.Κρίσιμο σταυροδρόμι

Εχει δύο ιδιαιτερότητες ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, οι οποίες τον διαφοροποιούν από τους αντίστοιχους των τελευταίων χρόνων. Και -από μόνο του- αυτό είναι ένα γεγονός που σημαίνει πολλά. Οριοθετεί τον πρώτο μεγάλο σταθμό στην εξουθενωτική πορεία της εξόδου από την κρίση. Και δημιουργεί αυτονόητα την υποχρέωση στην κυβέρνηση, αλλά και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα, να μην επιτρέψει να χαθούν τα όσα θετικά έχουν αποφέρει οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Η πρώτη ιδιαιτερότητα αφορά την έξοδο από την ύφεση μετά έξι χρόνια και την είσοδο σε αναπτυξιακή τροχιά, έστω και αν η αύξηση του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 0,6%, αλλά θα εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανέλθει στα 3 δισ. 

Και η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι φυσικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς να έχει εγκριθεί προηγουμένως από την τρόικα και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Φυσικά τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξουν κάποια στιγμή αλλαγές στον οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης. Η τελική συμφωνία με την τρόικα ίσως υποχρεώσει σε λιγότερο αισιόδοξες προβλέψεις. 

Τίποτα, όμως, δεν αποκλείει να φτάσουμε στο τέλος του 2014 σε θετικότερα αποτελέσματα απ' αυτά που τώρα προβλέπονται. Αλλωστε, τα φετινά υπερβαίνουν σημαντικά τις περσινές προβλέψεις.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και τα μηνύματα από όλες τις πλευρές είναι θετικά ως προς τις δυνατότητες της χώρας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε νέα βήματα προόδου. Και το μόνο που ουσιαστικά απαιτείται είναι αποφασιστικότητα. 

Γιατί όταν λέμε ότι το όποιο χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να το εννοούμε. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μέτρα που τα συζητάμε από το 2010. Οπως τους περιττούς οργανισμούς του Δημοσίου, τη φοροδιαφυγή, το ενιαίο μισθολόγιο και άλλα συναφή

.Ο χειρότερος ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΔΗΜΑΡ ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ειπώθηκε και γράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με όσους έχουν αυτή την άποψη, καλό είναι να την πουν δημόσια, προκειμένου να υπάρξει και η δημόσια συζήτηση αλλά και ο αντίλογος. Ο γράφων υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Ιουνίου του 2010, την περίοδο δηλαδή που αποχώρησε η τότε ανανεωτική πτέρυγα από τον ΣΥΝ, ήταν (σχηματικά) πολύ καλύτερος από τον σημερινό. 

Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ούτε που θα διανοούνταν να συζητήσει και να φλερτάρει με πρόσωπα σαν τον Πάνο Καμμένο και τη Ραχήλ Μακρή και κόμματα σαν τους Ανεξάρτητους... περισσότερα »

.«Αρνήθηκε να ψηφίσει για τη μείωση των τιμών 6 χιλ. φαρμάκων»

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για το «σοβαρό θέμα» της άρνησης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει διάταξη νόμου του υπουργείου Υγείας «για τη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων». 

Συγκεκριμένα, σε ενημερωτικό σημείωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ σχετικά με «σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ σε θέματα που αφορούν άμεσα τον πολίτη (Ιούνιος 2012-Νοέμβριος 2013)» 

αναφέρεται ότι «με αστείες δικαιολογίες που προέβαλε ο εκπρόσωπός του, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ματαιώσει τη λήψη απόφασης, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Τονίζεται, επιπλέον, ότι «η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στην ανάγκη ψήφισης της διάταξης με την οποία εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη», και από την οποία «φυσικά και θα εξαχθούν πολλά συμπεράσματα...». 

Στο ενημερωτικό σημείωμα παρατίθενται αναλυτικά οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013 σε οκτώ τομείς, επισημαίνοντας εκ νέου ότι «σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, όπως και τους μισθούς». 

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν σε 1) μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, 2) μέτρα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, 3) μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, 

4) παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για το Ασφαλιστικό, 5) παρεμβάσεις για φορολογικά θέματα, 6) θέματα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 7) επιτάχυνση φορολογικών ελέγχων, 8) αντιμετώπιση ρατσισμού και διακρίσεων. 

.«Να μετονομαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό των φαρμακοβιομηχάνων»

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του στη ρύθμιση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», 

ανέφερε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει “όχι”, ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα... Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν «το πρόβλημα είναι αν εγώ θα είμαι μαϊντανός στα μέσα ενημέρωσης ή εάν ο πολίτης θα αγοράζει το φάρμακο ακριβότερα» και προσέθεσε: 
«Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, διότι από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων... 
Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς... Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!».

