.1.230.000,00 ευρώ λίγο πριν τις εκλογές...??? για έργα πρασίνου στο δήμο μας

Χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης και η Διοίκηση του δήμου ανακοινώνουν την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής στις 20/02/2014, για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ», προϋπολογισμού 1.230.000,00 ευρώ, *βάσει Μελέτης που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, με τη συμβολή της Δ/νσης Πρασί... περισσότερα »

.Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν μας αγγίζουν

Κώστας Καλλίτσης
Η συγκυρία των διεθνών αγορών χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία που η Ελλάδα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αξιοποιήσει. Πρώτον, «ξεχειλίζουν» από κεφάλαια, που τους προσφέρουν πάμφθηνα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες (κυρίως ΗΠΑ, Ιαπωνίας) μέσω «quantitative easing», σε μια απόπειρα να στηριχτεί η ανάκαμψη. 

Δεύτερον, έχει αναστραφεί η ροή των διεθνών κεφαλαίων. Ενώ από το 2007 κατευθύνονταν από τις ανεπτυγμένες στις αναδυόμενες οικονομίες, μετά το 2010 αλλάζουν ρότα και κατευθύνονται προς τις οικονομίες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού. Η αλλαγή οφείλεται κυρίως (α)... περισσότερα »

.Διαφέρουν οι εκτιμήσεις κυβέρνησης - τρόικας για το κόστος στα Ταμεία

Ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη της νέας δημοσιονομικής τρύπας των ασφαλιστικών ταμείων, που σύμφωνα με την τρόικα προσεγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και αφορά την εκπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9%, αναζητούν από χθες τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όπως γράφει σήμερα η « *Ναυτεμπορική*». 

Κατά τη χθεσινή -τρίωρη- σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των μελών της τρόικας και των συναρμόδιων υπουργών κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκαν η θέσπιση των ομαδικών απολύσεων και η μείωσ... περισσότερα »

.Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη με αίτημα την παραίτηση του Ερντογάν

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη "διαφθορά" του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP). 

Στην πρωτεύουσα περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι, σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από αριστερά συνδικάτα. Και οι δύο διαδηλώσεις διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

.Ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις στα δυτικά εν μέσω έντασης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της χώρας σήμερα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, προβαίνοντας σε μια επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος εν μέσω των εντάσεων με την Δύση όσον αφορά την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει διατάξει απροειδοποίητα διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε πολλές περιοχές της Ρωσίας αφότου επανήλθε στην προεδρία το 2012, λέγοντας ότι ο στρατός πρέπει να παραμένει σε ετοιμότητα, αλλά η γεωπολιτική συγκυρία αυτή τη φορά δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη.

Ο Πούτιν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κρίση στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το Σαββατοκύριακο, έπειτα από την πολύμηνη πολιτική αναταραχή την οποία πυροδότησε η απόφασή του να υπαναχωρήσει από τις υπό διαπραγμάτευση συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντ' αυτών να εμβαθύνει τις σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, μια πρώην Σοβιετική Δημοκρατία την οποία ο Πούτιν έχει αποκαλέσει στο παρελθόν «αδελφό έθνος». Ο Ρώσος ηγέτης θέλει η Ουκρανία να ενταχθεί σε μια Ευρασιατική ένωση την οποία οικοδομεί στην περιοχή.

.ANOIXTA AΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΠΟΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...

Βουλευτική τροπολογία που δίνει το δικαίωμα να ανοίγουν και τις Κυριακές τα αρτοποιεία, ιχθυοπωλεία και οπωροπωλεία των τουριστικών περιοχών έκανε ...
αποδεκτή ο υπουργός ΑνάπτυξηςΚωστής Χατζηδάκης.
Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Ιωάννης Κεφαλογιάννης από την πλευρά της ΝΔ και ο  κ. Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ.

.Μπίστης: Δεν διαλύεται η «Ελιά»

«Δεν υπάρχει κανένα "ναυάγιο". Είναι μια εκτίμηση που προέκυψε από μια αυθαίρετη ενέργεια ορισμένων. Είναι προφανές πού αναφέρομαι, σε μία ανακοίνωση και σε μία τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βούλγαρη και του κ. Βενιζέλου. Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν ήμασταν σύμφωνοι για τίποτε από αυτά», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση του Γιάννη Βούλγαρη για τους «58» και την «Ελιά».

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο και προσέθεσε: «Λέει η ανακοίνωση ότι θα στηριχθεί το ευρύ ψηφοδέλτιο, το οποίο -και αυτή είναι η είδηση- συγκροτήθηκε χθες με το όνομα που επέμενα "Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη" και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. 

Συμμετέχουν όλες οι μικρότερες κινήσεις της Κεντροαριστεράς που ήταν μέχρι πρότινος στους "58" και τώρα πάνε εκεί και συνεχίζουμε. Ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Μόσιαλος… Πολλοί που ήμασταν στους "58" και δεν συμφωνούμε με αυτό που έγινε, θα είμαστε στο ψηφοδέλτιο αυτό».

Εξήγησε ότι ενώ δεν ήθελε να θέσει υποψηφιότητα τώρα «πρέπει να απαντήσουμε σ’ αυτό που ακούστηκε από μέσα, το ιδεολόγημα ότι μπορούμε να στηρίξουμε ενώ δεν είμαστε μέσα. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, τη μάχη τη δίνεις. Κάποιοι άλλοι, θα είμαστε υποψήφιοι. Και έτσι έχουμε τώρα δέκα λόγους παραπάνω γι' αυτό».

.Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου- τρόικας για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα. 

Μετά ταύτα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests μετατίθεται για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. 

