.Τετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ολιγόλεπτη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας. 

Ο κ.Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ.Μέρκελ, ύστερα από δική της πρωτοβουλία, καθώς πλησίασε το σημείο όπου κάθεται η ελληνική αντιπροσωπεία στο μεγάλο στρογγυλό τραπέζι της συνόδου, ενώ παρών στη συζήτηση ήταν και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Στην παρέμβασή του στη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροπο... περισσότερα »

Ορισμός Αντιδημάρχων...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ




Ορισμός Αντιδημάρχων
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

.Σύσκεψη στις ΗΠΑ για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, τον Νοέμβριο

Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Στη σύσκεψη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως και άλλοι που έχουν συμφέροντα από αυτή τη συζήτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε τι επίπεδο θα είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

.«Παραγωγικές οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση»

Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι η τρόικα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο. Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος χαρακτήρισε «χρήσιμες και εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα: «Επιλεγμένα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναντήθηκαν με τις ελληνικές αρχές στο Παρίσι στο διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2014. 

Διεξήχθησαν παραγωγικές συζητήσεις επί ορισμένων βασικών ζητημάτων σχετικών με για την επικείμενη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η πλήρης αποστολή αναμένεται να έλθει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την ελληνική πλευρά η τρόικα δεν απέκλεισε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, ωστόσο τις συνέδεσε με τις αντοχές του Προϋπολογισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί πως η τρόικα ενέκρινε κάποια από τα ελληνικά αιτήματα για περιορισμό των φορολογικών βαρών, ωστόσο δεν αποκάλυψαν προς ποια κατεύθυνση.

Πάντως, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων η τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές θέτοντας ως προϋπόθεση να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. ευρώ.

.Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Έως το τέλος του 2014 θα έχουν απολυθεί 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο, CNBC.

Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο του οικονομικού δικτύου αν θα επιτευχθεί ο στόχος των 6.500 απολύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τον οποίο δε θεωρεί όμως το σημαντικότερο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων.

Άλλωστε, όπως εξηγεί, ο δημόσιος τομέας έχει ήδη μειωθεί κατά πάνω 20.000 δημόσιους υπαλλήλους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «εμφανή βελτίωση» του κλίματος για την Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, τονίζοντας ότι «η χώρα έχει αποκαταστήσει σταδιακά την αξιοπιστία της».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «φερόμενη πρόθεση» της τρόικας να καθυστερήσει την έκθεσή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένοντας τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, ερωτηθείς για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΚΤ, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να χρειαστούν «μη συμβατικά μέτρα», προκειμένου να ξεπεραστεί μια κατάσταση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.

.«Πονοκέφαλος» η επιμονή στην απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων

Τα εργασιακά, δηλαδή η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποτελούν τον τελευταίο μεγάλο κάβο που καλείται να περάσει αλώβητη η ελληνική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι. 

Αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεν έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέες αιτιάσεις πέραν της δέσμευσης της χώρας για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014, την πορεία της οποίας παρακολουθούν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και στον ιδιωτικό τομέα, για τον οποίο επικαλούμενη την αύξηση της ανταγωνιστικότητας η τρόι...περισσότερα »

.Σε ένα Ταμείο - γίγαντα με ενιαία σύνταξη 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι

Σε νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό προβαίνει το υπουργείο Εργασίας, καθώς από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο με έναν ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών. 

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, από το οποίο όλοι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν τις συνταξιοδοτικές αποδοχές τους. 

Μέσα από τον νέο ενιαίο συνταξιοδοτικό φορέα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα τυχόν αλλαγές στον εργασιακό βίο των εργαζομένων και ανάλογα να υπολογίζεται αυτοματοποιη...περισσότερα »

.Δύο μεγάλα προγράμματα αγορών ομολόγων αποφάσισε η ΕΚΤ

Την έναρξη από τον Οκτώβριο δύο προγραμμάτων, που θα αφορούν σε αγορές χρεογράφων διασφαλισμένων με απαιτήσεις έναντι του ιδιωτικού τομέα (asset - backed securities, ABSs) και αγορές καλυμμένων τραπεζικών ομολόγων (covered bonds), αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να ενισχύσει την εξασθενημένη οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού. 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά (σ.σ.: που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος), μαζί με την περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ στο 0,05% α... περισσότερα »

.Τα... SOS για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη

Ευκαιρίες για ταχύτερη έξοδο από την αγορά εργασίας προσφέρει μια σειρά διατάξεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Η έξοδος με μειωμένη σύνταξη μπορεί να γίνει από τα 50 έως τα 60 για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, με μεγάλες κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων. 

Για όσους κλειδώνουν το δικαίωμα από το 2013 και μετά, πρόωρη σύνταξη -όπου αυτή προβλέπεται- δίνεται στα 62 (καθώς πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67). Πάντως, όσοι ασφαλισμένοι ετοιμάζονται να επισπεύσουν την έξοδο στη σύνταξη, όπως γράφει σήμερα το*«Έθνος»*, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: · ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.