.ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Την απειλή μεγάλων χρηματικών προστίμων στα στελέχη των Διευθύνσεων Διοικητικού/Προσωπικού που δεν θα αποστείλουν στοιχεία των υπό απόλυση υπαλλήλων μέσα στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, επισείει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά τα φαινόμενα «ανυπακοής» απόαιρετούς και εργαζόμενους στους δήμους αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο σε αυτή δεν διευκρινίζεται αν ισχύει και για περιπτώσεις κατάληψης χώρων από τους εργαζόμενους αλλά και για τους αιρετούς που αρνούνται να δώσουν στοχεία.

«Η µη αποστολή των στοιχείων εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται µε το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων»,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο. 

Στην εγκύκλιο δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για τις ετήσιες ή της μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων, ωστόσο αν από έναν φορέα πρέπει να απολυθούν 30 υπάλληλοι που λαμβάνουν 1000 ευρώ έκαστος το μήνα τότε:
Η συνέχεια στο aftodioikisi.gr

.ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε από σήμερα Τετάρτη 14/11/2012 να προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Τα αιτήματα που διεκδικούμε να λυθούνε άμεσα είναι τα εξής :
1. Κατάργηση του Ν.4093/12 περί διαθεσιμότητας και νέων μειώσεων μισθών.
2. Κατάργηση του Νόμου που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης της καθαριότητας και άλλων δομών σε ιδιώτες.
3. Επαναφορά των μισθών και των δώρων μας στο επίπεδο που ήταν πριν το Ν. 4024/11
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ
ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α
 ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

.ΠΑΣΟΚ:Άμεσα η μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων


«Η διαδικασία μετακίνησης των υπό καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στις νέες τους υπηρεσίες, πρέπει να γίνει άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν  με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, οι υπεύθυνοι των αρμόδιων τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος και Παναγιώτης Ρήγας.
«Η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής για 2.000 υπαλλήλους για το 2012, σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής της «κινητικότητας» των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. 
Ο στόχος αυτός πρέπει να συνδεθεί με την ενίσχυση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΚΕΠ, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.α.), με μεταφορά εργαζομένων που πλεονάζουν σε άλλους τομείς του Δημοσίου», τονίζει η ανακοίνωση.
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι πρέπει «να συνδυαστούν οι πραγματικές ανάγκες του δημοσίου, με την διασφάλιση της απασχόλησης και την αξιοποίηση των μετακινούμενων υπαλλήλων λαμβανομένων υπόψιν των βιοτικών τους συμφερόντων», προσθέτοντας ότι «επιβάλλεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στο πνεύμα της εξυπηρέτησης του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».
«Η λογική της σύγκρουσης και η σκόπιμη παραπληροφόρηση που δημιουργεί ανασφάλεια στον εργαζόμενο, παρατείνει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και τελικά δεν εξυπηρετεί τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

.Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά

 Μέσω του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα από τον εμπορευματικό σταθμό της COSCO, θα διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις χώρες της Μεσογείου και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Hewlett Packard (HP) από τα τέλη του χρόνου.

   Από το λιμάνι του Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια με πλοία μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

   Η σημαντική αυτή συμφωνία παρουσιάστηκε σήμερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Hewlett Packard (HP) με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΗΡ Tony Prophet και της COSCO με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο του PCT Captain Fu Cheng Qiu Fu.

   Η σημερινή σημαντική συμφωνία αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.


 Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

   Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. 

."Οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν οι λιγότερο χρεωμένοι στην ΕΕ το 2011"


Οι ελληνικοί ΟΤΑ ήταν, το 2011, οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν στον Έλληνα ευρωβουλευτή  Ν. Χουντή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τα οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα κατά το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

 Σύμφωνα με τον πίνακα που προώθησε ο κ. Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ το 2011 παρουσιάζουν η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες με ποσοστό 8,6%. 

Ακολουθούν η Γαλλία με χρέος 8,4% του ΑΕΠ, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%. Στα άλλα κράτη το ποσοστό χρέους των ΟΤΑ είναι μικρότερο. Το μικρότερο χρέος μεταξύ των 27 παρουσιάζουν η Ελλάδα με χρέος της Τ.Α. 0,9% του ΑΕΠ και η Μάλτα με χρέος 0,1% του ΑΕΠ.

.Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», απαντά ο Σ. Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ


«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού», η κυβέρνηση κατήργησε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο σχετικός νόμος για την απόδοση ιθαγένειας κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου -δεδομένου ότι βάσει Συντάγματος είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του ΣτΕ- 

ο νόμος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, αντίστοιχο με αυτά που υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα παράτυπης μετανάστευσης. 

«Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το ?προοδευτικό? σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, 

τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

.Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Φερέιρα

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί μετά από δύο χρόνια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της "πράσινης" ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, και αποφάσισαν να τερματίσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, λόγω των κακών αποτελεσμάτων του "τριφυλλιού" τη φετινή χρονιά

.ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΤΕΩΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ"

Ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για τη δημιουργία μιας νέας ηγετικής ομάδας - κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προ δεκαημέρου με την επισήμανση ότι ο βασικός της κορμός θα στηριχθεί στην... 
Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει το κόμμα με νέο πρόσωπο το οποίο θα εκφράζεται πρωτίστως από βουλευτές της νέας γενιάς που δεν θα παραπέμπουν στο δυσάρεστο κυβερνητικό παρελθόν του Κινήματος. 


Ο κ. Βενιζέλος έχει πει στους συνομιλητές του ότι μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει συν τω χρόνω να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του αλλά και να δημιουργήσει ξανά προσδοκίες σε ένα τμήμα της κοινωνίας που έχει στραφεί σε άλλους πολιτικούς χώρους. 

Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ, είχε τονίσει ότι το συντακτικό συνέδριο του κόμματος "δεν θα είναι βαρόνων ή δεινοσαύρων" στέλνοντας μήνυμα ότι επιθυμεί να προχωρήσει ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή όσων θεωρεί ότι αποτελούν βαρίδια για το κόμμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιπποκράτους επενδύουν σε βουλευτές όπως οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος, που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στη Βουλή και όχι μόνο, δίνοντας την αίσθηση πως "κάτι νέο κινείται στο ΠΑΣΟΚ". 

Επίσης ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται προκειμένου να αξιοποιήσει και άλλα στελέχη να ορίσει υπευθύνους τομέων και στο κόμμα που θα αναλάβουν επιμέρους τομείς π.χ. παιδείας, υγείας, οικονομικών. 

εν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μανιάτης κάλεσε χθες δημοσίως (ΝΕΤ) "τα επώνυμα στελέχη, τους τέως επώνυμους υπουργούς, τα τέως επώνυμα κομματικά στελέχη, να πάψουν επιτέλους να πληγώνουν την παράταξη, να πάψουν επιτέλους να εκφράζουν δημόσια τις προσωπικές τους αγωνίες". 

Επεσήμανε ότι "πρέπει επιτέλους να υπάρξει λίγη σιωπή από όλους αυτούς που τις προηγούμενες δεκαετίες και δόξα πήραν, και υπουργικά χαρτοφυλάκια βαριά πήραν, και κομματικά αξιώματα πήραν" ζητώντας τους "να βοηθήσουν και να συστρατευθούν σε μία συλλογική, συνολική προσπάθεια να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη όρθια". «ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ». 

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος σχολίαζε με άρθρο του στη «citypress» ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια "ηγετική ομάδα" και τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα εμπιστοσύνης στους νέους αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού: "Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια γενιά στελεχών - βαμπίρ και μία άλλη γενιά στελεχών - κανιβάλων" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσκληση στον Ανδρέα Λοβέρδο να εγκαταλείψει τις σκέψεις του να δημιουργήσει νέο κόμμα απηύθυνε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας ότι "πρέπει να έρθει μέσα διότι κανείς δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να φτιάξει κόμμα". Πρόσθεσε (στον Αλφα) ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή ηγεσίας κάθε έξι μήνες, είναι διαλυτικό. Οποιος θέλει να γίνει αρχηγός, υπάρχουν διαδικασίες". 

Πάντως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM σχολίασε ότι "πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος κομματικός φορέας - δεν ξέρω αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή όχι - με χαρακτηριστικά δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας". 

Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε την άποψη ότι σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη "συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας".

.ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ


Θέση και στα... νηπιαγωγεία επιχειρεί να πιάσει η «Χρυσή Αυγή», τρομοκρατώντας τις νηπιαγωγούς οι οποίες δεν παιδαγωγούν τους μικρούς μαθητές τους όπως επιθυμούν τα στελέχη της! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί... 
η περίπτωση νηπιαγωγού στη Λευκάδα, η οποία, ύστερα και από παρέμβαση της οργάνωσης, μετακινήθηκε από νηπιαγωγείο του Νυδριού σε άλλο μέσα στην πόλη της Λευκάδας επειδή «κόλλησε» σε ειδική θέση μέσα στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές σημαίες αλλά και αλβανικές, αφού 8 από τα 20 νήπια ήταν αλβανικής καταγωγής.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν κάποιος γονέας έστειλε στη «Χρυσή Αυγή» επιστολή λέγοντας ότι τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου η δασκάλα επέτρεψε στους μαθητές της κατά τη διάρκεια της γιορτής της σημαίας να ζωγραφίσουν και αλβανικές σημαίες και ότι τους επιτρέπει να λένε «καλημέρα» και προσευχή και στα ελληνικά και στα αλβανικά. 

