.«Κλειδώνουν» στις 48 δόσεις οι οφειλές σε εφορία - Ταμεία


«Κλειδώνει» στις 48 δόσεις η ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. 

Σύμφωνα με τη Ημερησία, υπάρχει προσέγγιση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευρές όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό δόσεων αλλά και τους επιμέρους όρους υπαγωγής στη ρύθμιση.

Τα βασικά της χαρακτηριστικά – πέρα από τις 48 δόσεις - είναι : η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι το τέλος του 2012, η προσκόμιση αναλυτικών οικονομικών στοιχείων τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για επιχειρήσεις και η χορήγηση κινήτρων για την ταχύτερη εξόφληση. 

Ωστόσο ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι σταθερός, καθώς όσο αργότερα εισέρχεται ο οφειλέτης στη ρύθμιση τόσο θα μειώνεται η περίοδος εξόφλησης.

Παράλληλα με τη «νέα αρχή» θα τρέχει και η πάγια ρύθμιση οφειλών με σαφέστατο χαμηλότερο αριθμό δόσεων. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 δόσεις, με την κυβέρνηση να προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή για μία καλύτερη συμφωνία (π.χ. κλιμάκωση από 12 έως 24).

Εκτιμάται πως οι δύο ρυθμίσεις θα αρχίσουν να τρέχουν από το Μάιο. Αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά της «νέα αρχής» θα είναι τα εξής:

- Θα υπάρξει κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Οι οφειλές του 2013 θα πρέπει να εξοφλούνται κανονικά για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση.

-Οι 48 δόσεις θα ισχύουν μόνο για όσους σπεύσουν να μπουν στη νέα ρύθμιση (πιθανότατα να δοθεί μία προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου). Στη συνέχεια κάθε μήνας που περνάει θα μειώνεται και ο αριθμός των δόσεων. Για παράδειγμα τον πρώτο μήνα εφαρμογής της ρύθμισης θα προβλέπονται 48 δόσεις, τον δεύτερο μήνα θα μειωθούν στις 47, τον τρίτο μήνα θα περιοριστούν στις 46 και ούτω καθεξής.

-Θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για όσους επιλέξουν να εξοφλήσουν ταχύτερα τις οφειλές τους. Δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει μπει στη ρύθμιση για 48 δόσεις αλλά τελικά εξοφλήσει την οφειλή του σε μικρότερο διάστημα (π.χ. σε 36 μήνες) θα έχει έκπτωση. 

.Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ σε απευθείας απολύσεις,προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για Εθνική-Eurobank


Λύση στο αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να περιήλθε κυριολεκτικά εν μία νυκτί αναζητά η κυβέρνηση με τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα να παραμένουν υπαρκτά και συγκεκριμένα, προκαλώντας κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα καθώς φαίνεται ότι οδηγούνται στον κάλαθο των αχρήστων οι αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Από τη μία πλευρά, η χθεσινοβραδινή εξέλιξη με το μπλόκο της Τρόικας στη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, υποχρεώνει το ΠΑΣΟΚ σε αναμόρφωση της ατζέντας της συνάντησης Βενιζέλου- Τρόικας, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί αύριο. 
Από την άλλη, είναι εμφανές ότι ο Φ. Κουβέλης, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος, συναινεί μεν στην απόφαση Σαμαρά να «πάρει πάνω του» το θέμα της κινητικότητας, δε βλέπει όμως με καλό μάτι τον πολιτικό παραγκωνισμό τού κ. Μανιτάκη. 

Παρά τις αντιρρήσεις Μανιτάκη στην επιμονή της Τρόικας για άμεση απομάκρυση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και πρόσληψη νέων, ισάριθμων μέσω ΑΣΕΠ, ο Α. Σαμαράς επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους των δανειστών κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μαξίμου, την πολιτική του πρόθεση να «πάνε σπίτι τους» οι επίορκοι. 

Για το θέμα ενημέρωσε και τον Φ. Κουβέλη ο οποίος, κατά πληροφορίες επέμεινε στην εφαρμογή του σχεδίου Μανιτάκη. 

Πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για την παράκαμψη Μανιτάκη, επισημαίνοντας στις νόμιμες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται και τονίζοντας ότι κινητικότητα και συνταξιοδοτήσεις θα αποσυμφορήσουν σε επαρκή βαθμό το δημόσιο τομέα. Άφηναν μάλιστα και αιχμές, κυρίως προς το οικονομικό επιτελείο, με σχόλια περί υπονόμευσης του σχεδίου Μανιτάκη. 

