.Ξεκινά το συνέδριο Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Με κεντρικούς ομιλητές, τον πρόεδρο της Σοσιαλιστής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma, ξεκινούν την Πέμπτη, στο Κέιπ Τάουν, οι τριήμερες εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, στη διάρκεια των οποίων θα εκλεγεί ο πρόεδρος της ΣΔ, θέση για την οποία έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο πρώην πρωθυπουργός.
Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτελούν: Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, για μια οικονομία με θέσεις απασχόλησης, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία, η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας 
και η επέκταση της δημοκρατίας στον κόσμο, η ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας για μια κοινή για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα και για έναν νέο διεθνισμό και μία νέα κουλτούρα αλληλεγγύης μεταξύ λαών και εθνών.
Επίσης, θα συζητηθεί η κρίση στην Ευρωζώνη, με τη ΣΔ να έχει ταχθεί "από την αρχή της οικονομικής κρίσης υπέρ της αναμόρφωσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, της εξισορρόπησης του νομισματικού συστήματος και του καλύτερου συντονισμού των διεθνών Οργανισμών" 
και να υποστηρίζει την υιοθέτηση νέων οικονομικών εργαλείων, όπως τη θέσπιση ενός παγκόσμιου φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την έκδοση ειδικών ομολόγων για την εξυπηρέτηση του χρέους και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.
Σημειώνεται ακόμη η θέση της ΣΔ ότι δεν πρέπει η οικονομική κρίση να αποτελέσει πρόσχημα για να μειωθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά αντίθετα η πράσινη ανάπτυξη να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γίνεται για πρώτη φορά στην αφρικανική ήπειρο και συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) που ήταν ο κεντρικός φορέας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, με ιστορικό ηγέτη τον Nelson Mandela και είναι πλήρες μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η Νότιος Αφρική, μία από τις ισχυρότερες χώρες της Αφρικανικής ηπείρου, διεκδικεί μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ανέλαβε φέτος την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.

.«Ένεση» ρευστότητας στους δήμους


Μια μικρή ανάσα στην οικονομική ασφυξία των δήμων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς προχωρά στην επιχορήγησή τους με ποσό που αγγίζει τα 225 εκατομμύρια ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (ΣΑΤΑ), για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών.
Πρόκειται για ένα μέρος των οφειλόμενων στην αυτοδιοίκηση, καθώς αποδίδονται στους δήμους της χώρας τα τρία τέταρτα της προβλεπόμενης ΚΥΑ για τη ΣΑΤΑ (η συνολική πίστωση ήταν ύψους 299 εκατ. ευρώ). Και αυτό μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, αλλά πριν από τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι δήμαρχοι της Αττικής και πολλών άλλων περιφερειών.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το ποσό των 153.114.000 ευρώ θα δοθεί για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων, καθώς και για την κάλυψη των αντισταθμιστικών οφελών, ενώ ακόμη 14.250.000 ευρώ θα χορηγηθεί για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Επίσης, θα διατεθούν 56.062.500 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», 375.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων του τεχνικού προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, στις έδρες των νομών και, τέλος, 448.500 ευρώ θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο μεταξύ κλειστοί θα είναι αύριο οι Δήμοι της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που έχουν γίνει στα οικονομικά τους. Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μόνο τα απορρίμματα από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαικές αγορές θα μαζεύουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, αύριο και μεθαύριο, λόγω των κινητοποιήσεων. Μιλώντας στον Σάββα Κόκκινο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανδρέας Βαρελάς, απηυθυνε έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους δρόμους.

.Για "άνιση μεταχείριση" κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός


 Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την κλήση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Αναλυτικά:

«Η σαφέστατα επιλεκτική κλήση σε απολογία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ προκαλεί αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στη δική μας πλευρά, αλλά και στο σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης, η οποία αντιλαμβάνεται γεγονότα και καταστάσεις. 

Πρόκειται για προφανή πράξη άνισης μεταχείρισης - θέλουμε να πιστεύουμε όχι κατά παραγγελία - η οποία ωστόσο καταρρακώνει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

.«Τέλος» τα φάρμακα με πίστωση από τα φαρμακεία της Αθήνας


Στο χορό των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί  της Αθήνας, καθώς δηλώνουν σύμφωνοι με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ΠΦΣ, για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών, ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος των πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους, 
τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, και οι οποίες ανέρχονται σε ποσό άνω των 300 εκ. ευρώ, άμεση νομοθετική προώθηση του συμψηφισμού των υφισταμένων χρεών, 

καθώς και των όρων που αφορούν στην υπαγωγή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,7% του ΑΕΠ και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, 
καθώς και είσπραξη από τους λοιπούς παρόχους υγείας των νομοθετημένων επιστροφών προς το ασφαλιστικό σύστημα (clawback) και εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό προς τους φαρμακοποιούς για βελτίωση της ρευστότητας.