.Τατσόπουλος για Νότη: Σκάνε μύτη πάλι από τον υπόνομο

Για «χρυσά λαρύγγια» που φλέρταραν με τα «χρυσά βλαμμένα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, αναφερόμενος σε τραγουδιστές που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή με δηλώσεις τους, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη. 

Ο Π. Τατσόπουλος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Εικάζω ότι δεν είχε περάσει απαρατήρητο πως το τελευταίο δίμηνο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα Χρυσά Λαρύγγια που φλέρταραν με τα Χρυσά Βλαμμένα είχαν λουφάξει στα λαγούμια τους. 

Ως εκ τούτου, το δυσοίωνο με τις νέες δηλώσεις Νότη Σφακιανάκη, όπου εκφράζει τη διττή εκτίμησή του για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ότι παραδέχεται για πρώτη φορά τόσο απροσχημάτιστα ότι είναι φασίστας -περί αυτού δεν τρέφαμε την παραμικρή αμφιβολία. 

Το δυσοίωνο είναι ότι οι φασίστες σαν κι ελόγου του, ύστερα από τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως "ξεπλυμένη" για να σκάσουν πάλι μύτη από τον υπόνομο».

.Νέα ακραία μέτρα φέρνει ο προϋπολογισμός του 2014

Με επιπλέον 6 δισ. ευρώ θα κληθούν να συμβάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι το 2014, για να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 3 δισ. ευρώ, από 812 εκατ. ευρώ φέτος. Ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει αυξημένες εισπράξεις από τη φορολογία των εισοδημάτων και της περιουσίας, αλλά και μεγάλες περικοπές των κονδυλίων που προορίζονται για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», με την ανεργία να κινείται άνω του 27%, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα 62 δισ. ευρώ και ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεση... περισσότερα »

.Συνέλαβαν ταγματάρχη στο Βόλο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε χθες ένας 51χρονος αξιωματικός-ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς. 

Σε βάρος του στρατιωτικού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλους διερευνούσαν υπόθεση για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών κι έτσι έκαναν έρευνες στο σπίτι και στο χώρο εργασίας του, κατά τη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), 

οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες, 33 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, DVD μέσα σε θήκη, με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, 

όπως πόστερ, κούπες, κανάτες, πετσέτα, αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης», καπέλο τύπου τζόκεϋ, με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. 

Ο αξιωματικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα. 
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος κτήσης του παράνομου οπλισμού. 

.ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια

Πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου, κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως «η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας, νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. 

Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου».

.Ευ. Βενιζέλος: «Πολλές φορές, η λειτουργία της τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη θεσμική λογική της ΕΕ»

Για την εφαρμογή του Ελληνικού Προγράμματος ενημέρωσε -μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Καρλ Χάινς Λάμπερτζ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί, όπως σημείωσε «πολλές φορές, η λειτουργία της τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη λογική, τη θεσμική λογική της ΕΕ, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας»

.Τις προσπάθειες της Ελλάδας εξήρε η Α. Μέρκελ

Αίσιο τέλος στην «δύσκολη, αλλά εφικτή» διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και «φως στην άκρη του τούνελ», προέβλεψε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην Καγκελαρία. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ χωρίς το βάρος των διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της Αθήνας, η Καγκελάριος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της και εξήγησε ότι στην βάση αυτή θα δοθεί και η επόμενη δόση, ενώ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και αναφέρθηκε ειδικά στο πρωτογενές πλεόνασμα. 

Σε ό,τι αφορά δε την καταβολή της δόσης εξήγησε ότι το πλεόνασμα είναι μια παράμετρος αλλά όχι η μόνη, αλλά έκανε λόγο για "δυναμική εξέλιξη" και ζήτησε "να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο" και να μην υποθέτουμε πάντα ότι θα συμβεί το χειρότερο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το δημοσιονομικό κενό, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι το ζήτημα θα εξετασθεί ενδεχομένως μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να συνυπολογισθούν τα έσοδα. Αναφέρθηκε πάντως σε "όχι τεράστιο κενό", αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των δεσμεύσεων.

Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά με σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για "δύσκολο δρόμο" και αναφέρθηκε στην συνεργασία και την στήριξη που προσφέρει το Βερολίνο, τόσο μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, όσο και μέσω του Πιστωτικού Ιδρύματος για την Ανάπτυξη και της Task Force. Υποσχέθηκε δε την στήριξη της Γερμανίας και στην ελληνική Προεδρία.

