.ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ/ΚΟΥΚΛΑ -ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ...ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν στα εγκαίνια
 της έκθεσης της Βασιλικής Χριστοπούλου-Σακέλλιου,
με τίτλο:
‘’ Οταν το κόσμημα δίνει ζωή !!!‘’
Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 19.00

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάρκεια έκθεσης 6/4/2013 – 14/4/2013
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ : ΒΙΛΛΑ ΒΟΥΓΑ
 Γ. Ζωγράφου 17 (7η Στάση Ν. Ζωγράφου)
Ώρες λειτουργίας : Σαβ. &  Κυρ. 12.00-21.00 , Δευτ. – Παρ. 17.00-21.00

.Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Στις 13 Απρίλη θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδή για την συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων!!!!
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία είναι ευπρόσδεκτοί!!!


.ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα τελευταία παιχνίδια σε αυτή τη φάση παιχνίδια της Ευρωλίγκας τουΟλυμπιακού και του Παναθηναϊκού

ΟΟλυμπιακός κέρδισε εντός έδρας τηνΚίμκι με 79-70 και πέρασε με πλεονέκτημα έδρας δεύτερος, λόγω... 
της νίκης της Μπαρτσελόνα επί τηςΜακάμπι. Στην τελευταία φάση πριν το Final Four θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας με την Τουρκική Εφές

ΟΠαναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην έδρα του με την ΤΣΣΚΑ και έχασε με 63-69. Πήρε την τέταρτη θέση και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας με την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Το Ελληνικό Μπάσκετ μπορεί να ελπίζει...

.Ανοικτά όλα τα μέτωπα κυβέρνησης - τρόικας


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για κανένα από τα κομβικά ζητήματα.

«Όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά. Θα προσπαθήσουμε να τα κλείσουμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε εξερχόμενος της συνάντησης που διήρκησε 3 ώρες ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τον προγραμματισμό των επαφών των επόμενων ημερών, τα δημοσιονομικά μεγέθη, ζητήματα φορολογίας και ειδικά ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Κατά την αποχώρηση τους από το υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αποδοκιμάσθηκαν από πλήθος συγκεντρωμένων και παρενέβησαν αστυνομικοί στην οδό Ερμού.

.Νέο κόμμα από Αλαβάνο: «Σχέδιο Β'» για «επιστροφή στη δραχμή»


Τη συγκρότηση πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο «Σχέδιο Β΄» ανήγγειλε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σε αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρουσίασε τα 10 σημεία για τη συγκρότησή του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η αποχώρηση από το ευρώ ως «απαραίτητη προϋπόθεση» για τη σωτηρία και την ανάκαμψη.

Η ιδρυτική συνέλευση του "Σχεδίου Β΄" προγραμματίζεται για τις 18-19 Μαΐου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον Α.Αλαβάνο, "δεν θα είναι μια επανάληψη του αρχηγισμού, της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας της ίντριγκας της σημερινής κομματοκρατίας", αλλά θα λειτουργεί μέσω ενός πανελλήνιου δικτύου συνελεύσεων με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου.
"Πιστεύουμε ότι η ιδρυτική συνέλευση θα εγκρίνει την πρόταση για την πολιτική παρουσία του "Σχεδίου Β΄", είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασίες, στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δίνοντας το περίγραμμα της ατζέντας του.
"Απολύτως αναγκαία" η έξοδος από το ευρώ
Σε σχέση με την αποχώρηση από το ευρώ, είπε πως είναι "απολύτως αναγκαία". Ανέφερε πως η έκδοση εθνικού νομίσματος θα αποτελέσει αμφισβήτηση του "κεντρικού στρατηγικού στηρίγματος της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση".
Είπε, όμως ότι δεν αρκεί η έξοδος από το ευρώ αλλά πρέπει να συνδυαστεί με: άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, εθνικοποίηση τραπεζών, οικονομικό σχεδιασμό, παραγωγική ανασυγκρότηση, δυναμική παρουσία των δημοσίων επενδύσεων, συγκρότηση Κοινωνικού Κράτους και δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός την περαιτέρω πορεία του.
Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει συνδράμει στην εκστρατεία τρόμου της κυβέρνησης για το ευρώ με τη θέση ότι η αποχώρηση συνιστά "εθνική καταστροφή". 
Όπως είπε, "όλα τα φόβητρα -από την έλλειψη πετρελαίου και τα μαγκάλια μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών, που στην Κύπρο κράτησε περισσότερο από την Αργεντινή- έχουν συμβεί μέσα στο ευρώ".
Αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ λέγοντας πως θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο μιας συγκρότησης ενός ευρύτερου λαϊκού μετώπου. "Ελπίζω με το συνέδριό του να αναθεωρήσει την έως τώρα στάση του προς όφελος των εργαζομένων", είπε χαρακτηριστικά. 

.Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου - Κ. Μπίκα - Ιω. Διώτη


Αιχμές κατά των των κ.κ.  Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπίκα και Ιω. Διώτη, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στην Προανακριτική για τη 'λίστα Λαγκάρντ".

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι, πίσω από την πλάτη μου, με είχαν αγνοήσει κι έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ότι ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος».

 Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επέμεινε ότι πήρε στα χέρια του το αντίγραφο από τον κ. Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011 και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «αλλάζει συνεχώς την κατάθεσή του».

.Η ανδρική φαλάκρα, ένδειξη κινδύνου για την καρδιά


Οι άνδρες που αποκτούν φαλάκρα, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, από ό,τι οι συνομήλικοί τους που διατηρούν όλα τα μαλλιά τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα. 

Η μελέτη συμπέρανε ότι ο κίνδυνος ισχύει κυρίως για όσους τα μαλλιά τους αραιώνουν στην κορυφή του κεφαλιού και όχι τόσο για αυτούς που εμφανίζουν αραίωση στους κροτάφους και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον δρα Τομοχίντε Γιαμάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση (μετα-ανάλυση ήδη δημοσιευμένων μελετών πάνω στο ζήτημα) στο ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", 

σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις περίπου 37.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι οι φαλακροί που ήδη έχουν χάσει τα περισσότερα μαλλιά τους, είναι κατά 32% πιθανότερο να πάθουν στεφανιαία νόσο.

Ειδικότερα για τους άνδρες κάτω των 55-60 ετών, ο αυξημένος κίνδυνος των φαλακρών ανδρών για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου ανέρχεται στο 44%. Γενικότερα, όσον αφορά οποιαδήποτε καρδιοπάθεια, οι φαλακροί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Ο κίνδυνος φαίνεται να αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της φαλάκρας, μόνο όμως όταν αυτή αφορά την κορυφή του κεφαλιού. Αντίθετα, η αραίωση των μαλλιών στους κροτάφους φαίνεται να αυξάνει λίγο τον καρδιολογικό κίνδυνο. 

«Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται στενότερα με τη συστημική αρτηριοσκλήρυνση από ό,τι η φαλάκρα στο μέτωπο», σύμφωνα με τους ερευνητές.

.Συνεχίζεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο


Η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, λαμβάνοντας μέτρα απομόνωσης του βορά από το νότο. 

Το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ φέρεται να διέταξε, όλους τους νοτιοκορεάτες εργαζόμενους στο βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ, να εγκαταλείψουν το «διακορεατικό» σύμβολο συνεργασίας, έως τις 10 Απριλίου.
Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Από την άλλη πλευρά, η Νότια Κορέα διέψευσε τις αναφορές των δικών της μέσων ενημέρωσης, ότι η Βόρεια Κορέα απαίτησε την αποχώρηση των νοτιοκορεατών εργαζομένων από το βιομηχανικό συγκρότημα.

«Δεν υπήρξε καμία απαίτηση η οποία να αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απομακρυνθούν από το βιομηχανικό πάρκο έως τις 10 Απριλίου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap », ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. 

Η αναφορά του πρακτορείου βασίστηκε σε μια παρανόηση από σχετική ανακοίνωση των αρχών της Βόρειας Κορέας, εξήγησε αρμόδιο νοτιοκορεάτικο υπουργείο

Σύμφωνα με την επίσημη Σεούλ η παρανόηση προκλήθηκε από το αίτημα της Πιονγκγιανγκ να ζητήσει μια λίστα των εργαζομένων, που σχεδιάζουν να φύγουν από το συγκρότημα έως την συγκεκριμένη ημερομηνία.

« Το αίτημα του Βορρά σε διάφορες εταιρείες, για τη λίστα των εργαζομένων που επιστρέφουν στο Νότο έως τις 10 Απριλίου, έχει διαστρεβλωθεί και φάνηκε σαν η Βόρεια Κορέα να ζήτησε τη συνολική αποχώρηση των εργαζομένων », ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης. 

Ένα στέλεχος της ένωσης των 123 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κάεσονγκ, ήταν αυτός που δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Βόρεια Κορέα διέταξε να αποχωρήσουν οι νοτιοκορεάτες έως τις 10 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές που εξαπολύει το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιανγκ κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το Γενικό Επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα "συντριβούν" μέσω "πυρηνικών πληγμάτων".

.«50 και συνεχίζουν» οι Rolling Stones


Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν χθες την πολυαναμενόμενη μίνι περιοδεία τους σε εννέα πόλεις της Βόρειας Αμερικής, πριν από την μεγάλη ανοιχτή συναυλία τους στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, την πρώτη μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Στην ιστοσελίδα του, το θρυλικό συγκρότημα, το οποίο γιόρτασε το 2012 τα 50 χρόνια παρουσίας στο διεθνές μουσικό προσκήνιο, ανακοίνωσε ότι η περιοδεία που τιτλοφορείται «50 και συνεχίζουμε», θα ξεκινήσει στο Λος Άντζελες, σε ημερομηνία που πρόκειται να καθοριστεί σύντομα. 