.Έως και 150 δισ. τα έσοδα από υδρογονάνθρακες

Για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος για ενεργειακά θέματα. Εκτίμησε μάλιστα ότι σε βάθος 25 - 30 ετών τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα φθάσουν έως και τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Το ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα που θα δινόταν πέρυσι στους αγρότες, πριν από λίγους μήνες στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους, τώρα δίνεται στους ανέργους. Τελικά, όλα για τους τοκογλύφους. Αιδώς Αργείοι» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

.Στο Άγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς

Στο Άγιον Όρος φέρεται να έχει καταφύγει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, για τον οποίο σήμερα εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. 
Εν τω μεταξύ ένταση επικρατεί στην Κριμαία, όποου χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Τάταροι, εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς. Κατά την αναταραχή έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, από φυσιολογικά αίτια, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ενώ νωρίτερα αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για άμεση διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 συμμάχων χωρών.
Παράλληλα, οι νέες αρχές της Ουκρανίας ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, ενώ τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από 17,8 δισεκατομμύρια την 1η Φεβρουαρίου.

.Στηρίζουν αλλά δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο


Με σοβαρά ρήγματα στο εσωτερικό των «58», που μεταφέρονται και επηρεάζουν «αυτομάτως» τον βασικό κορμό της εν δυνάμει «Ελιάς», προχωρά η συμπόρευση των δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Αν. Λοβέρδου και τις άλλες κινήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς. *

Σε αίθουσα του δήμου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων κομμάτων και κινήσεων στο εγχείρημα της ελληνικής «Ελιάς» Λίγες ημέρες πριν από τη Συνδιάσκεψη υπό τον Μάρτιν Σουλτς -στις 8/9 του Μάρτη- η απόφαση της Πρωτοβουλίας των «58» να αποτραβηχτεί από την οργανωτική δομή του εγχειρήματος και από τ... περισσότερα »

.Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Δεν ήταν μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού που χάρηκαν την μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ήταν και ο Στίβεν Τζέραρντ! Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, πήρε την...
σκυτάλη από τον Γκάρι Λίνεκερ που επίσης «έκραξε» την
Γιουνάϊτεντ μέσω social media, και στην επίσημη σελίδα των υποστηρικτών του στο twitter, έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ομάδα του Πειραιά με μία φωτογραφία του στην οποία κλείνει το μάτι και γράφει χαρακτηριστικά «Well done Olympiakos».

Λίγο αργότερα, κάτω από μία φωτογραφία με το σήμα της Γιουνάϊτεντ έγραψε… «Ας αφιερώσουμε όλοι ένα λεπτό, για να γελάσουμε με την Μάντσεστεν Γιουνάϊτεντ».
Από τα ειρωνικά τιτιβίσματα δεν θα μπορούσε να γλυτώσει ο Ντέϊβιντ Μόγιες...

Ο Στήβεν Τζέραρντ αρχικά, ανάρτησε μία φωτογραφία του να
φιλάει το βαρύτιμο τροπαιο του Champions League από τον τελικό της Κωνσταντινούπολης στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία του τρομαγμένου Μόγιες.

Για το τέλος, ο διεθνής μέσος ασχολήθηκε πάλι με τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. «Νομίζω ότι είναι τώρα αρκετά ασφαλές να πούμε ότι η χειρότερη μεταγραφή του Φέργκι ήταν ο Ντέϊβιντ Μόγιες» έγραψε χαρακτηριστικά.

.Διαρκής εγρήγορση


Τελικά η πληροφορία που έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ανεβάζει σε 20 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών της χώρας διαψεύστηκε. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, διαβεβαιώνει το ΔΝΤ. Αλλά το δημοσίευμα των Financial Times από κάπου και για κάποιο λόγο προέκυψε.
 
Που σημαίνει ότι καλό θα είναι να μην εφησυχάζουμε, αλλά να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, μια και δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε αν και ποια παιχνίδια βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, όσο ταχύτερα επιτευχθεί η συμφωνία και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο ευτυχέστερη θα είναι η εξέλιξη, διότι και τα χρήματα θα εκταμιευθούν νωρίτερα αλλά και οι προϋποθέσεις για την προώθηση των ευεργετικών για το χρέος ρυθμίσεων θα έχουν διασφαλιστεί.

Και δεν είναι εξαιρετικά φιλόδοξος ένας τέτοιος στόχος. Ηδη έχει επισημανθεί ότι οι διαφορές είναι μεν αρκετές, πλην όμως αφορούν όλες σε διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες ούτως ή άλλως έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε, οπότε με κάποιες εκατέρωθεν υποχωρήσεις θα καταστεί δυνατή η υπέρβαση των όποιων προβλημάτων.

Αλλωστε, αυτό που δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή όλων μας είναι ότι βρισκόμαστε πλέον κοντά στη στιγμή που όλοι ευχόμασταν να έρθει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της απαλλαγής μέσα στους επόμενους μήνες από τον βραχνά του Μνημονίου και τους ταπεινωτικούς ανά τρίμηνο ελέγχους του Τόμσεν και της παρέας του.

Αν αυτή είναι η τελευταία δοκιμασία στην οποία θα πρέπει να υποβληθούμε, ας φροντίσουμε να είναι η συντομότερη δυνατή. Αλλωστε, η διαπραγματευτική μας θέση δεν είναι ίδια με πέρυσι ή πρόπερσι. Εχουμε κατακτήσει το δικαίωμα να διαφωνούμε και να επιμένουμε. Και το ξέρουν.

.Υποψήφιος με τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής ο Γ.Κουμουτσάκος


Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε εδώ και καιρό κουβέντα για το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου και οριστικοποιήθηκε χθες ύστερα από συνάντησή τους στο Στρασβούργο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε εκλεγεί από τους συναδέλφους του ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.