 
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σε ό,τι φορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014».

Για το, δε, θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα» και ότι «θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

.Εντός του 2014 η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

Σε μια περιοχή, όπου δεσπόζουν περισσότερα από 30 κηρυγμένα από το υπουργείο Πολιτισμού νεώτερα μνημεία, η μελέτη ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου συζητήθηκε διεξοδικά χτες από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Εθνική Βιβλιοθήκη, Ακαδημία, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο, Αρσάκειο, Εμπειρίκιο Ίδρυμα, κινηματοθέατρο «Ρεξ» και άλλα νεώτερα μνημεία του ιστορικού κέντρου θα αποτελέσουν, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Re-think Athens/ Ξανασκέψου την Αθήνα» που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση, τμήμα ενός μεγάλου περιπάτου, που θα συνδέει τις πλατείες και τις γειτονιές του κέντρου με τον περίπατο των αρχαιολογικών χώρων, τα ιστορικά κτίρια και τα μεγάλα μουσεία.

Σύμφωνα με την προκριθείσα αρχιτεκτονική μελέτη του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου Okra, θα δίνεται έμφαση στην ανάδειξη των πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της Πανεπιστημίου, ανάμεσα σε αυτά και των χαρακτηρισμένων από το υπουργείο Πολιτισμού ή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μνημείων. 

Στην ενιαία αυτή πορεία θα συνδέονται το Μουσείο της Ακρόπολης και ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, το Σύνταγμα με την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Πατησίων, το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Συγχρόνως η μελέτη στρέφεται στην περιοχή από την Ομόνοια στο Μοναστηράκι, το Θησείο και την Ακρόπολη.

Την ερχόμενη Τρίτη η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου θα εξεταστεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Την ίδια ημέρα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα εξεταστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ στη συνέχεια η ΜΠΕ θα συζητηθεί και στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγκρίσεων, θα γίνει η παραλαβή των μελετών από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής, ενώ εντός του 2014 υπολογίζεται η έναρξη των εργασιών, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί ως το 2016.

.Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Μήτρογλου και Μανωλά

Οι Κώστας Μήτρογλου και Κώστας Μανωλάς αποτελούν μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror». Το σχετικό ρεπορτάζ θέλει τον προπονητή της διάσημης αγγλικής ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς, να βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών για την ενίσχυση των «κόκκικων», ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο, και οι δύο Ελληνες διεθνείς άσοι του Ολυμπιακού είναι στη λίστα του.

Σύμφωνα με τη «Mirror» ο αρχισκάουτερ της Λίβερπουλ, Μπάρι Χάντερ, παρακολούθησε τους δύο παίκτες σε έξι ματς του Ολυμπιακού και της εθνικής, ενώ παράλληλα μίλησε για τους δύο παίκτες με τον Ρόι Κάρολ, με τον οποίο ήταν στο παρελθόν συμπαίκτης στην εθνική της Βόρειας Ιρλανδίας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Λίβερπουλ θα κάνει προσπάθεια να τους αποκτήσει τον Ιανουάριο, καταθέτοντας 8,5 εκ. ευρώ για τον Μήτρογλου, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό, που προτίθεται να δαπανήσει για τον Μανωλά, καθώς δεν είναι γνωστή η ρήτρα του.

.Nέο νησί εμφανίσθηκε στην Ιαπωνία

Ένα νέο νησί το οποίο εμφανίσθηκε πριν από δύο ημέρες σε απόσταση χιλίων χιλιομέτρων νοτίως του Τόκιο, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού να μεγαλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που δίνουν στη δημοσιότητα οι ιαπωνικές αρχές.
Ενώ την Τετάρτη ήταν κυκλικό με διάμετρο 200 μέτρα, το νέο νησί, το οποίο δεν έχει ακόμη όνομα, επιμηκύνθηκε σε σχήμα πατάτας με μήκος 400 μέτρα και πλάτος 200, εξήγησε εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής.  

Υλικά εκτοξεύονταν την Πέμπτη σε ύψος 900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έναντι 600 μέτρων την προηγουμένη, ένδειξη ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα που προκάλεσε τη γέννηση του νησιού είναι πολύ έντονη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Ιαπωνία, χώρα σεισμών και ηφαιστείων, έχουν συμβεί από το τέλος του πολέμου του Ειρηνικού τέσσερις ως πέντε ξαφνικές εμφανίσεις νησιών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.