Στη συνέχεια το συγκρότημα θα εμφανιστεί, πιθανότατα στις αρχές Μαΐου, στην Καλιφόρνια και στη Νεβάδα, θα περάσει στις ακτές του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, πριν από τις εμφανίσεις στο Σικάγο, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

«Δώσαμε μερικές συναυλίες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη την περασμένη χρονιά και άρεσαν τόσο πολύ που είπαμε ας προσθέσουμε και άλλες ημερομηνίες », δήλωσε ο Μκ Τζάγκερ στην ιστοσελίδα.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι θα παίξει στο Χάιντ Παρκ, στις 6 Ιουλίου, μετά από σχεδόν 44 χρόνια. « Το Χαιντ Παρκ μας φέρνει τόσες πολλές αναμνήσεις και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο μέρος να παίξουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Τζάγκερ.

.Νέος τσακωμός στην Προανακριτική! Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: Αει...


Από Προανακριτική για ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα έχει μετατραπεί σε... παιδική χαρά. Οι καβγάδες καθημερινοί (ο τελευταίος ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη), ατάκες... κορυφαίες και η Επιτροπή που εξετάζει τις ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει... κωμωδία!
Αυτή τη φορά, μόνο η πρωταγωνίστρια ήταν ίδια: η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όμως δεν καβγάδισε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αλλά με τον προεδρεύων, το βράδυ της Τετάρτης, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο μεν αποκάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρο βιαστών και στρατοδίκη σε λαϊκό δικαστήριο του 1946-49, η δε κατηγόρησε τον συνάδελφό της Νέας Δημοκρατίας πως διέκοπτε την εξέταση του κ. Παπασταύρου επίτηδες, του είπε για τα βιβλία που πουλάει μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή και του ζήτησε να... εξαφανιστεί από μπροστά της!
Κάποια στιγμή, επέστρεψε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά Ζωή Κωνσταντοπούλου και Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψαν τα τσεκούρια του πόλεμου. 
Το... πινγκ πονγκ με τις «θανατηφόρες» ατάκες συνεχίστηκε, τα άκουσε και ο κ. Δρίτσας από τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι που ο βουλευτής της ΝΔ είπε στην κα Κωνσταντοπούλου «άει...». Ευτυχώς για άλλους, δε συμπλήρωσε και άφησε τα πάντα στη φαντασία!

.''NA MH XYΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ''...

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι γιόρτασαν σήμερα στην Τουρκία τα 64α γενέθλια του φυλακισμένου κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος, δύο εβδομάδες μετά την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός, επανέλαβε τη βούλησή του...
να βάλει ένα τέλος στη κουρδική σύγκρουση.

Συγκεντρωμένοι από χθες το βράδυ στο χωριό Ομερλί, όπου γεννήθηκε ο Οτσαλάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, οι οπαδοί του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν τραγούδησαν και χόρεψαν ως αργά τη νύκτα και ζήτησαν την απελευθέρωσή του φωνάζοντας «Λευτεριά στον Οτσαλάν».

Σε μήνυμα που έστειλε από τη φυλακή του και το οποίο αναγνώστηκε στο πλήθος, ο Οτσαλάν υπογραμμίζει πως «η ευκαιρία για μια έντιμη ειρήνη είναι περισσότερο παρά ποτέ πραγματική» και κάνει λόγο για μια «αναγέννηση» της κουρδικής κοινότητας της Τουρκίας, η οποία υπολογίζεται σε 12 ως 15 εκατομμύρια κατοίκους, από τα 75 εκατομμύρια που αριθμεί η Τουρκία.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μας προσφέρεται πλέον μια νέα ζωή. Ελπίζω πως ούτε μια σταγόνα αίμα δεν θα χυθεί στη διάρκεια αυτής της ειρηνευτικής διαδικασίας», τόνισε.

Αντίθετα απ' ό,τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επενέβησαν για να διαλύσουν τις χιλιάδες των Κούρδων που πήγαν στο Ομερλί για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον αρχηγό τους.

.ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Ο ΟΛΑΝΤ...


"Πολιτικό τσουνάμι" που αποδυναμώνει όλο και περισσότερο τη θέση του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζει ο ευρωπαϊκός Τύπος το σκάνδαλο του πρώην υπουργού προϋπολογισμού Ζερόν Καουζάκ, ο οποίος...
διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Ο Φρανσουά Ολάντ "βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επικρίσεων, κατηγορούμενος για υπερβολική αφέλεια στην καλύτερη των περιπτώσεων, ή για συνέργεια στα ψέματα του υπουργού του, στην χειρότερη", σύμφωνα με την El Pais.