Με τη σειρά του, ο ΕΟΠΥΥ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους φαρμακοποιούς, καθώς το ΔΣ του αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο, Γεράσιμο Βουδούρη, να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) 

που αφορά στη λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

Και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν έχουν τέλος. Με ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία « Novartis Hellas» γνωστοποιεί, ότι αναστέλλει την πίστωση για έξι φαρμακευτικά σκευάσματα (Myfortic, Certican, Sebivo, Tasigna, Glivec και Afinitor), προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκου χρέους. 

Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να τα προμηθεύονται από νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία, όχι όμως και από τα  φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

.Τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά των δήμων, έκρουσε ο Αλ. Τσίπρας


Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προεδρείο της ΚΕΔΕ τού μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των πόρων των λεγόμενων ΚΑΠ και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους δήμους σε χρεωκοπία, ε
ίπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις ούτε να παρέχουν την ανταποδοτική στήριξη στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους.

Απευθύνουμε έκκληση για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της σύντομα. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση».

.«Μάχη πατέντας» μέχρις εσχάτων, μεταξύ Apple – Samsung


Η Samsung δηλώνει ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να αποφύγει την απόσυρση 8 μοντέλων smartphone της από την αμερικανική αγορά. Ο κολοσσός της Apple, με όπλο την απόφαση των ενόρκων στην πολυσυζητημένη δικαστική μάχη των ημερών στις ΗΠΑ, ζητά να σταματήσει η εισροή εσόδων από προϊόντα που -όπως αποδείχτηκε- είναι σχεδιασμένα μέσα κι έξω αντιγράφοντας εξ ολοκλήρου το iPhone.

Πάντως, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ πιθανά μέτρα θεωρούνται:
α) νομικές ενέργειες για να καθυστερήσει η εφαρμογή μη ευνοϊκής απόφασης
β) η υποβολή έφεσης

γ) η αντικατάσταση των επίμαχων smartphone με ανασχεδιασμένα (που «καίει» κυρίως τη Samsung).
Το αίτημα απόσυρσης αφορά στα προγενέστερα μοντέλα των ΗΠΑ: Galaxy S 4G, Galaxy S II AT&T, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II T-Mobile, Galaxy S IIEpic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge  Galaxy Prevail, όλα ιδιαίτερα δημοφιλή στο κοινό…

Ωστόσο, η Sasmung έχει ήδη προετοιμαστεί και έχει βρει εναλλακτικές λύσεις για δύο από τις κατοχυρωμένες πατέντες της Apple που βρέθηκε να χρησιμοποιεί άνευ αδείας, και οι οποίες αφορούν στο λογισμικό των «έξυπνων κινητών» και tablets.

Το δημοφιλέστερο μοντέλο, Samsung Galaxy S III, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, καθώς δεν το αφορούσε η μήνυση της Apple που εκδικάστηκε.

Η Apple προσανατολίζεται, πάντως, στην απαγόρευση  πώλησης και του κορυφαίου smartphone της Samsung στις ΗΠΑ με εναλλακτική μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

.Ανάκληση ηλιελαίου που ήταν νοθευμένο και "μη ασφαλές"


Την ανάκληση προϊόντος με την εμπορική επωνυμία "Λιόδεντρο" απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση ηλιέλαιου (τεχνητά κεχρωσμένου), το οποίο διακινούνταν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το προϊόν που εντοπίστηκε έχει την εμπορική επωνυμία "Λιόδεντρο", σε συσκευασία του 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2014, και παρασκευάζεται από την εταιρία "ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ", 2ο χλμ. Κιλκίς - Πολυκάστρου. 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρου προϊόντος από την εσωτερική αγορά ως "μη κανονικό, νοθευμένο, μη ασφαλές" και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

.Ένας στους πέντε χωρίς εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς


Περίπου ένας στους πέντε επιβάτες φαίνεται πως χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς χωρίς εισιτήριο.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που συγκεντρώθηκαν μετά και την αύξηση των προστίμων για τους παραβάτες, η εισιτηριοδιαφυγή κοστίζει στα κρατικά ταμεία άνω των 55 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, χωρίς εισιτήριο:
  • Στα μέσα σταθερής τροχιάς ανεβαίνει το 10-15 % ενώ
  • Στις επιβατικές αστικές συγκοινωνίες: 15-20 %.
Για την Αττική:
Η απώλεια εισπράξεων για το σύνολο των εταιρειών (όμιλος ΟΑΣΑ και Προαστιακός) εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ για τη Θεσσαλονίκη:
Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΣΘ η εισιτηριοδιαφυγή εκτιμάται στο 15-20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων γύρω στα 15- 20 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, την προσεχή εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών και τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την πλήρη αναδιάταξη των μηχανισμών ελέγχου.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν τόσο οι διοικήσεις όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ο στόχος είναι, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη, ο περιορισμός εντός του 2012 της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50%.

