.Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Π. Τατσόπουλο

 Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο με αφορμή δηλώσεις του για το πρόβλημα της τρομοκρατίας και τη στάση του κόμματος ή στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τατσόπουλος έχει κληθεί από το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή η παραίτηση που όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έχει υποβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Τατσόπουλος έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα, αλλά θέλει να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα. Πιθανόν, στην συνάντηση να είναι παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας σε σημερινές δηλώσεις του περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι «κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία». 

.«Δόθηκαν μίζες και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά»

Για «μίζες» που δόθηκαν και μετά το 2005 για τα εξοπλιστικά, φέρεται να μίλησε στην απολογία του στον ανακριτή ο εκπροσώπος γερμανικής εταιρείας Π. Ευσταθίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές, κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS, για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD και φέρεται να απάντησε:
 
«Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001... Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ και για τα δύο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκ. ευρώ και για τα δύο».

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση απέστειλε κλήση σε απολογία και στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του Π. Ευσταθίου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

.«Αναβαθμίζεται η Δημόσια Τηλεόραση», τονίζει ο Π. Καψής

«Η Δημόσια Τηλεόραση κέρδισε το στοίχημα της κάλυψης της τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας. Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στις ανάγκες μίας σύνθετης και απαιτητικής παραγωγής. Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. 

Όσοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αμφισβητούσαν την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, διαψεύστηκαν», τονίζει με ανακοίνωση του ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καψής «η αναβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης συνεχίζεται. Ήδη από χθες οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης (www.hprt.gr).

.«Διόλου ρεαλιστικός ο στόχος επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές»

«Διόλου ρεαλιστικό» θεωρεί τον στόχο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές εντός του έτους ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιεργκ Κρέμερ και επισημαίνει ότι την άποψή του συμμερίζονται οι περισσότεροι ειδικοί, ενώ δεν θεωρεί πιθανό ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Δεν θεωρώ διόλου ρεαλιστικό αυτόν τον στόχο. Δεν γνωρίζω κανέναν οικονομολόγο, κανέναν παρατηρητή ή ειδικό σε θέματα κεφαλαιαγορών που να πιστεύει πραγματικά, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει φέτος στις αγορές. Δεν είναι διόλου ρεαλιστικό να βρει η Αθήνα αγοραστές για τα ομόλογά της» εκτιμά ο κ. Κρέμερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Ο οικονομολόγος της Commerzbank υποστηρίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει σε μια δραστική θεραπεία τη δημόσια διοίκηση και να προχωρήσει σε ανατροπές. 

«Θα έπρεπε να προωθήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν νομίζω ότι θα υλοποιηθούν, καθώς συναντούν τη σθεναρή αντίσταση ομάδων συμφερόντων» λέει και παραπέμπει στη δεύτερη μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας που είναι η πολιτική κουλτούρα. Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, ο Γιεργκ Κρέμερ εκτιμά ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, εφόσον ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ.

.Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο

Πανελλαδική στάση εργασίας προκηρύσσει για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Την ημέρα εκείνη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών των αποδοχών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κατηγορία σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου είναι για «ρύπανση του περιβάλλοντος». Η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζεται ότι γίνεται «στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης εκπροσώπων τους που αντιστέκονται στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση»

.Επτά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για την υπόθεση του ΤΤ

Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης. 

Από τους συνολικά κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ήδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης καθώς και ένα ακόμα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας. Μεταξύ των συ... περισσότερα »

.Με τον Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

Τις ευχές και την πεποίθησή του ότι η ελληνική Προεδρία «θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να υπερβεί ακόμα πιο σύντομα και πιο επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες, χάρη στην ενεργό δράση της κυβερνήσεως, του κ. πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου και να δώσει η Ελλάδα τη δική της μαρτυρία και συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίησή» του, καθώς, όπως είπε, «η τιμητική πρόσκληση του κ. πρωθυπουργού να παραστώ στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ μου έδωσε την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να έρθω στην Αθήνα και να συναντήσω προσφιλή πρόσωπα από την ηγεσία αλλά και από τον λαό της Ελλάδας και να μεταφέρω την ευλογία και την στοργή και το ειλικρινές ενδιαφέρον της μητρός Εκκλησίας για τον ελληνικό λαό και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτός σήμερα».

«Όλη η Ευρώπη» επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης «είναι μια μεγάλη οικογένεια, κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της, είναι φυσικό και η ευρωπαϊκή οικογένεια να έχει τα δικά της, αλλά με ζήλο, με προσπάθεια, με ενότητα, με ομοψυχία αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο».

Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε την προσωπική τους φιλία, η οποία, όπως είπε, χρονολογείται από πολλών ετών, υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του για την επιστημοσύνη του, την λογιότητά του και την αγάπη του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας, αναφέροντας ότι οι δυνατότητες που έχουμε είναι μεγάλες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας.

«Έχουμε ανάγκη» είπε «και από την ευλογία σας και από τις προσευχές σας. Και αυτά που είπατε απηχούν πράγματι και τη δική μας αντίληψη για το πνεύμα της ελληνικής Προεδρίας και τους στόχους της», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος

.Στη διάθεση του Τσίπρα η παραίτηση Τατσόπουλου

Την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος έθεσε στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος όπως είπε θα κρατήσει την έδρα.

«Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί» ανέφερε στο προφίλ του στο Facebook ο Π. Τατσόπουλος.

Όπως φαίνεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλοu, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Τατσόπουλος είναι «προβοκάτορας ή μ....ας». 

«Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μ...α ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο...», αναφέρει ο Β. Διαμαντόπουλος.

Ωστόσο, ο Β. Διαμαντόπουλος δεν είναι ο μόνος ο οποίος εκτόξευσε φίλια πυρά με αποδέκτη τον Π. Τατσόπουλο, ο οποίος έχει δεχθεί κατ' επανάληψη αυστηρή κριτική από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενίοτε δε χωρίς να κατονομάζεται.

.Financial Times: Τι επιφυλάσσει το 2014 για την ευρωζώνη

Η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει, φαίνεται όμως πως έχει ολοκληρωθεί μια μεγάλη συζήτηση. Η απόφαση να μη συσταθεί ένα κοινό στήριγμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης κλείνει και το τελευταίο παράθυρο για οποιαδήποτε μορφή συνδιαχείρισης του χρέους. 
Όλη η προσαρμογή, γράφει ο Βόλφγκανγκ Μινχάου στους Financial Times, θα γίνει μέσω της λιτότητας και της μείωσης των τιμών στην περιφέρεια. 
Τα χρέη θα μειωθούν με την αποπληρωμή τους - και όχι μέσω του πληθωρισμού ή της διαγραφής τους. Οι μόνες καινοτομίες που θα απαλύνουν κάπως τη συνταγή είναι δύο στηρίγματα που υπάρχουν ήδη: το... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.