Αντιθέτως, η Ιπποκράτους δε δείχνει να ενοχλείται από την πρόταση της τρόικας για εφαρμογή του κανόνα 1:1 εκτιμώντας ότι ανοίγει ο δρόμος για επίλυση των διαφωνιών με τους δανειστές στο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο και πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην ΔΗΜΑΡ, επιδιώκωντας να προλάβει μια πιθανή εμμονική αντίδραση του τρίτου κυβερνητικού εταίρου, όπως χαρακτηριστικά λένε από το ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό αλλά και τν κ. Κουβέλη, ενώ επικοινωνία είχε και με τον κ. Μανιτάκη. Μάλιστα, αναλόγως της εξέλιξης στη σημερινής συνάντησης Στουρνάρα-τρόικας, επίκειται κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά και συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας, πιθανώς αύριο. 

Στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ των τριών αρχηγών, στην ατζέντα της συνάντησης η Ιπποκράτους θέτει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και την ανυποχώρητη στάση του τρικομματικού συνασπσιμού για κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. 

Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ όμως ανέκυψε μετά τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη με τη συγχώνευση Εθνικής/Eurobank. Θέμα που από την Ιπποκράτους είχαν αναδείξει ως κυρίαρχης προτεραιότητας και είχαν σκοπό να βάλουν στο τραπέζι της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, το «πάγωμα» της συγχώνευσης αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς του κόμματος απέναντι στο επικεφαλής ελεγκτικό κλιμάκιο. 

Είναι πιθανό δε, σήμερα να υπάρχει σύσκεψη κορυφής στην Ιπποκράτους προκειμένου να ανασχεδιαστούν οι κινήσεις.

.Απεβίωσε η Μάργκαρετ Θάτσερ


Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Τίμοθι Μπελ.

Η πρώην ηγέτις των Συντηρητικών, που είχε αποκτήσει το προσωνύμιο Σιδηρά Κυρία κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία αναδείχθηκε πρωθυπουργός στη Βρετανία και υπήρξε επίσης η μόνη πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που μπόρεσε να κερδίσει τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1979 ως το 1990, μετά τις αρχές του 19ου αιώνα.

.Γυμνόστηθες διαδηλώτριες "αναστάτωσαν" τον Πούτιν


Γυμνόστηθες διαδηλώτριες αναστάτωσαν σήμερα την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερου, την οποία εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν "Fuck dictator!" (Άι γ..., δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, βλέπει κανείς δύο απ' αυτές τις γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την έκθεση του Ανόβερου, η οποία καυχάται πως είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο.

Χθες Κυριακή το βράδυ, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν "μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας".

Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας.

."Καθαρές" βόλτες με το σκύλο σας, από σήμερα


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο νόμος 4039/12, σύμφωνα με τον οποίον οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα σημεία των κοινοχρήστων χώρων που λερώνουν τα κατοικίδιά τους.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Α. Αντωνόπουλος «θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου. 

Για τους παραβάτες ιδιοκτήτες petshop, θα προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους».

Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ για την πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νόμου, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα αποτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.

.Αναστέλλεται η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank


Νέα δεδομένα που εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη, προκύπτουν από τις συνέπειες της απόφασης να προχωρήσουν ξεχωριστά οι ανακεφαλαιοποίησεις των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, που μέχρι χθες βρισκόντουσαν στην τελική διαδικασία της μεταξύ τους συγχώνευσης (με στόχο να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση του νέου ενιαίου σχήματος μόλις ολοκληρωνόταν η νομική τους συγχώνευση τον Ιούνιο).

Πλέον οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες προχωρούν η κάθε μία σε ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση (οι τράπεζες Alpha Bank και η Πειραιώς έχουν ήδη δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες).

Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις πλέον συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, απέφυγε να σχολιάσει
 την αναστολή της συγχώνευσης.

.Τσίπρας Αλέξης: ο πολιτικός που βλέπει παντού καταστροφή


Όσο και να θέλεις να είσαι ψύχραιμος και μετριοπαθής στις εκτιμήσεις για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σε εμποδίσει.

Σε μια εποχή που χάνεται το σύμπαν και η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των ανακατατάξεων που συντελούνται εντός των τειχών του καπιταλιστικού συστήματος και οι ισορροπίες είναι ιδιαιτέρως λεπτές, ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένος κρατικοδίαιτος και αργόμισθος συνδικαλιστής που ετοιμάζεται να τα κάνει λίμπα για την συντεχνία του, αδιαφορώντας για την ενότητα δράσης του συνόλου των εργαζομένων. 