.Νέο φορολογικό τον Οκτώβριο, προανήγγειλε ο Σ. Κεδίκογλου


«Έως τον Οκτώβριο, θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και, μέσα στο φθινόπωρο, θα γίνει η πρώτη αποκρατικοποίηση», τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό κατανομής της διαδικασίας με το δικαιότερο τρόπο. 

Τα 11,5 δισεκατομμύρια είναι για να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, να σταματήσουμε να δημιουργούμε χρέος, κάθε ώρα που περνά. Δεν αρέσει σε κανέναν να είμαστε ικέτες και να παρακαλούμε για νέα δόση δανείου», είπε αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων.

Σχετικά με τη στάση των βουλευτών στην ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στη Βουλή, επανέλαβε ότι«προσωπικές στρατηγικές βουλευτών, δεν θα γίνουν ανεκτές», για να προσθέσει ότι «κάθε βουλευτής θα πρέπει να έχει απόλυτη συναίσθηση των περιστάσεων».

.Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη να στηριχθούν οι επιλογές της κυβέρνησης


«Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού και τις δικές μας ιστορικά προσπάθειες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδας του Κινήματος και υπογράμμισε ότι στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προσέρχεται με αυτό το εθνικό πλαίσιο.
 «Δεν προσέρχομαι να συζητήσω ένα πακέτο μέτρων ούτε επιμέρους στοιχεία όπως τα ειδικά μισθολόγια και η εφεδρεία, αλλά την εθνική στρατηγική. Αυτό πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε, αυτό απαιτεί η χώρα και οι περιστάσεις», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η «η δοκιμασία της παράταξης δεν έχει τελειώσει δυστυχώς, γιατί δεν έχει τελειώσει η δοκιμασία της πατρίδας» και πως το ΠΑΣΟΚ περιμένει τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για να τοποθετηθεί με βάση τέσσερις αρχές που περιέγραψε. 

Ειδικότερα, τόνισε ότι οι «θυσίες» του νέου πακέτου δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και πρέπει να έχουν εσωτερικά δίκαιο χαρακτήρα, καθώς «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης», ότι τα μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα σύλληψης της φοροδιαφυγής («το φαινόμενο της Ύδρας τροφοδότησε όλα τα άδικα και αρνητικά στερεότυπα εναντίον της χώρας», 

επισήμανε), ότι τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με απτά μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων και, τέλος, ότι αυτά μέτρα πρέπει να οδηγούν στον ορατό τελικό στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής, των θετικών ρυθμών και του τελικά βιώσιμου χρέους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς να λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης, που φέρνει τους εταίρους της προ τετελεσμένων γεγονότων.

Εξηγώντας την αναφορά του, είπε πως αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα κυβερνηθεί όπως θέλησε ο λαός, συλλογικά, με συνδιαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

«Στήριξα και θα στηρίξω τον κ. Σαμαρά, εμπράκτως, σε διεθνές επίπεδο, γιατί ξέρω τι θα πει διαπραγμάτευση και πώς λειτουργεί η Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαιρετίζοντας τον γύρο διεθνών, «πολύ σημαντικών» επαφών που έκανε ο πρωθυπουργός.

.«Πράσινος δακτύλιος» στην Αθήνα από 3 Σεπτεμβρίου


Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, o «πράσινος δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του ΠΕΚΑ με τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
 
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, στον «πράσινο δακτύλιο» ισχύει κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή, η εκ περιτροπής είσοδος των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων στον μικρό δακτύλιο, με το «παλιό» σύστημα «μονών - ζυγών».
 
Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα οχήματα θα ελέγχονται από τα όργανα της τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, ενώ οι κυρώσεις για την παραβίασή του θα είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου δακτυλίου.

Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση η έκδοση του «πράσινου σήματος» το οποίο θα φέρουν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

.Ανοικτό το θέμα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια


Χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε  η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

.Τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός

«Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι. Αυτό δε σημαίνει λιγότερο όγκο και ευκολότερη δουλειά. Πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίον ενημέρωσε για το ταξίδι του σε Βερολίνο και Παρίσι και τις συναντήσεις του με 'Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

«Μυρίζω αέρα Βερολίνου. Ενδιαφέρον ταξίδι», είπε ο κ.Παπούλιας, υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά.

Σημειώνεται πως νέα σύσκεψη του Α. Σαμαρά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη αναμένεται αύριο Τετάρτη.  

Επίσης, την Παρασκευή στις 12.00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

.Να φύγει ο Άσαντ ζητά ο πρόεδρος της Αιγύπτου


Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, κάλεσε τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ, να βοηθήσουν για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Ο 61χρονος Μόρσι, θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στην Κίνα και το Ιράν.

