.Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 66% της ΔΕΣΦΑ

 Υπεγράφη  σήμερα  η συμφωνία πώλησης του 66% των μετοχών της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.» (ΔΕΣΦΑ) έναντι 400 εκατ. ευρώ, μεταξύ, αφενός, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ και αφετέρου, της εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο υπεγράφη συμφωνία πώλησης μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στην αζέρικη «State Oil Company of the Republic of Azerbaijan" (SOCAR), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου και του προέδρου της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ. 

Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής απαιτείται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

.Αμφισβητούνται οι πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου, έστειλαν σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της ηγεσίας.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά, ιδεολογικά, εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες,ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή,του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. 

Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:

·                 Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
·                 Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
·                 Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

.Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Μακρή

Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ανακοίνωσε πριν από λίγο η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι φήμες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως βλέπει με καλό μάτι την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

."Δημοψήφισμα" για τους "58" ζητά ο Σκανδαλίδης

Εντάσεις, είχε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απευθύνεται στον Θάνο Μωραϊτη για την επιστολή των 11 που ζητούσαν τη σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητά στην ουσία δημοψηφισμα για τους 58 της κεντροαριστεράς.

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές διέκοψε τον Θάνο Μωραϊτη όταν εκείνος μιλούσε για τη πρωτοβουλία των 11 στελεχών να ζητήσουν να συνεδριάσει η ΚΠΕ του κόμματος. Δεν το κάναμε από κακή πρόθεση, θέλαμε να συζητήσουμε όλα αυτά που μας απασχολούν, φέρεται να είπε ο κ. Μωραϊτης στον κ. Βενιζέλο ο οποίος παρενέβη: "Συνεχώς ήμουν με τον Σαχινίδη και με σένα γιατί δεν μου το λέγατε …"

Οι εντάσεις είχαν να κάνουν και με την υπόθεση των 58 της κεντροαριστεράς. Ο κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε ένα είδος δημοψηφίσματος, να αποφασίσει η οργανωμένη βάση του κινήματος, αν θέλουν τους 58 ή όχι, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της συμπόρευσης με τη ΝΔ τόσο ο κ. Σκανδαλιδης όσο και ο κ. Μωραϊτης είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσει ξανά με τη ΝΔ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος απάντησε ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ έγινε και αποφασίστηκε από την εποχή του Λουκά Παπαδήμου, ενώ αναφορικά με το θεμα των 58 στελεχών για την κεντροαριστερά ρώτησε τον κ. Σκανδαλίδη ποια είναι η δική του θέση και δεν απάντησε.

Σε ότι αφορά το θέμα των διαφωνιών , είπε ότι "καλά είναι αυτές να εκφράζονται αλλά σε σωστό χρόνο, χώρο και συμφραζόμενα, για να ερωτηθεί στη συνέχεια από τον κ. Μωραϊτη ποιον εννοεί και να του απαντήσει ευθέως "εσένα".

Πιο προωθημένη ήταν η τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνιου για την κεντροαριστερά, σημειώνοντας ότι "αν χρειαστεί, να υπερβούμε σύμβολα και ονόματα" και χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ τοξικό . Κριτική άσκησε και ο Μιχάλης Καρχιμακης με παρατηρήσεις για τους 58 θεωρώντας όμως, όπως άλλοι είπαν, ότι συνέβαλε στον προβληματισμό που εξέφρασαν αρκετά στελέχη.

Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει ποιους υπηρετεί , ότι από την πολιτική τη σημερινή κερδίζει η ΝΔ και χάνει το ΠΑΣΟΚ, πως απαξιώνεται το κόμμα αλλά και το πολιτικό σύστημα και γι' αυτό χρειαζεται ένα πολιτικό σοκ με πρωτοβουλίες συγκεκριμένες και οχι με διάφορες κινήσεις που θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

.Αλέκα Παπαρήγα: Τα κριτήρια φορολόγησης είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα

Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, επί του νομοσχεδίου, για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών, ανέφερε πως, «τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια». 

Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», διερωτώμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, «λέτε ότι μια οικογένεια με 35.000 εισόδημα το χρόνο μπορεί να δίνει 485 ευρώ, όταν έχει τόσους φόρους τόσα χαράτσια, αλλά δεν έχει συμβόλαιο με την απασχόληση; 

Πως θα κρίνετε κάποιον που δουλεύει τρεις μήνες το χρόνο ή παίρνει 385 ευρώ, ποιες θα είναι οι εύλογες δαπάνες;». 

Όπως είπε μάλιστα, «το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά δίνεται το 50%. 

Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας, τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες και θα μου πείτε ότι θα βάλετε εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δεν δέχομαι να μου καθορίσετε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης". 

Ακόμη η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι και ανάκαμψη να γίνει «είτε είναι σαμαρική, είτε είναι τσιπρική, δεν θα πάρουμε ποτέ τίποτα πίσω» προσθέτοντας πως δεν είναι μόνο τα οικονομικά κοψίματα είναι και αναδιαρθρώσεις, όπως στην υγεία, που είναι τεράστιες, αλλά διαπιστώνει κανείς την απώλεια, ύστερα από δύο μήνες. 

Καταλήγοντας την ομιλία της, είπε πως το ΚΚΕ μετράει με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και όλα αυτά τα απορρίπτει, κυρίως γιατί δεν μπορεί να κάνει πίσω από το σύνθημα, «να μην πληρώσει την κρίση ο λαός».

.Προβάδισμα 0,7% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα 0,7%, έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη Rass για τον Τύπο της Κυριακής. 

Συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,1%
·                 Η ΝΔ 23,7%
·                 Το ΠΑΣΟΚ 4,5%
·                 Οι ΑΝ ΕΛ 4,7%
·                 Η Χρυσή Αυγή 6,1%
·                 Η ΔΗΜΑΡ 3,4%
·                 Το ΚΚΕ 6,3%
·                 Οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,65
·                 Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,3%
·                 Άλλο κόμμα 4,2%
·                 Άκυρο-Λευκό 3%
·                 Αναποφάσιστοι 17,1%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α Σαμαράς με 47,6% έννατι 35,2% που συγκεντρωνει ο Αλ Τσίπρας και 15,9 των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 4,6%.

.Τα «ναι» ήταν 152, 141 τα «όχι» και υπήρξαν 7 απόντες

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για τους πλειστηριασμούς ακινήτων ψηφίστηκε στη βουλή κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των άρθρων 7,8 και 9 ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. 

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, σε μια απογευματινή συνεδρίαση και όχι βραδινή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Υπέρ ψήφισαν 152 και κατά 141 βουλευτές, ενώ 7 ήταν απόντες.

.Δεν ψήφισε τελικά το νέο φόρο στα ακίνητα ο Πολύδωρας

Δεν ψήφισε τελικά το νέο φόρο στα ακίνητα ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρωνας Πολύδωρας, κερδίζοντας μάλιστα και το χειροκρότημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτό ο Αντώνης Σαμαράς τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής χθες σημείωσε η: «Λέει η άλλη άποψη των λογιστών ότι έχουμε πίεση για 2,9 δισ. ευρώ και που θα βρούμε το ισοδύναμο και απαντώ στις offshore. Έχω απάντηση που λέει ότι έχουμε 6.500 offshore και από αυτές ελέχθησαν οι 34 και βεβαιώθηκαν φόροι 40 εκατ. ευρώ. Κάνω τον υπολογισμό και για όλες τις εταιρίες προκύπτουν 8 δισ. ευρώ έσοδα. 

Γιατί δεν συνυπολογίζονται, λοιπόν, οι Καντάδες, η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;»

«Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια».

«Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το άρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά... Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις», τόνισε

.Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

Με ονομαστική ψηφοφορία σε δεκαπέντε άρθρα του, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι 153 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν όλα τα άρθρα - με εξαίρεση τον Βύρωνα Πολύδωρα που τα καταψήφισε όλα, με συνέπεια και να διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Τα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε η τοποθέτηση των βουλευτών ονομαστικά, αφορούν τα εξής: 'Αρθρο 1: Καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 'Αρθρο 2: Υποκείμενα στον ΕΝΦΙΑ φυσικά και νομικά πρόσωπα. 'Αρθ... περισσότερα »

.Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ. Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο. Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της. Με την υπόθεσ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.