.Από το Δήμο Ζωγράφου η μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά των δημοτικών τελών

Τη μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ζωγράφου για το 2014 κατά 13%, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατη συνεδρίαση του. Έτσι, ο οικιακός συντελεστής διαμορφώνεται στο 1,52 ευρώ το τ.μ. και ο επαγγελματικός στα 3,34 ευρώ το τ.μ. 

Στην εισήγηση της η Αντιδήμαρχος Μαρία Βαρσαμιδάκη τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του συνόλου των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει και τον ίδιο το Δήμο, αποφάσισε να πάρει μια σημαντι... περισσότερα »

.Η μάχη στη Βουλή

Μία από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες -και σίγουρα η κορυφαία από πλευράς αντιπολίτευσης- ξεκινά σήμερα στη Βουλή. Η πρόταση δυσπιστίας την οποία κατέθεσε και υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έναν τριήμερο διάλογο, στη διάρκεια του οποίου δεν θα θιγεί μόνο το θέμα της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ, αλλά το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί καταστροφική.

Η κοινοβουλευτική ιστορία δεν έχει να παρουσιάσει, μεταδικτατορικά τουλάχιστον, περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, η οποία να απέφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα συμβεί κι αυτή τη φορά. 
Οι όποιες αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις βουλευτών για την ακολουθούμενη πολιτική υποχωρούν μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας της εξουσίας.

Εκείνο, όμως, που εύλογα αναμένεται από μια τέτοια διαδικασία είναι να αποδειχθεί ποιοτικά αντάξια της σοβαρότητάς της και να αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστική αντιπαράθεση και όχι για μικροκομματικού χαρακτήρα μεγαλοστομίες, οι οποίες δεν αγγίζουν καν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του τόπου. Και αυτή την προσδοκία δεν έχουν δικαίωμα να τη διαψεύσουν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι.

Η χώρα βρίσκεται σ΄ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και σ΄ αυτό ακριβώς οφείλουν ν΄ αναφερθούν όλοι, προβάλλοντας την όποια άποψη έχουν. Οι κυβερνητικοί για το αν και κατά πόσο είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση και οι αντιπολιτευόμενοι για τον μόνιμο ισχυρισμό τους ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική.

Μόνο που η όποια επιχειρηματολογία τους θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι σε κενά περιεχομένου συνθήματα ή σε υποσχέσεις που είναι αντικειμενικά αδύνατο να τηρηθούν. Η τριήμερη συζήτηση αποτελεί ευκαιρία αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου.

.«Απαντάμε στις μομφές και προχωράμε»

«Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος, επειδή εφαρμόζουμε το νόμο και αποδίδουμε στον φορολογούμενο ένα δημόσιο κτίριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε και να μην κάνουμε πίσω». 
Αναφερόμενος, στην πορεία εξόδου από την κρίση, ο κ. Σαμαράς, επεσήμανε ότι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, επόμενο βήμα θα είναι η ανάκαμψη και η ασφαλής έξοδος στις αγορές που θα ξεκινήσει, όπως είπε, μέσα στο 2014. 

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ.

.Kαταδίκη της τρομοκρατίας

Την ομόθυμη απόλυτη και χωρίς υποσημειώσεις καταδίκη της τρομοκρατίας ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας απευθύνοντας παράλληλα έκκληση και στα ΜΜΕ της χώρας να μην ομιλούν περί εκτελέσεων αλλά περί άθλιων δολοφόνων.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην σηκώσουμε ώστε οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Δενδιας.

Επίσης ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συκοφαντεί κάθε προσπάθεια που γίνεται στη χώρα και δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό

.«Μαμά σού υπόσχομαι ότι δεν θα ζητήσω ξανά φαγητό»

«Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό». Με αυτά τα λόγια ένα κοριτσάκι που μένει στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας ικετεύει την μητέρα του να πάρει εκείνη και τα δύο αδερφάκια της πίσω σπίτι, κρατώντας την από την φούστα.

Την ιστορία την ελληνίδας μητέρας που αφήνει τα παιδιά της σε κέντρο φιλοξενίας και στήριξης παιδιών-θύματα της οικονομικής κρίσης φέρνει στο φως η Huffington Post. Η μητέρα απομακρύνεται από την μικρή και κλαίει καθώς ξέρει πως δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πάρει μαζί της τα παιδιά της.

«Μα δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι» απαντά στη μικρή που την εκλιπαρεί: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω. Στο υπόσχομαι».

Η ιστορία αυτή δεν είναι η μοναδική, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Πολλές είναι πλέον οι ελληνικές οικογένειες που αδυνατούν να αγοράσουν ρούχα και φαγητό στα παιδιά τους. Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο συχνό, που σε έκθεσή της η Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε.

