. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ • ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα σπουδών στα πρώτα τμήματα του κέντρου ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του ΔήμουΖωγράφου. 

Συνολικά 92 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν με επιτυχία και παρέλαβαν τις αντίστοιχες Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διακόσμησης, Τοπικής Ιστορίας, Αγγλικών στο χώρο Εργασίας, Ισπανικών για το Τουρισμό και Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή Ζωή. 

Το ΚΔΒΜ Δήμου Ζωγράφου σας εύχεται καλό καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού του με τους κατοίκ... περισσότερα »

.Αρχίζει σήμερα το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Ένα ιδιαίτερο γεγονός του καλοκαιριού είναι το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ξεκινάει σήμερα τις εκδηλώσεις του στην Παραλία της Αύρας με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Η Κρατική Ορχήστρα θα παρουσιάσει στις 9 μ.μ. ένα ωραίο πρόγραμμα δίπλα στη θάλασσα! Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα οδηγήσει την ορχήστρα στην εκτέλεση της δραματικής εισαγωγής από τη σκηνική μουσική που ο Μπετόβεν συνέθεσε το 1810 για το δράμα Εγκμοντ του Γκαίτε. 

Ο σολίστ του βιολοντσέλου Ρενάτο Ρίπο θα ερμηνεύσει στη συνέχεια το Πρώτο Κοντσέρτο του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη Καμίγ Σαιν-Σανς, ενώ στο δεύτερο μέρος επιστρέφοντας στο έργο του Μπετόβεν η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία του σε ρε μείζονα. 

Αν και γραμμένη σε μια εποχή που τα πρώτα προβλήματα ακοής οδηγούσαν τον συνθέτη σε απόγνωση, η συμφωνία του αυτή είναι μια από τις πιο φωτεινές δημιουργίες του.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας θα συνεχίσει την Κυριακή 4 Αυγούστου στην ορεινή Παχειά Ράχη, στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, με μια παράλληλη εκδήλωση: την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή σε ένα διπλό αφιέρωμα στον συνθέτη και στον ηθοποιό που έφυγε πρόσφατα.

Την Τρίτη 6/8 το νεοσύστατο σύνολο μουσικής δωματίου Κύκλος (Kyklos Ensemble) θα παρουσιάσει τη συναυλία «Αστορ Πιατσόλα για 12» στην Παραλία της Αύρας και την Τετάρτη 7/8 θα δώσει συναυλία στην Παχειά Ράχη το κουαρτέτο εγχόρδων «Τρόπος». Φινάλε στις 9/8 με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και τη συναυλία «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ» (Παραλία Αύρας).

.Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έντεκα οδηγοί ταξί

Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων, το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έντεκα οδηγοί ΤΑΧΙ.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί συνέλαβαν στις 24 και 25 Ιουλίου, σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (μπροστά από εμπορικό κέντρο), δέκα οδηγούς ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και έναν οδηγό για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

.Jazz για όλους στην Αρεοπαγίτου

Μια μουσική έκπληξη με την Big Band του δήμου Αθηναίων ετοιμάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες της πόλης, την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή στιγμή στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά από το Άγαλμα Μακρυγιάννη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική τζαζ των Horace Silver, Oscar Petiford, Ryan Kisor, Bill Byers, John Clayton. Ας σημειωθεί πως η Big Band είναι το μοναδικό ορχηστρικό σύνολο τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, με μουσικούς που προσφέρουν στους φίλους της τζαζ μουσικής ερμηνείες υψηλής αισθητικής και έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και η συναυλία ξεκινά λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ.

.«Όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει»

Πολιτική κάλυψη στους εφοριακούς παρέχει ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στο όνομα του φορολογούμενου.

Σε άτυπο σημείωμα που εστάλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τους προκατόχους του ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για τηλεφωνήματα που δέχεται από εφοριακούς που αναρωτούνται γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν «ανέγγιχτοι» και ο ίδιος τονίζει ότι «δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Στο άτυπο σημείωμα ο υπουργός οικονομικών τονίζει: «Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο: παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;»

Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.

Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Μάλιστα προσθέτει: «Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια».

.Τον Απρίλιο οι αποφάσεις της για το ελληνικό χρέος

Τον Απρίλιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και αφού η Eurostat επιβεβαιώσει πρώτα πως ο ελληνικός προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες αναλυτική ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε εκτεταμένα στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, στη διοικητική μεταρρύθμιση και στις αποκρατικοποιήσεις. 