Η βρετανική Daily Telegraph κάνει λόγο για "ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας", ενώ η Guardian γράφει ότι "είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς χειρότερο σκάνδαλο για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στη Γαλλία".

Σύμφωνα με τον Τσαρλς Μπρέμερ των Times, "ακόμη και σε μία χώρα με μακρά ιστορία διαφθοράς στα υψηλά κλιμάκια, οι πολιτικές συνέπειες (του σκανδάλου) είναι καταστροφικές".

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι , ενώ "τα πολιτικά σκάνδαλα στη Γαλλία γίνονταν συχνά δεκτά με ένα κουρασμένο ανασήκωμα των ώμων.., η ανοχή της κοινής γνώμης αρχίζει να εξαντλείται".

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, "οι Γάλλοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με μία πολιτική κρίση που διαλύει την εμπιστοσύνη που τούς απέμενε απέναντι στην πολιτική τους ηγεσία".

Για την οικονομική Handelsblatt, το σκάνδαλο "δεν αλλάζει και πολλά πράγματα" στο πρόβλημα της εικόνας του Γάλλου προέδρου, που πασχίζει να επιβληθεί.
"Στο εξής, ο Ολάντ θα αντιμετωπίζεται ως πρόεδρος προς τον οποίο μπορεί κανείς να ψεύδεται επί μήνες".

Η Tageszeitung κατηγορεί τον Ζερόμ Καουζάκ ότι έπληξε την αξιοπιστία ολόκληρης της πολιτικής τάξης. "Οι λαϊκιστές, οι οποίοι επαναλαμβάνουν αδιάκοπα ότι όλοι οι άλλοι είναι διεφθαρμένοι, δεν μπορούν να πιστέψουν στην τύχη τους".

H βελγική Le Soir θεωρεί ότι η υπόθεση Καουζάκ αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τον Ολάντ. "Κακή κατάσταση στην οικονομία, έλλειψη πολιτικής ηγεσίας, δημοτικότητα στα χαμηλότερα επίπεδα, σε όλα αυτά προστίθεται ένα σκάνδαλο διαφθοράς και ψευδών ενώπιον της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η Γαλλία βρίσκεται σε πλήρη κρίση εξουσίας".


"Ο Καουζάκ κλονίζει τον Ολάντ", είναι ο τίτλος της Libre Belgique σε άρθρο με το οποίο διαπιστώνει ότι "η ηχηρή ομολογία του πρώην υπουργού αποδυναμώνει τη γαλλική προεδρία".

.OI AITHΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...


Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουμε, κατά πάσα πιθανότητα, να κατατίθενται οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των δικαιούχων που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου ...
να μετακινηθούν σε άλλο ομοειδές τμήμα σε ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.

Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα Πέμπτη, ή την Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας, από το οποίο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση και η σχετική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ με βάση και τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές εφέτος άλλαξε και δόθηκε η δυνατότητα μόνο στους εισακτέους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν βάσει ειδικών κριτηρίων. 

Δηλαδή δικαίωμα μετεγγραφής με τις νέες αυτές διατάξεις έχουν μόνο οι εφετινοί εισαχθέντες σε ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας (ακαδημαϊκό έτος 2011/2012) ή και εκείνοι που εισήχθησαν σε ένα τμήμα και τελικά δεν εγγράφηκαν στα προγράμματά του για οικονομικούς λόγους.

Πάντως το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. 

Στα τμήματα που υπάρχουν στο υπόλοιπο της επικράτειας το ποσοστό δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής κατάταξης.

.ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ...


«Γελοίο» και «χοντρό» αποκάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης...
προσπάθησε να τον ανακαλέσει στην τάξη, όμως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βγήκε εκτός ελέγχου. 

Ο Ηλ.Κασιδιάρης έσπασε ποτήρια και πέταξε μικρόφωνα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αποβολή του από την αίθουσα της Προανακριτικής. 
Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Λαγκάρντ καθώς σήμερα καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεπέρασε κάθε όριο αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «γελοίο και χοντρό» και όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, άρχισε  να σπάει ποτήρια και να πετάει τα μικρόφωνα! Οπως ήταν επόμενο, στη συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί και άλλο επεισόδιο. Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω ενός φραστικού επεισοδίου μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Γεωργιάδη. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε ερωτησεις στιν εξεταζόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Το προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Την ώρα της διακοπής, βγαίνοντας από την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε όταν τον ρώτησαν τι συνέβη: «Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης» και πρόσθεσε: «Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο»

Μετά τον κ. Βενιζέλο, από την αίθουσα βγήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα... Μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει...».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.