.Τελικώς... μπαράζ

Σε αγώνες μπαράζ θα διεκδικήσει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 2-0 του Λιχτενσταϊν, αλλά παράλληλα η Βοσνία κέρδισε με τη σειρά της με 1-0 τη Λιθουανία. Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά οι Βόσνιοι πήραν την απευθείας πρόκριση λόγω διαφοράς τερμάτων.
Οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου και η κλήρωση των ζευγαριών στις 21 Οκτωβρίου.
ΣΚΟΡΕΡ: 7' Σαλπιγγίδης, 81' Καραγκούνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 10' Κονέ, 52' Σαλπιγγίδης - 69' Μπουγκμέιερ, 76' Ερλ, 78' Στόκλασα
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.

.Να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι «χορηγοί» της Χρυσής Αυγής

Η σύλληψη της ηγεσίας και η εξουδετέρωση του επιχειρησιακού βραχίονα αποτελούν τις δύο από τις τρεις προϋποθέσεις για την εξάρθρωση κάθε εγκληματικής οργάνωσης. Η τρίτη είναι η διάλυση του μηχανισμού χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Και, φυσικά, ο κανόνας αυτός ισχύει και για τη νεοναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, γι΄ αυτήν, μια και είναι προφανέστατο ότι τα νόμιμα έσοδά της (κρατική χρηματοδότηση και κρατήσεις από βουλευτικές αποδοχές) είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις μεγάλες δαπάνες που συνεπάγεται η λειτουργία της.

Αρα, άμεση προτεραιότητα οφείλει να αποτελέσει για την ανάκριση η διερεύνηση των οικονομικών της Χρυσής Αυγής. Και συγκεκριμένα να αναζητηθεί αν και ποιοι οικονομικοί παράγοντες έχουν ενισχύσει το φασιστικό μόρφωμα αλλά και σε ποιες εγκληματικές δραστηριότητες επιδίδονταν τα μέλη του προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά της οργάνωσης. Είναι μια προσπάθεια οπωσδήποτε δύσκολη, η οποία όμως θα πρέπει να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ηδη, στοιχεία για εκβιασμούς, παροχή προστασίας και άλλες συναφείς δραστηριότητες έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προστεθούν πολλά από τη στιγμή που τα στόματα θα ανοίξουν για τα καλά και οι χρυσαυγίτες δεν θα διαθέτουν πια την κάλυψη επίορκων αστυνομικών, όπως μέχρι τώρα συνέβαινε.

Ωστόσο, εκείνο που περισσότερο ενδιαφέρει είναι η αποκάλυψη των χρηματοδοτών της φασιστικής συμμορίας, που θα πρέπει να καθίσουν και αυτοί στο εδώλιο, συντροφεύοντας τους προστατευομένους τους. 

Δυνατότητες εντοπισμού τους υπάρχουν. Και οι τραπεζικοί έλεγχοι ή και οι κατ΄ οίκον έρευνες, που ήδη ανακαλύπτουν ποσά τα οποία οι κάτοχοί τους δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν, θα ανοίξουν ένα ευρύτατο πεδίο έρευνας.

Οπως και να έχει, όσο αναγκαία για την προστασία της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης είναι η διάλυση των ομάδων κρούσης και η καταδίκη των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας, άλλο τόσο επιβεβλημένη είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων 

και η παραδειγματική τιμωρία των όποιων οικονομικών παραγόντων εξασφάλισαν στον Μιχαλολιάκο και στη συμμορία του την οικονομική άνεση να οργανώσουν και να λειτουργούν έναν μηχανισμό που ευθέως απειλεί το πολίτευμα.

