν από την Αθήνα θετικά μηνύματα, «την περασμένη εβδομάδα προσγειωθήκαμε και πάλι», δηλώνει η κυρία Λαγκάρντ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο και προσθέτει ότι μένει ακόμη να καλυφθεί μεγάλη α...περισσότερα »

.Νέες απειλές για επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων από τον Σόιμπλε

«Η απόφαση για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων ανήκει αποκλειστικά στα κράτη-μέλη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Zeit και τάσσεται κατά του ενδεχομένου ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. 

Αναδεικνύει δε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων ως βασικό πρόβλημα της Ελλάδας και τονίζει ότι παραμονή στο ευρώ χωρίς εφαρμογή του προγράμματος δεν γίνεται.

 Υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται, αντίθετα, ο αμερικανός οικονομολόγος Κένεθ Ρόγκοφ, ο οποίος συζητά με τον κ. Σόιμπλε με συντονιστή την εφημερίδα και επισημαίνε... περισσότερα »

.Σακελλαρίδης: Η αισιοδοξία μας εδράζεται σε στοιχεία

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, από τις οποίες προκύπτει πως δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία. Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και ενδεχομένως και πίεσης. «Εμείς εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, έχουμε τη βούληση, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, μεγαλύτερη από εκείνη που...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.