Αναφορικά με το μακροοικονομικό σενάριο υποστήριξε πως παραμένει αμετάβλητο και πως η τρόικα αναμένει την επιστροφή της ... περισσότερα »

.Το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σωστή τροχιά, εκτιμά ευρωπαίος αξιωματούχος

Το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σωστή τροχιά, με γενική πρόοδο σε όλους τους τομείς, εκτίμησε ευρωπαίος αξιωματούχος, παρουσιάζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες την τρίτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, σε ορισμένους τομείς η πρόοδος υπήρξε πιο περιορισμένη από ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά στο δημοσιονομικό σκέλος, την ανταγωνιστικότητα και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, η πρόοδος υπήρξε σημαντική. 

Όπως δε εκτίμησε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως δε στη δημόσια διοίκηση. Ο ίδιος αξιωμα...περισσότερα »

.«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα»

To ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σωστή τροχιά, με γενική πρόοδο σε όλους τους τομείς, εκτίμησε ευρωπαίος αξιωματούχος, παρουσιάζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες την τρίτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, σε ορισμένους τομείς η πρόοδος υπήρξε πιο περιορισμένη από ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά στο δημοσιονομικό σκέλος, την ανταγωνιστικότητα και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, η πρόοδος υπήρξε σημαντική. 

Όπως δε εκτίμησε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως δε στη δημόσια διοίκηση.

Ο ίδιος αξιωματούχος αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και ανέφερε ότι πρόθεση είναι η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για τη διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος, που, εφόσον πετύχει, θα διευρυνθεί για το σύνολο των πολιτών.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα, που υπολογίζεται σε 3,8-4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014, το οποίο προέρχεται κυρίως από την άρνηση κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης να μετακυλήσουν την περίοδο ωρίμανσης ορισμένων ομολόγων που διακατέχουν, θέμα που αναμένεται να επιλυθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο. 

.Υπεγράφη η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

Το σήμα θα αναγράφει τη φράση «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (ισχύει από 1ης Αυγούστου, από το 23 στο 13%) που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς. 

Εξάλλου, θεσπίζεται πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων με στόχο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων: ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις, που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές. 
Τα μέτρα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν πριν την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, δηλαδή πριν από την 1η Αυγούστου. 

Από την άλλη πλευρά, όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην προσπάθεια και μειώσουν τις τιμές, θα παίρνουν πρόσθετα μόρια, όταν υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού με την προσκόμιση των τιμοκαταλόγων με τις παλιές και νέες τιμές, καθώς και της ταινίας από την ταμειακή μηχανή, όπου καταγράφονται οι τιμές, προκειμένου να μπορεί να γίνει διασταύρωση. 
Οι αρχικές σκέψεις ήταν να απονέμεται σήμα διαφορετικού χρώματος σε όσους μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

.Το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλο.

Για «ένα όραμα που ξετυλίγεται και γίνεται πραγματικότητα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
«Είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον Πολιτισμό, στην Οικονομία και στο Περιβάλλον του τόπου. 

Θα στεγάζει την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας και τη συμβολική αξία καθώς, όπως είπε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, που γνωρίζει σήμερα ο τόπος, συνεχίζοντας έτσι αυτή την αλυσίδα, την παράδοση των μεγάλων ευεργετημάτων, που σε δύσκολες στιγμές πάντα βοηθούσαν την πατρίδα».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή και θα ενισχύσει την Αθήνα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης. 

Οπως ανέφερε το έργο θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το 2016 και θα έχει την δυνατότητα να προσελκύει, στην πλήρη ανάπτυξή του, 1, 5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεισφέρει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

.Σε δεκατέσσερα λεπτά θα φθάνετε πλέον από το Ελληνικό στο Σύνταγμα

Ογδόντα τρεις χιλιάδες επιβάτες προστίθενται από σήμερα στο δίκτυο του μετρό, καθώς σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς, στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη τον Άλιμο και το Ελληνικό.

Η διαδρομή Ελληνικό-Σύνταγμα θα διαρκεί 14 λεπτά, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος παρακολούθησε την τελεταία δοκιμή μαζί με τον υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

«Παραδίδουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια. Ένα έργο που δημιουργεί ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.