.«Εντελώς γελοίο και απαράδεκτο να γίνεται σχολική παρέλαση»

Υπέρ μίας τρόπον τινά κατάργησης των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εισηγούμενος τη διατήρηση ως εθνικής εορτής μόνο αυτή της 25ης Μαρτίου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο ραδιόφωνο του Βήματος και αναφέρθηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως θα έπρεπε να καταργηθεί, ενώ χαρακτήρισε «βλακώδη» τη θεωρία των δύο άκρων και «ανεπάγγελτο» τον Αλέξη Τσίπρα. *Για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου* «Κατ' αρχήν, είναι εντελώς γελοίο και απαράδεκτο να γίνεται σχολική παρέλαση. Το θ... περισσότερα »

.H απάντηση του Α. Μητρόπουλου για το πρόστιμο του ΣΔΟΕ

Πικραμένος εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος για το πρόστιμο 992 χιλ. ευρώ που το επέβαλε το ΣΔΟΕ καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών 1 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα ΝΕΑ» ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» και ανέφερε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στην εφημερίδα πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου. Σύμφωνα με την εφημερίδα το πρόστιμο βρίσκεται στη ΔΟΥ στα Εξάρχεια και δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη.

.«Δεν θα υπάρχει μνημόνιο το βράδυ των εκλογών»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», στο Star Chanel.

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος.

«Δεν θα υπάρχει μνημόνιο το βράδυ των εκλογών» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση και άλλο πράγμα το μνημόνιο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Το μνημόνιο, το βράδυ των εκλογών που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Ζήμενς.

.Θετικός ο Κ. Σημίτης σχετικά με το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά

Θετικός απέναντι στο κείμενο- μανιφέστο των 58 προσωπικοτήτων για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, εμφανίστηκε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. 
Στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Μια σύγχρονη Οδύσσεια», του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, ο Κώστας Σημίτης δήλωσε για την πρωτοβουλία των 58: «Βρίσκω πολύ σωστό το κείμενο των 58. Το χαιρετίζω και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο».

.Πώς κατάφεραν τα τουρκικά σίριαλ να φέρουν τα ... πάνω κάτω στις κοινωνίες, όπου εξάγονται

Είναι γνωστό ότι τα τουρκικά σίριαλ έχουν εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία. Αυτό που παραμένει ανεξερεύνητο είναι πώς αυτά καταφέρνουν να διεισδύουν στην κοινωνική και θρησκευτική πραγματικότητα των μουσουλμάνων γυναικών, ιδίως του αραβικού κόσμου, και να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι ίδιες τον εαυτό τους, υποστηρίζοντας τη συζήτηση για τα γυναικεία δικαιώματα, σε χώρες που κάτι τέτοιο φαντάζει εξωπραγματικό.

Είναι το θέμα που διερευνά το ντοκιμαντέρ «Κισμέτ» της δημοσιογράφου - σκηνοθέτιδας Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου και διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA) από τις 20 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.
Το «Κισμέτ» γυρίστηκε στην Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Αραβικά Εμιράτα, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. 

Βρέθηκε στα παρασκήνια γυρισμάτων δημοφιλών τουρκικών σειρών, συζήτησε με διάσημους πρωταγωνιστές για το φαινόμενο, αλλά και στα σπίτια απλών ανθρώπων προκειμένου να κουβεντιάσει με τις τηλεθεάτριες για την ταύτισή τους με τις ηρωϊδες και την ελπίδα που αυτές τους δίνουν για χειραφέτηση.

Στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ΄60, τα σινεμά των προσφυγικών συνοικιών γέμιζαν από Μικρασιάτες που έσπευδαν να δουν στη μεγάλη οθόνη τη Χούλια Κότσιγιτ και τον Εντίζ Χουν, το τουρκικό πρωταγωνιστικό ζεύγος που είχε πολλά κοινά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από τότε έχουν περάσει 40 χρόνια. 