Αδυνατεί να εντάξει τις κινήσεις του και την στρατηγική του στα πλαίσια των υπαρχόντων συσχετισμών και κάνει το παν για να απομακρύνει συμμάχους.

Από το Ολαντρέου, έφτασε στο σημείο να μιλάει για γκάγκστερς ευρωπαίους δανειστές και εγχώριους υποτακτικούς. Όλα όσα γίνονται κατά την γνώμη του είναι καταστροφικά, προβλέπει συμφορές, σεισμούς και καταποντισμούς και κάνει περίεργους συσχετισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Πουλάει τρέλα και τσάμπα μαγκιές σε βάρος όμως της χώρας. Επιπόλαια και ανεύθυνα ανοίγει το απύλωτο στόμα του και πετάει τέτοιες κοτσάνες στον αέρα που αναρωτιέται κανείς αν έχει αντιληφθεί τις συνθήκες ελεγχόμενης χρεοκοπίας που βιώνει πραγματικά η χώρα και ότι δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παίζει με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.

Ξεχνάει βεβαίως ότι για να είσαι με ψηλά το κεφάλι, περήφανος και αξιοπρεπής, πρέπει να βρεις πρώτα τρόπο να συνέλθεις οικονομικά. Και επειδή το ταμείο είναι μείον και χρειάζεσαι βοήθεια, κοινώς δανεικά, κάνεις υπομονή και αγωνίζεσαι για να βγεις από το τούνελ, αναγνωρίζοντας και τις ευθύνες σου και όχι επιρρίπτοντας τα βάρη μόνο στους άλλους.

Ας προσέξει πολύ πάντως, γιατί με τέτοιες αντιμνημονικές ιδέες και πρακτικές, σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, ο θεός να μας φυλάει, θα του μείνει η χώρα στα χέρια. Και τότε θα ψάχνει ελικόπτερο να γλυτώσει όπως έγινε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής, την τύχη της οποίας ευχήθηκε να είχαμε και εμείς. Αλέξη ήρεμααααα.

.Τι κάνει ο Ρεχάγκελ στην Ελλάδα;

Δεν ήμουν από αυτούς που η κατάκτηση του Euro το 2004 άλλαξε τη ζωή τους. Ίσως επειδή δεν έβρισκα ενδιαφέρον να υποστηρίζω μια ομάδα που υποστηρίζουν όλοι (σε ποιον θα έκανα καζούρα την επομένη;). Ίσως επειδή είχα καταλάβει πως η επιτυχία αυτή θα τσίγκλαγε ακόμη περισσότερο το τέρας του εθνικισμού και της ελληνικής «υπεροχής».

 Ίσως επειδή έβλεπα πως όλος αυτός ο άθλος δεν είχε να κάνει με την όποια «άνθηση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μόνο με μια εξωφρενική αρμονία συγκυριών, το φορμάρισμα συγκεκριμένων παιχτών και τη μαεστρία ενός μεγάλου προπονητή, για τον οποίο και θα μιλήσουμε παρακάτω.
Εκείνη την εποχή, πίστευα πως ήμουν ο μόνος. 

Σήμερα, βλέπω πως υπήρχαν και πολλοί άλλοι που ένιωθαν έτσι. Και χειρότερα μάλιστα. Η στιγμή που ο –εξαιρετικά φιλέλληνας σε εκείνο τον τελικό– Γερμανός διαιτητής Μάρκους Μερκ σφύριξε τη λήξη του 1-0 επί της Πορτογαλίας πρέπει να υπήρξε η χειρότερη στη ζωή τους και να τους βύθισε σε βαθιά κατάθλιψη – πριν καταφτάσει το 2010 το Μνημόνιο για να τους αποτελειώσει. Εννοώ, δεν εξηγείται διαφορετικά… 


Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δικαιολογηθεί το άσβεστο μίσος που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στον αδιαμφισβήτητο αρχιτέκτονα εκείνης της εξωπραγματικής επιτυχίας, τον Ότο Ρεχάγκελ.


Xρειάστηκε μια απλή αφορμή: η ανακήρυξη του πάλαι ποτέ «Ρεχακλή» σε επίτιμο πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα. Από κείνη την στιγμή, το τι ειπώθηκε και τι γράφτηκε εναντίον του δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους. Τι «ραμολί», τι «βαψομαλιάς», τι «αλήτης», τι «πουλημένος» τι «καραγκιόζης»... 

