.«Η Ελλάδα πέρασε σε μία νέα φάση»

Είναι έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση και έχουμε τώρα στα χέρια μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί, με ενότητα, τη στροφή, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας. 

Όπως τόνισε, είναι κρίμα τη στιγμή που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τις θυσίες τους μας έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία, να μη την αξιοποιήσουμε και να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα και τριτεύοντα πράγματα. Είτε επειδή αυτό το επιβάλλει η αντιπολίτευση, είτε επειδή αυτό το επιβάλλει μια νευρικότητα και μια κόπωση στο... περισσότερα »

.Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στη Μπαρτσελόνα

Ποινή-σοκ επέβαλε η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στην Μπαρτσελόνα, την οποία έκρινε ένοχη για παραβίαση των διεθνών κανονισμών που αφορούν μεταγραφές 10 ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 18 ετών, μεταξύ του 2009 και του 2013. 

Σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, στους πρωταθλητές Ισπανίας επιβάλλεται ολική απαγόρευση μεταγραφών για δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους (δηλαδή για το καλοκαίρι του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015), καθώς και πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 370.000 ευρώ).

Παράλληλα, η FIFA επέβαλε για τον ίδιο λόγο πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 410.000 ευρώ) στην ισπανική ομοσπονδία, στην οποία δίνει προθεσμία ενός χρόνου να εναρμονίσει τους σχετικούς κανονισμούς της με αυτούς της διεθνούς συνομοσπονδίας.

.Η τραπεζική ένωση στο επίκεντρο του Ecofin

Την ικανοποίησή του σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε χθες για την Ελλάδα το Eurogroup εξέφρασε σήμερα, προσερχόμενος στη δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του άτυπου Ecofin, ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Ecofin, Γιάννης Στουρνάρας.  Σημειώνεται πως η ελληνική Προεδρία πέτυχε πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών. 

Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ στις 27/03/2014 και επιτρέπει στο Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν τη νομοθετική πρόταση στην Ολομέλειά του πριν λήξει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι ώστε ο Κανονισμός να μπορέσει στη συνέχεια να υιοθετηθεί επίσημα από το Συμβούλιο. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Τραπεζών (SSM).

 Οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα μετά την παρουσίαση της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM. 
Οι υπουργοί του Ecofin και οι υπουργοί των χωρών εταίρων της Μεσογείου θα ανταλλάξουν απόψεις για τις «προκλήσεις και τη μόχλευση της αειφόρου ανάπτυξης» καθώς και για τη σπουδαιότητα των επενδύσεων στην περιοχή της Μεσογείου. 
Η στρατηγική της ΕΤΕπ για τη Μεσόγειο με ορίζοντα το 2020 θα αποτελέσει επίσης θέμα συζήτησης. Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους αποτελεί κοινό στόχο και της ΕΕ και της Μεσογείου, τόνισε ο υπουργός.

.Υποταγή στη «βασίλισσα»!

Πέρσι την αιφνιδίασε, φέτος δεν έχει τέτοια! Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στο «Μπερναμπέου» ποιος είναι το αφεντικό, επικρατώντας 3-0 της Ντόρτμουντ και πλέον είναι μια… ανάσα απ’ την είσοδό της στην τετράδα του Champions League, ενόψει και του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στη Γερμανία.

Από νωρίς ο Μπέιλ άνοιξε το δρόμο (3’), με τον Ίσκο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του (27’) και τον Ρονάλντο να υπογράφει τον θρίαμβο.

Ο «CR7» έφτασε τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σκόραρε το 14ο γκολ του σε μια σεζόν στον θεσμό, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Μέσι (2011/12) κι έπιασε στην κορυφή της λίστας των Μαδριλένων τον Ντι Στέφανο με 49 ευρωπαϊκά τέρματα

.Παραιτήθηκε ο Π. Μπαλτάκος

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». 
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. 

Εν τω μεταξύ, πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην βουλή, όταν σε έξαλλη κατάσταση ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου που υπηρετεί στο λιμενικό σώμα, κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΧΑ ...περισσότερα »

.Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αντώνη Πέττα


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.