.Τα μέτρα-φωτιά που κατατέθηκαν στη Βουλή


Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4046/2012, όπου περιλαμβάνονται τα μέτρα-φωτιά.

Δείτε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 στα ακόλουθα links:(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)
                                  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

.Έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα


Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 η συζήτηση του οποίου άρχισε στην Βουλή. Το μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει τα πάντα είναι αν αυτό το μνημόνιο θα είναι η βάση της σωτηρίας της χώρας ή η αρχή της πλήρους εξαθλίωσης. 

Την ίδια στιγμή και παράλληλα με της μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία το πολιτικό σύστημα μοιάζει ήδη να μεταλλάσσεται ραγδαία. 

Ο Α. Σαμαράς είναι αυτός που ανέλαβε το βάρος των καιρών κι όχι κάποιος από τους πολιτικούς που μεσουράνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, μετατρέποντας την ΝΔ στον μοναδικό σταθερό πόλο, στο παραδοσιακό κέντρο και με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να πιέζει ασφυκτικά τα όρια της κεντροδεξιάς. 

Η αυριανή ψηφοφορία θα κρίνει απόλυτα την μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ και σε μεγάλο βαθμό αυτή της ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη βαθιά διασπασμένο. 

Οι απώλειες στην αυριανή ψηφοφορία ακόμα κι αν αυτές περιοριστούν στους 2-3 βουλευτές θα σημάνουν εξελίξεις. Κομβικής σημασίας θα είναι η στάση του Κ. Σκανδαλίδη. 

Αν καταψηφίσει ο Ευαγ. Βενιζέλος δεν μπορεί παρά να διαγράψει κι αυτόν επισημοποιώντας το τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ. 

Ήδη ο Α. Λοβέρδος έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ολόκληρος ο σκληρός πυρήνας των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ κρατά διακριτές αποστάσεις από την σημερινή ηγεσία. 

Η ΔΗΜΑΡ ρισκάρει σε τεντωμένο σχοινί καταψηφίζοντας μεν το μνημόνιο υπερψηφίζοντας όμως τον προϋπολογισμό που θα το εφαρμόσει. 

Ο ανασχηματισμός που θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την ψήφιση του μνημονίου και του προϋπολογισμού και η ουσιαστική συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελεχών του κεντροδεξιού και κεντροαριστερού χώρου 

δεν αποκλείεται να είναι η απαρχή ενός νέου πολιτικού σχηματισμού ικανού να απαντήσει στην μεγάλη κεντροαριστερά που διαμορφώνεται με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην επέλαση της Χρυσής Αυγής ενός ακραίου κόμματος με αναφορές στις πιο σκοτεινές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

.Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα


«Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Με αυτή την καταληκτική αναφορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θέλησε να υπογραμμίσει στην Επιτροπή Οικονομικών, την αναγκαιότητα υπερψήφισης του πακέτου των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως ότι είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετα βάρη αλλά, τόνισε, λειτουργεί εξισορροπητικά κατανέμοντάς τα σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν τα επωμίζονταν. 

Και προσέθεσε: «Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αναγνωρίζω ότι για τα 13,5 δισ. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να βρεθούν. Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα».

Ο κ. Στουρνάρας, με αφορμή τις σκληρές αναφορές κατά της κυβέρνησης που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να μη στέκεται μόνο στους αφορισμούς.

«Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Στρατούλης.

«Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. 

Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα», αντέτεινε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, ενώ χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς, όπως είπε, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση της χώρας προς το δρόμο της ανάπτυξης.

.Βρούτσης: "Χωρίς σοβαρό επιχείρημα η καταψήφιση του νομοσχεδίου"


Όποιος δει ψύχραιμα το κομμάτι των εργασιακών σχέσεων θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αιτιάσεις για να σταθεί στα εργασιακά και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ για ψήφο «παρών».
 Είναι απλό. 

Αν δεν περάσει το νομοσχέδιο δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι διατάξεις που περιελήφθησαν είναι «ουρά» από το προηγούμενο Μνημόνιο. 

Ταυτόχρονα έσπευσε να υπογραμμίσει ότι με την επιμονή της κυβέρνησης απετράπησαν αλλαγές όπως το ζήτημα της κατοχύρωσης των τριετιών και της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο υπουργός υποστήριξε ότι με τις νέες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η παραμονή του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μέχρι το 2016 και ότι στην ουσία θα αποτελέσει δίχτυ ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Για την ίδια περίοδο είναι βέβαιο ότι δεν θα θιγεί το 40ωρο.

Τέλος, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ο υπουργός είπε ότι οι κοινωνικοί εταίροι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να συμφωνούν σε επιπλέον αυξήσεις.

Με τον τρόπο που ήρθαν τα εργασιακά δεν αποτελούν ουσιαστικό επιχείρημα για να καταψηφιστεί το συνολικό πακέτο και η προσπάθεια της κυβέρνησης, επέμεινε ο κ. Βρούτσης.

.Στο Διαδίκτυο τα τέλη


Από αύριο ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με τα ειδοποιητήρια από φέτος να αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα το τυπώνουν και θα το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας -η οποία θα πρέπει να είναι πάντα μέσα στο αυτοκίνητο- και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας. Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων εξοικονομούνται περίπου 80 εκατ. ευρώ.

.Χωρίς ημερομηνία η δόση


Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα, σημειώνει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.
«Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας», δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.

Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο. 
Την ίδια ώρα, αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για συνολικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η επαναγορά χρέους θα μπορούσε να είναι λύση, αλλά σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. 
Πάντως, σημείωσε ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Είχε προηγηθεί δήλωση αξιωματούχου της Ε.Ε τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς ότι η απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης ενδεχομένως να μη ληφθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας. 

Εν τω μεταξύ, Ελλάδα και Πορτογαλία ζήτησαν τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάκαμψη των οικονομιών τους. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της τράπεζας, Ζιμ Γιονγκ Κιμ, στη σύνοδο κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών (G20) στο Μεξικό, οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. 

.Εκτός λειτουργίας πέντε μονάδες της ΔΕΗ, από απεργούς της ΓΕΝΟΠ


Πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ τέθηκαν εκτός λειτουργίας σήμερα από απεργούς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα επαναλαβανόμενες 48ωρες απεργίες. Πρόκειται για τις μονάδες Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 4, Αγ. Δημήτριος 5, Καρδιά και Αμύνταιο, συνολικής ισχύος 1642 μεγαβάτ.

Η συνολική ισχύς των θερμικών μονάδων (λιγνίτης και φυσικό αέριο) ΔΕΗ και ιδιωτών μαζί με τα υδροηλεκτρικά (χωρίς να υπολογίζονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) διαμορφώνεται στα 12.300 μεγαβάτ, μέγεθος στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μονάδες που βρίσκονται σε συντήρηση.

Από την άλλη πλευρά, η αιχμή της ζήτησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαχειριστή προβλέπεται να φθάσει απόψε στα 6.400 μεγαβάτ, καθώς οι καιρικές συνθήκες διατηρούν ακόμη χαμηλά τα φορτία. Ωστόσο, ανάλογα με τις κινήσεις των συνδικαλιστών, δεν μπορούν να αποκλειστούν διακοπές ρεύματος.

.Διασχίζοντας τον χρόνο με στυλ


Δώδεκα συλλεκτικές μοτοσικλέτες, κατασκευασμένες στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, παρουσιάζονται με αντισυμβατικό τρόπο στην έκθεση «Ασκήσεις στυλ- Διασχίζοντας τον χρόνο» που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
 Η έκθεση ήταν ιδέα του έμπορου και συλλέκτη μοτοσικλετών Παναγή Μαράτου, ο οποίος παραχώρησε στο ΝΟΗΣΙΣ ιστορικής αξίας δίκυκλα από τη σπάνια συλλογή του.

Το παλαιότερο έκθεμα που παρουσιάζεται στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ χρονολογείται το 1907 και το νεότερο το 1950, με κεντρικό στόχο να αναδειχθούν οι κοινές ρίζες της σχεδιαστικής έμπνευσης διαχρονικών αντικειμένων.

«Η έκθεση έχει δύο επίπεδα ανάγνωσης, το ένα είναι οι δώδεκα μηχανές ως συλλεκτικά, ιστορικά αντικείμενα, κάποια από τα οποία είναι μοναδικά και το άλλο επίπεδο είναι το επικοινωνιακό υλικό που παίρνει αφορμή από τις μηχανές και μιλάει για τις πηγές έμπνευσης του ντιζάιν», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο τμηματάρχης εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ, Λεωνίδας Γυμνόπουλος.

Εκτός από τα στοιχεία που αφορούν τις μηχανές και τα χαρακτηριστικά τους, παρέχονται στους επισκέπτες, μέσα από οπτικά βίντεο, πληροφορίες που εστιάζουν στο στιλ και στη λειτουργικότητα. Οι μοτοσικλέτες παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο που προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις παραμέτρους που συνθέτουν τη σχεδιαστική άποψη ή αλλιώς το στιλ.

«Θέλαμε να επιτύχουμε αντισυμβατική προσέγγιση έναντι του συντηρητικού τρόπου, με τον οποίο παρουσιάζονται συνήθως τέτοια εκθέματα. Τις κοιτάμε μόνο από μορφολογικά στοιχεία και όχι από μηχανολογικά. Πίσω από τις μηχανές οπτικό βίντεο αφηγείται μία παράλληλη ιστορία που αφορά το ντιζάιν» ανέφερε ο κ. Γυμνόπουλος.

Η έκθεση, όπως υπογράμμισε, απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της μοτοσικλέτας και της ιστορίας της, όσο και σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν οι τάσεις του ντιζάιν.
Η έκθεση στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

.Απεργιακός "πυρετός" σε όλη τη χώρα


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εναντίον του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ.
 Η εβδομάρων των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησε χθες, με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία για σήμερα και αύριο, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
  Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, από χθες, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία.

Σοβαρά θα είναι σήμερα τα προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω των απεργιών των μέσων μαζικής μεταφοράς, που κατεβάζουν χειρόφρενο στο σύνολό τους. Τόσο τα μέσα σταθερής τροχιάς, όσο και τα λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν το μετρό, ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), το τραμ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν τα ταξί.

Να σημειωθεί πως λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα  δεν θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), ενώ επιπρόσθετα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε η ΓΕΝΟΠ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».
Tη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Οι εισαγγελείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι δικηγόροι αποφάσισαν την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.

Συλλαλητήρια
Για σήμερα έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για αύριο, Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.

 Από τον Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.