Μάθαμε πως εκείνο το Euro το κατέκτησαν οι «παιχταράδες που είχαμε», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διαχώρισαν σθεναρά τη θέση τους, τονίζοντας πως απείχαν πεισματικά από τους πανηγυρισμούς εκείνης της 4ης Ιούλη, πριν εννέα χρόνια. Περίεργο. Εγώ δεν θυμάμαι σχεδόν κανένα να απέχει. Όπως δεν θυμάμαι κανένα να απέχει από τις αλήστου μνήμης (σήμερα) συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό.


Όπως θυμάμαι τα εκατομμύρια κόσμου στις αλήστου μνήμης (σήμερα) «λαοσυνάξεις» του Χριστόδουλου. Στην Ελλάδα, όμως, το παρόν και το παρελθόν είναι δύο παράλληλα σύμπαντα τα οποία δεν τέμνονται ποτέ.
Ας κόψουμε λίγο την πλάκα. Σε μια οποιαδήποτε χώρα, η συγκεκριμένη έμπνευση της Άγγελα Μέρκελ θα έπιανε τόπο. 


Σε μια εποχή που Ελλάδα και Γερμανία απομακρύνονται (με εγκληματικά λάθη εκατέρωθεν) σε όλα τα επίπεδα η τοποθέτηση ενός τόσο αγαπημένου και δημοφιλούς προσώπου στο ρόλο του «μεσολαβητή» θα αποτελούσε κίνηση-ματ και θα έδειχνε, με τον πιο γλαφυρό τρόπο, πως οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. 

Εδώ όμως είναι Ελλάντα (που θα έλεγε και ο έτερος φιλέλληνας Γιάτσεκ Γκμοχ). Η αχαριστία είναι εθνικό σπορ. Άσε που ο Ρεχάγκελ πάντα χάλαγε τη μανέστρα του (αριστερού η δεξιού) Ελληνάρα. 

Ο θρίαμβος του 2004 όφειλε να είναι μια αποθέωση του ελληνικού DNA. Μια συνέχεια του άθλου των Tριακοσίων (χωρίς όμως τη σφαγή του Τζέραρντ Μπάτλερ και της παρέας του στο φινάλε). Αλήθεια... Πόσο πιο όμορφο θα ήταν στη θέση του Γερμαναρά να είχε υπάρξει ένας νεαρός Έλληνας φοιτητής κάποιας προπονητικής σχολής...
Από την άλλη, οι Ταλιμπάν αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια.


 Ή μάλλον αποθρασύνονται καθώς πάντοτε υπήρχαν, απλώς η κρίση τούς επέτρεψε να βγουν στην επιφάνεια. Όποιος τολμήσει να αντιτεθεί στις αριστεροπατριωτικοαντμνημονιακές ιδεοληψίες τους, πρέπει να κατεδαφιστεί με λύσσα. Ειδικά αν είναι ξένος. Ειδικά αν είναι πετυχημένος.


Λάθος κάνατε λοιπόν, κερα-Μέρκελ μου. Καλύτερα να βάζατε κανέναν Φον Φούφουτεν. Γιατί ο Φον Φούφουτεν θα ήταν και άγνωστη φάτσα, οπότε τα γιαούρτια και τις μάπες θα τις έτρωγε κάποιος άλλος. Όπως ο Γερμανός πρόξενος, που τις έφαγε στη θέση του Φούχτεν (που λέει κι ο Καμμένος). 

Όπως ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης που τις έφαγε στη θέση γνωστού «μνημονιακού» δημοσιογράφου. Όπως ο σκιτσογράφος εβδομαδιαίας εφημερίδας που τις έφαγε στη θέση κάποιου ανώνυμου «μπάτσου». Χμμμ... Τώρα που το σκέφτομαι, ο Φερνάντο Σάντος καλά θα κάνει να φυλάγεται..

.Γιατί απορείτε με τον Τράγκα;


Χαμός και αλαλαγμός για τη χθεσινή εκπομπή του Τράγκα με τους Χρυσαυγίτες.

Γιατί εξανίσταται ο κόσμος;

Τι περιμέναμε δηλαδή από τον Τράγκα;

Ο άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα και κάθε μα κάθε δίκιο να είναι οργισμένος. Εξοργισμένος. Αγανακτισμένος με τον Παπανδρέου, τους Μηχανισμούς Στήριξης και όλους τους άλλους δοσίλογους.

