.Γιατί πάω ΙΣΤΑΜΕ;

Σχόλια Νίκος Μπίστης 

Μια απάντηση θα ήταν γιατί με κάλεσαν και είμαι ευγενικός άνθρωπος. Λάθος. Ούτε όπου με καλούν για ομιλητή πάω ούτε τόσο ευγενικός είμαι. Αν η εκδήλωση ήταν επετειακού χαρακτήρα και μύριζε μούχλα θα αρνιόμουν αγενώς την πρόσκληση. Η σωστή απάντηση είναι ότι η εκδήλωση αυτή καθ’ εαυτή έχει θεματολογικό ενδιαφέρον και κυρίως ότι συνδέεται άμεσα με το επόμενο βήμα που είναι η συγκρότηση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς. 

Δεν πρόκειται μόνο για ένα διήμερο κατά το οποίο θα γίνει προσπάθεια αξιολόγησης και επανεκτίμησης της πορείας ενός κόμματος που ... περισσότερα »

.Ανδρέας Παπανδρέου : Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Παπανδρέου. Ένα όνομα, μια ιστορία. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, έχαιρε εκτιμήσεως ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους ή ξένους ηγέτες που «πολεμούσε» πολιτικά, εντός και εκτός συνόρων. Ιδρυτής του ΠΑΚ και αργότερα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση», διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996, συμπληρώνοντας ρεκόρ διάρκειας στο αξίωμα για τη μεταπολιτευ... περισσότερα »

.Πώς το αντιμετώπισε ο Τύπος της εποχής

Την ίδρυση του νέου κόμματος προανήγγειλε στο φύλλο της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 η εφημερίδα «Ακρόπολις», συντηρητικών πεποιθήσεων, που «κάλυπτε» ασφαλώς το ίδιο γεγονός και στο επόμενο φύλλο της. 
«Η εξαγγελία της πολιτικής κινήσεως αποτελεί κατά την άποψιν εμπείρων πολιτικών παρατηρητών την έναρξιν, την δραστηριοποίησιν, της πολιτικής ζωής της χώρας και την επάνοδον στην ομαλότητα, που τελικώς θα υλοποιηθεί με την προσφυγήν στον λαόν», σχολίαζε η εφημερίδα, εστιάζοντας κυρίως στην απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές. «Η διεξαγωγή των εκλογών δεν είναι θέμα χρ... περισσότερα »

.Σαρωτικός ο Ολυμπιακός 5-0 τον Λεβαδειακό

Μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας παραμένει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε το «3 στα 3» συντρίβοντας 5-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. 

Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 16΄, ο Μήτρογλου έκανε χατ-τρικ σε 25 λεπτά συμμετοχής (70΄, 89΄, 90΄), ενώ και ο Βάις σκόραρε για τους «ερυθρόλευκους» στο 85΄, αφήνοντας τους Βοιωτούς στις τελευταίες θέσεις με ένα βαθμό.
Η 3η αγωνιστική τους πρωταθλήματος,ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ -Πλατανιά και Ατρόμητου - Άρη.

Σε αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0, Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1, Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1.

.Συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Ευαγγ. Βενιζέλου το απόγευμα της Δευτέρας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα στις 18.00 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.

Στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα κατευθυνθεί το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα επιτευχθεί φέτος, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας πως η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών Μνημονίων».

Τονίζει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτός και πως «ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο. Ποιοί άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα;»

Ο Αντ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι ήταν λανθασμένο το πρώτο μνημόνιο, αλλά προσθέτει ότι διορθώνονται τα λάθη και φέρνει ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Όπως σημειώνει, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις πήραν ανάσα από τη μείωση του ΦΠΑ και σώθηκαν θέσεις εργασίας.

Υποστηρίζει πως στον ένα χρόνο διακυβέρνησης υπάρχει σημαντική αλλαγή και την επόμενη χρονιά θα έλθει η ανάκαμψη.

«Όποιοι δεν τα βλέπουν όλα αυτά, απλά είναι δέσμιοι του λαϊκισμού τους. Αλλά ο κόσμος δεν τους ακούει και δεν τους ακολουθεί πια», λέει χαρακτηριστικά, επικρίνοντας την αντιπολίτευση.

Αναφέρει ότι η αύξηση της ανεργίας «φρέναρε» και πως «αν δεν σταθεροποιηθεί η χώρα, δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν επενδύσεις».