Είναι οι δύο χώρες που μαζί με τη Ρωσία, έχουν μέχρι στιγμής εναντιωθεί στις αραβικές και δυτικές εκκλήσεις για απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Ασαντ

. Ο πρώτος υπολογιστής της Apple, ο Apple 1, βγαίνει σε δημοπρασία


Η τιμή του, όταν πωλήθηκε για πρώτη φορά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως... διαβολικός αριθμός: 666$!
Όμως κάθε άλλο παρά γρουσουζιά έφερε στους δημιουργούς του και την εταιρεία που το διέθεσε στην αγορά.
Σήμερα, 36 χρόνια μετά, η τιμή εκκίνησης αποτιμάται στις 80.000 λίρες (ήτοι άνω των 101.000 ευρώ)!
Έτσι, ο πρώτος υπολογιστής της Apple, ο Apple 1s, βγαίνει από το γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Steve Jobs και τίθεται σε δημοπρασία.

Ο υπολογιστής που φέρει το σειριακό αριθμό 22, είναι το πρώτο δημιούργημα του ιδρυτή της εταιρείας, Steve Jobs και του τότε συνεργάτη του, Steve Wozniak.
Υπολογίζεται ότι λιγότεροι από 50 τέτοιοι συλλεκτικοί υπολογιστές υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ίδιο μοντέλο πωλήθηκε το Νοέμβριο του 2010 έναντι 133.250 λιρών.
Η δημοπρασία θα γίνει στο Λονδίνο στις 9 Οκτωβρίου. 

..Η φωτογραφία της ημέρας


Με κόκκινες κορδέλες, εκατοντάδες Κινέζοι μαθητές κλείνουν τα μάτια τους.
«Αν η κυβέρνηση μας κλείνει την πρόσβαση στην ελεύθερη γνώση, τότε εμείς κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που μας υποχρεώνουν να διαβάσουμε» είναι το μήνυμα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, μεταξύ τους και πολλά παιδιά διαμαρτύρονται καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θέλει να εισάγει στην ύλη της πρώτης δημοτικού ένα βιβλίο 34 σελίδων, με τίτλο «Το Μοντέλο Κίνα», το οποίο τα παιδιά θα μαθαίνουν ως ευαγγέλιο και μόνο σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης.  

.Επίθεση Γεννηματά σε Κεδίκογλου για τις συντάξεις «μαιμού»


Την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφης Γεννηματά, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου, για τις συντάξεις «μαϊμού», σύμφωνα με τις οποίες, «σε δύο μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα». Η Φ. Γεννηματά επιτέθηκε στον κ. Κεδίκογλου, λέγοντας ότι «με τις σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια».

«Οφείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να γνωρίζει και να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο που οδήγησε για πρώτη φορά στην περικοπή δεκάδων χιλιάδων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων που χορηγούντο παράνομα για πολλά χρόνια, στην αναζήτηση αναδρομικά των καταβληθέντων ποσών και τη δικαστική διερεύνηση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. 

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι αν στη διετία 2010-2011 δεν είχε επιτευχθεί η μείωση της σπατάλης στο φάρμακο και στις δαπάνες υγείας κατά 2,5 δισεκατομμύρια τα ταμεία θα είχαν καταρρεύσει», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Η απαξίωση αυτών των προσπαθειών ενισχύει μια λανθασμένη ρητορική που παράγεται στη χώρα και αναπαράγεται στο εξωτερικό ότι αυτά τα δυο χρόνια δεν έγιναν διαρθρωτικές προσαρμογές. 

Έτσι, υπονομεύεται η διεθνής εικόνα της χώρας και η διαπραγματευτική μας θέση προκειμένου να πείσουμε ότι η χώρα έχει κάνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια στο δυο χρόνια με βαρύ τίμημα και χρειάζεται να της δοθεί χώρος και χρόνος για να πάρει μια ανάσα», ανέφερε.

Για τις συντάξεις «μαϊμού» η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι «η διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων σύνταξης ξεκίνησε από το 2010 και απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα κάτι που αναγνωρίζουν οι σημερινές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Έχει μάλιστα προσφέρει ο έλεγχος αυτός σημαντικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. 

Συγκεκριμένα με τη διενέργεια της απογραφής όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων, που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε σε όλα τα ταμεία καθώς και με τη συνεχή διασταύρωση των στοιχείων, το ετήσιο οικονομικό όφελος που είχε προκύψει μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν 600 εκ. ευρώ περίπου. 
Η διαδικασία βέβαια του ελέγχου είναι διαρκής όπως και η υποχρέωση της πολιτείας να θωρακίζει τις διαδικασίες χορήγησης παροχών, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των συντάξεων “μαϊμού”».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.