Έχει δίκιο να αφρίζει κάθε πρωί στο ραδιόφωνο.

Έχει δίκιο να μετατρέπεται άνετα σε εκπρόσωπο τύπου κάθε χρυσαυγίτη.

Έχει δίκιο γιατί έχασε το ψωμί του ο άνθρωπος.

Δείτε εδώ πόσα έβγαζε με τον ιδρώτα του και την ανύπαρκτη εφημερίδα ΧΩΡΑ:
Όπως έγραφε ακόμα και το antinews το 2010 «ο κ. Τράγκας επί χρόνια έκανε περιουσίες με την κρατική διαφήμιση. Χρησιμοποίησε τη Νέα Δημοκρατία και τις άκρες που είχε στο Ρουσοπουλικό σύστημα και άρμεγε την αγελάδα της κρατικής διαφήμισης με όπλο μια ανύπαρκτη εφημερίδα. 

Η Χώρα η οποία αντιπροσώπευε το 0,3% της κυκλοφορίας έπαιρνε το 6% της κρατικής διαφήμισης και φιγουράριζε πρώτη».

Για αυτό σας λέμε. Έχει κάθε δίκιο να ξεσαλώνει ο άνθρωπος και να κάνει παρέα με σαλεμένους.

.ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με ισόβια απειλείται ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ!


Βαρύτατο κατηγορητήριο για την υπόθεση με τον τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κ. Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, συνολικής ζημίας σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. ποσού 10.409.880,05 ευρώ!

Παράλληλα, κατηγορείται ότι για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε και πήρε δάνειο 500.000,00 ευρώ το 2010 από τη ΔΕΗ Α.Ε., το οποίο όμως δεν επεστράφη ποτέ έως σήμερα, καθώς και ότι έλαβε από τη ΔΕΗ μεγάλα χρηματικά ποσά για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 

προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια (με τη συνεργασία, ταξιδιωτικών πρακτορείων, δικηγόρων), τα οποία δεν πραγματοποίησε μέχρι σήμερα. Επίσης, κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newpost.gr.

Η ποινή που προβλέπεται για τα ανωτέρω αδικήματα, είναι ισόβια κάθειρξη. Ο Φωτόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 26-4-2013, προκειμένου να απολογηθεί.

Από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατηγορούνται ότι τέλεσαν το έγκλημα της συνέργιας σε βαθμό κακουργήματος οι Ευάγγελος Μπουζούλας (πρ. Γεν. Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) και Κων/νος Κατσαρός (πρ. Ταμίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ).

Επίσης οι Π. Αθανασόπουλος και Αρ. Ζερβός (πρ. Διεθ. Σύμβουλοι ΔΕΗ Α.Ε), οι οποίοι απολογήθηκαν και οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 30.000,00 έκαστος.

Ανάμεσα στα άλλα που κατηγορείται ο κ. Νίκος Φωτόπουλος είναι ότι το 2010 η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζήτησε και πήρε χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ Α.Ε ποσό ύψους 15.000 για μελέτη που ζήτησε η Ομοσπονδία να συνταχτεί για θέματα προσωπικού (σύμφωνα με την ΕΣΣΕ 1999 Προσωπικού ΔΕΗ).

Την μελέτη φέρεται να ανέλαβε και να υπέγραψε το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Λουκά Αποστολίδη (πρ. υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ). Συμπτωματικά συνεργάτης του κ. Λουκά Αποστολίδη υπήρξε η κόρη του μεγαλοσυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ρίζου Ρίζου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως προκύπτει, καθαρά ότι τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν για κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας και αγωγής στα αστικά δικαστήρια κατά της ΔΕΗ Α.Ε

Συνεπώς η ΔΕΗ πλήρωσε δικηγόρους για δικαστικές ενέργειες της Ομοσπονδίας προκειμένου να στραφούν κατά της ίδιας της εταιρίας.

Για την ανωτέρω ενέργεια ζημιώθηκε η ΔΕΗ Α.Ε οικονομικά 15.000 ευρώ και ηθικά καθώς πουθενά δεν προβλέπεται ότι η ίδια η εταιρία πρέπει να πληρώνει τις αμοιβές των δικηγόρων για δικαστικές ενέργειες της Ομοσπονδίας και μάλιστα κατά της εταιρίας.

Συνεπώς, με λεφτά της ΔΕΗ πλήρωναν δικηγόρους για δικαστικές ενέργειες εναντίον της!

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.