Υπογραμμίζει δε για την κυβερνητική πορεία, ότι «είναι ένας χρόνος σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, που ταυτόχρονα σταθεροποιεί την οικονομία, φέρνει πολύ κοντά την ανάκαμψη και αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με τρόπο που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε».

Κάνει λόγο για τεράστιες στρεβλώσεις και μεγάλο «πάρτι» στο χώρο της δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, καθώς, όπως τονίζει, «τα κονδύλια δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε».
Αναγνωρίζει πως «την ώρα που σπας κατεστημένα άλατα δεκαετιών, θα υπάρξουν και κάποιες προσωρινές αρρυθμίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε οι αρρυθμίες αυτές να είναι πολύ μικρότερες και πολύ λιγότερο επώδυνες».

Ο Αν. Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνει απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, δηλώνει δε πως για κάθε απόλυση στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη.

Απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί αέναου χρέους και σημειώνει ότι πριν μπεί η χώρα στο Μνημόνιο είχε συνολικό χρέος 299 δισ. και τώρα η καθαρή θέση - μετά την επιστροφή 16 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - είναι 305 δισ .

Προσθέτει ότι αυτά που δανειζόμαστε τώρα, πηγαίνουν να σβήσουν προηγούμενο χρέος με καλύτερα επιτόκια δανεισμού από ό,τι στο παρελθόν και διερωτάται: «δηλαδή εάν μελλοντικά γίνει νέα τροποποίηση των δανειακών μας συμβάσεων, με ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι για το «νέο δανεισμό»; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Διαβεβαιώνει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Τελεία και παύλα», επικαλούμενος και σχετική διάψευση της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές, «γιατί κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ελληνική ιδιομορφία», αλλά σημειώνει ότι για την εξάντληση της τετραετίας «κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάζει στο μεταξύ».

."Κόκκινος" ο Γιαταμπαρέ

Την απόκτηση του Σαμπού Γιαταμπαρέ ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Αφρικανός (Μάλι) πρώην παίκτης της Μπαστιά υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και στη συνέχεια δήλωσε: 

«Η έλευσή μου σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, είναι μία σπουδαία εξέλιξη για την καριέρα μου και για αυτό είμαι χαρούμενος. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι διαφορετικό και για εμένα.

 Είναι ένα σπουδαίο κίνητρο το γεγονός ότι έχω την δυνατότητα να παίξω με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πλέον ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, φοράω τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το άσπρο και γι? αυτά τα χρώματα αλλά και εσάς τους οπαδούς της ομάδας μας θα τα δώσω όλα».

.Επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στην Αίγυπτο την Πέμπτη

Την αισιοδοξία του για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και τη διαφύλαξη του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, στην κοινή τους προσπάθεια για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «ΝΕΟ ΦΩΣ» (στον αρχισυντάκτη της Νίκο Κάτσικα )ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο, την προσεχή Πέμπτη.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι και την αιγυπτιακή ηγεσία, καθώς και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β? στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.
 
Στη συνέντευξή του, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «με την Αίγυπτο μάς ενώνουν πολλά», θέτει ως πρωταρχικό ζήτημα την προστασία και την ευημερία των Ελλήνων της Αιγύπτου, διαβεβαιώνει για την πολιτική βούληση της Ελλάδας να στηρίξει την ελληνόφωνη εκπαίδευση στην Αίγυπτο και τα ιστορικά ελληνικά σχολεία της, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αλματώδη ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην Αίγυπτο (κατά 164%) τα τελευταία χρόνια και καταλήγει λέγοντας ότι η ελληνική παροικία στο Κάιρο, όπως και στην Αλεξάνδρεια, αποτελούν το πρόσωπό μας στην Αίγυπτο, την γέφυρα με τον φίλο αιγυπτιακό λαό και την καλύτερη εγγύηση για την ενδυνάμωση και εμβάθυνση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο λαών.
 
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι πιστεύει στην ανάγκη ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης των παραδοσιακά καλών διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο. «Με την Αίγυπτο μάς ενώνουν πολλά, η Ελληνική Κοινότητα της Αιγύπτου, το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, οι μακραίωνοι δεσμοί φιλίας και η κοινή μας βούληση για συνεργασία και ειρήνη στη Μεσόγειο. 

Η Ελλάδα, κατά συνέπεια, ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην Αίγυπτο, με την οποία θέλει να διατηρεί πάντοτε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας. Η καλλιέργεια καλών διμερών σχέσεων αποτελεί κοινή επιθυμία των λαών μας και συμβάλλει στην ειρήνη, στην περιφερειακή συνεργασία, άρα και στη σταθερότητα της Μεσογείου».
 