Αποτέλεσμα ήταν η νηπιαγωγός να χάσει προσωρινά τη θέση της στο συγκεκριμένο σχολείο και να μεταφερθεί σε άλλο διότι κρίθηκε ότι «κινήθηκε εκτός παιδαγωγικού πλαισίου».

Σήμερα πάντως η τοπική οργάνωση των δασκάλων και νηπιαγωγών έχει προγραμματίσει εκδήλωση σε ένδειξη συμπαράστασης προς την εκπαιδευτικό, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα δώσει συνέντευξη Τύπου. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει η "Χρυσή Αυγή" μέσα στα σχολεία. Αυτό δεν το ανεχόμαστε. 

Οι καταστάσεις αυτές είναι επικίνδυνες», τόνισε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ωμή επέμβαση στα εσωτερικά θέματα σχολείου».

.Εντολή Σαμαρά για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια


Στην άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, προχωρά η κυβέρνηση και παγώνει τη χορήγηση ιθαγένειας με τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί από το νόμο Ραγκούση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε ήδη εντολή στους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, 

η οποία αφορά στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, εντός επτά ημερών να προετοιμάσει και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την παραπάνω απόφαση του δικαστηρίου.

.Η δόση έρχεται ενιαία αλλά και ο συνεχής έλεγχος


Σε μία ενιαία δόση ύψους 44 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται οι δανειστές προς την Ελλάδα, κάνοντας ακόμα πιο αυστηρούς τους όρους για την ελληνική οικονομία.

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι προετοιμάζεται ένας αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός για την χώρα ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει τις τεχνικές μεθόδους ώστε να λύσει το ελληνικό ζήτημα.

.Η εξελικτική πορεία του ανθρώπου από την ανάποδη;


Είναι η μοίρα των ανθρώπων αργά αλλά σταθερά να καταλήξουν βλάκες; Αυτό λίγο- πολύ ισχυρίζεται μια νέα αιρετική και επίμαχη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι όσο προοδεύει ο ανθρώπινος πολιτισμός, τόσο λιγότερο έξυπνοι γίνονται οι άνθρωποι. 

Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τους αρχαίους Αθηναίους, για τους οποίους αναφέρει ότι, αν οποιοσδήποτε από αυτούς μεταφερόταν με τη μηχανή του χρόνου στη σημερινή εποχή, θα ξεχώριζε εύκολα μέσα στη γενική μετριότητα.

Σύμφωνα με την «προβοκατόρικη» μελέτη, οι άνθρωποι έφθασαν στο διανοητικό αποκορύφωμά τους πριν από περίπου 2.000 έως 6.000 χρόνια και από τότε υπάρχει μια αργή πτωτική τάση στις νοητικές ικανότητές τους, η οποία έχει γίνει πιο έντονη στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή. 

Η βασική αιτία γι' αυτό (υποτίθεται ότι) είναι το γεγονός πως εξαιτίας των πολλαπλών ευκολιών που παρέχει η τεχνολογία, δεν «δουλεύει» πια η πανάρχαια εξελικτική πίεση που ευνοεί τους πιο έξυπνους και ικανούς σε βάρος των χαζών και ανίκανων.

Ο καθηγητής αναπτυξιακής βιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ Τζέραλντ Κράμπτρι, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Trends in Genetics", σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Τέλεγκραφ» και «Ιντιπέντεντ», 

υποστηρίζει ότι η νοημοσύνη αναπτύχθηκε στους προϊστορικούς προγόνους μας στην Αφρική, πριν από 50.000 έως 500.000 χρόνια, 
επειδή όσο πιο έξυπνοι ήταν, τόσο καλύτερα μπορούσαν να επιβιώσουν (εύρεση τροφής με το κυνήγι, κατασκευή καταλυμάτων κ.α.). Τα γονίδια της εξυπνάδας οι πιο ευνοημένοι τα κληροδοτούσαν στις επόμενες γενιές.

Επειδή όμως στην εποχή μας οι άνθρωποι δεν χρειάζεται εξίσου να παλεύουν για να επιβιώσουν χάρη στην εξυπνάδα τους, έχει πια αχρηστευτεί η δύναμη της εξελικτικής επιλογής που ευνοούσε σταθερά τους πιο έξυπνους και ικανούς, με συνέπεια, από βιολογική άποψη, σταδιακά η ανθρωπότητα να?χαζεύει. 

Ενώ παλαιότερα οι διάφορες επιζήμιες μεταλλάξεις γονιδίων θα «ξεριζώνονταν» από το γενετικό υλικό, σήμερα συσσωρεύονται και ροκανίζουν τις ανώτερες διανοητικές ικανότητες των ανθρώπων ως είδος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.