.Συνειδητές συνεργασίες για να ολοκληρωθεί η έξοδος από το μνημόνιο, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Τον στόχο και τη φιλοδοξία το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα, τρίτη εντολή και εγγυητής της εθνικής στρατηγικής, και να υπάρξει μια σύμπραξη όλων των δημοκρατικών κομμάτων που είναι υπεύθυνα και υπέρ της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης της χώρας, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» και την εκπομπή «LIVE U».

«Χρειάζονται μεγάλες συνειδητές συνεργασίες για να ολοκληρώσουν την έξοδο από το μνημόνιο, τη μετάβαση στη νέα εποχή που θα είναι πολύ καλύτερη και για να οργανώσουν τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μπαλαντέρ» αλλά «εγγυητής» και πως η πολιτική που ακολουθεί είναι η μόνη ασφαλής και υπαρκτή.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αν πάμε σε δεύτερες εκλογές θα έχουμε δαπανήσει τρεις μήνες σε εκλογές και θα έχουμε τινάξει την οικονομία στον αέρα και θα έχουμε μείνει πια στο μνημόνιο γιατί θα πρέπει να πάρουμε και νέο δάνειο».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την Άντζελα Γκερέκου που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα. «Όταν έχεις μετακίνηση από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς λόγο ή αν ο μόνος λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα, τότε δεν υπάρχει ηθική βάση», είπε.

.ΕΚΤ: Μόνο σε καθεστώς προγράμματος η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες

Μόνον έως το τέλος Φεβρουαρίου και υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πρόγραμμα θα παρέχεται χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε γραπτή ανακοίνωση εκπροσώπου της, που εξέδωσε προ ολίγου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων εκπροσώπων του Τύπου, «η συνέχιση της (σ.σ. τραπεζικής) χρηματοδότησης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και στην ύπαρξη ενός προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Βασίζεται, επίσης, στην εκτίμηση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και στην (σ.σ. επίτευξη) συναίνεσης σχετικά με την διάδοχη συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αρχών, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ». 

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορά αξιόγραφα και λοιπούς τίτλους που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για την εξασφάλιση ρευστότητας. 

.Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, Β. Οικονόμου και Άντζ. Γκερέκου

 Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Βασίλης Οικονόμου. «Ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Οικονόμου είχε εκλεγεί παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ και στις τελευταίες εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ.

.«Πρέπει οι αγορές να φοβούνται το ριζοσπαστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ»;

«Έντονοι είναι οι φόβοι στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξαιτίας μιας ενδεχόμενης νίκης του ριζοσπαστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το μέγεθος της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας που θα μπορούσε να προκαλέσει το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο αντιτίθεται στη λιτότητα» υποστηρίζει άρθρο της Holly Ellyatt στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, με τίτλο: 

«Πρέπει οι αγορές να φοβούνται το ριζοσπαστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;». Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με την Tina Fordham, επικεφαλής πολιτική αναλύτρια στ...περισσότερα »

.Πρόκριση για ΑΕΚ

Όχι μόνο έρχεται, αλλά το κάνει τακτοποιώντας και παλιούς… λογαριασμούς! Η αγριεμένη ΑΕΚ ξεπλήρωσε στον Ατρόμητο το μαύρο απόγευμα του υποβιβασμού και προκρίθηκε με επίδειξη δύναμης στο Κύπελλο (3-0).

Με μαέστρο τον εκπληκτικό Μάνταλο (που είχε δυο ασίστ κι ένα δοκάρι) κι εκτελεστές τους Αραβίδη (6’), Λαμπρόπουλο (30’) και Τζανετόπουλο (58’), η «Ένωση» πήρε μίνι-εκδίκηση για την ταφόπλακα που της είχε βάλει ο Ατρόμητος κι άφησε τον κόσμο της να παραληρεί και ν’ αναρωτιέται στα πόσα θα σταματούσε, αν δεν τραβούσε χειρόφρενο ή δεν αγωνιζόταν με σημαντικές απουσίες.

Η άδικη αποβολή του Πίτου Γκαρσία αποτελείωσε τους τραγικούς Περιστεριώτες, που έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των «κιτρινόμαυρων» και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το τελικό σκορ.

Για ένα εικοσάλεπτο αγωνίστηκε ο Γιάκομπ Γιόχανσον, που εντυπωσίασε με τη δύναμή του και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα.

.Στιγμές τρόμου ζει η Γαλλία

Ρέει και σήμερα το αίμα στη Γαλλία, η οποία συγκλονίζεται από νέες αιματηρές επιθέσεις την επομένη του μακελειού που σημειώθηκε στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. 

Χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας, σε αντίποινα στη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση. Παράλληλα, πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κατά αστυνομικών στο Μονρούζ στα νότια του Παρισιού σήμερα το πρωί, στοίχισαν τη ζωή σε μία αστυνομικό.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο και περίστροφο, άνοιξε πυρ εναντίον δύο αστυνομικών σε δρόμο του Μονρούζ, νότια του Παρισιού. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο άντρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

.Τι ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση

Προώθηση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και διεκδίκηση λύσης για το χρέος, επιθυμούν οι πολίτες από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». 

Ειδικότερα στο ερώτημα «ποια από τις παρακάτω πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές», 35% απαντούν «η προώθηση της ανάπτυξης», 29% λένε «η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης», 26% απαντούν «η διεκδίκηση λύσης για το χρέος», ενώ μόλις 6% απαντούν «η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων». Ποσοστό 4... περισσότερα »

.Σταθάκης: Καμία παροχή για νοικοκυριά με πάνω από 800 ή 900 ευρώ τον μήνα

O οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης, θεωρείται μια από τις πιο μετριοπαθείς φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό ραδιόφωνο είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πλάνο Β εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

«Η θέση μας είναι στην ευρωζώνη». *Αντικατάσταση του μνημονίου* Μιλώντας στη *Deutsche Welle* ο Γ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας αλλά ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβαση...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.