.Γιατί δεν συγκάλεσε ένα άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Τσίπρας;

Τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν πέντε αρχηγοί ελληνικών κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς για τη συνεδρίαση του Λαϊκού Κόμματος, ο Πάνος Καμμένος για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και οι Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά για συναντήσεις με κοινοτικούς αξιωματούχους. 

Ουσιαστικά έλειπε ο Κουτσούμπας από το ΚΚΕ, που έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει την ΕΕ και ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής που δεν... υπάρχει. Στη βελγική πρωτεύουσα γίνονται ορισμένες από τις κρισιμότερες συναντήσεις και συζητήσεις στην ιστορία της χώρας. Κρίνεται το οικονομικό και ... περισσότερα »

.Le Monde: Εκλογές 2 Αυγούστου και κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

Στις επόμενες κρίσιμες ημέρες στην Ελλάδα που χωρίς συμφωνία και πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε μια «πολιτική ταραγμένη εποχή», αναφέρεται το διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα. 

*Στο άρθρο σημειώνεται η δήλωση Σαμαρά σε συνέντευξη του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ.*

 «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός δείχνει να προτιμά ένα δημοψήφισμ... περισσότερα »

.Iskra: Ο βρώμικος ρόλος της «τρόικα εσωτερικού» -Τι γράφει για Θεοδωράκη, Φώφη και Σαμαρά

Ευθεία επίθεση του iskra.gr, της ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Έλληνες αρχηγούς κομμάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες. Το κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα μετά τη λήξη της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των θεσμών. 

Σε αυτό, οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζονται ως «πέμπτη φάλαγγα», αλλά και ως «πολιτικοί εκπρόσωποι των “Θεσμών” στη χώρα μας» που «καλοβλέπουν και ενδεχομένως προετοιμάζουν και πιέζουν για μια κυβέρνηση, δήθεν,... περισσότερα »

.Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με φόντο το αδιέξοδο

Για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες ενημέρωσε πριν από λίγο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παυλόπουλο από τη βελγική πρωτεύουσα για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, με κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα να αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο. 

Η ελληνική πλευρά εξετάζει στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε όλες τις απαιτούμενες υποχωρήσεις, όμως, όπως υπογραμμίζουν, «η “συμμαχία” ...περισσότερα »

.«Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30η Ιουνίου»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε πριν από λίγο ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου. 

Παράλληλα, την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει εγκαίρως την οφειλή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

 Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της, το Ταμείο δεν εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως χρεωκοπία (default) αλλά θέτει την χώρα στο καθεστώς των «λη... περισσότερα »

.Αυτή είναι η τελική πρόταση που υπέβαλαν οι δανειστές στο Eurogroup

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγο η πρόταση των θεσμών που θα κατατεθεί σήμερα στο Eurogroup. Όπως επισημαίνουν οι Financial Times που δημοσιεύουν και το σχέδιο που εστάλη στους υπουργούς Οικονομικών, η Αθήνα θα αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022. 

Αρχικά, η Αθήνα πίεζε για το 2036, αλλά το συμβιβαστικό σχέδιο που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, έκανε λόγο για το 2025. 

Μια σημαντική υποχώρηση φαίνεται να κάνουν στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού. Οι δανειστές έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο το 2017. Η Αθήνα ζητο... περισσότερα »

.Μέρκελ: Η Γερμανία δε θα δεχθεί να την εκβιάσει η Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε ηγετικά στελέχη κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο πηγές που έλαβαν μέρος σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η Μέρκελ είπε επίσης στους ηγέτες κομμάτων που ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωκοινοβουλίου ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί να την εκβιάσει η Ελλάδα.

Άλλοι συμμετέχοντες στη συνάντηση του ΕΛΚ απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τι είπε η Μέρκελ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.