.Ιταλικό stress test για την Ευρωζώνη

Η πρωτοβουλία, η επιλογή και ο έλεγχος των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την Ιταλία είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης στη Ρώμη και όχι οποιουδήποτε σχήματος τύπου τρόικας, έσπευσε να διευκρινίσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ρέντσι, μια δήλωση-απάντηση στις σχετικές επισημάνσεις του συμπατριώτη του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι. 

Ο Ρέντσι έθεσε από τις πρώτες μέρες της θητείας του τις τρεις προϋποθέσεις ανάταξης της ιταλικής οικονομίας που διολίσθησε ξανά στην ύφεση: μεταρρυθμίσεις - διαρθρωτικές αλλαγές, στρατηγική ανάπτυξης, κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση Ρέντσι... περισσότερα »

.Αυξήστε τους μισθούς, σώστε την Ευρώπη

«Είναι πολύ σημαντικό η Γερμανία να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις, να τονώσει τη ζήτηση και να μειώσει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα, τα οποία ζημιώνουν τους ευρωπαίους εταίρους τους. 

Προς τούτο, μια αλλαγή της μισθολογικής πολιτικής είναι απαραίτητη, κατά την άποψη της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής», εξήγησε ο Ούγγρος, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή. 

«Η αύξηση των μισθών συνεχίζει να υπολείπεται σε σχέση με την εξέλιξη της παραγωγικότητας» εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στη Γερμανία, επισήμανε κριτικά ο Ευρωπα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.