.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τρίτη 4 Δεκ. η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Ζωγράφου εγκαινίασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Αποστολή Αγάπης" στην οδό Μπισκίνη αριθμ. 33.
Τα εγκαίνια έκαναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών 
και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος 

ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης 

και ο Γενικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας. 

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.



.Απλή αναλογική και στο βάθος το κόμμα του κοινωνικού κέντρου

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και μάλιστα στη κατεύθυνση της απλής αναλογικής μπήκε ξαφνικά στην ατζέντα των κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας. 

Η ξαφνική αυτή στροφή στην απλή αναλογική κομμάτων που μέχρι τώρα την εξοβέλιζαν ως το εκλογικό σύστημα διάλυσης του πολιτικού συστήματος είναι εύκολα εξηγήσιμη. 

Το πολιτικό σύστημα με τις σταθερές που γνωρίζαμε είναι ήδη διαλυμένο. Η πρώτη πάντως δημόσια τοποθέτηση έγινε από τη ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα με πάγια θέση υπέρ της απλής αναλογικής. 

Το ΠΑΣΟΚ διαρρέει ότι έχει ήδη επεξεργασμένο σχέδιο απλής αναλογικής, ενώ η ΝΔ σιωπά με σημασία, αφού στη φάση αυτή ένα τέτοιου τύπου εκλογικό σύστημα έχει πολλαπλή χρησιμότητα. 

Αποτρέπει την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και εν δυνάμει βάζει τις βάσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος με αναφορά στο ευρύτατο κοινωνικό κέντρο. 

Άλλωστε η ΝΔ κινδυνεύει να μείνει στις επόμενες εκλογικές χωρίς κυβερνητικούς συμμάχους με δεδομένο τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ και τα μικρά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ. 

Την ίδια στιγμή το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που προβλέπει ο εκλογικός νόμος δεν εξυπηρετεί πλέον τα κόμματα του παραδοσιακού αστικού κύκλου και μπορεί κάλλιστα να είναι το συν στην κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή μας. 

H αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», δήλωσε χθες ο Φ. Κουβέλης. Στην ίδια γραμμή κινείται και το ΠΑΣΟΚ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η έναρξη συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. 

Βεβαίως για να ισχύσει νέος εκλογικός νόμος στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία 180 θετικών ψήφων. 

Αν εγκριθεί με σχετική πλειοψηφία τότε εφαρμόζεται στις μεθεπόμενες εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες καθοριστική θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται να προτείνει ένα σύστημα «απλής και άδολης» αναλογικής βάζοντας ήδη διαχωριστικές γραμμές στις προτάσεις που θα κατατεθούν από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

.Συνάντηση για το φορολογικό νομοσχέδιο


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει αυτή την ώρα ο Υπουργός Οικονομικών, με αντικείμενο το νέο φορολογικό και ενόψει της αυριανής συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Οικονομικών νωρίτερα ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερες ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής. 
Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε πως το μίνι -όπως το χαρακτήρισε- φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ το μεγαλύτερο έως τον Απρίλιο του 2013 και έκανε λόγο για συμβιβασμό μεταξύ της τρόικας του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Αναμένεται συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό, ενώ αύριο το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

.Σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς προχωρά ο ΕΟΠΥΥ


Αποφασισμένη να εφαρμόσει και μάλιστα από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου την παράλληλη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους παρόχους- φαρμακοποιούς, είναι η  Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), παρά την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έκαναν λόγο για πραξικόπημα, καταγγέλλοντας ότι γίνεται προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ προέβη στη λήψη της παραπάνω απόφασης, διότι για 4η συνεχή φορά μέσα στο έτος 2012 οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχώρησαν στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού 

συνεκτιμώντας ότι με τις παρούσες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αδυνατεί να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας φαρμάκων ακόμη και για συνήθεις φαρμακευτικές θεραπείες (π.χ. υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνιες καρδιοπάθειες κ.ά.), γεγονός που προκαλεί τη γενικευμένη δυσμενή επίπτωση στην υγεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα σε ανάρτηση σχεδίου ξεχωριστής ατομικής σύμβασης των φαρμακοποιών, στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr), η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

.ΔΕΗ: Δεκτή η πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το ειδικό τέλος


Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ σήμερα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος. 

Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαίου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους. Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

.Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία


Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.
     
Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα "εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης" του ΕΣΠΑ.
   
Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.
   
Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.
  
  Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

.Στον Θανάση Βαλτινό το μεγάλο βραβείο γραμμάτων


Το μεγάλο βραβείο γραμμάτων απονέμεται κατά πλειοψηφία στον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό για το σύνολο του έργου του σύμφωνα με τη διεύθυνση γραμμάτων της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού που ανακοίνωσε νωρίτερα τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2012. 