Στο ερώτημα πως η Ελλάδα μπορεί να «θωρακίσει» την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και εν γένει τους τελευταίους εναπομείναντες Έλληνες που ζουν στην Χώρα του Νείλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει πως οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μας με την Αίγυπτο, αποτελούν την καλύτερη θωράκιση για τον Ελληνισμό της χώρας και προσθέτει ότι έχει δώσει οδηγίες στην Πρεσβεία και στις Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο να μεριμνούν αδιάλειπτα για την ασφάλεια της Ελληνικής κοινότητας, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο και την Ομογένεια και να παρέχουν προξενική συνδρομή σε κάθε Έλληνα που έχει ανάγκη.

.Μπρα ντε φερ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα

Άγγελα Μέρκελ και  Πέερ Στάινμπρουκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων και 20 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Η μοναδική τηλεμαχία που διεξάγεται αυτή την ώρα ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 90 λεπτά. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Bild am Sonntag έδειξε ότι ένα 62% των πολιτών αναμένουν η Μέρκελ να βγει νικήτρια από την τηλεμαχία.
Η Μέρκελ και ο Στάινμπρουκ αντιμετωπίζουν ένα πάνελ τεσσάρων γνωστών τηλεοπτικών παρουσιαστών και η διαδικασία είναι αμερικανικού τύπου.

Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα σχετικώς με το ποιος τελικά επικράτησε του αντιπάλου του.

Μεταξύ των ζητημάτων αιχμής  είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους, ενώ ο ίδιος ο κ. Στάινμπρουκ  θα επιχειρήσει να «στριμώξει» την αντίπαλό του για να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της κατά τα άλλα μάλλον άνευρης προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό «όπλο» στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Bild am Sonntag έδειξε ότι ένα 62% των πολιτών αναμένουν η Μέρκελ να βγει νικήτρια από την τηλεοπτική τους αναμέτρηση και μόλις ένα 16% περιμένει ότι ο Στάινμπρουκ θα πείσει πως υπερέχει.

Ενώ απομένουν τρεις εβδομάδες ως τις ομοσπονδιακές εκλογές, η Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία (CDU/CSU) της Μέρκελ παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με 41% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το περιοδικό Stern αυτή την εβδομάδα.

 Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν καθηλωμένοι στο 22%.
Ο Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο υποψήφιος που επέλεξε το κόμμα του παρότι δεν είναι ο πρόεδρος του SPD.

Τα εκατομμύρια των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στη Γερμανία αναμένεται να καταλήξουν τι θα ψηφίσουν από σήμερα και τις επόμενες τρεις εβδομάδες κι οι δύο αντίπαλοι ελπίζουν να πείσουν όσους περισσότερους μπορούν σε λίγη ώρα.

.Άρχισε το ράλι για τις δημοτικές εκλογές

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι στρατηγικές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στην πορεία προς τις κάλπες, για την ανάδειξη των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το επιθυμεί, θεωρείται ως ο επικρατέστερος από τη Ν.Δ. για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται οι κυρίες Ρένα Δούρου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σοφία Σακοράφα. 

Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι του Ηλία Κασιδιάρη που ανακοινώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Η ΔΗΜΑΡ θεωρείται δεδομένο ότι θα επιβεβαιώσει τη στήριξή της στον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, επιβραβεύοντας την πολιτική του συνέπεια, όπως αναφέρουν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου στην εφημερίδα.

Ο δημαρχιακός θώκος της πρωτεύουσας αποτελεί το «αντικείμενο του πόθου» για την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου που επιδιώκει «να επαναλάβει το θαύμα του 2004», όπως αναφέρουν συνεργάτες της. 

Όπως σημειώνουν στο «Έθνος της Κυριακής» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. βλέπουν θετικά την υποψηφιότητά της.

.Στα καταπράσινα λιβάδια της Κεντροαριστεράς

(...)Tα καταπράσινα λιβάδια της Κεντροαριστεράς, βρίσκονται σε έναν ιδεατό κόσμο στον οποίο επικρατούν υψηλές αξίες, ανθρωπιστικά ιδανικά, η παγκόσμια ειρήνη και άλλα εξόχως ανυψωτικά και αιθέρια. Ότι αυτή η συζήτηση διεξάγεται υπό αυτούς τους όρους σε μια χώρα στην οποία τα σκουπίδια της πρωτεύουσας της καίγονται ακόμη σε χωματερές, είναι ενδεικτικό της επαφής με την πραγματικότητα.