Τι είναι αυτό που τραβάει σήμερα τις Ελληνίδες στα τουρκικά σίριαλ; «Είναι λίγο και θέμα μόδας, αλλά κυρίως ότι έσπασε ένα ταμπού εθνικό» εκτιμά η σκηνοθέτις και διευκρινίζει για το «Κισμέτ»: 

«Στην ταινία επικεντρωνόμαστε σε ένα ζευγάρι Τουρκάλας παντρεμένης με Έλληνα, ο οποίος μαθαίνει τουρκικά από τα σίριαλ, ενώ μια Ελληνίδα μικρασιαστικής καταγωγής, επηρεάζεται από το σίριαλ "Σουλεϊμάν"».

Το «Κισμέτ», είναι συμπαραγωγή της Forest Troop και της εταιρείας Anemon σε συνεργασία με το Arte, την ΕΡΤ, το Al Jazeera και άλλα κανάλια. 

Είναι η δεύτερη ταινία της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ. Η προηγούμενη ήταν το «Prism: Krisis Greece 2011», που συνυπέγραψε με τον Νίκο Κατσαούνη.

.WSJ: Τράπεζες και επενδυτές "ξεφορτώνονται" αμερικανικά ομόλογα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας

Ενώ οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αναζητούν στην Ουάσιγκτον μία συμφωνία για να αποφύγουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ, οι επενδυτές και οι τράπεζες ξεφορτώνονται ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι επενδυτές πούλησαν μεγάλες ποσότητες βραχυπρόθεσμου αμερικανικού χρέους, σημειώνει το δημοσίευμα. Οι τράπεζες μείωσαν επίσης τα χαρτοφυλάκιά τους, περιορίζοντας τις θέσεις τους σε τέτοιας μορφής χρέος περισσότερο από 50% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης. 

Εν μέσω αγωνίας για τη βραχυπρόθεσμη οικονομική κατάσταση, οι αποδόσεις αμερικανικών χρεογράφων που λήγουν σε ένα μήνα αυξήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τις αποδόσεις αντίστοιχων τίτλων που δεν λήγουν τους επόμενους έξι μήνες. 

Η απόδοση των αμερικανικών εντόκων γραμματίων με διάρκεια ενός μήνα έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο του 0,254%, υψηλότερο από το αντίστοιχο για τα τρίμηνα έντοκα (0,06%) και τα εξάμηνα έντοκα (0,076%).

Ορισμένα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν τους πελάτες τους από τη χρήση βραχυπρόθεσμου αμερικανικού χρέους σε συγκεκριμένες συναλλαγές, ώστε να αποφύγουν να μείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτό στο ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας των ΗΠΑ. 

Η Citigroup άρχισε να λέει σε κάποιους πελάτες της ότι δεν θα δεχόταν ως ενέχυρο τίτλους του αμερικανικού δημοσίου που λήγουν μεταξύ 24 και 31 Οκτωβρίου, βολιδοσκοπώντας τους αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν τίτλους με μακρύτερη διάρκεια λήξης, σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν γνώση του θέματος. 

.Τη συγκρότηση προοδευτικού τρίτου πόλου, προτείνει ο Φ. Κουβέλης

 Τη συγκρότηση ενός προοδευτικού τρίτου πόλου, προτείνει ο Φ.Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ" ενώ λέει όχι σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
«Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ» σημειώνει, ενώ αναφερόμενος στο κείμενο των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».

Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», το οποίο «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους».

Οριοθετεί την προοπτική του προοδευτικού τρίτου πόλου, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι "δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της συντηρητικής πολιτικής, ούτε βέβαια μιας Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλλεται στην επιστροφή στο χθες" θέτοντας και τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ 

και απευθύνει πρόσκληση για συστράτευση "σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια".

."Δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα"

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το βάρος των κυβερνητικών προσπαθειών επικεντρώνεται τώρα στη μεγαλύτερη δυνητική αύξηση του ΑΕΠ και στην υιοθέτηση μέτρων καθαρά διαρθρωτικού χαρακτήρα. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το «κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα» της Ελλάδας (δηλαδή το απαλλαγμένο από συγκυριακούς παράγοντες πλεόνασμα) ανέρχεται στο 4-6% του ΑΕΠ. Ο υπουργός οικονομικών ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.