«Είναι οπωσδήποτε μια πολύ σημαντική χαρά και αναγνώριση αν και σκιάζεται από τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει στους ανθρώπους και στην καθημερινή τους ζωή η κρίση της οποίας οι διαστάσεις γίνονται ολοένα οξύτερες. Πάντως είναι μια μεγάλη χαρά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός λίγο νωρίτερα.

Οι βραβεύσεις αφορούν τις εκδόσεις έτους 2011, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις. 

.Στουρνάρας: Στη φυλακή όσοι φοροδιαφεύγουν


«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.
«Πληγή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημειώσε.
-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί κι όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ζήτημα αυτό, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οικονομία, τις συζητήσεις στο Eurogroup και το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, καθώς ερωτηθείς αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε ότι "προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο".

Προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

.Τουριστικό εισιτήριο και έκπτωση 50% στα πρόστιμα που εξοφλούνται εντός 10 ημερών


Αλλαγές έρχονται στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο  ΟΑΣΑ. θεσπίζει τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, ισχύος τριών και επτά ημερών και αξίας 20 και 50 ευρώ αντίστοιχα, δωρεάν ένα εισιτήριο με την αγορά δεσμίδας 10 τεμαχίων, καθώς και έκπτωση 50% για τα πρόστιμα που εξοφλούνται εντός δέκα ημερών.
Συγκεκριμένα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, καθιερώνονται, μεταξύ άλλων:

- Το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) για τρία 24ωρα από την επικύρωσή και από μία διαδρομή από και προς το Αερολιμένα Αθηνών με το μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και θα κοστίζει 20 ευρώ. Δεν θα διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

- Η μηνιαία κάρτα του Μετρό απεριορίστων διαδρομών προς και από το αεροδρόμιο με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς μετονομάζεται σε μηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αναπροσαρμόζεται στα 140 ευρώ και η μειωμένη τιμή είναι στα 70 ευρώ.

Τέλος, υπογραμμίζεται, δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται εφόσον ο αρμόδιος φορέας παροχής τους προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης. 

Ο ΟΑΣΑ μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώσεις εργαζομένων ή ιδιώτες κ.α για μαζική διάθεση προϊόντων κομίστρου με μειωμένη ή άλλη ειδική τιμή. Η έκπτωση δεν θα υπερβαίνει το 25% της κανονικής τιμής των αντίστοιχων προϊόντων κομίστρου.

.Κριτική ΚΚΕ σε Σαμαρά και Τσίπρα, με αφορμή ομιλίες τους


«Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ψέματα, με θράσος ισχυρίστηκε ότι τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.Το ίδιο και η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του, για τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα ως «συρραφή συνθημάτων από προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στον ίδιο χώρο, με ολίγη αριστερή σάλτσα. 

Δηλαδή εμφάνισε ως νέο και ριζοσπαστικό το παλιό και αποτυχημένο σοσιαλδημοκρατικό «μαγικό» φάρμακο με το οποίο και τα θηρία - μονοπώλια - θα αποκτήσουν υψηλή κερδοφορία και το θύμα - ο λαός - θα ευημερήσει», τονίζεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση.Τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ, τον «ευρωμονόδρομο» και δεν έχουν στόχο την ανατροπή των μονοπωλίων τσακώνονται για το ποιός θα είναι στην κυβέρνηση και για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όχι για τα συμφέροντα του λαού», καταλήγει το ΚΚΕ.

.Επιτροπή για τον υποσιτισμό και την έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα να δημιουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποσιτισμού μαθητών και έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία της Αττικής «που τείνουν», όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, «να λάβουν δραματικές διαστάσεις».
Τη σχετική εισήγηση έκανε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Η Επιτροπή, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους παρέμβασης και στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη.

.Εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού


Η μοναδικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Περιοχές απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς ανέδειξαν την πολύμορφη γοητεία του ελληνικού τοπίου.

Η εκδήλωση είχε ως ιδιαίτερο αντικείμενο την προβολή των ελληνικών ταξιδιωτικών προορισμών μέσω των κοινωνικών δικτύων και διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νέας Υόρκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, αρμόδιοι για θέματα τουρισμού και στελέχη εταιρειών με αντικείμενο την προβολή ταξιδιωτικών προορισμών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). 

Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικό αφιέρωμα υψηλής αισθητικής για τις ελληνικές ομορφιές, ενώ γεύθηκαν ελληνικά εδέσματα και ελληνικά κρασιά.

.Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο


Η διαθεσιμότητα στο δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, απ' όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της προειδοποίησης που είχε απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία από τους δήμους.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25 % και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζουν δε, ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, την παιδεία και την αστυνομία.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή,  το συγγραφικό έργο των υπαλλήλων δύναται, ως ειδική δραστηριότητα, να ληφθεί υπόψη και να μοριοδοτηθεί κατά τη συμμετοχή τους στις κρίσεις για επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

.Αντίδοτο στο άγχος και στην κρίση η καθημερινή άθληση


Ναι στην άθληση λένε ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι, που τα τελευταία χρόνια, αν και όχι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τον πρωταθλητισμό ή και τον απλό αθλητισμό, φοράνε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι έτσι απλά βγαίνουν στο δρόμο αναζητώντας διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς αθλητικής δραστηριότητας αποτελούν τα μέλη του GR.RUNNERS CLUB, μια κοινωνική ομάδα που οργανώθηκε από τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τ. προπονητή εθνικών ομάδων και πρωταθλητή Ευρώπης, στο πλαίσιο του Αθλητικού συλλόγου Δρομέα Αμαρουσίου.

Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, η προπόνηση περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες επιβαρύνσεις που συνθέτουν ολοκληρωμένη άθληση, όπως αερόβιες προσαρμογές, αναπνευστικές κινητικές ασκήσεις, stretching, pilates, ασκήσεις μυϊκής συνοχής και ενδυνάμωσης, κινησιοθεραπευτικές ασκήσεις αλλά και προπόνηση για αθλητικές επιδόσεις, ό,που αυτό είναι επιθυμητό. 

Με συμμετοχή που ξεπερνάει κάθε προσδοκία, η παρουσία των μελών καθημερινά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και το Σάββατο στον Εθνικό Κήπο, δίνουν μία ξεκάθαρη απάντηση πώς η άθληση έχει ανοίξει το παράθυρο αισιοδοξίας που αναζητά κανείς τις δύσκολες τούτες ημέρες. 

Όπως λέει ο κ. Ζαχαρόπουλος «η άθληση βελτιώνει μεταξύ άλλων τη διάθεση». Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί, λόγω της έκκρισης ορμονών, αλλά και λόγω της αποβολής του άγχους που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Παράλληλα, βελτιώνει το καρδιαναπνευστικό σύστημα, καθώς άτομα που ασκούνται τακτικά έχουν έως και 50% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, ενώ έως 30% μικρότερες είναι οι πιθανότητες για πρόκληση καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. «Ανάμεσα στα τόσα τρεξίματα μας, ας τρέξουμε λίγο και για την Υγεία μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

.Μαστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα


Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει όλον τον κόσμο και να πλήττει στην ευρωζώνη τις χώρες με τα σημαντικότερα προβλήματα-ειδικά την Ελλάδα και την Ιταλία-των οποίων η θέση υποβαθμίστηκε, τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η οργάνωση διαπιστώνει πως "η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο" και επισημαίνει το "απογοητευτικό" επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ "στις χώρες που πλήττονται περισσότερο" από την οικονομική κρίση. 

Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά. 

Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.

Η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο ίδια επίπεδο με την Τυνησία και η Ελλάδα με την Κολομβία. 

Ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 60 μονάδες. 

Αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα λόγω κρίσης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση με περισσότερες από 70 μονάδες. 

Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση "να εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη της διαφθοράς στους δημόσιους οργανισμούς".

.Χριστουγεννιάτικη πόλη για μικρούς και μεγάλους στο Γκάζι


Μια χριστουγεννιάτικη πόλη φτιάχνει ο δήμος Αθηναίων, για μικρούς και μεγάλους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Με ελεύθερη είσοδο στο χώρο και με δυο ευρώ εισιτήριο το άτομο για τα καρουζέλ, το παγοδρόμο και την παραμυθούπολη, ο δήμος Αθηναίων δημιουργεί την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη» για μικρούς και μεγάλους σε τιμές προσιτές για τα μικρότερα βαλάντια.

Τόσο οι εξωτερικοί χώροι, όσο και οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα μεταμορφωθούν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με παιχνίδια και δραστηριότητες για όλους. Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρχουν τρία καρουζέλ, κλειστό παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικη αγορά, παραμυθούπολη, γωνιά του Αη Βασίλη και εργοστάσιο παιχνιδιών.

Στον προαύλιο χώρο θα λειτουργήσει μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να αγοράσουν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο τους, ζεστό κρασί, λουκουμάδες, τσουρέκια και πολλές άλλες γιορτινές λιχουδιές και γεύσεις.

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη» θα είναι καθημερινά ανοικτή, από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.