Σε δεκάδες προάστια της Αθήνας, όπως το Κερατσίνι , τα Ταμπούρια , την Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια , αλλά και στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη καταγράφονται ολοένα και περισσότερες λιποθυμίες πεινασμένων μαθητών στα σχολεία. 

Στην Αθήνα καθημερινά υπάρχουν συσσίτια, ενώ ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης μοιράζει κάθε μέρα περισσότερα από 20.000 πιάτα.

«Για όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, που είναι περήφανοι για την κληρονομιά της χώρας τους και τη συμβολή της στο δυτικό πολιτισμό, δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από το να ακούς τις φωνές μικρών παιδιών να λένε "εμείς δεν θα πεινάσουμε ξανά, σου το υποσχόμαστε μαμά"», καταλήγει το δημοσίευμα.

.Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση μετά την πρόταση μομφής

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Δημοκρατία» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς δίνοντας έτσι το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. 

Ο κ. Παππάς απαντώντας στις αιτιάσεις ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ότι «και ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και την άλλη μέρα πήρε πόδι».

Γεγονός είναι ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο εντός και εκτός Βουλής. 

Η κυβέρνηση, αν και με ισχνή πλειοψηφία θεωρητικά και με βάση τους αριθμούς δεν κινδυνεύει στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όμως η τριήμερη συζήτηση θα δοκιμάσει σε οριακό βαθμό τους βουλευτές -κυρίως του ΠΑΣΟΚ - οι οποίοι θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν μέτρα και αποφάσεις για τις οποίες έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις τόσο στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Άλλωστε προκειμένου να προληφθούν «ατυχήματα» συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Το Μέγαρο Μαξίμου κινείται σαφώς πιο άνετα αλλά παρά τις δηλώσεις ότι η κίνηση Τσίπρα συσπειρώνει τον κυβερνητικό συνασπισμό από χθες το βράδυ ξεκίνησε σειρά επαφών κορυφαίων παραγόντων με βουλευτές προκειμένου να διασφαλιστεί «ότι δεν θα υπάρξει κάποια αποχή ή κάποιο λευκό από το πουθενά» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Πάντως εκείνο που φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι τυχόν διαρροή, αυτό που πραγματικά τη φοβίζει είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης την Κυριακή της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο.

Την φοβίζει το γεγονός ότι την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να υπερασπιστεί ή να δικαιολογήσει νέα μέτρα πέρα από τα δρομολογημένα που βαραίνουν και πάνω στην κοινωνία και πάνω στους βουλευτές.

Ήδη πάντως έχει επιλεγεί η τακτική που θα ακολουθηθεί και δεν είναι άλλη απο το «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα».

Ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι υπουργοί θα εστιάσουν τις ομιλίες τους στα αδύνατα σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαμάχη ευρώ ή δραχμή, στις κατά καιρούς «ακραίες» δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις ασάφειες και τα σκοτεινά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την άλλη πλευρά οι πληροφορίες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προετοιμαστεί για αυτή την επίθεση κομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία «για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τις προοπτικές της και το μέλλον του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων». 

Μια πρόγευση θα δώσει σήμερα ο Α. Τσίπρας μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute.

.Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στη Βουλή

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαρκέσει έως την Κυριακή και τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Αριθμητικά και με δεδομένο πως δεν αναμένεται βουλευτής της συγκυβέρνησης να καταψηφίσει την κυβέρνηση, κατά της πρότασης δυσπιστίας αναμένεται να ψηφίσουν οι 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Την πρόταση δυσπιστίας θα στηρίξουν οι 72 βουλευτές του κόμματος που την κατέθεσε, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Ωστόσο από τους 18 αναμένεται να ψηφίσουν οι 15 καθώς ο αρχηγός και άλλα δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι προφυλακισμένοι. 

Την κυβέρνηση αναμένεται να καταψηφίσει και το ΚΚΕ -οι 12 βουλευτές του- σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του κόμματος Γιάννης Γκιόκας, ενώ την ίδια στάση έχουν προαναγγείλει και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με τους 18 βουλευτές τους. 

«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, όπως αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε το πρωί. 

Ανοιχτό παραμένει ποια στάση θα τηρήσουν οι έντεκα ανεξάρτητοι βουλευτές. Στο βαθμό πάντως που δεν θα υπάρξουν «διαρροές» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, όπως και αναμένεται, η πρόταση δυσπιστίας οδηγείται σε καταψήφιση.

.Συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Δραγασάκης διαπίστωσε καταφανή δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον δεν πιστεύει σε άλλη πολιτική. 

Για «πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε πως το κόμμα του θα καταδικάσει με την ψήφο του την κυβερνητική πολιτική την Κυριακή, γιατί θεωρεί πως «πρέπει να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες πως με αλλαγές κυβερνήσεων μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του».

Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο Π. Καμμένος, σε ομιλία του στην Κρήτη, δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης». 

Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή το απόγευμα, στο Σύνταγμα. 

.Από ΟΤΑ, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία η «δεύτερη» διαθεσιμότητα

Χωρίς να υπάρξουν τριβές και ενστάσεις από τους εκπροσώπους της τρόικας, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνοντας από το γραφείο του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε καλή και παραγωγική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε ότι υπήρξε «καλή πρόοδος» στη διαπραγμάτευση.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστεί ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, αλλά πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Τη Δευτέρα, θα συζητηθεί και το θέμα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για πρώτη φορά αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. 

Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται ικανοποιημένοι από την υλοποίηση των υποχρεώσεων του υπουργείου, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έγιναν 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ και από τη ρύθμιση μιας σειράς θεμάτων που είχε θέσει η πλευρά των δανειστών.

.Αποπληθωρισμός 2% τον Οκτώβριο

Μείωση 2% σημείωσε ο πληθωρισμός (γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή) τον Οκτώβριο εφέτος, από πτώση 1,1% τον Σεπτέμβριο. Η επιτάχυνση στον ρυθμό πτώσης του πληθωρισμού οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης «μπήκε» εκ νέου στα νοικοκυριά με τιμές χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά και στο ότι περιορίστηκαν οι ανατιμήσεις σε προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς».

Εν προκειμένω, σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σε ετήσια βάση οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά 4,2% («ελαφρύνοντας» τον πληθωρισμό κατά 0,19 μονάδες), ενώ- λόγω επίσης των χαμηλότερων διεθνών τιμών του πετρελαίου- η βενζίνη πωλείται φθηνότερα κατά 4,9% («ελαφρύνοντας» τον πληθωρισμό κατά 0,32 μονάδες).

Στον αντίποδα, ακριβότερα κατά 18,7% είναι τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ ανατιμήσεις καταγράφηκαν και σε γαλακτοκομικά και αυγά (1,7%), νωπά φρούτα (4,1%), νωπές πατάτες (11,2%) και καπνό (4,7%). 

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι τα φάρμακα ακρίβυναν κατά 17,6% σε μηνιαία βάση και κατά 12,6% σε ετήσια βάση.

.Σφοδρή επίθεση Ευ. Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση.

.Ατενίζοντας το σύμπαν από την αναπηρική πολυθρόνα

Είναι καθηλωμένος στην αναπηρική του πολυθρόνα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να κινηθεί ούτε να μιλήσει ενώ έχει βρεθεί κατ' επανάληψη στον προθάλαμο του θανάτου με την απόλυτη βεβαιότητα ότι το τέλος είναι αναπότρεπτο. Παρόλα αυτά παντρεύτηκε δύο φορές, απόκτησε τρία παιδιά και είναι ο πιο διάσημος φυσικός και κοσμολόγος του πλανήτη, ακόμα κι αν τελευταίως πολλές από τις θεωρίες του αμφισβητούνται.

Πρόκειται, φυσικά, για τον Στίβεν Χόκινγκ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Το χρονικό του χρόνου», που έμεινε στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των Times του Λονδίνου 237 εβδομάδες και έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Ο Χόκινγκ είναι σήμερα 71 ετών και δεν έχει πάψει να γράφει. Το καινούργιο βιβλίο του, που έχει τίτλο «Το χρονικό της ζωής μου» (μετάφραση Νέστορας Χούνος, επιστημονική επιμέλεια Κώστας Κλεϊδης, εκδοτικός οίκος Τραυλός), αποτελεί μια σύντομη αλλά συναρπαστική εξιστόρηση της ζωής και της επιστημονικής του καριέρας. 

Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην αναπηρική του πολυθρόνα και έχει την ικανότητα να μετατρέπει κάθε σύσπαση στο μάγουλό του σε λέξεις, ο Χόκινγκ μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Οξφόρδη και για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Κέμπριτζ, όπως και για τη σπάνια αρρώστια (νόσος των κινητικών νευρώνων) η οποία τον χτύπησε σε ηλικία 21 ετών, στερώντας του βαθμιαία όχι μόνο την κίνηση αλλά και την ομιλία.  

.Τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Άρχισε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα, κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση. 

Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Η πρόταση δυσπιστίας πάντως, «πάγωσε» το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.