Το πρώτο πρόβλημα εστιάζεται στην αδυναμία όλων όσοι χρησιμοποιούν την «κεντροαριστερή» ρητορική να αντιληφθούν σε ποιους απευθύνονται. Έχει η σημερινή κοινωνία καμία...

σχέση με εκείνη που ευημερούσε στη χώρα προ δεκαετίας; Την ενδιαφέρει κάποιος θολός «τρίτος» δρόμος; Τα δυναμικά τμήματά της, τι έχουν κατά νου όταν γίνονται παραλήπτες μιας ρητορικής για τον σωστό συνδυασμό κοινωνικού κράτους και αγοράς, σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει τίποτε από τα δύο; Επίσης, πώς απευθύνεσαι με όρους πλήρους απασχόλησης σε μια γενιά η οποία δεν έχει εμπειρία εργασίας, παρά μόνο μέσω αφηγήσεων από τρίτους, κατά κανόνα μεγαλύτερους;

Το δεύτερο πρόβλημα στη συζήτηση της «Κεντροαριστεράς» είναι, βέβαια, τα πρόσωπα. Πρώην αξιωματούχοι, πάλαι ποτέ στελέχη της πρώτης γραμμής, κατασκευές -σε σημαντικό βαθμό- επικοινωνιακών επιτελείων, επιχειρούν να μιλήσουν για μια κοινωνία με την οποία ουδέποτε ήρθαν σε πραγματική επαφή. 
Κάποιους τους ωθεί η επιθυμία να αναπληρώσουν το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ, άλλους η αδυναμία να συμφιλιωθούν με το πολιτικό τους ρέκβιεμ.(...)

.Ιστορική δήλωση Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, ας κρατήσουν τα λεφτά τους

Πέρα από την επίμαχη αναφορά σε βλαχοδημάρχους που προκάλεσε αίσθηση, η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου καιρού.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

...ανέφερε επί λέξη τα εξής:

Το λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα στους ταλιμπαν του μνημονίου και της βαρβαρότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νεα δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο από τη κρίση.
Και διέξοδος από τη κρίση σημαίνει πρώτα από όλα διέξοδος από τη καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας. 

Αν λοιπόν σκοπεύουν να ζητήσουν καθαρό πολίτικό τοπίο στην Ελλάδα για να προχωρήσουν στις καταστροφικές τους επιλογές, τους απαντάμε καθαρά. Κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση. 

Με εμάς μνημόνια τέλος. Τέλος και στα νέα δάνεια της υποτέλειας και της ομηρείας, που το πρωί δίνονται και το βράδυ το 98% από αυτά επιστρέφει στους δανειστές.
Και με εμάς τέλος οι εκβιασμοί, γιατί απλά εμάς δε μας κρατάτε από πουθενά, από καμία λίστα Λαγκαρντ ή λίστα Siemens για να μας εκβιάσετε.

Εμείς πάνω από όλα βάζουμε την αξιοπρέπεια και την ευημερία του λαού μας. Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου να πάμε το χρέος από τα 260 στα 330 δις και από εκεί στα 400.


Δεν πρόκειται τα χρέη των τραπεζών να τα φορτώσουμε στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η χώρα να καταρρεύσει πληρώνοντας 24 δις ευρώ τόκους και τοκοχρεολύσια την επόμενη τριετία, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ιστορική σημασία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα που ξεκαθαρίζει από νωρίς ότι όταν έρθει στην εξουσία, δεν πρόκειται να αναζητήσει νέο δανεισμό για τη χώρα, ενώ με τη φράση «κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση»προεξοφλεί την αδυναμία της χώρας μας να ικανοποιήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Προσωπικά, επιβραβεύω την ειλικρίνεια του κ. Τσίπρα καθώς θεωρώ σωστό να γνωρίζουν οι πολίτες προκαταβολικά τι σκοπεύει να πράξει ένα κόμμα. Μένει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να μας πει πως και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την επιβίωση της χώρας, σε περίπτωση που δεν επιλέξει τη λύση ενός νέου δανεισμού.

.Ανδρέας Παπανδρέου : Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Παπανδρέου. Ένα όνομα, μια ιστορία. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.*Ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, έχαιρε εκτιμήσεως ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους ή ξένους ηγέτες που «πολεμούσε» πολιτικά, εντός και εκτός συνόρων. 

Ιδρυτής του ΠΑΚ και αργότερα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση»*, διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996, συμπληρώνοντας ρεκόρ διάρκειας στο αξίωμα για τη μεταπο...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.