.Η γλυκόπικρη γεύση της... Βουλής!

Στη συζήτηση στη Βουλή επιβεβαιώθηκαν μια σειρά πράγματα που τα ξέρουμε ή τα υποπτευόμαστε, χωρίς δυστυχώς να προκύψουν νέα. Πρώτον, ότι δεν υπάρχει ένα έστω και ελάχιστο πεδίο συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οχι γιατί δεν θα μπορούσε αντικειμενικά να υπάρξει, αλλά γιατί δεν «χωράει» στην εκλογική στρατηγική που και οι δύο έχουν χαράξει. Και βέβαια αυτή δεν αλλάζει την τελευταία στιγμή... Εκτός, φαντάζομαι, απευκταίου «εθνικού γεγονότος»... *Δεύτερον,* η κυβέρνηση επενδύει πολιτικά, επικοινωνιακά και εκλογικά στην «έξοδο από το Μνημόνιο». Εστω κι α...περισσότερα »

.Πλουτίζουν συνεχώς οι Ελληνες, αλλά μόνο στο... παρελθόν!

Χαράς ευαγγέλια! Είμαστε πιο πλούσιοι από όσο νομίζαμε! Το ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Το ΑΕΠ της Ελλάδας δεν ήταν το 2013 μόνο 182,05 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως νομίζαμε βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά 182,44 δισ! Για την ακρίβεια, ήταν 384 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Πώς προέκυψε αυτός ο παραπάνω εθνικός πλούτος απορείτε σίγουρα. 

Ως συνήθως - μέσω δηλαδή της αναθεώρησης των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όχι αυθαίρετα, αλλά βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού του ΑΕΠ που αποφάσισε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η γνωστή ως Eurostat. Τώρα που μαίνεται η κρίση σε όλη την... περισσότερα »

.Εντολή για έρευνα μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη για «χρηματισμό» βουλευτών

Επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα». 

.«Χαιρετίζω την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σαμαράς: Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών


Με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «χαιρετίζει την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών» για τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών, ενώ απευθύνει κάλεσμα στον κ. Τσίπρα «να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες περί χρηματισμού Βουλευτών με ονόματα και στοιχεία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά: 

Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές.

.Κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για 3,9 εκατ. πολίτες

Συνολικά 3.903.800 άτομα ή αλλιώς το 35,7% του συνόλου του πληθυσμού βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Από τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος 

και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2013, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2012, προκύπτει επίσης πως ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας ανέρχεται στο 28,8%, ενώ το έτος 2013 το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου ...περισσότερα »

.«Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα στήριξης»

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν


Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί προληπτική γραμμή στήριξης είπε πως είναι ακόμη νωρίς για νε τοποθετηθεί επί του ζητήματος, καθώς είμαστε στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν.

Ο ίδιος είπε πως πριν από το τέλος του έτους θα εξετασθεί και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Πριν από το τέλος του έτους θα κάνουμε νέους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

.Στο Eurogroup τα «μαντάτα» από το ΔΝΤ

Για τις προθέσεις της Ελλάδας να εξέλθει από το δανειακό πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ το 2015 αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το Eurogroup o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να αναφερθεί στις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με την ηγεσία του ΔΝΤ και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα. 

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην μετεξέλιξη της σχέσης Ελλάδας - ΔΝΤ είπαν ότι με τη χθεσινή συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκαρντ άρχισαν οι συζητήσεις. Δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες δεδομένου ότι «σε αυτή την διαπραγμάτευση υπάρχουν...περισσότερα »

.Αιματηροί» όροι για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων σε 100 δόσεις

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε 72 ή και 100 μηνιαίες δόσεις σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Η ρύθμιση αφορά χρέη και οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, όπως αναφέρει η εφημερίδα "*Έθνος*". 

Με την ένταξη στη ρύθμιση θα αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις και οι κατασχέσεις σε εισοδήματα, καθώς και σε κινητή ή ακίνητη περιουσία. Επίσης, αναμένεται να μειωθούν έως και 90% τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ανάλογα με το χρονικό διάστ...περισσότερα »

.Στην Αθήνα με φόντο τα Ελγίνεια Μάρμαρα η Αλαμουντίν

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το γάμο της με τον άλλοτε πιο περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, η Άμαλ Αλαμουντίν. Σκοπός του ταξιδιού της διάσημης δικηγόρου είναι να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία. 

H Βρετανή, λιβανικής καταγωγής, δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα καταφθάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα -13 Οκτωβρίου- για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί μ... περισσότερα »

.Στο Eurogroup τα «μαντάτα» από το ΔΝΤ

Για τις προθέσεις της Ελλάδας να εξέλθει από το δανειακό πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ το 2015 αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το Eurogroup o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να αναφερθεί στις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με την ηγεσία του ΔΝΤ και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην μετεξέλιξη της σχέσης Ελλάδας - ΔΝΤ είπαν ότι με τη χθεσινή συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκαρντ άρχισαν οι συζητήσεις. Δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες δεδομένου ότι «σε αυτή την διαπραγμάτευση υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι στο τέλος πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ανταπόκριση της Κριστίν Λαγκάρντ στο ελληνικό αίτημα για συζήτηση με στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα ήταν θετική.

Πάντως η προσοχή πλέον πέφτει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας για την πρόοδο της οποίας θα ενημερωθεί σήμερα το Eurogroup από του κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζουχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ).

Καθώς στο σκέλος των δημοσιονομικών η τρόικα αποδέχεται την ελληνική πρόοδο, η ελληνική πλευρά επιδιώκει οι δανειστές να κάνουν πίσω στα διαρθρωτικά, ώστε να τελεσφορήσει η αξιολόγηση.

Η πλευρά της τροικας τονίζει πως ναι μεν υπάρχει ευελιξία στο σκέλος της αξιολόγησης, κάτι που το έχει επιτρέψει η ίδια η πρόοδος της χώρας -καθώς τα μεγάλα εκκρεμή θέματα έχουν περιορισθεί σημαντικά-, ωστόσο αρμοδίως αναφέρεται πως δεν θα υπάρξει «καμιά απόκλιση από τις αρχικές δεσμεύσεις» του προγράμματος.

Άλλωστε και η επικεφαλης του ΔΝΤ αν και επαίνεσε χθες τις ελληνικές αρχές για τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας ενθάρρυνε την κυβέρνηση να εφαρμόσει αποφασιστικά τις βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος».

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει κλείσιμο της αξιολόγησης ώς το Eurogroup της 21ης Νοεμβρίου, ώστε να δρομολογηθούν μέχρις τις 20 Δεκεμβρίου όλες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.